Skocz do zawartości
IGNORED

High-end odtwarzacze CD

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Za to dzisiejsze produkty audio w porównaniu do tego sony sa tak brzydkie i TAK MAKSYMALNIE ZAOSZCZEDZONE jakby ktoś je w stodole w Bangladeszu robił..zadna lampizacja tej brzydocie nie pomoże.

Ostatnio miałem w domu odtwarzacz za 6000 euro. Jebutna, pancerna obudowa o kontrowersyjnym wzornictwie, że o ergonomii nie wspomnę, a w środku moduł mechanizmu CD Pro-2. I już, nic więcej, sygnał wyprowadzony wprost z "pokładowego" DACa modułu CD Pro2, poza obudową i przyciskami jedyną inwencję producenta tego "cudu techniki" stanowił taki sobie zasilaczyk. Grało to mniej-więcej na poziomie współczesnego DACa za 150 euro. A ludzie płacą i się zachwycają.

Piotrek608

"Za to dzisiejsze produkty audio w porównaniu do tego sony sa tak brzydkie i TAK MAKSYMALNIE ZAOSZCZEDZONE jakby ktoś je w stodole w Bangladeszu robił..zadna lampizacja tej brzydocie nie pomoże".

I dlatego wlasnie zdecydowalem sie na stary, solidny odtwarzacz Sony. Mam nadzieje, ze sie nie zawiode. Seria ES gora!

Nowe Cd Perreaux`a w własciwie napęd ( znowu szczelinówka.... )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Stary audiofil- dobrze że zauważyłem Twój wpis, prawdę mówiąc mało mnie obchodzą różne wpisy tu na forum, piszę tylko wtedy kiedy ktoś wali bzdury, albo kiedy mam cos interesującego do powiedzenia. Albo tez wtedy kiedy trzeba coś wyprostować, a tak jest w twoim przypadku.

Piszesz że nie ma sensu interesować się gęstymi formatami bez dobrych kabli, no przynajmniej tak zrozumiałem. Czy to ma sens ? Zastanów się kto Ci broni słuchać płyt SACD na dobrych kablach ? Wręcz przeciwnie, juz sam format SACD wymusza na producentach uzycie dobrego złotego nośnika, więc i kable powinny być przednie. Myslę że kolumny również przydałoby sie mieć troche lepsze od zwykłych, przeznaczonych do słuchania płyt CD, przynajmniej pasmo przenoszenia powinny mieć trochę lepsze.

Pozdrawiam i życzę ciekawszych wpisów, bo to odkrycie że płyta CD może zagrać lepiej niż SACD to troche śmieszne, w końcu nigdy zwykły DVD nie dorówna odtwarzaczowi BluRay, no ale Ty przecież "słuchasz", co tam technika, formaty i podobne pierdoły, przecież Ty wiesz swoje a inni się śmieją z tego forum przez takich laików.

No ale spoko bez urazy, posłuchaj SACD na prawdziwych kablach może napiszesz coś sensownego.

adandon

nic co napisales nie jest smieszne-jest bardzo smieszne

posiadam zarowno cd jak i sacd,do tego tez niezle kabelki-a napisanie czegos o niczym nie swiadczy.

realizacje plyt daja wiele do myslenia-nie uwazasz?

czy masz tych na zlocie sacd duzo w swej kolekcji??

moge porownac ta sama plyte cd i sacd-nie ma reguly ktore wydanie lepsze,tzn.gdzie wiecej muzyki,bo

na to nie ma reguly-bo realizacja nagran na plyte jest robiona na roznych urzadzeniach przez

roznych ludzi-a kazdy ma lepszy lub gorszy dzien i robi to po swojemu.pozdr.

abandon

No to teraz kolej na ciebie.Powiedz ile płyt jest wydawanych na CD a ile na SACD,ile tytułów producenci pomijają w formacie SACD i dlaczego?Piszesz,ze lubisz prostować brednie?To czemu sam wypisujesz bzdury?Dla ludzi,tych jeszcze normalnych,najważniejsza jest muzyka-nie tylko formaty gęste i gęściejsze.Powiem więcej...płyt analogowych(czarnych)wydawanych jest więcej niż tych twoich gęstych formatów.Tak długo jak taka sytuacja będzie istniała,tak długo ludzie będą odtwarzać muzę na CD i LP.

Pozdrawiam.

Ja tam wole lampizowany odtwarzacz fachowo zrobiony przez fajnego elektronika, za kilkaset zlotych. Wole to niz urzerać sie z kredytami przeznaczonymi na sredni odtwarzacz za kilka tysiecy ktory jest gorszy i tak od lampizowanego cd.

I teraz mam trzy rozne lampki e88cc,6n1p ew, ecc85, i sobie zmieniam, doswiadczam ktora i zjakim systemem jak gra i cieszy mnie to. Najbardziej w tym wszystkim cenie najdrozsze sprzety i domowych konstruktorów ktorzy wiedzą co robia. Dzieki takim ludziom obcuje z dzwiekiem ktorego bym nie mial bo nie stac mnie na Cary Mark Levinson i inne cuda.

simon1983, 16 Sie 2010, 21:06

>I teraz mam trzy rozne lampki e88cc,6n1p ew, ecc85, i sobie zmieniam, doswiadczam ktora i zjakim

>systemem jak gra i cieszy mnie to. Najbardziej w tym wszystkim cenie najdrozsze sprzety i domowych

>konstruktorów ktorzy wiedzą co robia. Dzieki takim ludziom obcuje z dzwiekiem ktorego bym nie mial

>bo nie stac mnie na Cary Mark Levinson i inne cuda.

i teraz zadaj sobie pytanie, czy naprawde "obcujesz" z podobna jakoscia, czy tylko ktos ci to wmowil? parafrazujac, sa przeciez ScIphone, Nokle czy Samsangi... jestes pewien, ze nikt nie robi cie w balona?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Który z elektroników zrobi mi za 1000 zł Dcs-a, jako bonus stawiam flaszkę...po robocie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.