Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/paradigm-reference-signature-s8-hi-end-i1423469417.html - no i aukcja zakończona - pewnie poszły za 8 tysiaków ;) Długo to nie trwało :), czekamy w klubie na szczęśliwego nabywcę :)

http://allegro.pl/paradigm-studio-60v-5-kolor-wisnia-inne-odcienie-i1430590431.html - jak widać, wiśnia wiśni nierówna ;) Signature S8 z allegro też musiały mieć ciemniejszy odcień wiśni - dlatego wyglądały prawie jak drzewo różane.

http://allegro.pl/promocja-paradigm-signature-c1v-2-kolor-wisnia-i1430593516.html - raczej dobra cena jak ktoś szuka C1.

cześć po wymianie Studio 100 na B&w ma fajny kabel który używałen do wyciągniecia wysokich i srednich tonów - MIT CVT terminator 1S - bratni kabel do Shotgun-a S1 - polecam ten kabel bo bardzo dobrzez sprawdzał sie z moimi Studio i Primare. Jak by ktoś chciał kupić lub zamienić na inny kabel (podobnej lub wyższej klasy) to prosze o kontakt

Witam. Zadam pytanie w dedykowanym klubie. Byłem wczoraj w lokalnym sklepie z zamiarem przesłuchania Monitor Audio jednak na poczatek sklepikarz podłączył Paradigmy 9 v 6. No i się spodobało już nawet nie męczyłem go żeby przytargał Monitor Audio RX6. Ale chyba będę musiał to porównać. Choć przyznam że spodobały mi się 9 v6 i męczy mnie żeby je zakupić. Trochę obawiam się czy nie są "za małe" i nie doskładać do 11v6. Pomieszczenie 23 m2 głośniki będą stały na dłuższej ścianie odległość od ściany do ściany 3,6 - 3,8 metra. Z uwagi na tylne bas reflexy w jakiej odległości powinny stać te głośniki żeby zaczęły przyzwoicie grać? Wzmacniacz NAD C372, CD Rotel 1070, od razu pytanie o kable na początek słuchać na zwykłych a później bi-wire czy jak kupię dobrej jakości kabelki pociągnie mi ten system na zwykłych markowych widziałem w ogłoszeniach Anti-Cables.

Witam. Zadam pytanie w dedykowanym klubie. Byłem wczoraj w lokalnym sklepie z zamiarem przesłuchania Monitor Audio jednak na poczatek sklepikarz podłączył Paradigmy 9 v 6. No i się spodobało już nawet nie męczyłem go żeby przytargał Monitor Audio RX6. Ale chyba będę musiał to porównać. Choć przyznam że spodobały mi się 9 v6 i męczy mnie żeby je zakupić. Trochę obawiam się czy nie są "za małe" i nie doskładać do 11v6. Pomieszczenie 23 m2 głośniki będą stały na dłuższej ścianie odległość od ściany do ściany 3,6 - 3,8 metra. Z uwagi na tylne bas reflexy w jakiej odległości powinny stać te głośniki żeby zaczęły przyzwoicie grać? Wzmacniacz NAD C372, CD Rotel 1070, od razu pytanie o kable na początek słuchać na zwykłych a później bi-wire czy jak kupię dobrej jakości kabelki pociągnie mi ten system na zwykłych markowych widziałem w ogłoszeniach Anti-Cables.

Dobra odległość od tylnej ściany - ok. 1 m. Do 23 m wystarczą 9-tki w zupełności. Anti-Cables jak najbardziej - cały system możesz nimi okablować w przyszłości. Poza tym jak zawsze polecanymi kablami są XLO.

Jeżeli się na nie zdecyduję Anti Cables jako para i do tego zworki między portami, czy lepsza jakość będzie tańszy kabel jednak w Bi-Wire. XLO odpuszczam ze względu na cenę niestety nie ten przedział jak dla mnie :-( Dzięki za odpowiedź.

Anti-Cable głośnikowy to najtańsza alternatywa, a do tego niewiarygodnie dobra - do tego zworki też z antykabla i gra :-), gorszy kabel bi-wire to gorszy pomysł ;)

Anti-Cable głośnikowy to najtańsza alternatywa, a do tego niewiarygodnie dobra - do tego zworki też z antykabla i gra :-), gorszy kabel bi-wire to gorszy pomysł ;)

Trochę pospamuje , ale dlaczego uważasz że Ultralink C2BW1412 nie będzie dobry, a nawet lepszy od antycabla ???To przecie z teraz tez prawie XLO ??

Uzasadnienie ??

Edytowane przez kerikawon

Trochę pospamuje , ale dlaczego uważasz że Ultralink C2BW1412 nie będzie dobry, a nawet lepszy od antycabla ???To przecie z teraz tez prawie XLO ??

Uzasadnienie ??

Irek, a nie za cieply ciutke ten kabelek do NADa ? Wydaje mi sie, ze bedzie mial ciekawszy dol niz AntiCable, ale ogolny przekaz z NADem moze byc kopniety za mocno w dol - trzeba by posluchac, czy nie ma za duzego misia :)

Primodium. Medium. Finis.

Uzasadnienie ??

Miałem XLO Ultra 12 w swoim systemie przez trzy tygodnie...kupiłem od forumowicza i sprzedałem bez straty...to fajny kabel, ale traci szczegóły, grzeczny, za grzeczny...ja się już przyzwyczaiłem do Nordosta Red Dawna i co nie podepnę to mi brakuje powietrza, szczegółu, szybkości....na bas używam pytona bo Straight Wire Serenade, teoretycznie różne kable w bi-ampingu i powinno nie być spójności, ale jest.

Ultralinka nie znam, Anti IC używam w systemie - nie znam nic lepszego do 3 kzł, bo do tej ceny łączówki miałem u siebie....a głośnikowy jest tak tani, że wątpię by go coś przebiło, bas kopie jak koń, założę się że koledze się spodoba...choć Ultralinka nie znam....

Miałem XLO Ultra 12 w swoim systemie przez trzy tygodnie...kupiłem od forumowicza i sprzedałem bez straty...to fajny kabel, ale traci szczegóły, grzeczny, za grzeczny...ja się już przyzwyczaiłem do Nordosta Red Dawna i co nie podepnę to mi brakuje powietrza, szczegółu, szybkości....na bas używam pytona bo Straight Wire Serenade, teoretycznie różne kable w bi-ampingu i powinno nie być spójności, ale jest.

Ultralinka nie znam, Anti IC używam w systemie - nie znam nic lepszego do 3 kzł, bo do tej ceny łączówki miałem u siebie....a głośnikowy jest tak tani, że wątpię by go coś przebiło, bas kopie jak koń, założę się że koledze się spodoba...choć Ultralinka nie znam....

cholera, albo ja głuchy jestem, albo jakiś słuch mam spaczony - jakby mi kto kazał opisać charakter XLO Ultra 12 to bym opisał zupełnie odwrotnie do zyzia, czyli jako otwarty, szybki, ze świetną mikrodynamiką :) serio!

może podrabiane

swoich też nie jestem pewien, niby od dystrybutora na Polskę polpak

a dostałem je zwinięte w koło spięte z dwóch stron zipami i opklejone taśmą za 5 zł

podobno od 3 lat nie są pakowane w pudełka

kabelki za 3.000 zł i tak je sprzedają żenada

niedługo będą sprzedawać kolumny bez kartonów :)

ale na wszystko jest wytłumaczenie

PRZECIEŻ JEST KRYZYS :))))

może podrabiane

a dostałem je zwinięte w koło spięte z dwóch stron zipami i opklejone taśmą za 5 zł

A konfekcja oryginalna, czy z metra dostają kabel i obrabiają ? ;)

Napisano wczoraj, 19:33

Może miałem podrobione XLO ULTRA :-) Góra mi nie wybrzmiewała jak powinna, ale to może specyfika całego systemu po prostu, albo zboczenie Nordostowe :p

niedawno byłem w warszawie w sklepie audiocolor pan handlarz mówił mi że primare robi tylko dobre cd a wzmacniacze są do dupy może dlatego nie zagrały u ciebie xlo u12 :)

a najlepsze było jak sie spytał jakie mam kolumny

moja odpowiedz PARADIGM STUDIO 60V5 a on na to pan wyrzuci te głośniki na śmietnik w każdym aspekcie są beznadziejne dopiero wtedy sie uśmiałem z gościa :)))))

tak to wygląda

post-25528-047312700 1296979817_thumb.jpg

może podrabiane

Czesc,

tez bylem w Regulach w Polpaku i sprawa z kablami XLO wyglada tam tak:

- mieli oczywiscie te kable z metra ale mieli i oryginalne sety, ktore sam ogladalem - wszystkie fabryczne byly zapakowane w okragle materialowe pokrowce xlo zasuwane na zamek

- a do tego konfekcja w tych setach byla na pewno oryginalna - to znaczy to byly akurat banany z duzym zlotym logiem XLO i po prostu bylo widac, ze na 100% to konfekcja firmowa.

Niestety z tego co opisales i po zdjeciu to wyglada zupelnie inaczej, aczkolwiek oczywiscie moge sie mylic, warto wiec podrazyc temat i sie upewnic na 100% skoro dales az 3K pln za kable i nie masz pewnosci czy to wersja fabryczna..

Dolaczam jeszcze foto jak to wygladalo

post-32005-091005200 1296982865_thumb.jpg

Edytowane przez hipgig

Napisano wczoraj, 19:33

Może miałem podrobione XLO ULTRA :-) Góra mi nie wybrzmiewała jak powinna, ale to może specyfika całego systemu po prostu, albo zboczenie Nordostowe :p

niedawno byłem w warszawie w sklepie audiocolor pan handlarz mówił mi że primare robi tylko dobre cd a wzmacniacze są do dupy może dlatego nie zagrały u ciebie xlo u12 :)

a najlepsze było jak sie spytał jakie mam kolumny

moja odpowiedz PARADIGM STUDIO 60V5 a on na to pan wyrzuci te głośniki na śmietnik w każdym aspekcie są beznadziejne dopiero wtedy sie uśmiałem z gościa :)))))

tak to wygląda

Witam mi to samo powiedzieli w tym sklepie ( jesli mowa o Warszawie ) a tak nawiasem mowiac to ciekawy jestem czemu w Warszawie paradigm ma tak male uznanie i ze tak wszyscy w sklapach w Warszawie psiocza na te marke , nie wiesz ? hihihi A druga sprawa z jaka elektronika ci graja te paradigmy i w jakim metrazu? Pozdrawiam.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

nie ma to jak zniszczyć przeciwnika

po prostu walka o rynek i sprzedaż

przecież nikt nie zawracał by sobie głowy tym forum jak by pracował w jakimś banku

podobno jest tu dużo sklepikarzy co walczą o swój byt i zbyt swoich produktów

:)

witam......a ja tak z zupełnie innej beczki......rozglądam się za wzmakiem (integra lub dzielony)powiedzmy do 10kzl...może być używany

obecny sprzęt to:

Naim CD5x + Flat-Cap2x-Albedo Blue-Xindak 6950V-Albedo Blue- Paradigm Studio 40V4

muzyka to grind core-industrial-dark ambient

pokoik nie za wielki 12m2.....będę wdzięczny za sugestie!!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.