Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

ja zalecam zdecydowanie 7, chyba że metr od ściany ustawisz to 9

Witam ja tez doradzam 7

LOlek

Wszystko zależy w jakiej konfiguracji, i ustawieniu, ponieważ i jedne i drugie pasują.

KERIKAWON powiedz mi taka rzecz moj kolega prosil zeby zadac Ci takie pytanie - kolega sie zastanawia czemu Paradigm daje tylko 2 letnia gwarancje na kolumny gdzie juz bardzo duzo firm daje 3 letnia gwarancje a nawet i 5 letnia ? Czyzby paradigm bal sie o swoje kolumny ze moga sie popsuc wczesniej w stosunku do innych firm ? Nie jest to pytanie zlosliwe poprostu kolega sie zastanawia czemu paradigm nie daje chocby tych 3ech lat gwarancji. Moze Polpak cos wie w tej sprawie? Pozdrawiam i czekam na odpwoiedz.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

KERIKAWON powiedz mi taka rzecz moj kolega prosil zeby zadac Ci takie pytanie - kolega sie zastanawia czemu Paradigm daje tylko 2 letnia gwarancje na kolumny gdzie juz bardzo duzo firm daje 3 letnia gwarancje a nawet i 5 letnia ? Czyzby paradigm bal sie o swoje kolumny ze moga sie popsuc wczesniej w stosunku do innych firm ? Nie jest to pytanie zlosliwe poprostu kolega sie zastanawia czemu paradigm nie daje chocby tych 3ech lat gwarancji. Moze Polpak cos wie w tej sprawie? Pozdrawiam i czekam na odpwoiedz.

Tez jestem ciekaw bo na Kanade/USA daja 5 lat.

To z tego wynika ze oni nie sa 'autoryzowanym' dilerem?

Witam to nie koniecznie to musi oznaczac bo raczej sa autoryzowanym dilerem gdyz nie ma innego w Polsce, tylko dziwne jest to ze daja tylko wlasnie 2 lata nie 5 tak jak jest to wlasnie w USA czy w Kanadzie, bo moj kolega wlasnie przyjechal z Kanady i deczko sie zdziwil jak zobaczyl ze u nas jest tylko 2 lata. A tez sie mozna zastanowic skoro inni daja np 3 lata czy 5 lat jak monitor audio i tak jest na calym swiecie monitor audio daje 5 lat i u nas dystrybutor tez daje 5 lat w Polsce to i paradigm powinien tez dawac przynajmniej 3 lata :-) nie mowiac juz o 5 latach ... chyba ze Polska jest traktowana jak trzeci swiat przez Paradigm... Pozdrawiam.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Witam to nie koniecznie to musi oznaczac bo raczej sa autoryzowanym dilerem gdyz nie ma innego w Polsce, tylko dziwne jest to ze daja tylko wlasnie 2 lata nie 5 tak jak jest to wlasnie w USA czy w Kanadzie, bo moj kolega wlasnie przyjechal z Kanady i deczko sie zdziwil jak zobaczyl ze u nas jest tylko 2 lata. A tez sie mozna zastanowic skoro inni daja np 3 lata czy 5 lat jak monitor audio i tak jest na calym swiecie monitor audio daje 5 lat i u nas dystrybutor tez daje 5 lat w Polsce to i paradigm powinien tez dawac przynajmniej 3 lata :-) nie mowiac juz o 5 latach ... chyba ze Polska jest traktowana jak trzeci swiat przez Paradigm... Pozdrawiam.

Lolek

Może to Polpak sobie wymyślił 2 lata by nie serwisować za darmo kolumn po tym okresie....a w Kanadzie nawet o tym nie wiedzą :-)))) faktycznie jest coś nie tak - ale podobnie jest z Rotelem - w USA - 5 lat gwarancji - u nas rok Audioklanu !!!! Dymają nas na każdym kroku.....

Zresztą to co się dzieje w naszym pięknym kraju woła o pomstę do Nieba: http://allegro.pl/denon-pma-a100-pma-a-100-dcd-a100-krakow-odsluch-i1480248198.html - każą sobie płacić za godzinę odsłuchu 500 zł !!!! - powoli zaczyna odwalać branży totalnie.....

W Polsce jest tak że nie ma bezposrednio firm takich jak Paradigm, Denon, Yamaha, Marantz itd. Jest dystrybutor - firma zewnętrzna i to ona udziela gwarancji. Możliwe że niektórzy dystrybutorzy mają zaznaczone w umowie z producentem okres gwarancji a inni nie i dają gwarancje jaką uważają za słuszną.

Myśle że 5 lat gwarancji na kolumny to bardziej chwyt marketnigowy - używacie i wiecie że się nie psują.

ZYZIO wysłałem wiadomość na PW

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

W USA akurat Rotele psują się na potęgę, chyba 120 V im nie służy, więc 5 lat gwarancji przyjmują z ulgą. Kolumny też mogą paść i padają czasem, 5 lat spokoju nie byłoby złe.

Elektropunkt - Nima nic na PW.

Edytowane przez zyzio

Witamy!

W Kanadzie Paradigm oferuje 5 lat gwarancji na kolumny pasywne i 3 lata na elektronikę.

Co ciekawe w przypadku dalszej odsprzedaży używanego produktu Paradigm, gwarancja w tym zakresie jest zachowana wyłącznie, jeżeli transakcja wymiany / sprzedaży została zrealizowana przez Autoryzowanego Dealera.

Aktualnie w Polsce jest oferowana 2 letnia gwarancja na wszystkie produkty Paradigm. Gwarancja jest udzielana przez Autoryzowanego Dystrybutora, jakim jest firma POLPAK. Taki okres gwarancji jest standardem dla większości marek w Polsce i Europie. POLPAK dla wszystkich dystrybuowanych marek (z wyłączeniem produktów do użytku profesjonalnego) udziela 2 letniej gwarancji.

Kolumny i elektronika Paradigm cechują się bardzo wysoką jakością i niezawodnością, dlatego zazwyczaj użytkownik nie ma żadnych problemów z Paradigm przez wiele kolejnych lat po zakończeniu okresu ochrony gwarancyjnej.

Niemniej jednak od jakiegoś czasu POLPAK rozważa wydłużenie okresu gwarancji, ale na dzień dzisiejszy nie są jeszcze określone ani czas, o jaki gwarancja zostanie ewentualnie wydłużona, ani czy i kiedy to nastąpi.

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich użytkowników forum

-POLPAK POLAND TEAM-

Witamy!

W Kanadzie Paradigm oferuje 5 lat gwarancji na kolumny pasywne i 3 lata na elektronikę.

Co ciekawe w przypadku dalszej odsprzedaży używanego produktu Paradigm, gwarancja w tym zakresie jest zachowana wyłącznie, jeżeli transakcja wymiany / sprzedaży została zrealizowana przez Autoryzowanego Dealera.

Aktualnie w Polsce jest oferowana 2 letnia gwarancja na wszystkie produkty Paradigm. Gwarancja jest udzielana przez Autoryzowanego Dystrybutora, jakim jest firma POLPAK. Taki okres gwarancji jest standardem dla większości marek w Polsce i Europie. POLPAK dla wszystkich dystrybuowanych marek (z wyłączeniem produktów do użytku profesjonalnego) udziela 2 letniej gwarancji.

Kolumny i elektronika Paradigm cechują się bardzo wysoką jakością i niezawodnością, dlatego zazwyczaj użytkownik nie ma żadnych problemów z Paradigm przez wiele kolejnych lat po zakończeniu okresu ochrony gwarancyjnej.

Niemniej jednak od jakiegoś czasu POLPAK rozważa wydłużenie okresu gwarancji, ale na dzień dzisiejszy nie są jeszcze określone ani czas, o jaki gwarancja zostanie ewentualnie wydłużona, ani czy i kiedy to nastąpi.

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich użytkowników forum

-POLPAK POLAND TEAM-

Witam skoro Panstwo uwazacie ze Wasze produkty sa tak dobre, ze po kilku latach jeszcze po gwarancji kolumny sie nie psuja ( czego ja osobiscie doswiadczylem ) to rozumiem ze panstwo wyjdziecie z ta incjatywa, ze gwarancja bedzie przynajmniej te 3 lata nie mowiac o 5 latach ale to chyba nie jest mozliwe znajac realia Polski :-) tak czy inaczej idac do przodu i patrzac na to co inne firmy robia to uwazam ze 3 lata to dobry pomysl na to zeby zwiekszyc z obecnych dwoch lat, a tym bardziej jesli Panstwo uwazacie ze sa to kolumny dobre i malo awaryjne wiec jesli tak jest to 3 lata nie powinno byc problemem...

Lolek

'lolek126' To napisał użytkownik Polpak i jest to oficjalne stanowisko dystrybutora

POLPAK rozważa wydłużenie okresu gwarancji, ale na dzień dzisiejszy nie są jeszcze określone ani czas, o jaki gwarancja zostanie ewentualnie wydłużona, ani czy i kiedy to nastąpi.
Więc dyskusje na ten temat uważam za wyczerpaną.

Czas pokaże kiedy i na jak długo.

A to napisał Elektropunkt

Myśle że 5 lat gwarancji na kolumny to bardziej chwyt marketnigowy - używacie i wiecie że się nie psują.
I zgadzam się osobiście, z jego opinią, w całej rozciągłości.

Widzę że pewna grupa ludzi na forum żeruje jak hieny czepiając się co rusz firmy Polak i kąsa po dupie nie dając spokoju .

Uważam że 24 m-ce gwarancji to jet wystarczająco dużo.Szkoda że nikt nie zauważył że produkty P.Bałysa jak JBL ,Cambridge,HK mają tylko 12 miesięcy i nikt nie narzeka , że czegoś mało .A marki jakoś nie odnotowały spadku sprzedaży na rynku .Wręcz przeciwnie utrzymują się do dobrym poziomie .Pomimo że jest to sprzęt dla głupiego kowalskiego.

......Znam wielu ludzi i klientów którzy wolą kupić taniej z odpowiednim rabatem bez gwarancji .Ale tak niestety prawo nie przewiduje .Są tacy którym gwarancja nie jest potrzebna tylko dobra cena ! .Ze wzrostem gwarancji idzie podwyżka ceny na dany produkt.Ja chętnie bym kupował z dodatkowym np 15% rabatem Paradigma bez gwarancji lub z roczną .Ważne żeby serwisem nie było problemu i z częściami zamiennymi .Marka ma wypracowany wysoki poziom brzmienia i prestiż na rynku i podniesienie gwarancji moim zdaniem nie przyniesie żadnych korzyści dla konsumenta .A jak sie komuś nie podoba to niech sobie kupi JBL ES . Napewno będzie usatysfakcjonowany.

Polpak to jedyna firma utrzymują najwyższy poziom produktów i serwisu w Polsce .Przekonałem się o tym wielokrotnie.Mają przynajmniej profesjonalny serwis odpowiednią ekipkę a nie komórkę albo dziuple czy biurko z lutownicą kolbową z przepalonym gortem i do lutowania jak to mają niektóre firmy zajmujące sie dystrybucją i sprzedaża poważnych marek .

Czepianie sie firmy Polak wynika z braku niewiedzy wielu użytkowników i braku doswiadczenia w branzy audio .

Mógłbym wymieniać same pozytywne strony Polkaku .Ale zawsze znajdzie sie ktoś kto szuka dziury w całym , sensacji i rozgłosu.

Polpak to jedyna firma utrzymują najwyższy poziom produktów i serwisu w Polsce .Przekonałem się o tym wielokrotnie.Mają przynajmniej profesjonalny serwis odpowiednią ekipkę a nie komórkę albo dziuple czy biurko z lutownicą kolbową z przepalonym gortem i do lutowania jak to mają niektóre firmy zajmujące sie dystrybucją i sprzedaża poważnych marek .

Czepianie sie firmy Polak wynika z braku niewiedzy wielu użytkowników i braku doswiadczenia w branzy audio .

Mógłbym wymieniać same pozytywne strony Polkaku .Ale zawsze znajdzie sie ktoś kto szuka dziury w całym , sensacji i rozgłosu.

Ja mam obiektywne spojrzenie - nie jest prawdą, że serwis jest idealny - zdarza się wielomiesięczne czekanie na dany głośnik, bo akurat nie ma dostawy, a po jedną część nie opłaca się zwracać do Paradigma....Skrajnie negatywne i skrajnie pozytywne spojrzenie należy odrzucać i mamy prawdziwe oblicze firmy...nie najgorsze ale i nie najlepsze....Nie jest też prawdą, że kolumny Paradigma są mega-niezawodne i nie zdarzają się wpadki, bo się zdarzają - i to nawet takie z odwrotnie podłączonymi kabelkami wewnątrz.....czy też brakiem powtarzalności produktów - patrz rozważania o subwooferach w tym wątku...tak więc odrobina obiektywizmu i jesteśmy w domu panowie.....

A sensację i rozgłos niestety zafundował sobie sam Polpak wystawiając babola Studio-Signature.....

Prawdą jest że żaden serwis w Polsce nie jest idealny i w każdym serwisie rządzą inne prawa ale finalnie wszędzie jest podobnie .Ważne jest czy serwis robi dobrze czy odwala fuchy w przypadku Polpak robi bardzo dobrze.Takie jest moja opinia.Przekonałem się o tym wiele razy .I tu wielkie podziękowania dla Pana S....

Ja nie mówię o niezawodności kolumn Paradigm .Czy inne marki sa w takim razie niezawodne ??? Czy to tylko Paradigm ...NO niestety innym też zdarzają sie wpadki. A podpiękte źle kable wewnątrz to już inny temat myslę że nie dotyczy Polakku tylko produkcji .Na co Polpak nie ma wpływu. A jeśli stało sie to w serwisie , niestety jestesmy tylko ludzmi .Każdemu może sie zdarzyć .

Brak powtarzalności produkcji to jeden temat który pozwoliłem sobie poruszyć i skrytykować .Ale to jedynie moje zastrzeżenie do mojej ulubionej marki .Ale właśnie to są takie kolumny albo się je pokocha takie jakie są i zaakceptuje albo nie .Więc naprawdę dajmy już spokój z tym tematem .Nie ma sensu go dalej drożyć .Wyszło co wyszło .Dla mnie nic się nie stało.

Niedługo rzucę jakiś odmienny temat na temat subwooferów i ich wydajności.Może będzie ciekawiej :)

Co do niezawodnosci to wrzuce swoje 3 grosze. Jedne z moich kolumn Paradigma maja juz 20 lat i ciagle jak nowe (choc rok temu ustapily miejsca innym i teraz 'zalegaja' w basemencie). Oni na ta opinie pracowali wiele lat. Cos w tym musi byc.

Pzdr

Jackk ja z takim pytaniem co do wzmacniacza Anthem225

czy na twoim wzmaku przy przełączaniu przycisków sterujących czyli cd,phono,aux1,aux2,aux3 ,tone defeat jest jakby przebicie na glośniki (taki puknięcia dzwiekowe w głośnikach )

w wzmacniaczach które miałem wcześniej nie miałem takich sytuacji dzwiękowych

nie wiem czy to wada , albo jakaś defekt i oddać do polpaku na serwis

i tak zwaną reklamacje

czy na twoim wzmaku przy przełączaniu przycisków sterujących czyli cd,phono,aux1,aux2,aux3 ,tone defeat jest jakby przebicie na glośniki (taki puknięcia dzwiekowe w głośnikach )

i tak zwaną reklamacje

Nie jest to wada, bo być może ten typ tak ma, by poprawić jakość dźwięku, a nie kasować "poping" dodatkowymi elementami.

Widzę że pewna grupa ludzi na forum żeruje jak hieny czepiając się co rusz firmy Polak i kąsa po dupie nie dając spokoju .

Uważam że 24 m-ce gwarancji to jet wystarczająco dużo.Szkoda że nikt nie zauważył że produkty P.Bałysa jak JBL ,Cambridge,HK mają tylko 12 miesięcy i nikt nie narzeka , że czegoś mało .A marki jakoś nie odnotowały spadku sprzedaży na rynku .Wręcz przeciwnie utrzymują się do dobrym poziomie .Pomimo że jest to sprzęt dla głupiego kowalskiego.

......Znam wielu ludzi i klientów którzy wolą kupić taniej z odpowiednim rabatem bez gwarancji .Ale tak niestety prawo nie przewiduje .Są tacy którym gwarancja nie jest potrzebna tylko dobra cena ! .Ze wzrostem gwarancji idzie podwyżka ceny na dany produkt.Ja chętnie bym kupował z dodatkowym np 15% rabatem Paradigma bez gwarancji lub z roczną .Ważne żeby serwisem nie było problemu i z częściami zamiennymi .Marka ma wypracowany wysoki poziom brzmienia i prestiż na rynku i podniesienie gwarancji moim zdaniem nie przyniesie żadnych korzyści dla konsumenta .A jak sie komuś nie podoba to niech sobie kupi JBL ES . Napewno będzie usatysfakcjonowany.

Witam zaczne od tego ze sam posiadam paradigmy wiec generalnie jestem zwolennikiem tej firmy wiec nie mam nic zeby psioczyc na te firme, a mowic dobrze o innej... To tak na poczatek. Druga sprawa nikt nie jest hiena bo ani Zyzio ani Mczaj ktorzy twardo pisali odnosnie tych wpadek Polpaka to nie sa zadne hieny tylko chcieli sie dowiedziec prawdy i tylko prawdy. Nie zawsze moze sie zgdazalem z nimi bo dosc mialem juz odnosnie zoltych pracujacych w paradigm w Kanadzie i innych spraw ale generalnie ja ich rozumiem i dobrze w sumie ze sa ludzie ktorym chce sie pisac zeby prawda byla prawda i jak to Zyzio napisal ze gdyby polpak wczesniej zareagowal to polowy tych postow pewnie by nie bylo i musisz przyznac ze ma racje Zyzio. Nastepna sprawa odnosnie gwarancji nikomu mysle nie chodzi o to zeby zmieniac firme poprostu ludzie czysto technicznie sie zapytali i tyle. I tak jak napisalem wczesniej ze moj kolega wrocil tydzien temu z Canady i jak zobaczyl w sklepach te same kolumny z piecioletnia gwarancja to jak przyjechal do Polski to sie zdziwil ze u nas jest tylko dwuletnia. Bo troszke tam ich posluchal i w sumie mu sie spodobaly. Kwestia jest taka ze ktos z nas z Polakow robi inne gorsze panstwo niz Canada czy USA skoro u nich jest piecioletnia gwarancja. A to ze inne firmy ktore wymieniles maja po rok to nikogo nie interesuje bo to nie chodzi o tamte firmy tylko konkretnie o paradigm, a jeszcze bardziej chodzi o Polpak ktory daje mniejsza gwarancje niz Paradigm na swiecie. Byc moze JBL czy HK wszedzie ma 1 rok ale to i tak nie ma znaczenia bo sa tacy ktorzy wola HK z roczna gwarancja niz np Onkyo ktore ma 3 lata i na odwrot ( ja np JBL nie kupilbym nawet jakby mialy 3 lata gwarancji ale jest to wylacznie moje zdanie ). I takich przykladow mozna by bylo mnozyc ale ludziom tylko chodzi czemu u nas jest mniej gwarancji jak na swiecie? i tylko tyle... A odnosnie ze paradigmy to taka ceniona i w wogole firma to tez zgadzam sie tu co napisal Zyzio ze to wszystko trzeba wyposrodkowac bo ja w Warszawie tak jak pisalem wczesneij nie znalazlem sklepu ktory by polecil paradigmy ( oczywiscie oni nie maja w ofercie paradigmow :-) ) I na poczatku przyszlego roku zmieniam swoje paradigmy monitory na serie studio i jak mowie ze chce paradigmy kupic to wszyscy w sklepach mi mowia ze po tygodniu je odniose :-) ale niech sobie gadaja takie maja prawo :-) Jedna jest bardzo wazna rzecz ze paradigmy sa konkurencyjne pod wzgledem ceny i to jest duzy plus, do tego jak sie zna odpowiednie sklepy to mozna sobie jeszcze wytargowac odpowiednio :_) ale np jesli studio 60 by kosztowalo tyle co MA seria GS czy teraz ta nowa GX to mysle ze wiele osob by kupowalo MA ale ze cena Canadyjczykow jest mniejsza to wiele osob idzie na kompromis i kupuje paradigmy. Poza tym jedna sprawa tylko Paradigm potanial i np seria studio poszla w dol o ponad tysiac zloty na kpl. zadna inna firma nie obnizyla ceny swoich produktow czyli wniosek taki jest, ze za super to sie nie sprzedaje inaczej Polpak nie obnizylby cen badzmy szczerzy i obiektywni. Rasumujac jak to wszyscy mowia ten typ trzeba lubic, ja lubie i kupie paradigmy studio 60 i na razie nikt tego nie zmieni chyba ze nagle kolumny podrozeja duzo i beda juz porownywalne cenowo do innych firm to juz wtedy sie zastanowie. Pozdrawiam

Lolek

Cześć, spodobał mi się wasz klub bo jest solidny i siedzą tu bardziej interesujący forumowicze. A że zainteresowałem się na poważnie Signature S4 jest duża szansa,że do was wcześniej czy później dołączę. Główny preferowany przeze mnie repertuar widać w nicku a w szczególności w wydaniach koncertowych moich wiecznych młodzieniaszków. Lubię się także zrelaksować przy chociażby Enigmie lub powspominać młodość z ItaloBootMixem lat 80'tych. Pominąć jestem zmuszony oczywiście niedawne pochopnie wyrażone tutaj opinie pana dyrektora handlowego na temat mocy Denona 1500ae, z którym zdążyłem się już polubić i poznać jego chyba jednak mało doceniane możliwości. Moim zdaniem powinien zgrać się on idealnie z tymi Paradigm'ami. A jeżeli tak by się mimo wszystko nie stało, w dalszej przyszłości zawsze można spróbować pójść w innym jeszcze kierunku. Oczywiście jeżeli zdrowie i fundusze na takie wycieczki jeszcze mi pozwolą. Pozostaje mi odsłuchać takowe zestawienie a następnie czekać na bardziej niż katalogowa przystępną cenowo ofertę choćby z drugiej ręki lub wystawy sklepowej. Choć przyznam kolegom całkowitą rację iż w porównaniu chociażby z mniej ponoć neutralną czy też naturalną Electrą 1007 Be Focala, dla moich akurat potrzeb cena tych Kanadyjczyków wydaje się być wcale nie wygórowaną w stosunku do prezentowanej klasy przetworników i jakości wykonania. Pozostaje mi zasięgnąć waszej opinii szczególnie w kwestii dopasowania do metrażu dość dobrze zaadoptowanego akustycznie pokoiku 18 mkw. z wcięciem klatki schodowej pomniejszonego nieznacznie o zawartość meblościanki. Dotychczasowy zestaw głośnikowy stoi niemalże na środku w odległości prawie po jednym metrze od ścian bocznych i około 2,30 metra między kolumnami. Z tyłu jedna z kolumn ma sporo bo 2 metry miejsca za sobą, a druga 50 cm od wytłumionej gąbką ściany (postaram się załączyć fotografię).Co do tylnych odległości to będą musiały zostać bez zmiennie zachowane. Dźwięk z łatwością odrywa się od leciwych Radmor LS-30 i poza innymi niedogodnościami typu brak rockowego wybrzmienia tego najniższego basu (bo wyższy to wręcz referencja dla wielu zestawów na pewno)i brak walnięcia w bębny perkusji, czy też mało czytelne najwyższe rejestry a i lekko wycofana średnica (tu może i faktycznie wina Denona), buduje mi całkiem zadowalającą scenę z dostrzegalnymi często niuansami. Mam jednak przeczucie iż te specyficzne zestawy (w zasadzie wbrew pozorom konstrukcyjnie także są to monitory) z ustawieniem których nie lada się gimnastykowałem poczuły by się jeszcze lepiej w większym metrażu. Stąd wynika albo konieczność odsłuchu modelu Signature S4 w domu, albo pozostaje zwrócić uwagę na model S2. Dziękując za wytrwałość w czytaniu mojego wypracowania proszę o udzielanie podpowiedzi (także założyciela klubu mimo braku zaufania do Denona), a w szczególności inne osoby mające doświadczenie z wymienionymi podstawkowcami w wersjach pierwszych jak i drugich z głośnikami berylowymi na górze.

Edytowane przez FanLadyPank

Ten zespół jest we mnie "JAK IGŁA"

chociaż płyty mają ponagrywane koszmarnie

to i tak są we mnie jak igła do końca moich dni

:)

ale jestem sentymenalny jeśli chodzi o Lady Pank

uuuuuuu

http://www.audiostereo.pl/Xindak_XA6950_wzmacniacze_stereo-548-3218-2.html

Może opinia snajpera rozjaśni Tobie co nieco w głowie. Budowa 40v4 i S-4 jest bliźniacza, głośniki są takim samym obciążeniem dla wzmacniacza. Cały czas się zastanawiam dlaczego PMA-1500 miało u mnie taką słabe notowania;D.

Być może było za drogie w stosunku do oferowanych właściwości???

Moim skromnym zdaniem recepty nie ma. Musisz posłuchać i tyle.

Edytowane przez kerikawon

Dałeś ognia, Czyli jedynym kryterium twoim jest nie jakość tylko cena ???

Witam nie o to mi chodzi , ja uwazam ze moge zaplacic za wiecej lat gwarancji aczkolwiek uwazam rowniez ze jesli wszyscy mowimy ze sa to kolumny nie zawodne ( sam o tym sie przekonalem) to Polpak nic nie traci na tym ze da 5 lat tak jak daje Paradigm na swiecie ( chyba ze jednak sie boicie ze moga sie popsuc i trzeba koszty wliczyc w zarobek )to czemu ktos ma placic za dodatkwoe np 3 lata lub rok skoro paradigm na swiecie daje 5 lat? Ale nie chce pisac bo to nie o to chodzi i szkoda znowu pisania na temat tej czy innej sprawy bo znowu bedzie duzo pisania, a nic nie zmieni pewnych rzeczy, bo zyjemy w takim kraju jak Polska. Ponadto naleze do tych osob co woli zaplacic wiecej i miec gwarancje niz mniej i nie miec tej gwarancji bez wzgledu co kupuje i tzw. okazje omijam szerokim lukiem bo raz juz kiedys sie przejechalem i juz dziekuje ze te okazyjne produkty. A przede wszystkim tak jak ktos wczesniej pisal i to co ja napisalem kerikawon w poscie tu nie chodzi nikomu o jakas zlosliwosc tylko i wylacznie kolega prosil mnie zeby zapytac sie czemu tak jest .... i tyle. Kolega byl ponad rok w Canadzie napatrzyl sie popatrzyl sie jak tam to dziala i po przyjezdzie do Polski poprostu nie potrafi zrozumiec ze ta sama firma gdzies na swiecie daje 5 lat, a u nas w Polsce daje 2 lata. Tylko to nie firma a dystrybutor w Polsce daje i to z tad sie bierze. Bo w Canadzie gdzie bys nie kupil jak to kolega mowil wszedzie sklepy daja 5 lat, oni prawa nie maja tego zmienic... jakby to zrobili to by skonczyli ze sprzedaza paradigma. Tak to sie dzieje na swiecie. To nie jest wymyslone tylko to sa slowa wlascieciela ze sklepu z Canady ktory sprzedaje ten sprzet. Rasumujac tak jak dla mnie jest to bez znaczenia bo ja i tak kupie te paradigmy chyba ze cenowo by poszly znacznie w gore to wtedy juz bede sie zastanawial, a na razie Paradigm wygrywa :-)nawet z dwuletnia gwarancja:-) i na koniec tak zeby kolega wiedzial dla mnie wszystko jest wazne i cena i jakosc i to jak sobie poczyna paradigm w Polsce i to co Panstwo robicie jako Polpak bo jakby nie bylo od was duzo zalezy... wiec Wasze poczynania rowniez wplywaja na te marke i to co inni mowia o niej.... Oby mowili wszyscy jak najlepiej czego i sobie i Tobie zycze. Pozdrawiam

Lolek

http://www.audiostereo.pl/Xindak_XA6950_wzmacniacze_stereo-548-3218-2.html

Dobra podpowiedź - model 40v4 mógłby faktycznie na razie w zupełności wystarczyć - jeżeli seria studio jest juz tak dobra jak ją słyszą inni. Poza tym kwota ryzyka z ewentualnego rozczarowania inwestycją znacznie pomniejszona. Czytając recenzję Snajpera nie kwestionuję, że być może Xindak gra lepiej albo inaczej od średniego Denona 1500ae, tak jak zapewne lepiej albo inaczej zagrał by z referencyjnymi Paradigmami referencyjny Denon PMA-SX. Podobny zresztą entuzjazm kolega Snajper wyrażał w recenzji PMA 1500ae. Być może i ja zamienił bym Denona na Xindaka po odsłuchach, tym bardziej, ze są ona z podobnej półki cenowj. Osobiście wolę jeździć pewniejszą małą Toyotą niż chińską terenówką Gonow Victory, nawet po niemieckich autostradach. Póki co mam zamiar wymienić tylko głośniki. Czy jest ktoś w klubie grający Paradigmami na Podkarpaciu? Jeszcze jedno, w ofercie Polpaku nie widzę już modelu Signature S4 ani 40v4...

Jeszcze jedno, w ofercie Polpaku nie widzę już modelu Signature S4 ani 40v4...

Ponieważ, nie wiedzieć dlaczego "P" zaniechała produkcji takich monitorów nad czym bardzo boleję. Dlatego 40 i 4 teraz tylko z drugiej ręki.

To są znakomite konstrukcje, nie jestem pewien ale Audiozakupy z Zielonej góry chyba posiadają Signature S-4 lekko wypracowane.

Pytaj. .

i tak zwaną reklamacje

Jest pukniecie (ale u mnie b. ciche). O wiele glosniejszy jest ten 'cyk' gdy zmieniamy wejscie. Co ciekawe to pukniecie nie reaguje na zmiany glosnosci (gdy podkrece 'gale na max) - jest zawsze ciche wiec chyba nie jest to przebicie. Sczerze mowiac to do tej pory tego nie zauwazylem.

Pzdr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.