Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIOSHOW - 2007

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Najefektywniejsze na AS były Avantgarde 106dB i grały w dużej sali z Accuphase,wysokie tony do luftu i o dziwo trąbka nie miała harmonicznych !!! totalna porażka i nie pomogły tutaj nic wzmacniacze dzielone i ponad 1000W mocy na kanał ani śpiewy wtórujące prezentera-Accuphase powinny się trzymać od tych kolumn z daleka naprawdę jest w czym wybierać

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell

Napisałeś - "trąbka nie miała harmonicznych !!! "

To zdumiewające, gdyby tak faktycznie było ,trąbka w odsłuchiwanym byłaby niesłyszalna.

Ale skoro słyszałeś ten tak szlachetny instrument ,mniemam ,że dzwięk był pozbawiony częsci składowych harmonicznych ,co jest decydującym czynnikiem o brzmieniu danego instrumentu.

Może jednak być przyczyną pomieszczenie, nie pozwalające na usłyszenie części składowych ( w formie czystej ) i wtenczas mamy faktycznie brzmieniowy bum.

te trzy systemy grały najbardziej ciekawie.moim zdaniem najlepiej wypadł logaudio-jeden z lepszych dźwięków wystawy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8479-100000110 1194768481_thumb.jpg

post-8479-100000111 1194768481_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przypomniałem w innym wątku, przypomnę i tutaj:

Najlepszy dźwięk będzie w niedzielę, w sali Belwder I, w Sobieskim o godz. 15.00 :-)

15.00 - Trio Odyssey - koncert

W programie Divertimenta W.A.Mozarta na dwa klarnety i fagot.

Akurat dobry czas, aby po paru godzinach zwiedzania zrobić przerwę i przypomnieć sobie jak graja prawdziwe instrumenty na żywo (i akustycznie).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Rafaell, widze, że się stajesz wytrawnym znawcą Accuphase'a. Jednym pewnym punktem tego odsłuchu z kolumnami Avantgarde było to, że najnowszy dzielony CD Accuphase 800/801 jest przeciętny, nie chce użyć słowa słaby.

Całość i tak grała dobrze, nie ma mowy a jakiejś porażce, Rafaell żebyś ty miał taki dźwięk w domu za 100 lat.

Można by się zastanowić faktycznie na samymi kolumnami Avantgarde ale do tego potrzeba dużo więcej czasu niż 30 minut.

Rafaell jak długo tam byłeś, ty znawco tematu, widze, że jak Megakonstruktor wchodzisz do pomieszczenia i wiesz co jest źle, no, no, zajebisty jesteś znawca.

=>Mirek Potempski, 12 Lis 2007, 10:09

Jestem ich fanem i tyle i tez wiem że starsze klocki są zdeczka przesłodzone i co z tego . Sala piękna dosyć wysoka raczej na starych zamkach lub pałacach sa wyższe tak że właściciele zameczków te tuby są specjalnie dla Was bo w niższych pomieszczeniach nie zagra nawet przy grubych kotarach i dużym wytłumieniu publiką 100% jak na Methenym z tyłu też byli dopchani "stacze" prawie jak za czasów samego octu na półkach.

Mirek jakbyś chciał ruszyć dupe do Krakowa to byś posłuchał mojego sprzętu vintage za psie grosze na zwykłych kablach miedzianych i byś się zdziwił że takie gówienko całkiem dobrze gra i nie przeszkadza mu nawet pokój bez ludzi.i adaptacji akustycznych.

Jeszcze raz przypominam ja lubię słyszeć naturalny dżwięk instrumentów -tylko tyle a może aż tyle i sprzęt i ja mamy w zwiazku z tym ciężkie życie.

Tak w ogóle bardziej dosadnie by brzmiało "zajebisty jesteś znafca"

Pozdrawiam

Miłego popołudnia

Rafaell

jozwa maryn, 12 Lis 2007, 12:46

>Dźwięk w pomiszeczeniu Nautilusa określiłbym jako nadmiernie złagodzony. Słuchałem ze źródłem

>Transrotor. Byłem trochę zdziwiony.

No dziwne trochę - np. 805 dla odmiany trochę podpiłowywują uszy ( nie wiem jak 805S ale podobno już nie )

=>jozwa maryn, 12 Lis 2007, 12:46

>Dźwięk w pomiszeczeniu Nautilusa określiłbym jako nadmiernie złagodzony. Słuchałem ze źródłem

>Transrotor. Byłem trochę zdziwiony.

Dobry z ciebie dyplomata :D

a ja to się muszę tak innym narażać przez swoją szczerość a co mi tam mimo wpadki na Led Zeppelinie (kolumna na wokalu wpadła w spory rezonans) w sąsiedniej sali ogólnie Lowthery lepiej grały, były bardziej muzykalne i takie tam, wiemy o co chodzi

Pozdrawiam

Rafaell

Grało coś porządnie czy nie?

W koło tylko piana o seniczu i co nieco o wingach. Po wcześniejszych wystawach wpisy były bardziej usystematyzowane. Najlepszy dźwięk według mnie to tutaj, najgorszy tutaj. Tam była fajna muza, a tam ładna pani. Tam śmierdziało, a tam częstowali itd.

W tym roku jakoś dziwne te wrażenia. Piszcie ludzie jakieś konkrety, pls.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

dobry dźwięk (jak dla mnie) :

1-JM lab Alto Utopija

2-Ancient Audio

3-Luxman+Chario!

4-Triangielki

5-EPOSki

6-Audiovector (tanio a zaskakująco fajnie)

7-Audiowave

8-Minas Anor

9-magnetostatki (mimo że za wielkie na ten pokoik)

10-paradigm, servo signature

11-audio research

12-ESA

Rozczarowanie: B&W, Avalon, wszelkie 5.1, marantze

Tragedia: Audio Physic Spark5, zoller+Audionet, kawa w pokoju Chill-out?!

Reszta w miarę obojętnie

Audio Show 2007: generalnie należą się chyba podziękowania dla Elberotha za wystawę - wszystko poszło jak należy, wystawcy dopisali. Ciekawy dla mnie był zestaw MBL, jeden z najlepszych dźwięków wystawy. Dużo lepiej grał niż podobny w zeszłym roku grał też inny zestaw tego samego wystawcy: Virgo 5 - dało się słuchać, czego nie mogę powiedzieć o Audio Physic w zeszłym roku (chyba Avanti, w pomieszczeniu, w którym brzmiały koszmarnie).

Avantgarde zagrały bajecznie na wybranych płytach. Pierwsza wizyta: "Najlepszy dźwięk wystawy", druga wizyta: "To ten sam sprzęt???" Naprawdę byłoby lepiej chyba, żeby grało to z lampą. Po co takie wielkie monobloki do tak skutecznych kolumn? Jakoś mam pecha do Accuphase chyba.

Podobało mi się też u Senicza, szczególnie biorąc pod uwagę nakłady finansowe, grało lepiej niż nie jeden dużo droższy zestaw w hotelu (np Naim - to co zastałem było żałosne, choć może trafiłem tak na jakiś eksperyment - chyba źródłem był laptop... - nie chciało mi się tam wracać, żeby się przekonać, że się mylę. Za to lilie pachniały pięknie ;)

Gdyby Senicz nie opowiadał, że jego zestaw pobije cały hi-end, powiedziałbym, że było super. Wobec porażającego braku skromności, jednak... hmm

Esa - podobało mi się. Była muzyka, choć niekoniecznie zestawy dla mnie. Ta ilość głośników kłóci się z moim poczuciem estetyki.

Prawdziwy wypoczynek znalazłem w pokoju Ansae - super! Spendor z niedrogą elektroniką, nie wiem na ile wpływały na dżwięk zasilanie i kosztowne Nordosty, ale naprawdę mi się podobało, mnóstwo subtelnych smaczków, piękne wokale!!!

Tego samego nie mogę niestety powiedzieć o tegorocznym Ancient Audio... Kicha, a bywało pięknie. W sumię z niedowierzaniem patrzyłem czy aby na pewno gra 300B. Jakiś czas temu miałem okazję słuchać Wavaca na 300B z moimi Celiusami i po prostu nie ma porównania, nie mówiąc już o różnicy cenowej, po prostu w skali obiektywnej. Wavac plus Celius grał bajecznie. Piękna muzyka, separacja na średnicy - rewelacja. Nawet śladu nie było tego w zestawie Ancient Audio. A ma być to zestaw optymalnie dobrany przez Waszczyszyna. To jak by zagrały te Wingi z czymś mniej dobranym? Nie mam pojęcia ale nie chcę chyba tego słyszeć.

Jako użytkownik Triangle, byłem ciekawy nowych Magellan Cello. Nie wiem czy to wina Primare, ale niestety jedno wielkie rozczarowanie. Płaska scena, nienaturalny wokal pozbawiony wypełnienia, chudy dźwięk, brak spójności... I w dodatku nawet na Kari Bremnes z analogu. to na czym to miało grać dobrze? Wracałem tam kilka razy, bo nie wierzyłem, że kolumny dużo droższe od moich Celiusów mogą mi się nie podobać.

To tak parę tyle spostrzeżeń... Akurat bardziej negatywne wrażenia pozostały ze mną dłużej, ale wiadomo, że były też niespodzianki na plus, np JAG, MBL, monitory ArturaP, nawet WLMy lepiej niż w zeszłym roku, choć zależało też od płyty.

Zestawem, który grał dobrym dźwiękiem był zestaw w pokoju Audiofast. Wszyscy wymieniają wszystko a zapominają o tym co grało dobrze. Nigdzie nie było tak miękko, lekko wręcz naturalnie.

Piotr Lass, jeżeli mówiłeś o ESA'ch z Bristolu to przemyśł to jeszcze raz. To co pokazała ESA to takie hi fi na niskim poziomie. Nie ma mowy, że są to produkty wysokiej klasy.

Ty senicz nie płacz tylko bierz sie do roboty,,,,sensacji u ciebie nie było ..

Na pocieszenie powiem ze fatalnie też nie , biorąc pod uwage to że najlepsze pomieszczenie akustycznie ze wszytkich prawie miałeś.

Do Tematu Główego,

Po bodaj dziesiątej kolejnej wizycie na targach, byłem sonicznie miło zaskoczony w dwu miejscach:

1/Młodzi Panowie z Krakowa w Sobieskim 7 lub 6 piętro ze wzmacniaczem hybrydowym za 4K i kolumnami

za 2K, obydwa brzydkie jak nieszczęście ale dźwięk zadziwiajaco dobry - gratulacje.

2/RCM najlepszy dźwięk w ich pokoju od wielu lat,warunek jedyny dobra płyta na talerzu - gratulacje.

3/AA i Acuphase wielki ale nie wykożystany na targach potencjał.

Reszta jakoś tak bez emocji,może sonicznie lepiej będzie za rok,bądźmy optymistami.

Targi nam rosną,to cieszy.

Pozdrawiam audiofilsko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.