Skocz do zawartości
IGNORED

Strajk listonoszów i Poczty

pp

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo ciekawe...

"15. Pracodawca zaproponował podwyższenie minimalnej płacy zasadniczej i średniego wynagrodzenia pracowników eksploatacji w ramach (...) oraz podniesienia cen niektórych usług"

Nieźle. Dobrze że ten postulat jest akurat przynajmniej narazie ROZBIEŻNY

To jest chore! Płace wzrosną po podwyżce cen usług. Czyli firma nie zrobi faktycznie nic! Nieroby dalej będą swoje wp***dalać a kasa popłynie nie tam gdzie trzeba. To my zapłacimy. Skandal.

Druga sprawa, że te podwyżki do 1200-1300 zł to kwota brutto! Toż to śmiech normalnie :/ współczuję tym ludziom bo pracują jak niewolnicy.

>>Molibden

a teraz zobacz

list polecony 50-100g:

- Poczta Polska - 4,4zł

- InPost - 1,5zł

Cholera mnie bierze jak coś takiego widzę... topimy kasę na każdym kroku i to w dodatku na takiej firmie jak Poczta Polska!! Powinna się nazywać Poczta Złodziej Polska

Właśnie się dowiedziałem ,że p......a poczta połamała sampler A.P,

jaki wysłałem koledze 2 tyg. temu do Warszawy. Był w kopercie takiej grubszej.

Pieniędzy chcą ,a nie umieją przesyłki całej dostarczyć !!

Moim zdaniem za dużo zarabiają , jaka praca taka płaca.

Po za wszystkim, zanim zaczeło się strajk, najpierw należało wywiązać się z podjętych zobowiązań i dostarczyć wszystkie przesłki i ewentualnie nowych nie przyjmować.

no i LOL

NIK doszedł do ciekawej konkluzji - osoby NIEGDYŚ będące na stanowiskach kierowniczych nawet po zwolnieniu otrzymują ... pensje dyrektorskie! Nieźle, też tak chcę - 10tyś brutto.

>A całe to zamieszanie wynika z tego, że jakieś BARANY* (*Rada Poczty Polskiej czy jakoś tak)

>postanowiła poeksperymentować na żywym organiźmie - dokładnie dzieje sie tak jak kiedys w PKP i TP

>czyli rozdrabnianie się na podwykonawców (dobry moment na planowe wyciaganie kasy z firmy na własne

>konta). Poczta ma potencjał, który marnowany jest przez strach ludzi przed zwolnieniami w imię mniej

>lub bardziej wyimaginowanej niby słusznej wyzszej sprawy. Potencjał jest też marnowany bzdurnymi

>decyzjami i brnięciem w biurokrację, które to zafundowały dwa ostatnie zarządy.

xniwax święte słowa. Tak się składa,że pracuję w tej "chorej" firmie. Jako ciekawostkę mogę podać,że w moim mieście przed tzw. komercjalizacją było 4 dyrektorów a teraz "pracuje" ich 18 !! wraz z całym zapleczem: sekretariat,biura itd).Tak naprawdę strajk na poczcie nie jest strajkiem w którym idzie tylko o pieniądze . Pieniądze są ważne ale jeszcze ważniejsza jest obrona firmy przed jej całkowitym upadkiem.

> kleszek,

Tak się składa, że ja też ;-) i mnie szlak trafia na "górę tego bałaganu" a na dole "ludzie są tylko ludźmi".

A to, że z np. z 4 zrobiło się 18 to jest tak w każdym z 14 miast. (wtajemniczeni będą wiedzieć). W Warszawie zrobiło się ponad 700 nowych ludków w ogólnie pojętym zarządzie.

I tyla - nie warto bić piany, robią to inni w tej firmie. AMEN

Pozdrawiam popierajacych i tych przeciwnych, a także tych wkurzonych (ja się do nich też zaliczam tak czy siak).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

> Gutekbull - .." Po za wszystkim, zanim zaczeło się strajk, najpierw należało wywiązać się z podjętych zobowiązań i dostarczyć wszystkie przesłki i ewentualnie nowych nie przyjmować"

Święte słowa !!!

Witam,

cały problem w strajakch, czy to rolników, pielęgniarek lub pocztowców polega na tym, że zawsze cierpi obywatel RP. Mało jest form protestu dotykających bezpośrednio decydentów.

Pozdrawiam,

->Audiofil,

Tak to się właśnie odbywa, strajki zawsze godzą w masę a jak sie masy zdenerwują to już nie przelewki. I o to chodzi strajkującym, tyle że czasami rząd, ministerstwo itp. czasami badają wytrzymałość mas, stąd tak długo to trwa :-)

Ja też chciałbym aby moje świąteczne kartki i przesyłki nie zaginęły gdzieś po drodze, z drugiej strony za 1kz czy minimalnie więcej nie utrzymałbym rodziny.

Moja poczta w kompie też strajkuje czy wiecie, co to za komunikat?

Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'pop3.poczta.gazeta.pl', Serwer: 'pop3.poczta.gazeta.pl', Protokół: POP3, Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC0F

• Redaktorzy

chick - gazeta się wysypała, a pocztę możesz przeczytać przez www. Ostatnio wyłożył sie Onet, widocznie to zaraźliwe ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 2 tygodnie później...

Czy wam też zdarzają się jeszcze jakieś opóźnienia w przesyłkach?

Wysłałam tydzień temu paczkę priorytetem a jeszcze nie dotarła. Zwykle dociera w to miejsce w ciągu dwóch dni i teraz nie wiem, czy to tylko spóźnienie, czy moja przesyłka zaginęła. :-(

Ł.A. Woman

do mnie paczka/priorytet teraz szla 5dni

poczta na dostarczenie paczki ma miesiac :(

potem reklamacja i jej szukaja,

jak priorytet to automatycznie ubezpieczona na 100pln

jesli nie bylo podanej innej wartosci

Niestety tak to jest z nasza poczta. Mi podczas strajku zgubili filtry do aparatu za 800 pln:( reklamowanie slabo wychodzi, na plyty z allegro z pazdziernika tez ciagle czekam, chociaz powoli trace nadzieje....

Ja zamawiałem dwa modele "Dragona" na prezent. Sklep (Ząbki) wysłał 12XII i doszły 14XII do Szczecina. Panowie nie jest tak żle. Wczesniej zamawiałem w listopadzie i dwie paczki doszły w 2 i 3 dniu.

Z tego co wiem najgorzej z doręczaniem może być w Warszawie, Poznaniu, Krakowie, Łodzi i Śląsku. Poprostu tego jest tyle, że Oj...

...a skad wiem ? ;-)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 20 Gru 2006, 17:46

>Doman

>Napisz alarmujacy list do Dyrekcji Generalnej, podobno pomaga.

Dzieki za rade wlasnie napisalem kolejna skarge. Na szczescie firma, ktora wysylala do mnie filtry zrobila mi niespodzianke, no i oni teraz sie mecza z nasza poczta, a ja dostalem drugi zestaw filtrow do aparatu. Wczoraj dotarly do mnie dwie plyty, ktore zostaly wyslane 15 pazdziernika:). By the way przedwczoraj bylem w warszawskiej rozdzielni poczty - w sumie widzac to co tam sie dzieje nie dziwie sie, ze paczki gina...

Michal

Tak jak pisałem wcześniej czekam na przesyłki wysłane w pażdzierniku i listopadzie

ale te wysłane z warsiawki bo ze Szczecina ,Krakowa ,Łodzi i Wrocławia już dawno dostałem

chociaż wysłane w grudniu.

A ja miałem nadzieję, że na święta będę mógł posłuchac cd tuningowanego przez McG. Czwarty dzieć priorytet nie może nadejść. A swoją drogą jak to możliwe, że priorytet czyli działaność loteryjna ma prawo istnieć wtym kraju. Gdzi jest rzenik praw konsumentów?

• 2 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

Saczku , a nie przesadzasz trochę ?

Mamy styczen ,wiele towarów i usług drożeje z początkiem roku.

Przykład pierwszy z brzegu - dzisiaj byłem z synami na basenie i musieliśmy zapłacić więcej niż końcem roku :(

a przecie nie strajkowali.

>>jacch, 2 Sty 2007, 00:15

pewnie też coś w tym jest, ale nie wiem czy pamiętasz jak w momencie gdy panował strajk na stronie www Poczty Polskiej można było poczytać sobie o warunkach podwyżek płac dla listonoszy - tutaj odeślę Ciebie do mojego wpisu z saczek_XTRM, 25 Lis 2006, 22:36 -

>"15. Pracodawca zaproponował podwyższenie minimalnej płacy zasadniczej i średniego wynagrodzenia

>pracowników eksploatacji w ramach (...) oraz podniesienia cen niektórych usług"

Jeśli ta podwyżka to normalna podwyżka z racji nowego roku to OK, ale to też znaczy tyle, że możesz spodziewać się zapewne niebawem następnych...

A tak BTW to dlaczego już na wstępie podrożały uslugi poczty? Przecież benzyna jeszcze nie poszła w górę a poza tym to nic innego nie przychodzi mi do głowy. Ani inflacja nie jest wysoka, ani ... no kurde już nie wiem co jeszcze..fajerwerki za dużo PP kosztowały?!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.