Skocz do zawartości
IGNORED

Precz z reklamami !

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo sprytnie, panie Lukar !

Teraz ktos, kto prowadzi jakakolwiek rozmowe w innym watku na bocznicy,

(czekajac GODZINE na wpis !), nie bedzie sie mogl krytycznie ustosunkowac

do sprawy Reklam, technicznych bledow i wszystkiego innego,

z wyjatkiem cyny i kondensatorow !

Forumowicze - morde w kubel i szmal z reklam - plynie dalej !

Rewelacyjna Administracja Forum !

Lukaszenka moglby sie od waszmosci sporo nauczyc !

• Redaktorzy

jar1, 26 Lis 2006, 16:24

>No proszę, jak chodzi o kasę z reklam, to szybko watek znalazł sie na bocznicy....

jar1 - nie wiem o co się wściekasz. Niniejszy wątek powinien od samego początku znaleźć się na bocznicy i tak też się stało.Twoja frustracja i niechęć, lub lenistwo do znalezienia rozwiązania nurtującego Cię problemu nie powinno być podstawą do kręcenia kolejnej zadymy.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz, 26 Lis 2006, 22:15

Słuchaj no, ja wiem, gdzie ten watek chcialem umiescic i tam go umiescilem. Za przeproszeniem, gówno to Cię obchodzi. Kto, jak kto, ale Ty na pewno nie bedziesz mi mowil co i gdzie mam robić. Jasne?

Widać u Ciebie nie spelnione marzenia wychowawcze. Skup sie lepiej na własnej osobie - bo z w okresie moderowania pokazałeś co potrafisz i jak do wychowywania sie nadajesz. Najpierw zmyj sobie to mleko pod nosem...

• Redaktorzy

jar1 - przeczytaj proszę (ze zrozumieniem, jeśli trzeba będzie zrób to kilka razy) pkt.4 Regulaminu tego forum:

"Nowe wątki należy zakładać w odpowiednich katalogach. Nazwa każdego z katalogów jasno określa jego tematykę. Jeżeli nie masz pewności, który katalog jest najodpowiedniejszy dla Twojego tematu, umieść go tam, gdzie według Ciebie pasuje najlepiej - najwyżej zostanie przeniesiony do innego katalogu przez Administratora forum."

I teraz na spokojnie. Z przykrością stwierdzam, że twój wiek (jaki by nie był, chyba, że jest na tyle sędziwy, że ukrywasz daleko posuniętą demencję starczą) nie uprawnia Cię do uważania, że skoro jesteś ode mnie starszy to masz większe prawo do głoszenia jednej i objawionej prawdy.

To, że chciałeś ten wątek umieścić w zakładce Stereo jest po prostu świadomą niesubordynacją i łamaniem regulaminu, który powinieneś stosować.

EOT

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość

(Konto usunięte)

Vlad, 26 Lis 2006, 16:32

...Bardzo sprytnie, panie Lukar !...

Ha...ha...haaa.......dobre , gdzie ty Vladku tu widzisz spryt ?

To zwykły _TEMPY_ upór.

Juz dawno proponowałem żeby znaleźć sobie nowe miejsce .

Onen teraz nie odpuści , już go tam dobrze szpuntują pewne (wiadomo jakie :) kreatury !

Fr@ntz czy mógłbyś podać mi punkt regulaminu w którym zgadzam się na nachalne reklamy blokujące okno przeglądarki i uniemożliwiające zrobienie z nią czegokolwiek przez okres czasu jaki zażyczył sobie reklamodawca?

Odpowiedz że mogę sobie zainstalować adblock, stopscript albo korzystać z Opery nie rozwiązuje według mnie problemu !

Czy w regulaminie jest wzmianka o tym że ciasteczka ustawiane przez audiostereo mają roczny okres trwałości?

Po jaką cholerę ?Czy to drugie Google?A ciasteczka ustawiane przez niektórych reklamodawców (ja nie będę wymieniał po nazwiskach) wygasają w 2012r.

Istniejeje na tym Forum grupa osob o inzynierkowato-urzedasowatej mentalnosci,

do ktorej nalezy Fr@nk z kolegami, osob spotykajacych sie w swoim gronie na piwie,

rekrutujacych sie z posrod bylych moderatorow, uczestnikow imprezy wreczania

Lukarowi tunera etc., osob ktore mimo calkowitej kompromitacji jako Moderatorzy,

nie stracily wcale tupetu, hucpy, buty i pewnosci siebie i nadal pouczajacych

pozostalych forumowiczow, z wyimaginowanej przez siebie pozycji glownych

osobistosci zarzadzajach tym Forum i autorytetow moralnych czym to Forum jest,

i jak wszystko na nim ma sie odbywac !

Dla mnie osoby takie jak Fr@nk i niektorzy jego koledzy moralnie i intelektualnie

po prostu nie istnieja, i zyczylbym sobie, aby swych winno-koszulkowych watkow raczej

nie opuszczali i nie wpieprzali sie do tematow w ktorych uczciwi i dobrze zyczacy temu

Forum forumowicze roamawiaja o powaznych problemach tego Forum !

Oni juz wystarczajaco pokazali kim sa, i mysle ze wielu z nas nie jest juz

z Takimi kolesiami - zainteresowana rozmowa !

>Vlad, wiedziałem, że na Ciebie można liczyć ! :-) A osobom o mentalności 'małego kaprala' polecam zasadniczą służbę wojskową, trójki klasowe albo kółka różańcowe ! ;-) Tam się chłopaki mogą spełniać.

LOL. Ponownie to genetyczne malkontenctwo. To troche tak kiedy wlaczam kanal 94 i zamiast fajnych, tlustych polnagich niemek za pare eurosow plus VAT znowu pokazuja jak Polacy kupujacy samochody z lawet, nie wspominajac juz o samych reklamach. Dam tym niezadowolonym bardzo prosta rade: Zmien kanal.

Natomiast to co jest gorsze od narzekan to cyklicznie powracajace i jakze doskonale pasujace do niektorych intelektualnie ubogich zwroty typu: Lukar "dorabia" "dodatkowa pensyjka", etc. Tym tak bardzo upartym oslom, tym histerycznym chlopczykom, itp., (a nie ukrywam, ze jest ich coraz wiecej - co stanowi wieksze niebezpieczenstwo od samych reklam dla forum jako takiego), przypominam, ze jest to forum K O M E R C Y J N E i kieruje sie demokratyczna zasado wolnego wyboru. Nie podoba sie? Mozesz w kazdej chwili je dobrowolnie opuscic.

A co ma do tego komercja? Co to produktów komercyjnych nie można krytykować i omawiać? Reklamy w TV tez mnie wkurzają, i co? Nie wolno tego powiedzieć? A co na tym forum jest głównie obrabiane jak nie oceny działań komercyjnych firm audio? Jesli uznajemy, że forum jest komercyjnym wyrobem zwizanym z audio, to co? O kablach można a o forum nie?

Trzeba wykazać się niezwykłą tępizną, aby tak 'spontanicznie' bronić cudzej komercji, co to niektórzy tu czynią tak zapalczywie.

Wprost niezrozumiałe to jest, chyba, że mamy tu rzeczywiście do czynienia z grupą ludzi 'wspólnych interesów' czerpiących w potajemny sposób korzyści materialne z forum.

A Ty Lesiu tak z potrzeby serca czy też masz tu udziały? ;-)

Fr@ntz, 26 Lis 2006, 23:18

>jar1 - przeczytaj proszę (ze zrozumieniem, jeśli trzeba będzie zrób to kilka razy) pkt.4 Regulaminu

>tego forum:

Fr@ntz - przeczytaj proszę (ze zrozumieniem, jeśli trzeba będzie zrób to kilka razy) pkt. 13 Regulaminu tego forum:

Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane. Jeśli chcesz przestawić swoją komercyjną ofertę skorzystaj z tematu sponsorowanego.

Powtórze w takim razie jeszcze raz pytanie, które zadałem już w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co daje Tobie możliwość umieszczania ogłoszeń na forum - jakby nie było jest to świadoma niesubordynacja i łamanie regulaminu do którego powinieneś się stosować a wręcz go przytaczasz? Jakaś autopromocja? Narzekasz na mnożenie ilości wątków ale sam chcąc pozbyć się telewizora musiałeś założyć oddzielny wątek, zamiast znależć najbardziej odpowiedni, np: Oddam w dobre ręce

pkt. 3

Unikaj powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony.

Jak na to się mówi, moralność Kalego?

Ukryta Zawartość

discorelax17

"Jak na to się mówi, moralność Kalego?"

Raczej analfabetyzm wtórny !!!

Czyta ale nie rozumie co czyta ... Disco bądź wyrozumiały i nie ciśnij już chłopaka.

zdezi

jar do twojego światłego łba nie dociera,że możesz sobie pisać co chcesz i to robimy :O)Po kiego korniszona założyłeś kolejny temat ,po to aby wprowadzić ferment? :O)Ja uważam ciebie za pieska octopusa a mnie możesz uważać za pieska Lukara :O)Dlaczego nim jestem bo lepiej trzymać z władzą i dostawać od niej 5 kPLN co miesiąc netto ! Sprzedajnym jest :O):O)Przyznaję sie bez bicia :O) A tobie ile octopus płaci?Gwoli oczywiście ciekawości mojej:O)Jeśli wg ciebie mało bądz nieugiętym,żądaj podwyżki!!! :O)

Lubię takie tematy,ale daleko ci o jarze do miszcza o. :O)

jar1

A co ma do tego komercja?

- Wszystko i od zawsze.

"Co to produktów komercyjnych nie można krytykować i omawiać? Reklamy w TV tez mnie wkurzają, i co? "

- Mnie denerwuja majtki u jednej z moich konkubin, i co?

"Nie wolno tego powiedzieć?"

- Przeciez o tym piszesz. Kiedys nie bylo mozna, teraz juz mozesz.

"A co na tym forum jest głównie obrabiane jak nie oceny działań komercyjnych firm audio? Jesli uznajemy, że forum jest komercyjnym wyrobem zwizanym z audio, to co? O kablach można a o forum nie?"

- LOL, Nie ty jestes od jakiegokolwiek uznawania, tym bardziej nie jakies proletariackie "My", od tego jest wylacznie wlasciciel wg wlasnej dyskrecji.

"Trzeba wykazać się niezwykłą tępizną, aby tak 'spontanicznie' bronić cudzej komercji, co to niektórzy tu czynią tak zapalczywie."

- Z punktu widzenia sowieckiego komunisty zwalczajacego imperializm, czyli naprawde demokracje, i wolny rynek - masz absolutna racje.

"Wprost niezrozumiałe to jest, chyba, że mamy tu rzeczywiście do czynienia z grupą ludzi 'wspólnych interesów' czerpiących w potajemny sposób korzyści materialne z forum."

- Koniecznie donies o tym i to natychmiast do przewodniczego KC w swoim okregu, on ci to wszystko swietnie wytlumaczy. Zeby ci bylo latwiej rozszyfrowac te straszna sytuacje, powiem ci w sekrecie, ze jest to imperialistyczna konspiracja na skale globalna!

"A Ty Lesiu tak z potrzeby serca czy też masz tu udziały? ;-)"

- Jar, badz dzentelmenem, wytrzezwiej, otrzyj napuchnieta gebine i przetrzyj oczy. Leszek nie zaglada ci pod sukienke, wiec nie podgladaj jego udzialow gdziekolwiek.

A może tam?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

"To Forum "prowadzone" jest przez malego, zalosnego, zakompleksionego czlowieczka,

ktory robi to widocznie - WYLACZNIE dla korzysci materialnych i juz od dawna przestal

sie nim wogole interesowac !"

Można by zapytać, dlaczego autor tego wpisu tak się męczy, naginając swój honor, żeby tylko móc występować na forum tego "żałosnego człowieczka". Nie zadam tego pytania bo wiem skądinąd, że autor wpisu nie widzi w tym nic poniżającego. Nie powstrzymam się jednak od uwagi ogólnej, że w powszechnie przyjęym systemie moralnym korzystanie z czyjejś pracy i robienie przy tym min, że wprawdzie korzystamy, ale nam nie pachnie, nie jest wysoko cenione.

Po co jest ta dyskusja, nie bardzo wiem. Jar zadał pytanie (co prawda w formie dość postulatywnej), otrzymał odpowiedź co należy zrobić, aby jego problem przestał istnieć. Ja na przykład jestem zbyt leniwy, aby skorzystać z powyższych rad, w związku z czym reklamy mi się pokazują. Ponieważ jednak pokazują mi się niejako na moje własne życzenie, nie wypada mi narzekać. Proste.

No proszę, proszę. Nie spodziewałem sie nawet , że moje niedzielno poranne wkurzenie na wpierniczające się reklamy może miec aż taki odzew :-) No, wprost przerosło to moje oczekiwania. Najpierw wątek szybko wyleciał ze stereo na bocznicę (nie oceniam słusznie czy niesłusznie - raczej chodzi o szybkośc działania w porównaniu do innych zdarzeń na forum, co do których żadnych działań 'regulaminowych' nie podjęto), a zaraz potem nastepuje wysyp wypowiedzi zanaych tu i uwielbianych od dawna Jedynie Słusznych Członków :-) Ubaw po pachy ! Ilu moralizoatorów a ilu regulaminowców - nie mówiąc już o zpełnie chamskich i prymitywnych odzywkach w moim kierunku.

Ciekawe, że ciągle odzywaja się tu Ci sami ciągle ludzie, którzy w przypadku innych, niedopuszczalnych rzeczy na forum nawet nie piardną cichalca ;-)

Lesiu Ty mój, Naprawdę uważam, że Lukar za mało Ci płaci. Te nędzne 5 kpln za taki wysiłek intelektualny, wprost heroiczny, z Twojej strony, to naprawdę wyzysk jak w Afryce.

>Jazzik, Ciebie to nawet nie skomentuję. Wiem, że chcesz zarobic na nową plazme do kuchni.

>józwa, znowu niepotrzebne wywalasz z armaty i to w imię czego? Potem się dziwisz, że odłamkami dostajesz.

Po prostu odwalacie tu Panowie tandectwo, jak na komercje i tyle. !!!

Ojojoj jar ostojo kultury i demokracji jak się dziecko napisało ;O)lepiej weż się za swoje diy :O)

Nie jestem pazerny, na waciki wystarczy 5kPLN a tobie ile płacą? ;O)Wolę być tandeciarzem,trzeba z nimi trzymać jak uczy historia :O)

A tak między nami wqrzenie najlepiej leczyć u psychoanalityka :O)Mój nadworny bardzo mi pomaga :O)

O, jak milo !

Pojawiaja sie nam watku sami dobrzy znajomi !

Znani i lubiani, uwidocznieni na zdjeciach z Ceremoni Ofiarowania Lukarowi Czerwonego Cielca...tj. Tunera !

Jak wiadomo konsumenci zawsze ofiarowuja Bogowi Komercji rozne drogie prezenty !

Fr@nz, Jazz, Jozwa maryn... znow ta sama GRUPA wspierana przez pitdoga, Leszka, stempura...

Coz za zabawne i perfidne zarazem ODWROCENIE SYTUACJI (franc. detournement) !

Wnioskuje, ze wszyscy z nich dobrze przetrawili Sytuacjonistow, skoro stosuja te znana od dawna metode !

To ja, przez grubo ponad pol roku przekonywalem, ze jest to Forum CZYSTO KOMERCYJNE, odpierajac

wsciekle ataki tej samej grupy, twierdzacej, ze jest to forum - ENTUZJASTOW, z obrzydliwa komercja nie powiazane

w najmniejszym stopniu, zebys mnie teraz Lesiu nazywal pierolacym OSLEM, ktory NIE ROZUMIE,

ze JEST TO FORUM - KOMERCYJNE ?!!! I kto tu pieroli ?!

To Forum jest - KOMERCYJNE ???!!!

No, to od razu - inna rozmowa !

ZADAMY NATYCHMIASTOWEGO PODNIESIENIA POZIOMU USLUG W TYM KOMERCYJNYM BAJZLU,

BO - INACZEJ POROZMAWIAMY !

TO FORUM TO - MY !

A JAK SIE PANU BUSI-SS-MANOWI TO NIE PODOBA, TO NIECH ZROBI SOBIE - NASTEPNE !

Proponuje Wszystkim (poza Wiadoma Grupa) zalozenie wlasnego organu wymiany pogladow - "Glos Konsumenta"

(w zakladce tematycznej, skoro na Bocznicy nie mozna sie swobodnie wypowiadac !),

w ktorym bedzie mozna zadac od tego Komercyjnego Portalu coraz to nowych uslug,

w zamian za nasze uczestnictwo w tym KOMERCYJNYM PRZEDSIEWZIECIU !

Tak wiec - do uslyszenia w - "Glosie Konsumenta" !

• Redaktorzy

"ZADAMY NATYCHMIASTOWEGO PODNIESIENIA POZIOMU USLUG W TYM KOMERCYJNYM BAJZLU,

BO - INACZEJ POROZMAWIAMY !"

I jeszcze po dwie panienki za darmo na łebka, no nie? Płacę więc żądam!

W sumie zabawny typ, ale jeśli mu to sprawia przyjemność, to czemu nie. Można by jeszcze, dla większego efektu, na przykład ściągnąć spodnie. Mam nadzieję, że nie da się długo prosić, nasz uczestnik ceremonii wręczenia kochany. Ciekawe swoją drogą, co on tam robił? Był taki przejęty i sympatyczny...

>jozwa maryn

Spodnie bym sciagnal, ale slonczyl mi sie limit na zamieszczanie fot ! (ach te ograniczenia !)

Ja ZAWSZE jestem - przejety, wrazliwy i sympatyczny !

Podczas Spotkania mialem jak najlepsze intencje !

Ale jak sie nieswiadomie trafi na organizowane pod szyldem milosnikow Sztuki, spotkanie

businessmanow (Masa, Kielbasa, dwa kije, kto sie nie schowa ten zgnije), to pozniej takie

"nieporozumienia" wychodza !

Ps. powyzej, w nawiasie nie chodzi oczywiscie o dwa kije, ale o 2 szpadle, ale sie nie rymowalo !

Żądamy w każdym wątku zamieszczenia ostrzeżenia o zagrażającym niebezpieczeństwie pochodzącym od migających reklam .Może już nawet są ofiary leżące przy komputerach z epilepsją w oczach.

Na forumowiczów padł blady strach co dalej.

Czy będą w sądach sprawy w sprawie likwidacji forum ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 11 miesięcy później...

Zainstalowałem sobie Apple Safari na PC (wersja beta). Reklamy nie wyskakują, przeglądarka pracuje stabilnie (choć w przypadku Visty 64 nie widać, aby działała szybciej od IE)... Kawałek Maca na PC?

:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.