Skocz do zawartości
IGNORED

DAC Kustagon The First mkII

wstach1

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem raczej nie.

Bufory sprawdzaja sie jako końcowe w danym klocku i pomagaja zmniejszyc wpływ kabli na dzwięk (taki skrót myslowy). czyli dobre buforki i w DACu i w pre maja miejsce. Oczywiście część pre ma wyjście z zapasem pradowym i tam buforków niepotrzeba.

Jak dasz radę to podłącz jak proponujesz, posłuchaj 2 tygodnie, a nastepnie wróc do układu pierwotnego i tez posłuchaj. Będziesz wiedział co dla Cibie lepsze.

odsprzedam jeden w pełni uruchomiony DAC Kustagona. informacje na pw.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17411-100002510 1235764869_thumb.jpg

post-17411-100002511 1235764869_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli mogę pomóc to: wywalcie te scalaki na wyjściu i podłączcie lampę np 6N6P wg np jakiegoś lampizatora . Ja też miałem najbardziej wypasione scalaki ale tylko lampa gra tak dobrze w tym miejscu koniec kropka .

Jeśli mogę pomóc to jak już macie scalaki i BUF to trzeba spróbować zmiany sprzężenia (str. 26 Jar-1), wg. mnie to duży krok naprzód, słychać to nawet ze słabego napędu (DVD niestety na razie) i reszty.

Bez BUF nie próbowałem ale podobno nie gra. DAC to dzieło Rambo, moja " wersja" po wymianie CS 8414 nie odpaliła - do trzech razy sztuka ;).

Ciekawi mnie jakie zmiany wnoszą te lampki w porównaniu do scalaków...

Pozdrawiam.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

na zbyciu płytka do DAC`a Kustagona jak poniżej. info na pw

Ukryta Zawartość

post-17411-100001052 1236676335_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

ech...coś cisza w temacie, zostałem tylko ja?

Czy można w Kustagonie zrobić wyjścia XLR? Tzn wziąć sygnał bezpośrednio z DACa i do pinu1 podpiąć masę, pinu2 - pin 14/18 z DAC, pinu3 13/17 poprzez kondensatorki rzedu nF? Ma to jakiś sens?

Ehh

Robiłem prestabilizację, ale problem jest z porównaniem, nie mam dwóch identycznych dac'ów gdzie można to poćwiczyć. Zrobiłem też rozdzielenie prestabilizacji cyfry i analogu.

Było tak - 8V na analog to dwóch stabów 5V na płytce, tak samo w digital (8V plus 2 po 5V).

Analogowe symetryczne też oddzielone od reszty zasilaczy.

I co ? OK, ale porównań nie było.

Druga sprawa to wyjście - miały być ML Diamond Buffer - 4 szt po symetrycznym opampie zamiast 627.

Ale wszystko leży w pudle bo plany się zmieniły...

• 6 miesięcy później...

Szprzedam płytkę PCB i scalaki wraz z trafem Toroidy full audio do Daca Kustagona . kntakt na [email protected]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam do zbycia płytke ze scalakami i trafem Toroidów full audio , do uzgodnienia na priva .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

W wyniku remanentów mam do sprzedania:

PCB Swietnego DAC-a KUSTAGON OSTATNIEJ WERSJI - 25ZŁ SZT.(MOGĘ ZKSEROWAĆ POSIADANĄ DOKUMENTACJE DACA)

JAK WIDAĆ NA FOTO MAM TEŻ PRZETWONIKI DO TEGO DACA CS 4390 CS4390 - 50ZŁ SZT(KUPIONE PO OK 80 ZŁ)

1SZT CS8412 40ZŁ SZT

Ukryta Zawartość

post-16902-100001182 1257573051_thumb.jpg

post-16902-100001183 1257573051_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Witam, czy ktoś posiada na sprzedaż dac kustagona? Najlepiej już w obudowie z chęcią odkupie lub ewentualnie przy kolejnym zamówieniu czy ktoś jest chętny na podjęcie się złożenia takiego daca na zlecenie? info prosze na pm.

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...
  • 5 miesięcy później...

Strzelam z pamięcie. Chyba tak, jak u mnie wymieniłem, to zadziałało.

Jarek, a nie wiesz gdzie mozna dostac CS8414? Kurde wzialem sie za tego DACa, brakowalo doslownie 5min do zakonczenia, ale widocznie kiedys musialem sprawdzac zasilacz i nie rozladowalem kondensatorow, bo tylko dotknalem i zaiskrzylo. No i dupa blada...

Jarek, a nie wiesz gdzie mozna dostac CS8414? Kurde wzialem sie za tego DACa, brakowalo doslownie 5min do zakonczenia, ale widocznie kiedys musialem sprawdzac zasilacz i nie rozladowalem kondensatorow, bo tylko dotknalem i zaiskrzylo. No i dupa blada...

Ukryta Zawartość

kilka miesięcy temu brałem i było OK

Powodzenia

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Witam

Czy można prosić o przesłanie pliku z projektem do wykonania płytki PCB. Mam przetwornik do niego natomiast nie wiem czy odbiornik sygnału CS8416 będzie pasował zamiast CS8412.KK

Witam

Czy można prosić o przesłanie pliku z projektem do wykonania płytki PCB. Mam przetwornik do niego natomiast nie wiem czy odbiornik sygnału CS8416 będzie pasował zamiast CS8412.KK

niestety 16ka ma inaczej wyprowadzenia- co do projetu mam wersje foto- mogę wysłać na maila.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.