Skocz do zawartości
IGNORED

Zrobią rewizję i sprawdzą, czy mamy TV

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czyli od nowego roku listonoszy trzymamy kulturalnie na dystans. Przykładowe powitanie:

- Proszę stanąć metr przed wycieraczką i odwrócić wzrok kiedy będę otwierał drzwi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ale żenada... Ciekawe, kiedy zaczną sprawdzać, czy mamy ciepłe majtki w zimie... ;)

Mnie to niby grzeje, bo nie mam TV, ale i tak Orwell coraz gwałtowniej się w grobie przewraca...

"Mają wstępne rozmowy prowadzić w bardzo miłym tonie. Najlepiej zacząć od pytania czy lokator jest zadowolony z usług poczty."

Odpowiedź: NIE, A wogóle to SPIEPRZAJ DZIADU... ( na taką właśnie odpowiedź może liczyć pracownik poczty, a wszystko to dlatego, iż mam jeszcze w pamięci ich niedawny strajk i obsuwy z zamówionymi paczkami )

W partyzantke się będą zabawiać.

Frantz śmieszny problem ;o)Z zasady obcych do domu nie wpuszczam więc informacja czy płacę abonament przy posiadaniu telewizora naocznie nie do sprawdzenia bez nakazu rewizji :O)

Podobną sytuacje, tym razem z Windowsami i tym razem na fakcie mamy u siebie, czyli okolice Rybnika na Śląsku. Chodzi policja, przedstawiciel skarbówki i informatyk i sprawdzają czy masz legala windowsa, mp3 i takie bzdety. Komputery latają z okien. Najlepsze jest to że w Actionie w Katowicach (hurtownia komputerowa) dostali 300 windowsów i w 15 minut ich nie było ... nabijanie rynku na maxa. Microsoft skomputeryzował komende albo jakiś inny shit a teraz oni im dupe liżą, a sami mają unlegale. Paranoja... ale co zrobić.

Zaraz pewnie na mnie wyskoczy stadko które to ma same orginały.... i bardzo dobrze, a ja im powiem tak:

Mam 20 lat i nie stać mnie żeby wydać 300 zł co miesiac na ogrinalne płyty z muzyką, do tego 300 na windowsa i 500 na office`a, poza tym nawet zobaczenie DiviXa na kompie jużjest unlegal. Jak Nowe płyty audio będą po 25 zł a windows po 150 to na pewno kupie sobie CD który nie czyta CD-R, a na kompa nakleje naklejke Microsoftu.

Polska panowie... trzeba wy***rdalać.

Drzwi od pokojow widocznych z okolic drzwi wejsciowych zamykam od dawna otwierajac drzwi komus obcemu (i to wcale niekoniecznie ze względu na pocztę - w 6 na 8 mieszkan byly juz wlamania, gdzie ewidentnie wiedzieli po co przychodza), wiec nic sie nie zmienia. Na miła pogawędke czlowiek z poczty tez nie ma u mnie co liczyć - kocham ta instytucje - wczoraj dostałem awizo paczki wysłanej priorytetem 18go grudnia :)

wovo

Nie stac mnie na jakis hi-endowy sprzet hi-fi... Czy mam isc krasc?

Co do abonamentu... takie prawo ustalili, glupie bo jak mam placic na TVP to niech spieprzaja z reklamami!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

buahahaha a niech sobie chodzą - prosta rada - nie wpuszczać "obcych" do wnętrza mieszkania, jak chcą niech gadają na korytarzu. Tak samo jest z policją - nie chcesz nie otwierasz im drzwi i masz to w nosie - nie mają prawa wejść "siłą" :)

>>wovo

powiem coś lepszego...

widziałem niedawno wywiad z Cerekwicką i padało pytanie co sądzi o pirackich nagraniach/płytach. Odpowiedź mnie tak rozśmieszyła że mało co nie popuściłem. Była coś na ten styl - płyty CD są drogie bo artyści dużo tracą na nielegalnych kopiach - dla mnie LOL, ][_,([])][_, !!! Niech obniży ceny swoich płyt do cen ze stadionu XX-lecia 15-20zł to przecież nikt nie będzie kupował tego nieoryginalnego szajsu, tym ze stadionu nie będzie się opłacało sprzedawać i w końcu artyści będą zadowoleni. Niech zaczną od siebie!

Prawda jest taka jak ją dobrze ujął Kazik - "wszyscy artyści to prostytutki, w oparach lepszych fajek, w oparach wódki!"

Foxbat, jest to pewien pomysł o ile np. ten sprzęt byłby już powszechnego użytku i potrzebny do przeżycia, mógłbyś czuć się usprawiedliwiony :)

Ale żadne prawo nie wygra z rzeczywistością. A powiedz mi z jakiej racji mamy płacić jednemu z wielu komercyjnych nadawców w dodatku już zasilanych naszymi podatkami z budżetu państwa?

Prawo niemożliwe do zastosowania nie jest egzekwowane i wychodzi z użycia przez tzw. odwyknięcie ;)

Dotyczy to również chciejstwa twierdzących, że znajdujące się na domowych komputerach OS i mp3 są jakoby nielegalne.

Ja od 2 lat nie place abonamentu. Ostatnio tez pozbylem sie telewizora.

Jesli chodzi o abonament, to:

1. Z pieniedzy podatnikow i z abonamentow TVP uruchomila TVP Kultura, na ktorym nie leci "M jak rzygi" oraz TVP Sport.

2. Platnicy abonamentu nie korzystajacy z platform cyfrowych nie maja dostepu do TVP Kultura i TVP Sport.

Jak dla mnie jest to conajmniej naduzycie ze strony TVP.

Kwestia nr 2:

1. Telewizja ma "misje"

2. Telewizja wypelnia swoja misje...tak po 23.30, kiedy wiekszosc ludzi, ktorzy pracuja na abonament spi.

3. TVP o godzinach normalnych nadaje "M jak rzygi" tudziez inne obskurwiale gowno.

Jak ma sie w zwiazku z tym oferta TVP do wysokosci abonamentu? - oczywiscie kwestia nr 2 nie ma za wiele wspolnego z istniejacym stanem prawnym i sprowadza sie raczej do mojego niezadowolenia, ale jesli takich jak ja jest 10 milionow?

Generalnie uwazam, ze byc moze warto byloby w ogole zrezygnowac z telewizji panstwowej? W USA takiej nie ma i ludzie jakos tam zyja :-)

Qubric, 29 Gru 2006, 11:27

>Ale żadne prawo nie wygra z rzeczywistością.

W krotkiej perspektywie niekoniecznie, bo jesli istnieje tytul prawny do egzekwowania tego prawa, to moga byc ofiary ;-)

>Prawo niemożliwe do zastosowania nie jest egzekwowane i wychodzi z użycia przez tzw. odwyknięcie ;)

W dlugiej perspektywie tak :-)

Polskiej telewizji nie oglądam w ogóle od dobrych 7 lat, telewizora nie posiadam. Zastanawiam się jednak nad kupnem satelity coby mieć kilka kanałów anglojęzycznych. Polskiej telewizji nie chcę i nie będę oglądał (wyłączę ją na pilocie tak żeby zmiany kanałów w górę i w dół omijały wszystko co nieangielskie).

Dlaczego miałbym płacić abonament za coś z czego w ogóle nie mam zamiaru korzystać? I w ogóle - dlaczego kupując satelitę nie mogę zrezygnować na wstępie z polskiej TV na widok której rzygam? Chory kraj...

Saczek_XTRM:

Niestety psy mogą wejść siłą bez nakazu jeżeli "zachodzi uzasadnione podejrzenie" tego i owego. Oczywiście po fakcie możesz ich oskarżyć. Bandycki kraj, bandyckie obyczaje.

misiomor

o ile wiem, to nie jest abonament a podatek od posiadania odbiornika TV...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Rzeczywiscie, abonament jest parapodatkiem.

Odpowiadajac na wczesniejszy post - w istniejacym stanie prawnym fakt niekorzystania z polskich programow nie ma zadnego znaczenia. Abonamentu nie placi sie za ogladanie, tylko za mozliwosc ogladania, prawda?

Foxbat:

To niech się to nazywa podatkiem i niech będzie płacone skarbowi państwa a nie spółce akcyjnej. MinFin może potem udzielać dotacji TVP, choć pewnie Łunia by się sprzeciwiła.

Qb_1:

Otóż ja chciałbym mieć możliwość rezygnacji z możliwości oglądania polskiej TV która mnie w ogóle nie interesuje. Dlaczego mam płacić za bubel który ktoś wciska mi wbrew mojej woli?

-> misiomor

Zgadzamy sie w 100% (przeczytaj moje wczesniejsze wpisy). Ja tylko napisalem, jak to sobie wymyslil ustawodawca...ja juz zdecydowalem - nie place :-)

Pozdr.

misiomor, 29 Gru 2006, 11:48

>MinFin może potem udzielać dotacji TVP, choć pewnie Łunia by się sprzeciwiła.

Nie wiem czy ty wynalazłeś Łunię. Jeśli tak, to gratulacje.

albo płaćcie i wpuszczajcie listonoszy albo nie płaćcie i nie wpuszczajcie. PROSTE

Ostatnio też mieli sprawdzać legalność oprogramowania. Jak się okazało PIC NA WODĘ FOTOMONTAŻ.

Uważajcie bo pewnie przyjdą strażnicy moralności forum i pojadą wszystkich, że ludzie mają kasę na nowe klocki, a nie mają na abona za TV i radio :D

Pozdrawiam

" Już za kilka dni do wielu mieszkań mogą zapukać pracownicy Poczty Polskiej, których zadaniem będzie sprawdzić, czy posiadamy telewizor i czy za ten "luksus płacimy obowiązkowy abonament - uprzedza "Dziennik Zachodni"."

Ciekawe kiedy wprowadza abonament od posiadania projektora(przeciez na nim tez mozna ogladac TVP).itp - paranoja no coż to przecież POLSKA.Wystarczy mi talerz na dachu a TVP juz dawno skasowalem z listy kanalow.Kto jeszcze oglada TVP1 i TVP2 z kabaretem na ulicy wiejskiej.

• Redaktorzy

Niby telewizji od lat nie mam, ale... Z monitorem 19" mógłbym spokojnie oglądać telewizję, gdybym miał tuner TV. Ale może posiadanie tunera TV jest domyślne tak samo, jak oglądanie TVP przez posiadaczy telewizora? Tak czy inaczej, listonoszy nie wpuszczam. Poszli won domokrążyć dalej z próbkami proszku do prania i gazetą "Twoje Imperium". Nie będzie mi sprzedawca kremu przeciw zmarchom zaglądał do pokoju.

To ja zrobiłem lepszy numer ;-) zapłaciłem zaległe płatności .. taki jakis głupawy miałem nastrój...

I wiecie, co mi przysłali po jakimś czasie? Żebym zapłacił jeszcze odsetki od tamtych zległosci. No, wkurzyli mnie bydlaki.

nie płać w pizdu. Abon trzeba płacic nawet gdy mamy tuner radiowy (np taki wbudowany w amplituner) lub gdy mamy karte telewizyjną podpięta do monitora.

Poj... im się chyba we łabach! Jak można płacić za posiadanie TV.

Niech sobie kodują te zasr... programy kto to ogląda. A jak ktoś chce oglądać prywatną TV to płaci właśnie tej stacji abonament. Oni są gorsi od mafii nic tylko by ściągali z nas haracz.

A jak przyjdzie do mnie kolo z poczty i się zapyta czy jestem zadowolony to chyba mu wyp…le przez łeb bo już drugi raz w tym roku zginęła mi paczka. Kilka przesyłek doszła zamiast do 2 dni to po 10 dniach.

A do poprawy humoru odpowiedź Poczty Polskiej ->

„W odpowiedzi na wystąpienie z dnia 23 grudnia 2006 roku uprzejmie

informujemy, że zgodnie z wyznaczonymi normami (zalacznik nr 2 do Rozporzadzenia Ministra

Infrastruktury z dnia 9 stycznia 2004 r. w sprawie warunków wykonywania

powszechnych uslug pocztowych), Poczta Polska zobowiazana jest do zachowania

wskaznika terminowosci doreczania krajowych paczek priorytetowych w dniu

nastepnym po dniu nadania na poziomie, co

najmniej 80% wszystkich nadanych paczek priorytetowych, a paczki pocztowe

ekonomiczne niebedace paczkami pocztowymi najszybszej kategorii w dniu

trzecim po dniu nadania na poziomie, co najmniej 90% wszystkich nadanych

paczek ekonomicznych.

Nadawca bądź adresat przesyłki pocztowej zgodnie z obowiązującym Cennikiem

usług pocztowych (Części IV , pozycja 3) może uzyskać informacje o danej

przesyłce w placówce pocztowej w razie konieczności:

1) droga pocztowa -4,50zł,

2) telegramem pocztowym -7,00zł,

3)droga telefoniczna -7,50zł.

Z poważaniem

Wydział Operacji Pocztowych

Centrala Centrum Usług Pocztowych”

Ten kraj zmierza ku upadłości ;)

dokładnie - niech sobie kodują ten dziadowski program i dają dekodery i niech się odp...ą od telewizora - nie mam TV od półtora roku i ni (w)uja mi go nie brakuje - jak przez święta byłem na 5 dni u rodziców to nie mogłem wytrzymać - w telewizorni sama chałtura, nudne programy, po raz setny odgrzewane filmy - przez 5 dni widziałem tylko 1 film którego wcześniej nie widziałem (a i tak wcześniej mało oglądałem) - jak zobaczyłem w programie po raz n-ty Kevin sam w domu to już miałem ochotę puścić pawia.... :-(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.