Skocz do zawartości
IGNORED

Zrobią rewizję i sprawdzą, czy mamy TV

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

No to miałeś pecha Bastek :) Znalazłeś się wśród tych 20% adresatów paczek priorytetowych do których nie dochodzą w ciągu następnego dnia po nadaniu :)))

Nie wiem o czym mówicie bo jak dotąd poczta polska niczego mi nie zgubiła nie potłukła i wszystko dochodziło na czas. Jak dla mnie to jest najlepsza instytucja w tym państwie. Z drugiej strony od spedytorów też nie doznałem żadnych afrontów w tym względzie... Może powinienem dopisać na koniec... - na razie :)))

PS. nie no, a z jakiej racji ma płacić abonament za oglądanie właśnie tej czy innej stacji? Pomigało cię na światłach??? :)

Niech się syfiarze cieszą jeśli ktoś chce poświęcić swój czas na oglądanie ich gównianych nośników reklam.

Ja też mimo młodego wieku, od 5 lat nie mam telewizora. Dla mnie taki temat nie istnieje. Lepiej muzyki słuchać. mam tylko nadzieje że nie przypieprzą tego pie..... abonamentu do opłaty za prąd ( niemcy podobno tak zrobili )

Wtedy toi już nie ważne czy oglądasz czy nie. Ważne, że możesz oglądać.

To jest dopiero pier...... socjalizm !!!!!

• Redaktorzy

Wytknę łeb przez okno i na upartego zobaczę przez okno telewizor u sąsiadów po drugiej stronie Madalińskiego. Więc też mogę oglądać. Marny mój los.

A nie zdaje się wam że odgrzanie tego pomysłu (już chyba z 2 czy 3 raz...) jest formą zemsty na listonoszach za ich ostatni strajk?

Nie chcieli robić za "wielbłądy" i za darmo nosić ulotek (za które ludzie darzyli ich sporą niechęcią) etc., to teraz (znów)będą robić za "kanarów" (za co spora część społeczeństwa do reszty ich znienawidzi...).

Spadli z deszczu pod rynnę...

Słyszałem że nawet będą sprawdzać dlaczego niektórzy nie mają telewizorów, tacy sa najbardziej podejrzani i antypatriotyczni bo ze szczególną premedytacją nie chcą kupić telewizora ,czyn niezwykle grożny społecznie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Redaktorzy

no to najlepiej jak taki "cfany gapa" wykuka u kogoś plazmę (taką z 50cali) i juz zacznie wypisywać kwity, a tu się okaże , że to tylko ekran plazmowy bez wbudowanego tunera TV (jest tego trochę na rynku). I łyso będzie ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Przyznam się że nie płacę abonamentu TV od dłuższego czasu - TV mam wyrejestrowany, żadnych kanałow nie mam w nim zaprogramowanych, antena również nie jest do niego podłaczona; działa tylko i wyłącznie jako monitor. Możecie mnie potępiać, Wasza sprawa. Tylko jedna sprawa: opłacam abonament Cyfrowego Polsatu oraz abonament "n" - w obu pakietach SĄ RETRANSMITOWANE KANAŁY TVP - za ich tam obecność CP oraz "n" płacą TVP od tzw głowy bądź też jakąś kwotę ustaloną i zapisaną w odpowiedniej umowie. Z mojego abonamentu idzie więc kwota cząstkowa (jakiś tam procent bądź promil mojego abonamentu - na tym się nie znam, nie jestem ekonomistą) więc już raz a nawet w moim przypadku 2x płacę pieniądze na rzecz TVP, szczęśliwi posiadacze Cyfry+ i podłączeni do sieci kablowych płacą w najbardziej rozrzutnej opcji 4x haracz dla TVP + obowiązkowy abonament RTV. Poza tym kupując TV państwo również dostaje swoją dolę - TV kupowałem już kilka sztuk więc dostali całkiem sporą działkę, odbiorniki radiowe też kupowałem kilkakrotnie; może więc w końcu tego typu sprawy zostaną raz a porządnie uregulowane.

Byłbym zapomniał: sieci kablowe MUSZĄ UDOSTĘPNIAĆ W SWOJEJ OFERCIE KANAŁY TVP, niezależnie czy mają na nie chętnych czy też nie - trochę to dziwne na etapie wolnego rynku.

• Redaktorzy

Oj, chyba kupię sobie złośliwie makietę telewizora. Dla prestiżu. Kiedyś były takie makiety komputerów, które dla prestiżu kupowały sobie małe firmy...

• Redaktorzy

jozwa maryn - w IKEA takie stoją i PCtów i TV (CRT, LCD do wyboru, do koloru)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Widać, że Polska uczy się m.in. od Anglii i Niemiec. W tym przypadku niestety...

Jak pisałem w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) sam miałem podobny problem. W Niemczech sytuacja jest niestety poważna i nie ma żartów z tym podatkiem. Zajmują się nim nie listonosze, a specjalna służba zwana Gebühreneinzugszentrale (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Podobnie jak polscy listonosze, nie mają oni prawa wejść do mieszkania bez zgody domowników. Ale tylko 2 razy. Za trzecim razem przychodzą przeważnie z policją i nakazem. I wtedy wlepiają okrągły 1000 euro kary.

Sam przeżyłem taki najazd (na szczęście był to pierwszy raz i znałem ich prawa, dlatego się nie stawiałem). Bezsensownie musiałem płacić miesięcznie ok. 20 euro za coś, czego nigdy nie używałem. W końcu udało mi się wywalczyć swoje (z pomocą serwisu RTV) i póki co mam spokój. Ale chyba niedługo, bo mają albo miały się zmienić przepisy i internet też miałby podlegać temu opodatkowaniu.

Nie wiem, jak w Polsce jest to prawo redagowane, ale w Niemczech jest dosyć jasno napisane, że nikt się nie wymiga. Przepis bowiem mówi, że opłacie podlega każdy przedmiot zdolny do odbioru radiowo-telewizyjnego. Czyli wszystkie TV, nagrywarki stacjonarne DVD, magnetowidy, tunery, satelity, karty tv w komputerach, komórki z radiem, radio samochodowe, amplitunery, radiobudziki itd. I nie jest ważne, że się tego nie używa. Jeśli się posiada, trzeba płacić.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Czy któryś z szanownych kolegów podpisywal jakąś umowe z telewizją w sprawie płacenia abonamentu?

Ja nie.Płace im po otrzymaniu zaproszenia, x 2 bo kablówka też.A żem złośliwy to przedstawicieli poczty przyjmuje od końca grudnia na klatce schodowej [paczka priorytet ze stolycy osiągnela zawrotną prędkość 2 km na godzine], i wali mnie że oni mieli strajk.Pozdrawiam w nowym ciekawym roku.

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Gość

(Konto usunięte)

...Czy któryś z szanownych kolegów podpisywal jakąś umowe z telewizją w sprawie płacenia abonamentu?...

A podpisywałeś jakieś umowy o płacenie podatków , zus-u , na temat nauki do 18 roku życia itp.?

• 6 miesięcy później...

Tak mi sie przypomnial mi sie Pan Józek, znany hodowca drobiu:

- Czy pana sasiedzi unikaja placenia abonamentu radiowo-telewizyjnego?

- Nie, nie unikaja.... po prostu nie placa...

Ja tez nie unikam placenia ;)

Fr@ntz, 4 Sty 2007, 08:01

>

Ukryta Zawartość

Nieoceniony ks. Sowa!

Dla mnie to on jest target! :P

Ukryta Zawartość

Nachalny marketing skierowany do ludzi ograniczonych umyslowo,

za prawie 1/2 MILIONA zlotych z PUBLICZNYCH PIENIEDZY to skandal,

za ktory "kerownictwo" tego "publicznego przybytku" powinno wyleciec

na zbitą morde ! Zamiast Prawdziwej Telewizji Oswiatowej - autoreklama,

marketing i schlebianie najnizszym instynktom !

Telewizja Publiczna, taka jak jest - na smietnik !!!

(a odpowiedzialnych za nią - do kryminalu !!!)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.