Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy wybór LCD 32 - 37 cali.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Z pewnych względów ,zapewniam nie zawinionych przeze mnie , choć moja pani twierdzi inaczej ,

ale nie słuchajcie tych bzdur ,że niby wlewałem świadomie wodę do starego lampowego Soniacza podczas podlewania kwiatów ,aby się zepsuł .......... itd.

W każdym bądź razie, będę chyba musiał zakupić nowy TV ;-) ;-)

Mam 18m ,myślę o 32 calach ,a tak naprawdę chciałbym 37.

Podobają mi sie Samsungi, ale dużo dobrego słyszałem o Sharpach no i kilku jeszcze innych.....

Myślałem tez o Philipsie 32pl3321 ?

Zastanawiam się czy UPC - kablówka planuje coś w sprawie HD ? Jeśli tak to kiedy ?

Czy jest sens kupowania FUL HD ? Np. Toshiba czy Telefunkien.

Acha nie mam zamiaru wydać dużo kasy jeśli pełne HD to ok.5000 - 6000 zł

A jeśli zwykły 32 cale to ok. 3000zł

37 będzie pewnie droższy ?

Czy obraz z kablówki będzie mocno zły i nie da sie oglądać ??

Domyślam się ,ze zakup LCD wiąże sie z kupnem satelity ?

Czy możecie zawęzić moje pole poszukiwań i odpowiedzieć na niektóre pytania ??

Acha ! I sza na zewnątrz, bo policjant domowy węszy ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/31556-najlepszy-wyb%C3%B3r-lcd-32-37-cali/

Jedyny sensowny wybór to PHILIPS 37PF9731D. Widziałem, gra naprawdę rewelacyjnie. Jedyna wada - brak 1080p. To ma Sony KDL-40X2000, ale dopiero 40 calowy. 32 cale odpadają, bo nie ma takich Full HD, a poza tym mecz na 37 calach to zupełnie inne przeżycie.

Wydaje mi się, że pełne HD (1080p), ma sens przy większych gabarytach matrycy ( od 40 cali w góre ), zakladając, że będziesz oglądał z małej odległości np. 2 - 3 metry. Przy matrycy 32 - 37 cali spokojnie wystarczy 720p, 1080i .

proponuje Ci jednak kupic 37" a moze i 42" ;-). Mam tak jak Ty kablowke UPC. Z tego co wiem nie zamierzaja jeszcze wprowadzic transmisji HD (choc sprzetowo sa gotowi), wiec bedziesz musial kupic jakas satelite np. "n". Ja jednak bede czekal bo nie chce mi sie montowac anteny .W miedzy czasie kupuje HD-DVD do XBOX360 :-). Teraz mam streaming filmow przez konsole (przewaznie 1080p), ktore czasamo pociagne z Internetu.

Poradze Ci to co sam uzywam. Mianowicie mam chinski TV AMOI 42". W Polsce bardzo malo znana marka. W Chinach to potentat. Matryca 1080p. AMOI ma rowniez w tej rozdzielczosci 37". Znakomicie wspolpracuje z SD (w moim przypadku UPC). Porownywalem z Sony 42" i Toshiba 46". Zdecydowanie chinczyk, lepszy obraz no i $$$.

W Polsce dystrybutorem jest digitalo www.digitalo.pl

Polecam Ci jeszcze zajzec na prawdziwe forum o HD www.hdtvpolska.com

powodzenia

...a ja polecam lekturę ostatniego "Chipa", po ktorej (na innym forum) takie wnioski: podałem/wyciągnałem, gdy pytano o zakup LCD...

(...cytuję siebie....):

"...ostatni "Chip" dość dobitnie udowadnia, ze wstrzymywanie się z zakupem LCD jest jak najbardziej sensowne (z punktu widzenia jakości obrazu).... .

W skrócie (za miesięcznikiem):

a/ dopiero najnowsze LCD zaczynaja sobie radzić z ruchem przy SD (wybrane egzemlarze)

b/ chyba jeszcze nie ma w sprzedaży LCD (u nas), które radzą sobie z ruchem przy full HD......

To naprawdę nic odkrywczego (dla uważnego obserwatora) - jednak można trochę doczytać o problemach technicznych, które: są/będą pokonane.... ."

...oczywiście (w tym przypadku) mam na myśli skok jakościowy wyświetlanego obrazu poprzez wkraczającą nową generację elektroniki w LCD...

hojlo1=> czekałem jeszcze na jakies ciekawe wpisy.

Ruch na LCD to jest to co do tej pory wstrzymywło mnie przed zakupem,

cała ta afera o czarny kolor - w sumie nie wiem o co chodzi,

ale fakt, ze w trakcie meczu " trawa zostaje za piłkarzami " jest szokujacy ,zakladając cenę LCD ;-(

Ruch obrazu nad np. dżunglą toć cuda sie dzieją ;-)

cała ta afera o czarny kolor - w sumie nie wiem o co chodzi,

zgaś światło wieczorem przy oglądaniu filmu, a będziesz wiedział o co chodzi, na filmie " Inni " szczególnie to widac, przy oglądaniu w dzień rzeczywiście nie ma o co robić afery. Problem w tym, że wieczorem bardziej widać jak na matrycę dziala podświetlenie, szczególnie na czarnym kolorze, który świeci.

• 2 tygodnie później...

Gutekbull: Rozglądam się właśnie w poszukiwaniu LCD 32-37 i wpadły mi w oko Sharpy. Można ich trochę obejrzeć w Albatrosie koło Hali Targowej i w Euro-AGD w Matarni. Bardzo sensowny obraz SD.

• 2 tygodnie później...

witam

Im szybsza matryca i procesory ruchu- tym lepsze skalowanie obrazu.

jesli masz zamiar ogladać 99 % programów w Palu Sd - to powinieneś zdecydowanie pozostać przy takiej matrycy , tym bardziej że jakość idzie z najmniejszą kompresja obrazu. Wówczas obraz jest czysty, krystaliczny.

Jesli ekran bedzie musiał mocno skalować to traci na jakosci.

Nie kupuj niczego na zapas , to przypomina kupowanie butów na zapas , jak juz do nich dorosniesz ti itak bedziesz musiał wymienić je - bo bedą stare.

Najszybszą matrycę ma JVC 37 M 70 / trudno dostępny/ - jako jedyny używa funkcji digital clear motion drive.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Świtnie sobie radzi też poprawiona wersja Sharpa 37 XD1 oraz

37 Toshiba Regza

37 Loewe Modus / 2x PIP/

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Za chwilę wjedzie LCD Samsung LE32R72B lub 71B ??

Ale chyba się pomyliłem bo miał mieć ok.90cm ,a traz widzę ,ze ma 80cm

Chciałem duzy TV ,ale mam 18m może 32 będzie ok.

Moze zamienie na 37 cali ???

Mam go LCD Samsung LE32R72B , obraz na kablówce bajeczny ;-) chyba mi faktycznie stary Soniak siadał ;-)

Panowie pomocy muszę podjąć szybką decyzję, mogę jeszcze zamienić na większy 37.

Pomyliłem się co do rozmiarów 32 ma 80cm ,a myłałem ,że 90 ( tyle ma 37 ;-)

W tej chwili w 18m jest ok. ale chciałem troche większy TV bo 32 cale to praktycznie to samo co mialem tylko rozciągnięte.

Do 37 musze doplacić ok.900- 1000zł (nic poza wielkością nie zyskam ) no i boję się ,że negatywa strona LCD wyjdzie ,a fotela juz dalej nie posunę - max 3.5m ???

Pomocy !! Jakie doswiadczenia macie ?

Obok jest wątek o dokładnie moim problemie, Ale ja nie chce robić w pokoju sali kinowej ;-)

Tam proponuja do 14m 47 cali ;-)

Ja się zastanawiam czy 37 w 18 m nie zniszczy jakosci obrazu z kablówki ,

ach TV stoi na stoliku ,powieszenie na ścianie nie wchodzi w rachubę.

Jeśli miałbym telewizor BAJECZNY, to nie zmieniałbym go na trochę większy. Zawsze jest ryzyko że ten nowy okaże się pod jakimś względem bublowaty. Tyle gówna chodzi po ludziach, że możesz mówić o wygranym losie na loterii.

Obraz 32 cale faktycznie nie jest większy od 29. Ale na oglądanie naszego prezydęta od biedy wystarczy. A filmy w 16/9 w odległości do 3 m. wyglądają już na całkiem długie.

Jak mawiają niemcy: Największym wrogiem dobrego jest Jeszcze Lepsze.

A prominentni włosi dorzucają znad kieliszka chryplawym altem : Zmiany nie są dobre.

Salut !

Stefek

Burczymucha=> woda na młyn mojej młlżonki , nie chce TV jako głównego mebla w pokoju ;-)

A prezydenta to juz w ogóle nie chce ogladać ;-)

A ja chciałem trochę wiekszych piłkarzy ;-)

Nastawilem sie, ze z kablówki bedzie kicha ,a tu taki zaskok ;-)

Chyba zdecyduję się na tego 37BV8 ale niestety we wszystkich sklepach jest cena ok 4400 a ja zakłądałem sobie cenę ok 4000 więc chyba poczekam jeszce chwilę, możę stanieje gdzieś na sieci a najlepiej w Warszawskim markecie - wtedy chociaż sprawdze go sobie przed zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.