Skocz do zawartości
IGNORED

kable cordial - na kartki?

koc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zachecony opiniami forum pomyslalem sobie, ze pobawie sie lutownica i zrobie sobie kilka interkonektow i przedluzacz do sluchawek na kablach cordiala. Bez problemow kupilem wysylkowo roznego rodzaju wtyki i wtyczki (www.tridex.com.pl, www.dexon.pl - polecam), schody rozpoczely sie, gdy przyszlo zamowic nedzne kilka mb kabli. Wszyscy bydgoscy dystrybutorzy konsbudu nie mieli pojecia o co pytam, gdy slyszeli "cordial" w sluchawce. Mail z konsbudu Konsbudu wyjasnil mi, ze konsbud sprzedaje jedynie w belach po 100m, a detalicznie nie. Dziwne troche, gdzie wy kupujecie? Myslalem, ze w konsbudzie. W kazdym razie nie kupie u nich wysylkowo, poradzili mi bym udal sie do firmy X. Podali adres, okazalo sie, ze domowy. Firme znalazlem na drugim koncu miasta, kabli cordiala u nich nie ma i nie bedzie. Mam dosc. I tu prosba do gupowiczow: czy ktos moze mi wskazac dowolne miejsce w polsce posiadajace linie telefoniczna i sprzedajace detalicznie kable cordiala? Moze w Poznaniu, jutro tam bede? A moze ktos ma zamiar niedlugo kupic i moglby zakupic i dla mnie oraz pofatygowac sie na poczte i mi ww przeslac? Z gory serdeczne podziekowania.

Taka luzna konkluzja - bycie audiofilem to strasznie trudne hobby. Nie zazdroszcze Wam. Ciesze sie, ze jestem tylko melomanem, a goraczka audiofilska dotyka mnie raz na dwa, trzy lata, gdy znudzi mi sie posiadany sprzet i wymysle, by kupic sobie cos lepszego. Skad wy bierzecie wolny czas i cierpliwosc? Ja mam juz serdecznie dosyc, jutro bedac w Poznaniu kupie MF A3.2 - bo to jedyny wzmacniacz ktory zagral sensownie z ProAcami. Nie mam juz sily dzwonic, prosic sie o odsluchy, a w weekendy zamiast sluchac muzyki tluc sie autem przez pol Polski by posluchac jakiegos klocka, bez mozliwosci wypozyczenia do domu, z innymi kolumnami niz posiadam i w cudacznym pomieszczeniu. To zdecydowanie najbardziej upierdliwa z moich pasji, szczerze Was podziwiam. Szczegolnie tych spoza stolicy. Znacie jakas tajemna metode wydluzania doby, czy jak? ;] Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/3178-kable-cordial-na-kartki/

Siema kocu :-)

Ze mną rozmowa jest konkretna.

Zadzwoń sobie tutaj:

ul. Targowa 66, 03-734 Warszawa, tel. (022) 618 37 23

i dogadaj się czy mają taki model kabla jakiego szukasz. Jak powiedzą, że mają to zapytaj czy na 100%. Jeśli tak, to pisz do mnie a na Audio Show kabel ów bedzie Ci dostarczony.

P.S. A co do Cordiala to tyle tylko, że będzie to przedłużacz, bo fajerwerków po nim się nie spodziewaj. Mam z niego wykonane interkonekty i są takie sobie.

Ja zadzwoniłem do Konsbudu, tam mi podali numer do sklepu, gdzie pan Paweł może wysyłkowo wysłać kabel. Kupiłem 12 metrów 440 za pobraniem i jestem bardzo zadowolony.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Tutaj możesz kupić kable Cordiala:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 7 miesięcy później...
  • 10 miesięcy później...

Jakieś kable Cordiala mieli chyba w sklepie przy ul.Wyspiańskeigo - skrzyrzowanie z Semiradzkiego - tym z akcesoriami do sieci ale nie gwarantuję że na 100% tak jest - ostatno coś takm kupowałem i zauważyłem że mają jekąś ekspozycję kabli opisaną logiem Cordial. To jest ten sklep (ele ten drugi, nowy) po przekątnej w stos. do Gembary i Oma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.