Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie jednak sa bardzo sympatyczni i pomocni.

Pewnie że uczynni i pomocni chyba we wciskaniu kitu ;) Najlepiej jak kumplowi ożenili Tarę Labs Air zepsutą, a on frajer bo może w transporcie się zepsuła a może to za późno zauważyłem bo dopiero po dwóch dniach i tak chłopak dał kabel do lutowania. Tylko że już nigdy go nikomu nie sprzeda bo każdy kto odkręci wtyk zauważy.

Niestety większość polskich sprzedawców jest takich dobrych i uczynnych jeśli klient daje się kroić.

Gorzej jak trafi się klient który ma swoje zdanie i nie je gówna jak miliony much.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316328

Pewnie że uczynni i pomocni chyba we wciskaniu kitu ;) Najlepiej jak kumplowi ożenili Tarę Labs Air zepsutą, a on frajer bo może w transporcie się zepsuła a może to za późno zauważyłem bo dopiero po dwóch dniach i tak chłopak dał kabel do lutowania. Tylko że już nigdy go nikomu nie sprzeda bo każdy kto odkręci wtyk zauważy.

Niestety większość polskich sprzedawców jest takich dobrych i uczynnych jeśli klient daje się kroić.

Gorzej jak trafi się klient który ma swoje zdanie i nie je gówna jak miliony much.

gdyby mnie to spotkalo to zwrocilbym im ten kabel. no chyba, ze kolega kazal go polutowac zanim sie o tym dowiedziales. po drugie pisze z wlasnego, neiwielkiego z nimi doswiadczenia. mi akurat pomogli i odbylo sie to sympatycznie wiec o tym pisze. moze w przypadku grubszych spraw masz racje, nie wiem.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316403

Napisałem ku przestrodze, aby uważać nie wszystko złoto co się świeci. A to że kolega to dupa i woli ponad 1 kzł wywalić do śmieci niż upominać się o swoje to inna sprawa :)

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316408

To albo 30.1,albo....P3ESR:))

Wiem tylko wiesz głupota ludzka nie ma granic i zachciało mi się kombinować i wszedłem w AP Sitara. Pomyślałem może jakaś odmiana. Na początku było fajnie i super ale po miesiącu zaczęło brakować czegoś herbatnikowego.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316509
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Wiem tylko wiesz głupota ludzka nie ma granic i zachciało mi się kombinować i wszedłem w AP Sitara. Pomyślałem może jakaś odmiana. Na początku było fajnie i super ale po miesiącu zaczęło brakować czegoś herbatnikowego.

Paweł, wpadnij to sobie pamięć odświeżysz :)

Z cyfrą jak z cyfrą ale z analogiem grają przepięknie.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316514

Bardzo chętnie, tylko ja już w Warszawie nie mieszkam, ale jak będę się wybierał na kilka dni to się odezwę może się umówimy.

Pozdrawiam, Paweł

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316562

Pierwszy krok w kierunku zmian w moim systemie zrobiony. Decyzja - Manley. Na początek delikatnie integra Stingray II. Temat kolumn do niego w trakcie rozważań.

Widzę, że pojawiły się narzekania na GA. Ja, jako lokalny klient z możliwością osobistego kontaktu nie mogę narzekać. Możliwość kilkudniowego odsłuchu w domu bez zobowiązań, że trzeba u nich dokonać zakupów, wprost nieoceniona.

Co do polecania wszystkim Davone - robią to co każdy dystrybutor, chwali swoją ofertę. Tak samo zachwalają Manleye - też są dystrybutorem.

Ich oferta nie jest szeroka, ale z pewnością nie jest przypadkowa i moim zdaniem dobrze wybrana. Co więcej, moim zdaniem, połączenie Manleya z Davone to bardzo udane zestawienie.

Pytałem ich o SHL5 a oni nie pytając mnie nawet ani o metraż ani o amplifikację napisali, żebym sobie odpuścił Harbethy tylko wziął od nich to co u nich ludzie masowo biorą :) czyli to:

Może po prostu są przekonani, że są lepsze :) Słuchałeś tych Davone Riva? Jeśli nie, to posłuchaj - moim zdaniem warto. Ja nie słuchałem jeszcze SHL5, ale stoją cały czas w GA i nie omieszkam ich posłuchać i porównać z Davonami, które polecają i miałem okazję sam słuchać - cena podobna.

a ktory ze sprzedawcow prowadzac swoj biznes zachwala produkty konkurencji? ja ich troche rozumiem, choc przeszedlem to samo, kiedy zastanawialem sie nad b&w 802, chcieli mi sprzedac davone grande. nie wiem czy by sie to lepiej spasowalo ze snapperami czy nie, wtedy odpuscilem, bo jak dla mnie davone to niestety w polsce egzotyk, co szczegolnie czuc przy dalszej odsprzedazy sprzetu. w sumie jednak sa bardzo sympatyczni i pomocni.

Davone egzotyk - jak i wiele innych sprzętów audio za grube pieniądze :) Co do spasowania - poniżej wypowiedź Dekoracja

Halo, co tu tak cicho? Dziś miałem objawienie: byłem w galerii audio i słuchałem neo pre plus neo250 na davone. Nie mogę się pozbierać...

Słuchał właśnie Grande. Obstawiam, że gdyby w miejsce neo250 były Snappery, to też nie mógłby się pozbierać :)

Grande kosztują, 250-ki też, ale Snapper i Rey już nie - a słuchanie ich z pre 300b to "rey" dla uszu.:-)

Ja głupi, zamiast zakończyć poszukiwania na Riva posłuchałem Ray. Nie dość, że do mojego grania Stingray radzi sobie z Rayami, to jeszcze jest lepiej niż z Riva. Muszę jeszcze, dla własnego spokoju posłuchać innych kolumn w podobnych cenach. Jeśli ostateczny wybór padnie na Ray, to tylko pozostanie zrobić upgrade Stingray na Snapper z pre 300b i jak mówisz "rey" dla uszu :)

Edytowane przez Panter
https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316574

Dokładnie. Zgadzam sie w 100%. Nawet te flagowe modele - Grande z Neo-class - żadna rewelacja. System za około 150 000 zagrał bardzo średnio. Kilka miechów temu we Wrocku w hotelu Radisson na Audiofilu u Guzka można było się przekonać.

Reye ze Stingrayem tez według mnie nie powaliły.

Za takie pieniądze można mieć 2 systemy, sadze, spokojnie grające o niebo lepiej. Ale cóż.... handlarze. Dla tego przestałem do nich chodzić.

Jak dłuuugo stała u nich para Xavian xn 360 to mi wciskali ze rewelacja do Mahi. PO podłączeniu okazały sie nieporozumieniem. Paczki za 1/4 ich ceny o niebo lepiej dały sobie rade.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316591

Z dźwiękiem jest jak z poszukiwaniem drugiej połówki. Każdy musi sobie odpowiedzieć w co brnąć :)

Co do Grande, to chciałbym mieć tak grające kolumny u siebie w domu. Masz coś podobnego w okolicach 15kzł, to dawaj.

Co do Ray ze Stingray - zdziwiłbym się, gdyby takie zestawienie ciebie powaliło, skoro Grande z Neo-class tego nie zrobiło :) Jeśli chodzi o koszty takiego zestawu - Stingray używany, na nowego przy obecnych cenach raczej bym się nie decydował.

Rozważam takie zestawienie z myślą, aby za pewien czas zrobić "upgrade" do Snapper/300b i w ten sposób zakończyć temat techniczny kolumn i wzmacniacza na lata. Gdyby nie to, to pozostałbym przy Riva z Davone i ewentualnie dla nich szukał konkurenta innych producentów. Dźwiękowo żonie bardziej odpowiada Stingray z Riva, mi z Ray.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316660

Zgadzam sie. Trafic na ten ... dzwiek jest trudno. Grande to zbyt wysokie progi cenowo . Uwazam ze za te pieniadze mozna uzyskac lepsze paczki. Stingray i mahi (mialem oba zestawy na chacie),zatrzymalem mahi, to jak dla mnie rewelacyjna amplifikacja ale nie wydalbym kwoty jaka proponuje galeria audio za raye czy grande. Sadze ze mozna znalesc inne zestwienie w lepszych pieniadzach. Nadal szukam.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316679

Z dźwiękiem jest jak z poszukiwaniem drugiej połówki. Każdy musi sobie odpowiedzieć w co brnąć :)

Co do Grande, to chciałbym mieć tak grające kolumny u siebie w domu. Masz coś podobnego w okolicach 15kzł, to dawaj.

Rozważam takie zestawienie z myślą, aby za pewien czas zrobić "upgrade" do Snapper/300b i w ten sposób zakończyć temat techniczny kolumn i wzmacniacza na lata. Gdyby nie to, to pozostałbym przy Riva z Davone i ewentualnie dla nich szukał konkurenta innych producentów. Dźwiękowo żonie bardziej odpowiada Stingray z Riva, mi z Ray.

nie wiem czy dobrze pamietam, ale grande przeciez nie kosztuja 15k

a co do upgrade, to tez o tym mysle, ale to dopiero po swietach ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316691

Stingray II, czy poprzednią wersję porównywałeś z Mahi?

nie wiem czy dobrze pamietam, ale grande przeciez nie kosztuja 15k

a co do upgrade, to tez o tym mysle, ale to dopiero po swietach ;-)

Wiem ile kosztują :) Ale kolumny z takim dźwiękiem za 15kzł z chęcią bym przytulił :)

Snappery już masz, czyżbyś planował do niego pre 300b?

Edytowane przez Panter
https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316692

Stingray II, czy poprzednią wersję porównywałeś z Mahi?

Wiem ile kosztują :) Ale kolumny z takim dźwiękiem za 15kzł z chęcią bym przytulił :)

Snappery już masz, czyżbyś planował do niego pre 300b?

za 15k, musisz czekac, jak ktos sie bedzie ich chcial pozbyc to pewnie za duzo wiecej ich nie sprzeda.

tak planuje polaczyc pre300b ze snapperami.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316716

za 15k, musisz czekac, jak ktos sie bedzie ich chcial pozbyc to pewnie za duzo wiecej ich nie sprzeda.

Chodziło mi nie o te konkretne, tylko z takim dźwiękiem za duuuuuużo mniejsze pieniądze :) Grande za 15tys. używki, to chyba za 10lat. Póki co, to jeszcze nie spotkałem żadnej używki Davone na sprzedaż.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3316763

Stingraya 2 porownywalem z mahi/jumbo shrimpem. Mialem wlasnie z GA. Zostal komplet mahi ale roznicy w dzwieku ogromnej nie bylo. Mam wrazenie nawet ze sting zagral czysciej i przejrzysciej ale to moze wina starych lamp. Bias co prawda trzymaja.

Dostalem to w dobrej cenie. J.shrimp nowka a mahi 5letnie. Bardziej pazernosc zadecydowala zeby miec 3 urzadzenia a nie 1. Poza tym sadze ze z odsprzedaza bedzie latwiej. do mahi trzeba podchodzic zeby je wlaczyc , sting ma rewelacyjnego pilota i moze sluzyc za wzmak sluchawkowy. Swietny klocek jak dla mnie nie ma sensu placic za mahi nowe. Ale to moja opinia.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317042

A nie przyszło Ci do głowy to, że Twój kolega którego tu obrażasz jest po prostu uczciwym człowiekiem i zdając sobie sprawę z tego, że kupił produkt używany pewnie za mniej niż połowę ceny lub sam go uszkodził nie chciał stać się jedną z tego "miliona much". Miał pecha, że oddał kabel do polutowania jakiemuś "paprokowi" bo profesjonalista zrobił by to tak, że nikt by tego nie zauważył. Obrabianie dupy komuś na podstawie nie sprawdzonych informacji to klasyczne zachowanie "zakompleksionego polaczka".

Dokładnie. Zgadzam sie w 100%. Nawet te flagowe modele - Grande z Neo-class - żadna rewelacja. System za około 150 000 zagrał bardzo średnio. Kilka miechów temu we Wrocku w hotelu Radisson na Audiofilu u Guzka można było się przekonać.

Reye ze Stingrayem tez według mnie nie powaliły.

Za takie pieniądze można mieć 2 systemy, sadze, spokojnie grające o niebo lepiej. Ale cóż.... handlarze. Dla tego przestałem do nich chodzić.

Jak dłuuugo stała u nich para Xavian xn 360 to mi wciskali ze rewelacja do Mahi. PO podłączeniu okazały sie nieporozumieniem. Paczki za 1/4 ich ceny o niebo lepiej dały sobie rade.

W tym roku kolego Harow nie grały Grande. W tym roku z 300b i 250-kami grały nowe Reye S. Dźwięk nie był najlepszy czego nie ukrywała GA z powodu braku czasu na wygrzanie całego systemu (zbyt późna dostawa Rey S). System o którym piszesz grał rok temu i zdobył uznanie u bardzo wielu ludzi, którzy są stałymi bywalcami tych prezentacji (Audiofil). Stingrey i Rey nigdy nie były prezentowane na Audiofilu natomiast były prezentowane w hotelu "Sobieski" na Audio Show w 2013 po którym to dumnie przechadzałeś się z identyfikatorem GA na piersi. Czyżby Romek nie pozwolił się za bardzo "przydusić" i się na niego pogniewałeś.

Panowie jeśli chcecie budować systemy w oparciu o klocki, które można później odsprzedać (najlepiej z zyskiem) to może się okazać, że nigdy nie będziecie mieli dźwięku jaki chcecie. Pozdrawiam z nadzieją, że w wątku Manleya praktyki obsmarowywania kogokolwiek z powodów własnych animozji lub niepewnych informacji się nie powtórzą.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317135

A nie przyszło Ci do głowy to, że Twój kolega którego tu obrażasz jest po prostu uczciwym człowiekiem i zdając sobie sprawę z tego, że kupił produkt używany pewnie za mniej niż połowę ceny lub sam go uszkodził nie chciał stać się jedną z tego "miliona much". Miał pecha, że oddał kabel do polutowania jakiemuś "paprokowi" bo profesjonalista zrobił by to tak, że nikt by tego nie zauważył. Obrabianie dupy komuś na podstawie nie sprawdzonych informacji to klasyczne zachowanie "zakompleksionego polaczka".

Ale oczym Ty piszesz polaczku, ja byłem przy tym od momentu dostarczenia przesyłki i wpięcia jej w tor i od razu za pierwszym wpięciem tego tego kabla coś było nie teges ale kolega nałykał kitu od Pana z GA który po prostu zrobił go w trąbę. A ten pomyślał że noże kabel uszkodził się podczas przesyłki. Bzdura sprzedający ma obowiązek tak zabezpieczyć przesyłkę że nic nie ma prawa jej stać. "Parakowi" każdy sądzi w/g siebie Ty oczywiście wytopiłbyś tę masę którą jest zalana wtyczka a potem zlałbyś tak żeby nic nie było widać i nikt by nie poznał :) I proszę mi nic nie zarzucać. Może to Ty jesteś tym panem z GA i prawda zabolała jak zresztą każdego zakompleksionego polaczka i tyle pa pa.

Pozdrawiam, Pawel

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317332

Drogi R63 ja nie mowilem ze w tym roku graly Grande. PO co o tym piszesz? I na nikogo sie nie obrażam, na pewno nie na Romka. Potwierdzam tylko ze oni (i dobrze o tym sam wiesz), jako handlarze będą wciskać klamoty na których maja najwyższa przybitkę. Nie będę pisał o wielu sytuacjach ktore mnie śmieszyły a ktore w GA mialy miejsce , sztuczki handlowe żebym tylko się zainteresował i kupił to co absolutnie mnie nie interesowało.

Ja tylko chciałem potwierdzic wczesniejsza wypowiedz Paweljazz'a.

Galerie Audio jak najbardziej polecam, chociażby ze wzgledu pojawiajacych sie perelek z 2giej reki i mozliwosci odsluchu na chacie. Ale nie polecam sluchac wywodow chlopakow i ich zagrywek handlarskich.

Gdybym ich słuchał od początku to miałbym jedno wielkie nieporozumienie w domu w postaci niegrających kalmotów. Na szczęście decyzje podejmowałem sam i cos tam jednak mam.

Po co piszesz o prezentacjach? Wiem ze Stingray nie byl prezentowany z Reyami na Audiofilu. Ale u Romka byl i tam go sluchalem.

NIkogo nie mam zamiaru obsmarowywać. Koniec tematu.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317371

Ale oczym Ty piszesz polaczku, ja byłem przy tym od momentu dostarczenia przesyłki i wpięcia jej w tor i od razu za pierwszym wpięciem tego tego kabla coś było nie teges ale kolega nałykał kitu od Pana z GA który po prostu zrobił go w trąbę. A ten pomyślał że noże kabel uszkodził się podczas przesyłki. Bzdura sprzedający ma obowiązek tak zabezpieczyć przesyłkę że nic nie ma prawa jej stać. "Parakowi" każdy sądzi w/g siebie Ty oczywiście wytopiłbyś tę masę którą jest zalana wtyczka a potem zlałbyś tak żeby nic nie było widać i nikt by nie poznał :) I proszę mi nic nie zarzucać. Może to Ty jesteś tym panem z GA i prawda zabolała jak zresztą każdego zakompleksionego polaczka i tyle pa pa.

Pozdrawiam, Pawel

Rozumiem, że Ty i tacy jak Ty nazywający swoich rodaków "polaczkami" macie wyłączność na prawdę. Nie będę tej dyskusji dłużej ciągnął bo widzę, że niczego nie zrozumiałeś. Również pozdrawiam
https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317375

Rozumiem, że Ty i tacy jak Ty nazywający swoich rodaków "polaczkami" macie wyłączność na prawdę. Nie będę tej dyskusji dłużej ciągnął bo widzę, że niczego nie zrozumiałeś. Również pozdrawiam

Tu nie chodzi o wyłączność na prawdę. Tylko nie lubię jak ktoś bezpodstawnie zarzuca mi kłamstwo w sprawie w której byłem świadkiem od samego początku i jeszcze na dodatek twierdzi że odrabiam komuś dupę. Niestety czasem jest tak że prawda może zaboleć. Też twierdzę że powinniśmy zakończyć dyskusję na ten temat.

Pozdrawiam,

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317414

Drogi R63 ja nie mowilem ze w tym roku graly Grande. PO co o tym piszesz? I na nikogo sie nie obrażam, na pewno nie na Romka. Potwierdzam tylko ze oni (i dobrze o tym sam wiesz), jako handlarze będą wciskać klamoty na których maja najwyższa przybitkę. Nie będę pisał o wielu sytuacjach ktore mnie śmieszyły a ktore w GA mialy miejsce , sztuczki handlowe żebym tylko się zainteresował i kupił to co absolutnie mnie nie interesowało.

Ja tylko chciałem potwierdzic wczesniejsza wypowiedz Paweljazz'a.

Galerie Audio jak najbardziej polecam, chociażby ze wzgledu pojawiajacych sie perelek z 2giej reki i mozliwosci odsluchu na chacie. Ale nie polecam sluchac wywodow chlopakow i ich zagrywek handlarskich.

Gdybym ich słuchał od początku to miałbym jedno wielkie nieporozumienie w domu w postaci niegrających kalmotów. Na szczęście decyzje podejmowałem sam i cos tam jednak mam.

Po co piszesz o prezentacjach? Wiem ze Stingray nie byl prezentowany z Reyami na Audiofilu. Ale u Romka byl i tam go sluchalem.

NIkogo nie mam zamiaru obsmarowywać. Koniec tematu.

Wcześniejsza wypowiedź Paweljazz'a sugerowała, że w GA wciskają ludziom szrot i nie biorą za to odpowiedzialności a wiesz,że tak nie jest. Potwierdzając taki wpis niszczysz komuś opinię a nie sądzę żebyś chciał aby ktoś zachował się tak w stosunku do Ciebie. Każdy z nas ma swój mózg i uszy i powinien z nich korzystać. To co komuś się podoba nie musi podobać się Tobie. Każdy kto prowadzi swój biznes robi to po to aby na nim zarabiać a nie robić za św. Mikołaja. Wiesz, że z Galerii możesz zabrać "klamoty" i w domu ocenić jak grają bez większych zobowiązań. Pokaż mi drugie takie miejsce we Wrocławiu. I jeszcze jedno. Jeśli mnie na coś nie stać nie mam pretensji do całego świata o to, że mnie na to nie stać i nie próbuję pomniejszać tego wartości. Kończymy temat. Pozdrawiam
https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317469

Gdyby co, to na allegro pojawiła się oferta. Ktoś wystawił trzymiesięczne klocki.

jak dla mnie to te aukcje "smierdza" zobacz, ze wszsytkie sprzedawane przez niego sprzety maja 3 miesiace i kupowane byly u polskiego dystrybutora. nie wazne, czy snappery pre 300b czy odtwarzacze sieciowe itd. po prostu wszytko ma 3 miesace, jak leci.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317866

widzę tu jakieś kwasy. ja nie miałem w życiu problemów z GA. wręcz odwrotnie. Romek wydaje mi się bardzo pomocnym człowiekiem. a w temacie davone: nie porywają mnie jakoś szczególnie ich klolumny (niektóre to chyba nie są formalnie "kolumnami"). ale akurat ten ostatni raz z neo250 i grandami był być może najlepszym graniem w moim życiu. rzutować na to może moja aktualna skłonność do Manley'a a to przecież był ueber Manley. ale obiektywnie: ekstremalnie przejrzyste i piekielnie dynamiczne brzmienie z zachowaną jeszcze kulturą. bardzo dobra barwa kompletne wypełnienie pomieszczenia. nieograniczony bas. mi wystarczy.

????

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317885

E tam, od razu "śmierdzą". Ktoś kupił wszystko w komplecie i sprzedaje. Powody mogą być różne - od kaprysu, po życiowe. Jest wszystko - papiery, kontakt i odbiór osobisty. Jak ktoś akurat poszukuje, to moze być ciekawa oferta.

EDIT: Te nie "kolumny" to masz na myśli Mojo?

Edytowane przez Panter
https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317886

E tam, od razu "śmierdzą". Ktoś kupił wszystko w komplecie i sprzedaje. Powody mogą być różne - od kaprysu, po życiowe. Jest wszystko - papiery, kontakt i odbiór osobisty. Jak ktoś akurat poszukuje, to moze być ciekawa oferta.

ok, kupil pre, kupil koncowki, kupil 1 odtwarzacz sieciowy, kupil 2gi odtwarzacz sieciowy itd.

looknij na jego poprzednie aukcje.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/68/#findComment-3317893
  • Pokaż nowe odpowiedzi