Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki

na pokładzie red valvo i wygrzewamyyyyy...

Serdeczne gratulacje, świetny wybór wzmacniacza i lamp wejściowych. "Czerwone" Valvo idealnie pasują ze swoją barwą i miękkim charakterem do tej integry.

Z jakimi kolumnami i źródłem używasz SET42?

Chciałem ostatnio pożyczyć od Amplifona wzmacniacz dla kolegi do odsłuchu ale wszystko mu wykupili, nawet demówkę!

Znaczy audiofile wcale nie są tacy naiwni i potrafią znaleźć wybitnie grający produkt pomimo braku strony internetowej i/lub wszędobylskich reklam.

Ciekawe ile czasu utrzyma się tak niska cena. Podejrzewam, że jak się "chagramanica" zorientuje to trzeba będzie płacić ale w ojro :)

Póki co pozostaje mi czekać na swój SET140 w indywidualnej, najwyższej wersji wyposażenia z dedykacją do Loganów. Szczegółów na razie nie mogę zdradzić więc proszę nie pytać.

Kolejną parkę monosów ponoć zamówił ktoś ze Stolicy, znacie go?

dzięki Szymon

kolumny Sound&Line Medius Exellence

żródło: komp DIY (głównie części Paul Pang) - konwerter M2tech Evo i dziadziuś przetwornik Theta Ds Pro Basic III pewnie za jakiś czas do zmiany, napalam się na Elgara, ale dostać ciężko i też oczywiście muszę posłuchać jak się zgrywa z Amplim

na razie będę testował 770 tube S2 i 350 reference 1-puszkowiec - zobaczymy jak się z SETEM zgrają

red valvo to zasługa Andrzeja

ja zdążyłem na ostatni egzemplarz z bieżącej partii :)

Koledzy, mam pytanie czy p.Andrzej wykonuje jeszcze odtwarzacze CD?.

nawet jakby chciał to nie zrobi ze względu na brak dostępności napędu Philipsa pro2 a nawet jak Andrzej ma schomikowane jakieś sztuki to jeszcze są zobowiązania serwisowe do istniejących TACD 01 więc reasumując nie robi

Dziękuję wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi.

Szukam cd,sądziłem,że coś krajowego uda mi się znaleźć.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Nie robię CD temat dawno zamknięty.

a tak na marginesie mam pytanie do wlascicieli SET 42. czy mozna znalesc sterujace NOSy z herleen? czy tylko ulm,berlin i hamburg?

Jest bardzo dużo lamp z Herleen. Pod wieloma producentami kryją się lampy z Herleen Philips, Valvo, RTC

dzięki Szymon

kolumny Sound&Line Medius Exellence

żródło: komp DIY (głównie części Paul Pang) - konwerter M2tech Evo i dziadziuś przetwornik Theta Ds Pro Basic III pewnie za jakiś czas do zmiany, napalam się na Elgara, ale dostać ciężko i też oczywiście muszę posłuchać jak się zgrywa z Amplim

na razie będę testował 770 tube S2 i 350 reference 1-puszkowiec - zobaczymy jak się z SETEM zgrają

red valvo to zasługa Andrzeja

ja zdążyłem na ostatni egzemplarz z bieżącej partii :)

Te kabelki to pewniaki. Z wyglądu brzydale ale graja jak marzenie. Jak z Bydgoszczy to były moje (głośnikowy z dedykacją do lampy), możesz brać w ciemno. Lepszych kabli do GMki do 20kzł nie ma. Edytowane przez Szymon

Dziś nad ranem zawitał do mnie Mikołaj. Czy on taki święty to nie wiem, ale Mikołaj, w niektórych kręgach zwany gwiazdorem!! Musi on być być wielkim gwiazdorem bo parcia na szkło po nim widać nie było. W ogóle bez brody, bez reniferów, o pół roku spóźniony, albo może się zgubił po drodze. Worka z prezentami też nie miał ale palcem wskazał 2 skrzynie w bagażniku swojego powozu. Okazało się, że jednak musi chłop być z zimnej północy, bo w skrzyniach były chyba 2 kominki. W ogóle dziwne to coś było. Ekipa która wtachała to na drugie piętro przyglądała się temu ze zdziwieniem. Pytają co to? Ja im...niech zgadują...oglądali, oglądali, podumali i mówią....cóś do pędzenia bimbru!! Musi że ten Mikołaj to niezły oliwa jest...

Po wpięciu do prądu zapaliły się 2 kominki i tak po 3 miesiącach doczekałem się monobloków Pana Andrzeja.

Piękne bestie rozmiaru słusznego. Sprzęt przez tydzień miałem odłączony od zasilania bo małe odświeżenie pokoju było, więc włączenie go po takiej przerwie z niewygrzanymi monoblokami dało w sumie dobry dźwięk ale nie najlepszy jaki powinien być. Po 12h grania już jest zupełnie inaczej. Tak ze 2 tygodnie muszą pograć i dopiero będzie na 100%. Generalnie Poland Rulez!!

Edytowane przez sly30

No Sylwek gratulacje ... jak byłem u Andrjuszy w kwietniu, to widziałem te Twoje monoski i biżuterię Furutecha i Harmonixa, którą masz już zamontowaną. Musi się to pięknie prezentować. Czekamny na foty. Pozdrawiam

Jak ktoś nie widzał w realu tych smoków, to nie zdaje sobie sprawy, jakie są to duże konstrukcje. Przy nich SET42 wygląda jak malutkie pre, a GMka do maleństw nie należy.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Jak ja kocham ten lampowy czar. Sly 833 na pokładzie, to już pełny odlot. Moje gratulacje i super, że to nasza produkcja.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Też się cieszę. P.Andrzej zrobił kawał dobrej roboty. Poszedł na całość i wygrał na tym. Jak widać działa stara amerykańska filozofia...Go Big or go Home!!

Cast pio cu. Sprawdzalem wersje z domieszka srebra i nie pasuje ani do Gmki ani do 833. Te lampy nie wymagaja wiekszej rozdzielczosci na gorze pasma sa idealnie spasowane. Jedyny rozsadny zamiennik to Vcap cutf.

Aż trudno mi uwierzyć, że wzmacniacze lampowe mogą mieć tak dobry, szybki, rozdzielczy i potężny, głęboki bas. Żadna inna lampa nie moźe się w tym aspekcie równać i co ciekawe, również niektóre tranzystory słynące przecież z doskonałego basu.

Lampa potrafi mieć pierd... . Oprócz monosów pre odgrywa też dużą rolę i wcale nie musi byś tranzystorowe.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.