Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo się cieszę i gratuluję że ktoś z naszych robi taki wzmacniacz!!

ona tak cholernie dobrze wygląda.....muszę tą integrę kiedyś przesłuchać

Gość cybant

(Konto usunięte)

Też tego nie rozumiem,ale wiedziałem do dziś,że nie ma głupich pytań,a tu taka............niespodzianka))

Ale złośliwiec....;))))

2. Poczytaj moje wpisy w wątku o GM70 sprzed paru lat wszystko tam jest podane na tacy:) trafa samodzielnie nawijane rdzeń zwijany cięty CC materiał rdzenia M120-23S

Cenna uwaga , bo konkurencja już opowiada , że zrobione na zwykłych toroidach.

Też tego nie rozumiem,ale wiedziałem do dziś,że nie ma głupich pytań,a tu taka............niespodzianka))

Ale złośliwiec....;))))

Może ma jakiś problem i nie może sobie z tym sam poradzić.

Zadałem pytanie bezpośrednio koledze amplifon i od niego otrzymałem wyczerpującą odpowiedź. Po co ten złośliwy ton od innego forumowicza ?

Kompleksy da się leczyć....

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Co się poprawiło?

Wszystko :)

Dobrze zaaplikowana GM70 to zaprzeczenie stereotypowych opinii o wzmacniaczach lampowych.

Driveam, szybkością i kontrolą nie ustępuje A-Klasowym tranzystorom a harmoniczne pozostają.

diabeł i GMka to dwa różne światy

Zależy w jakim wzmacniaczu te lampy są.

Ostatnio słuchałem Włodka phasta u mnie u push-pulu 50 wat w klasie A.......zadna gm-ka tym monoblokom nie zagrozi i mocowo i brzmieniowo.

Wiesz trza sporo słuchać wszędzie wtedy sie wie sporo...................niestety jeszcze nie wszystko............ale można sie pomylić.

pozdr.

Wszystko :)

Dobrze zaaplikowana GM70 to zaprzeczenie stereotypowych opinii o wzmacniaczach lampowych.

Driveam, szybkością i kontrolą nie ustępuje A-Klasowym tranzystorom a harmoniczne pozostają.

Maciek

Też masz podobne spostrzeżenia do moich-bo mi diabły z dynamika z ogólnym drivem przy moich rockowych preferencjach bardziej odpowiadały.

..................mimo,ze to jeszcze swieżaki były,ale mi sie podoba takie granie.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Maciek

Też masz podobne spostrzeżenia do moich-bo mi diabły z dynamika z ogólnym drivem przy moich rockowych preferencjach bardziej odpowiadały.

..................mimo,ze to jeszcze swieżaki były,ale mi sie podoba takie granie.

To co te diabły zrobiły z Thielami to wierzyć się nie chce ale to temat na inny wątek.

Dzięki za odpowiedzi! Na pewno będę próbował posłuchać ten wzmacniacz. Muszę się dowiedzieć czy pan Andrzej organizuje jakieś odsłuchy u siebie, a w kwietniu będę blisko Staszowa więc może wtedy. Słuchałem już MA7000 i było całkiem fajnie ale wolałbym jednak lampę, a budżet zakupowy mam w granicach 30 kzł.

Co do brzmienia trudno mi się wypowiadać samemu bo to mało obiektywne będzie. Porównanie do WT40 to w dwóch słowach inne granie inna bajka. Trzeba posłuchać.

Mam pomysł żeby w maju zorganizować spotkanie takie jak kilka lat temu organizowałem. Co do odsłuchów to zapraszam do Staszowa mogę też dojechać wszystko do ustalenia. Niestety nie mam jeszcze jakiejś seryjnej produkcji większa ilość wzmacniaczy dopiero kwiecień-maj. Pracuję jeszcze nad monoblokami które też będę chciał skończyć około kwietnia.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Mam pomysł żeby w maju zorganizować spotkanie takie jak kilka lat temu organizowałem.

Jestem za.

Poprzednio byłem i dałem się przekonać :)

większa ilość wzmacniaczy dopiero kwiecień-maj

Coś mi się wydaje że rozejdą się jak ciepłe bułki.

O to ja się piszę :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Witam

Bardzo mi się podoba pokazana parę stron wcześniej konstrukcja wzmacniacza firmy Amplifon. Dotyczy to również przyjętego punktu pracy lampy końcowej (przy okazji gratuluję Panu Andrzejowi anielskiej wprost cierpliwości w dyskusji na ten temat).

Trzymam kciuki, aby Amplifon na GM70 zdobył przynależne mu wysokie miejsce na rynku wzmacniaczy lampowych z wyższej półki.

Edytowane przez gsmok

amplifon - a były próby z V-cap TFCu czy duelundami ?

Dopiero będą zarówno V-cap TFCu i duelundy dostałem w ubiegłym tygodniu nie miałem jeszcze czasu porównywać. W sumie dlatego ze walczyłem jeszcze z układem wejściowym i prowadziłem próbę z lampą 6c45p. Efekt tego jest taki że trochę zgłupiałem bo okazało się ze brzmi rewelacyjnie i ostatecznie prawdopodobnie będzie montowana na wejściu zamiast ECC88.

Audyny też potrzebują czasu

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Witam

Panowie jakie są różnice pomiędzy amplifonem WL36 a WL36mkII, brzmieniowe, konstrukcyjne i wizualne.

Pozdrawiam

Różnice niewielkie mkII ogólnie lepiej wykonany.

Wklejam obiecane zdj tyłu wzmacniacza

post-342-0-29767300-1393403610_thumb.jpg

post-342-0-54033400-1393403645_thumb.jpg

Gość cybant

(Konto usunięte)

Wzmacniacz jest wyjątkowo solidnie zbudowany, jakość wykonania powala.

W rzeczywistości wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciach.

Wniesienie go po schodach na piętro w dwie osoby jest ogromnym wysiłkiem.

Razem ze skrzynią ( tak, nie karton tylko drewniana skrzynia!) waży prawie 70 kg....

A jak gra?

Ayona wciągnął nosem i wypluł daleko , daleko.....

On gra jakby kosztował 27 000 , ale nie PLN a EURO.....

Ja już zamówiłem....

Wzmacniacz jest wyjątkowo solidnie zbudowany, jakość wykonania powala.

W rzeczywistości wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciach.

Wniesienie go po schodach na piętro w dwie osoby jest ogromnym wysiłkiem.

Razem ze skrzynią ( tak, nie karton tylko drewniana skrzynia!) waży prawie 70 kg....

A jak gra?

Ayona wciągnął nosem i wypluł daleko , daleko.....

On gra jakby kosztował 27 000 , ale nie PLN a EURO.....

Ja już zamówiłem....

Gratuluję kolejnemu szczęśliwcowi. Dzisiaj miałem u Siebie finalną wersję i przyznam, że żadne zdjęcia nie oddają piękna i solidności wykonania tego urządzenia na żywo. Proszę zwrócić uwagę na mosiężne, polerowane wstawki (3mm szerokości) wokół gałki głośności czy na nóżkach! Prawda jest taka, że 27kzł to śmieszna cena za taki dźwięk i wygląd. Dzisiaj wzmacniacz miał do napędzenia potwory po 3 basówki Scana 26W/8861T00 na kanał i dał radę!

Bogactwo informacji, niesamowita przestrzeń i wielowarstwowa budowa planów jest wyśmienita. Do tego dochodzi nieskrępowana dynamika i gładki klimat średnicy. To jakby najlepsze cechy triod 2A3 i mocarnych PP na sterydach :) Ten piecyk gra jakby miał kilkakrotnie większą moc od deklarowanych 40W.

Polecam sprawdzić jak cichy jest to układ, gałka na maksa w prawo i... cisza!

Proszę zrobić to samo z Kondo lub Ayonem np. na Avangardach. Klasa sama dla siebie.

Teraz nie mam wyboru zapisuję się do kolejki oczekujących...

post-874-0-51824700-1393514061_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.