Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Masz moreno1973 jakąś wiedzę której nie mam ja?

Posądzasz Elba o promocje Magico?

NIKOGO o nic nie posądzam... widzę tylko pewien trend i o tym napisałem...a poza tym ja już na urlopie.

Pozdrawiam jeszcze tylko kogoś kogo opinię cenię i kto jest tu bo kocha swoje hooby...Pozdrowienia dla Ciebie Kolego SLY

O Jezu, dzięki. To miłe. Ja też ciebie serdecznie pozdrawiam.

Widzę, że nie masz najlepszego humoru. Ja też miewam gorsze dni.

Sam widzisz jak często niepotrzebnie sam wdaję się w pyskówki z których

przecież nic nie wynika. Chciałbym żeby wszyscy byli zadowoleni a wychodzi

to tak jak wychodzi.

Faktycznie kocham to hobby, sprzęt jako taki i przede wszystkim muzykę.

Odpocznij trochę i wracaj.

Też miałem kiedyś okres gdzie chciałem się wypisać z forum i skasować

wszystkie swoje wpisy.Pomyślałem, że po co mi te awantury.

Korzyści z tego nie mam żadnej, kasy też na tym nie zarabiam, a przyjemność

w awanturach żadna.

Ale jednak jest tu wielu fajnych ludzi.Mam kontakty na priv i telefoniczne.

Mimo wszystko warto.

Mam problemy emocjonalne...

To chyba faktycznie czas abyś trochę sobie odpoczął ...

Ja tymczasem wracam do NACHALNEJ PROMOCJI Berkeleya, Audiophilleo, Teddy Pardo i dziesiątek innych produktów, które nawet nie są dostępna na Polskim rynku :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Promuję firmę z USA i dealera ze Szwajcarii :)

Ktoś kto ma choć trochę oleju w głowie, od razu stwierdzi, że coś tu jest nie tak. Bo skoro Elberoth jest człowiekiem z branży, to dlaczego nie promuje klocków dostępnych w PL, które dadzą zarobić jego 'kolegom z branży', tylko namawia do kupna czegoś za granicą ???

Bo po prostu uważa że coś jest lepsze ? No to się w głowach naszych internetowych mądrali, tropicieli spisków i i wyznawców teorii pancernej brzozy nie mieści ! Na pewno jest tu gdzieś jakieś 2 dno, a jak nie 2 to 3 ...

Wszystko zgodnie z dewizą - jak nie zgadzają się fakty - tym gorzej dla faktów ! Sam już nie wiem, może za dużo wymagam od ludzi ...

PS. I pomyśleć, że gdy Moreno potrzebował porady od tego okropnego Elberotha, to był taaaaaaki miły, czy to przez telefon czy na PW. Już pomijam nawet fakt, że tyle razy o porady prosił ... bo po co się radzić kogoś, o kim mamy takie, a nie inne zdanie ? Taki Bum to przynajmniej ma tyle odwagi cywilnej aby w twarz człowiekowi powiedzieć co o nim myśli. Cóż, człowiek uczy się całe życie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Spotkałeś się z Bumem w realu?

I wywalił swoje żale?

Ciągle o tobie wspomina więc chyba brakuje mu spotkań

z tobą, przy kawie, przy odsłuchach...kabli..... :-)

Nie i nie marzę o tym :) Zapraszałem go wcześniej, jeszcze jako pawłaXYZ, ale nie przyjechał. Większość z internetowych krzykaczy jest tylko mocna w gębie zza klawiatury.

Pisząc że powiedział w twarz, miałem namyśli to że napisał to otwarcie. I bynajmniej nie pisał do mnie potem x razy na PW w sprawie porad sprzętowych.

Czyli Bum to XYZ?

Takie mam wrażenie.

Edytowane przez Elberoth

To jest możliwe. A zna ktoś nazwisko Pawła XYZ?

Poproszę na PW. Chciałbym coś ustalić bo być moźe byłem

przez przypadek bliski spotkania z nim....opowiem gdy się

upewnię czy to on? Dość zabawna historia i nieoczekiwany zwrot

w sprawie. Ale nie mam na 100% pewności że to on....tylko na 90%

Edytowane przez sly30

Nie mam bo nigdy mnie to nie interesowało ... ale na AS jest tylu tropicieli spisków, że może któryś pomoże :)

Wracając do spraw bardziej przyjemnych.

Dzisiaj wyjechał do mnie najnowszy TotalDAC w wersji balanced:

Total%20Dac%20pic.jpg

Marcin_gps twierdzi że jest to najlepszy DAC jakiego słyszał ... no, zobaczymy :)

Co interesujące, jest to DAC R2R wykonany na elementach dyskretnych (a więc trochę tak jak MSB). Żadnych BurrBrownów czy innych AKMów we wnętrzu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wracając do spraw bardziej przyjemnych.

Dzisiaj wyjechał do mnie najnowszy TotalDAC w wersji balanced:

Total%20Dac%20pic.jpg

Marcin_gps twierdzi że jest to najlepszy DAC jakiego słyszał ... no, zobaczymy :)

Co interesujące, jest to DAC R2R wykonany na elementach dyskretnych (a więc trochę tak jak MSB). Żadnych BurrBrownów czy innych AKMów we wnętrzu :)

Ukryta Zawartość

Trzeba było od razu brać z reclockerem - obawiam się, że Twój BADA mógłby wypaść blado przy nim... ;) To najlepszy konwerter jaki znam, o klasę lepszy od doskonałego divertera hr 2

Sprawdziłem ostatnio kilka konwerterów USB-S/PDIF, m.in. sonicweld diverter, sonicweld diverter hr2, komplet hiface evo i tego totaldac reclocker. Evo wypadł najsłabiej, ale nic dziwnego, bo różnica w cenie kosmiczna. Za namową kolegi z Singapuru zamówiłem jeszcze do testów ar-t legato II, ponoć lepszy od divertera, co przy cenie $799 vs. $2800 byłoby niezłą okazją. Zobaczymy. Chętnie Ci pożyczę w zamian za odsłuch BADA ;)

A co do najlepszych DACów - Thrax Maximus wg mnie gra jeszcze sporo lepiej od totaldaca:

Ukryta Zawartość

W ogóle cała elektronika Thraxa to majstersztyk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marcin_gps

Marcin - BADA USB jeszcze nie słuchałeś, więc radzę ci nie wypowiadać takich kategorycznych sadów. Mogą być ryzykowne :)

ar-t legato II jest słabszy od BADA USB. Napisał mi o tym jeden z moich internetowych 'znajomych'. Sam ma TotalDACa z elektroniką Soulution (a więc dość transparentny system ;) i właśnie ar-t legato II.

Napisał że pożyczył BADA Alpha USB, porównał do swojego ar-t legato II i Berkeley jest dużo lepszy. Nie wspominając już nawet o fakcie, że ar-t legato II obsługuje tylko 44.1kHz a BADA wszystko od 44.1 do 192kHz.

Na czym :P ?

Muszę pojechać do Olsztyna po kolumny ESA Profi. Pisałem już tu o nich, znajomy kupił Maxxy 3 i te stoją teraz u niego w bibliotece i się kurzą :)

A u mnie będą jak znalazł :)

A co do najlepszych DACów - Thrax Maximus wg mnie gra jeszcze sporo lepiej od totaldaca:

Ukryta Zawartość

W ogóle cała elektronika Thraxa to majstersztyk.

TotalDAC: 8000 euro

Thrax Maximus: 24.000 euro

Ciekawe że ten Maximus bazuje na technologii MSB - w środku masz 4 moduły przetwornika z ich najwyższego modelu Diamond.

7.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Elberoth

Z obrazka to ciężko cokolwiek powiedzieć jak to będzie grało. MF V-Link 192 ma wszystko to samo na pokładzie, a możesz kupić za $199 w Music Direct.

Może i racja, ale ja znowu słyszałem z dwóch źródeł, że jednak legato II jest lepsze. Wiadomo, jak to jest z tymi opiniami... Trzeba posłuchać!

sly, tak słuchałem w tamtym roku w Monachium i potem u przyjaciela w Regensburgu. To jest na płytce MSB.

Też czytałem taka jedna opinię, ale jak potem zacząłem pytać, to się okazało, że ktoś istotnie takie porównania dokonał, ale ... u dealera.

Człowiek na którego się powołuję sam miał ar-t legato II, znał więc jego brzmienie na wylot i podłączył BADA u siebie w swoim systemie. I jak możesz sobie łatwo wyobrazić, nie był wcale z tego odkrycia zadowolony.

Napisał że pożyczył BADA Alpha USB, porównał do swojego ar-t legato II i Berkeley jest dużo lepszy. Nie wspominając już nawet o fakcie, że ar-t legato II obsługuje tylko 44.1kHz a BADA wszystko od 44.1 do 192kHz.

Od strony technologicznej z tego co widzialem na roznych zdjeciach flakow BADA powinno bardzo dobrze grac!

Chociaz te magnetostrykcyjne izolatory ktore tam sa zastosowane owszem filtruja zaklocenia z komputera ale jednak wprowadzaja tez troche jitteru. No i te zegary Crystka malo kto je wogole stosuje z uwagi ze to w dalszym ciagu nowosc. A dobry zegar to jednak zawsze podstawa

A ma ktos zdjecia co tam siedzi w tym reclockerze legato?

Pozdrawiam StasioP

Ten Legato tez nie jest zle zaprojektowany, dobre zaekranowane zasilanie, ale technologia troche juz starszawa, no bo i TAS1020 ktory wysiada przy Xmosie zupelnie, dodatkowo zegary robione na piechote dobre ale do Crystka to sie raczej nie umywa, no i transformator wyjsciowy na SPDiF tani chinski. Z BADA-a to wogole nie ma moim zdaniem najmniejszych szans.

Pozdrawiam StasioP

Ten TotalDAC to z pewnoscia bardzo dobrze gra bo jest to wielobitowiec robiony na piechote. A wielobitowce sa malo wrazliwe na jitter i to zazwyczaj dobrze sie zaprezentuje ;). Tylko wielobitowce maja jeden duzy problem - rozdzielczosc. Ja jednak uwazam ze prawdziwa jakosc i przyszlosc jest jednak w niskobitowcach szczegolnie w Sabre (ktorego jak Wiecie lubie, bo jest to szalony kon, ale silny i zdrowy) warunek jest jeden, bardzo istotny, ale jeden - ujarzmic Jiiter. Tylko jak...? ;)

Szymon - ten ze zdjęcia to pierwszy model. Ten który do mnie idzie wygląda jak na zdjęciu powyżej.

Znalazlem jeszcze jedno dokladniejsze zdjecie tego Legato. No i tutaj jeszcze mozna zauwazyc zasilanie calosci akumulatorem. A to moze spowodowac ze ten konwerter jednak moglby stanac do walki z BADA. Bo jednal przy odrebnym zasilaniu nie z sieci energetycznej powoduje to ze mozemy sie bardzo mocno odciac od zaklocen z roznych zrodel a to moze WSZYSTKO zmienic... na plus oczywiscie..

Pozdrawiam StasioP

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bada także można zasilić z akumulatora ... pobór mocy to tylko 2W (@230V) a zasilanie to proste 9VDC. Na poczatek zamierzam sprawdzić co się stanie po zasileniu przez PSU Teddy Pardo. Już do mnie idzie :)

No to sprobuj na tym dobrym zasilaczu. Ale cos czuje w kosciach ze tutaj zasilanie akumulatorowe wygra i to bardzo. W kazdym badz razie prosze Cie napisz jak juz bedziesz wiedzial.

• Pokaż nowe odpowiedzi