Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Nie popadajmy w przesadę z tymi kablami. Natomiast wymiana zasilacza (zewnętrznego) na liniowy jest moim zdaniem rozsądną opcją.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dzisiaj przypadkowo przeszukiwalem troche internet w poszukiwaniu zdjec wewnetrznych konstrukcji sprzetow Vitusa w celach poznawczych, tym czasem natrafilem na kilka zdjec sprzetow Vitusa wraz z glosnikami Estelon. Biorac pod uwage ultra nieudana prezentacje w Monachium wlasnie z takim zestawieniem, ktora uwazalem i sadzilem ze jest to 'wypadek przy pracy', zaczalem sie jednak zastanawiac, czy ten dzwiek ktory slyszalem to nie jest ten wzorzec do ktorego zmierza Pan Vitus biorac pod uwage kilka prezentacji z tymi glosnikami. Cos mi sie teraz zdaje ze zabieg byl celowy a nie jednak przypadkowy. W takim razie 'gratuluje gustu' konstruktorowi jak i jego klienteli. :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31719-0-80547500-1429352985_thumb.jpg

post-31719-0-73984300-1429352992_thumb.gif

post-31719-0-77167800-1429352999_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przypadkowo

Idź się lecz.

Vitusa wraz z glosnikami Estelon

Zestawiają tak jak dystrybuują,wielu robi takie błędy chcąc pokazać swoje marki.

Brzmienia Vitusa z wystaw audio nie znam,tam ich nie słuchałem.

Znam natomiast doskonale z co najmniej trzech konfiguracji,z różnymi kolumnami,i różne ich urządzenia,

zestawienia te grają znakomicie.

Mam okazję dość często tego słuchać.

Edytowane przez stefek

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Zestawiają tak jak dystrybuują,wielu robi takie błędy chcąc pokazać swoje marki.

To sa Twoim zdaniem bledy? Mlim zdaniem to byla katastrofa! To juz lepiej bylo nie puszczac muzyki anizeli to co demonstrowali, samo juz to swiadczy o firmie Vitus ze maja cos nie za bardzo z uszami...

Idź się lecz.

Ty rowniez! :)

Znam natomiast doskonale z co najmniej trzech konfiguracji,z różnymi kolumnami,i różne ich urządzenia,

zestawienia te grają znakomicie.

Mam okazję dość często tego słuchać.

Mozliwe, ja jakos nie slyszalem jeszcze dobrze grajacego Vitusa, zawsze to byl dziwny dzwiek. Ale jak wiadomo nie znam sie! :D

nie slyszalem jeszcze dobrze grajacego Vitusa

Ty nic jeszcze nie słyszałeś poza wystawami audio,stąd biorą się Twoje problemy.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ty nic jeszcze nie słyszałeś poza wystawami audio,stąd biorą się Twoje problemy.

Widze ze jestes wlascicielem szklanej kuli, no coz, musisz przetrzec szkielko ;)

A na wystawach ile moze zagrac gorzej, 20%, 30% no moze nawet 40% ale nie 100% jak w przypadku Vitusa i Estelona, nikt mi nie powie ze w domu to zagra od razu 100% lepiej bo to bzdura jest!

Edytowane przez Stasiop

Stasiop - daj już spokój. Co za różnica jakie błędy. Nie masz na co innego czasu tracić tylko na rozmyślania o prezentacji w Monachium ?

Na prezentacji w Monachium moje S5 grały do dupy, a u mnie grają zjawiskowo. Słuchałem Vitusów u siebie i u znajomego, i grały fenomenalnie (modele SS101 i SM11). Inni którzy słuchali u siebie lub u bliskich znajomych (Sly, Stefek) także potwierdzają że to znakomita amplifikacja.

A ty tak naprawdę nie słuchałeś ... a wiesz lepiej.

Kończ waść, wstydu oszczędź.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A na wystawach ile moze zagrac gorzej, 20%, 30% no moze nawet 40% ale nie 100% jak w przypadku Vitusa i Estelona, nikt mi nie powie ze w domu to zagra od razu 100% lepiej bo to bzdura jest!

Coś Ty się tak uczepił tego jednego zestawienia? Słyszałeś Vitusa albo Estelona, ale nie razem tylko osobno w innych konfiguracjach? Bo właśnie w innych konfiguracjach zagrają/mogą zagrać z goła inaczej/lepiej itd... Słyszałeś więc Stasiu inną konfigurację z Vitusem lub inną z Estelonem?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Słyszałeś więc Stasiu inną konfigurację z Vitusem lub inną z Estelonem?

Tak slyszalem juz pisalem, ani Estelony ani Vitus to nie moja bajka. Ja rozumiem o gustach sie nie dystkutuje bo to rzecz wzgledna ale jak wogole mozna to lubiec, nie przechodzi mi to przez glowe poprostu. Ja juz poprostu wole muzyke z samochodowego radia duzo bardziej, to nie jest moja estetyka, nie rozumiem jak mozna lubiec tak wysoce zmodyfikowany dzwiek.

Coś Ty się tak uczepił tego jednego zestawienia?

No bo jesli ktos wydaje kupe kasy na pokoj w Monachium i prezentuje taki pasztet przez 4 dni to ja nie rozumiem podejscia. A moze ludzie taki dzwiek poprostu lubia?!:/. Za plecami slyszalem wiele zachwytow jak to fajnie gra :D

Edytowane przez Stasiop

Na czym polega ta modyfikacja wg. Ciebie?

W uproszczeniu wata w uszach ubita na maksa, jesli chodzi o zestawienie Estelon - Vitus

Zeby nie bylo ostatnio zaliczylem to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jednak z uszami u mnie ciagle w porzadku. ;) Wole radio samochodowe od tego co bylo w Monachium a skoro wole, to co prezentowali, bylo moim zdaniem calkowitym pasztetem, bo High-end ma isc raczej od dzwieku z radia w gore a nie w dol. Ale moze sie myle...:/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Stasiop
Gość cybant

(Konto usunięte)

Ceramiczne głośniki i wata w uszach ...ciekawe ...?

Wszystkie Accutony , których słuchałem to raczej precyzyjne i jasne granie..

Edytowane przez cybant
Gość jt211

(Konto usunięte)

W uproszczeniu wata w uszach ubita na maksa, jesli chodzi o zestawienie Estelon - Vitus

Zeby nie bylo ostatnio zaliczylem to http://www.stmartin-in-the-fields.org/event/free-lunchtime-concert-luiza-lale-and-adam-johnson/. Jednak z uszami u mnie ciagle w porzadku. ;) Wole radio samochodowe od tego co bylo w Monachium a skoro wole, to co prezentowali, bylo moim zdaniem calkowitym pasztetem.

Stasiu problem jest w Twojej głowie a właściwie w tym kto ma Vitusy i je chwali :>)

Ceramiczne głośniki i wata w uszach ...ciekawe ...?

Wszystkie Accutony , których słuchałem to raczej precyzyjne i jasne granie..

Oj ta wata to dlatego żeby to precyzyjne i jasne brzmienie wytłumić.

Coś mało kumaty jesteś :>)

Kończ waść, wstydu oszczędź.

Tylko... ta sentencje : 'Koncz wasc wstydu oszczedz' wypowiadal Azja Tuhaj-Bejowicz (Mellechowicz) jak prosil sie o smierc od szabelki Wolodyjowskiego aby zaoszczedzic SOBIE wstydu. :D

OK juz zmykam, jeszcze ktos potraktuje mnie powaznie i nie kupi Vitusa...:D

Edytowane przez Stasiop
Gość

(Konto usunięte)

@stasiop :

1. Sentencję którą przytaczasz wypowiada chorąży orszański Andrzej Kmicic. Najpierw przeczytaj, potem pisz.

2. Najpierw posłuchaj, potem pisz.

3. Myślę że nikt rozsądny nie traktuje Cię poważnie. Trochę szkoda.

1. Sentencję którą przytaczasz wypowiada chorąży orszański Andrzej Kmicic. Najpierw przeczytaj, potem pisz.

Nie zmienia to sensu!

2. Najpierw posłuchaj, potem pisz.

A bylo inaczej? ;)

3. Myślę że nikt rozsądny nie traktuje Cię poważnie. Trochę szkoda.

Mam nadzieje ze nie wpadniesz w depresje z mego powodu i swej empatii. ;)

Edytowane przez Stasiop

Megakonstruktor ocenił Vitusa. Wstydź sie Hans-Ole twój zestaw nie gra na youtube. Tutaj jest zestaw referencyjny na youtube rodzielczość, transparentność czysty hi-end

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Witam

W kulminacyjnym momencie na organach nie słychać "furkotania" powietrza, powinno być czuć bardzo niską wibrację.

Szkoda, że taka niska jakość nagrania i duża kompresja.

Ładnie oddane powietrze, akustyka sali.

Dużo góry i za mało dołu.

Pozdrawiam

Pygar

P.s.

Najlepsze wykonanie, najbardziej zbliżone do wrażeń na żywo :-)

Tego nie da się nagrać na filmie tak, żeby odtworzyć dynamizm i rozpiętość skali dźwięków.

Mozliwe, ja jakos nie slyszalem jeszcze dobrze grajacego Vitusa, zawsze to byl dziwny dzwiek. Ale jak wiadomo nie znam sie! :D

Tak jak nikt nie słyszał daca od stasiap.

Ja juz poprostu wole muzyke z samochodowego radia duzo bardziej,

Na twoim miejscu też bym wolał... :-) Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu... :-)

Na twoim miejscu też bym wolał... :-) Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu... :-)

Sly...bo kiedys powiem tu za duzo! Na prawde chcesz golabku pokoju? ;)

Edytowane przez Stasiop

Od dawna mówisz za duźo i niestety są to nieprawdy. Nie wspominam nawet o żałosnych, oszczerczych oskarżeniach pod moim adresem, że naganiam klientów dystrybutorom, albo że niecnie wykorzystuje niewolników w Azji , ale w kwestiach audio twoje wypowiedzi to non sensy, wyssane z palca domysły, błędne wyobrażenia, jakieś fobie, natręctwa, cały zestaw patologicznych myśli i twierdzeń. Tu na forum każdy ma wrogów ale z ciebie polewają już wszyscy. Większość tych, którzy cokolwiek wiedzą o audio, a mam z nimi kontakt na priv.uważa ciebie za osobę zaburzoną psychicznie i osobowościowo. A co do oszczerstw to nawet nie wiesz osiołku, że mogę ciebie pozwać na drodze prawnej. Wystarczy mi wyrok skazujący i wpłata na cele charytatywne. Takie powiedzmy 50 tys.byłoby dobrą nauczką dla "mordochlapa" i zakończyłoby definitywnie twoją wymarzoną karierę w audio....i każdą inna też.

Edytowane przez sly30

Prośba o zaprzestanie publicznej wymiany ciosów.

Chętnie bym sprawdził,ale w ciemno nie ma mowy :)

Będę miał po 22 maja pożyczony na 4 tygodnie. Jak będziesz chętny, to ci pożyczę na kilka dni.

Zamówiłem ten model Accurion 4i.

• Pokaż nowe odpowiedzi