Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

A po co? Zalezy Ci tak bardzo na gorszej jakości niż z krążka CD?

zależy, coby przesłuchać nowości starocie których nie mam na cd itp.

Podłączyłem zasilacz Uptone Audio JS-2 ($890) oraz UltraCap LPS-1 ($400) do karty Jcat Femto USB, i sytuacja nie jest chyba aż tak beznadziejna. Muszę jeszcze trochę posłuchać i poprzełączać, ale po zmianach nie wydaje mi się abym miał jasną preferencję co do konkretnego rozwiązania ... a jeszcze nie uruchomiłem Core Mode na swoim serwerze. Tak więc jakiś promyk nadziei dzisiaj zobaczyłem.Soundaware D100Pro Deluxe nie ma wyjścia USB Audio.

Wywal roona. Sam hq gra lepiej. No i niestety nowy hq tylko na minimalu da rade odpalic. Ale ostatni modulator amsdm7 512+fs jest warty tego kompromisu. Aurender oczywiscie wygodniejszy, ale tez swoje kosztuje.

Gram na Jriver w trybie bitstreaming - tak aby porównanie było bardziej miarodajne (W20 także natywnie DSD).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jak oceniasz jakość utworów na TIDAL'u?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Nie mam Tidala.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jest dobrze :)

Podłączyłem zasilacz UpTone Audio JS-2 + UltraCap LSP-1 do karty USB, i teraz zarówno serwer, jak i W-20 graja na zbliżonym poziomie. Dzisiaj przełączałem pół dnia z jednego na drugi, i ciężko mi je od siebie odróżnić. W ślepym teście z całą pewnością bym poległ.

A wszystko nawet bez sięgania po HQ Playera i przełączania komputera w Core Mode. Więc w systemie prawdopodobnie są jeszcze rezerwy.

Cieszę się jednak, że spróbowałem u siebie W-20. Po pierwsze, zdopingował mnie do dalszej pracy nad serwerem. A po drugie, pozwolił określić aktualne miejsce w szeregu.

W dalszym ciągu jestem jednak pełen uznania dla możliwości W-20. Jeżeli kogoś stać, i zamiast na troubleshooting woli poświęcić wolny czas na słuchanie muzyki, to w dalszym ciągu jest to rozwiązanie godne polecenia. Tym bardziej, że Aurender W-20 to eleganckie rozwiązanie typu all-in-one, a mój serwer to plątanina kabli i aż 4 (!) oddzielne zasilacze - prawdziwy geek stuff.

Jest dobrze :)

Podłączyłem zasilacz UpTone Audio JS-2 + UltraCap LSP-1 do karty USB, i teraz zarówno serwer, jak i W-20 graja na zbliżonym poziomie. Dzisiaj przełączałem pół dnia z jednego na drugi, i ciężko mi je od siebie odróżnić. W ślepym teście z całą pewnością bym poległ.

A wszystko nawet bez sięgania po HQ Playera i przełączania komputera w Core Mode. Więc w systemie prawdopodobnie są jeszcze rezerwy.

Cieszę się jednak, że spróbowałem u siebie W-20. Po pierwsze, zdopingował mnie do dalszej pracy nad serwerem. A po drugie, pozwolił określić aktualne miejsce w szeregu.

W dalszym ciągu jestem jednak pełen uznania dla możliwości W-20. Jeżeli kogoś stać, i zamiast na troubleshooting woli poświęcić wolny czas na słuchanie muzyki, to w dalszym ciągu jest to rozwiązanie godne polecenia. Tym bardziej, że Aurender W-20 to eleganckie rozwiązanie typu all-in-one, a mój serwer to plątanina kabli i aż 4 (!) oddzielne zasilacze - prawdziwy geek stuff.

Spróbuj, proszę, Soundaware D100Pro Deluxe. To nie pieniądze. Ulamek ceny Aurendera czy Twojego serwera. I nakarm go swoim zegarem OCXO, o którym zamilkłeś.

Jestem ciekaw porównania, kibicuję Chinolowi. Bo on już zlał Lumina i Klimaxa (tu w połączeniu z AN DAC4) I gra praktycznie jak transport CD takze wysterowany zegarem. Za 1149 USD. Taniocha ... jak hi-fi, a nie hajend. Jest na eBayu. Ja nie jestem branżą, nie handluję, a rekomenduję po swoich odsłuchach. Warto sprawdzić. Metki nie grają.

Ja wiem, że on Ci się raczej nie bedzie podobać bo nie ma w Polsce dystrybucji. Taki lajf.

:).

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

To że nie ma dystrybucji w PL to nie przeszkoda. Wielokrotnie kupowałem w ciemno różne urządzenia, które musiałem importować.

Tak jak już ci jednak pisałem:

Soundaware D100Pro Deluxe nie ma wyjścia USB Audio.

To że nie ma dystrybucji w PL to nie przeszkoda. Wielokrotnie kupowałem w ciemno różne urządzenia, które musiałem importować.

No ... wiem. Ale na USB świat się nie kończy. Jest mnóstwo dobrego PCMu. Jak ktoś musi DSD to jest DoP przecież.

Kto wpadnie do mnie z W10 czy z W20 na odsłuchy porównawcze?

W10 kusił mńie zawsze tylko ta cena ... nie stać mnie.

Zapraszam serdecznie, kawcia, ciasteczka i cuś mocniejszego się znajdzie. Bo wiem, że dystrybutor na pewno nie będzie miał ochoty :), podobnie jak dystrybutor Merginga. Ktos miał chyba w Łodzi?

BTW właśnie jestem w Łodzi i pozdrawiam z Lodzi. Macie tu znakomitą salę w Teatrze Narodowym. Mniam. Orkiestra Glenna Millera pod Wilem Saldenem podobnie jak dwa lata temu zagrała tu wybornie. Dzisiaj miałem miejsce w amfiteatrze, inna perspektywa, inne brzmienie. Wolę jednak bliżej, więcej z rur niz z mikrofonów.

:)

A jutro Filharmonia w Szczecinie. I ta sama orkietra. To lepsze niż w wykonaniu z CD w domciu czy nawet podobny repertura z taśmy czy z winyla.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Czyli PC audio mozna zbudowac na super poziomie za dużo niższe pieniądze i jest możliwość rozbudowy czytaj poprawy brzmienia.

ELB jak będziesz sprzedawać zasilanie, albo kartę usb to daj znać.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Kupiłem niestety uszkodzone i muszę wymienić.

A tak to wygląda w praktyce:

mc4QSP.jpg

W7Nc2u.jpg

W9wCbB.jpg

Trochę tych pudełek musiałem nazbierać :/

A tak na dobrą sprawę, na zdjęciu powinien znaleźć się jeszcze mój NAS Synology 1815+ ...

Kapitalnie to wyglada :) Mozna się pogubić :D

Trochę tych pudełek musiałem nazbierać :/

I to gra bez kolumn?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

To wszystko i tak siedzi w naszych głowach ;)

Podłączyłem zasilacz UpTone Audio JS-2 + UltraCap LSP-1 do karty USB

Witam

Czy to jest zasilacz liniowy podłączony do drugiego liniowego? No i gdzie to jest podłączone :), zasila to kartę Jcat? Ale co zasila Jcat (Bakoon) BPS-02B Battery PSU to już nie mam pojęcia, kamera 360 by się przydała :)

Mógłbym prosić o krótką odpowiedź?

Pzodrawiam

Witam

Czy to jest zasilacz liniowy podłączony do drugiego liniowego? No i gdzie to jest podłączone :), zasila to kartę Jcat? Ale co zasila Jcat (Bakoon) BPS-02B Battery PSU to już nie mam pojęcia, kamera 360 by się przydała :)

Mógłbym prosić o krótką odpowiedź?

Pzodrawiam

Tak, liniowy zasilacz UpTone Audio JS-2 zasila zasilacz LPS-1 (to bardziej regulator napięcia na superkondensatorach niż zasilacz - pobiera 9V, a wypuszcza 7V, 5V lub 3.3V do wyboru).

Zasilacz bateryjny Jcat/Bacoon ma oczywiście jeszcze ładowarkę.

Jcat/Bacoon zasila dysk SSD.

A ja tam myślę sobie, microrendu rules, ale Elberoth nic nie chce powiedzieć ... III .... !!!

SoTM SMS-200 / Lampizator DHT DAC / NAF 845+Amati / Cessaro Chopin  

Po co wobec tego kupiłèś wypasionego Teradaca ATX jeśli powielasz dalej osobne zasilanie liniowe oddzielnie dla każdego podzespołu? Nie lepiej sprzedać Teradaca i zamówić oddzielny zasilacz tylko do procesora?

A ja tam mysle ze microrendu takim definitywnym zwyciezca byc nie moze. Choc chcialbym sie mylic. Dobre opinie sa glownie w watku sponsorowanym, gdzie jakiekolwiek niepochlebne opinie w konfrontacji z innymi zawodnikami sa usuwane. Otwarcie porownuje sie microrendu do Ariesa czy tez SMS200. Pierwszego slyszalem, drugi nawet w stanach nie jest zbyt popularny. Zanim Elb wymieni swoj microrendu na sprawny to minie z miesiac lub dwa, a zasilany z LPS-1 podobno jest optymalnym zestawieniem. Licze na opinie w tej sprawie jak tylko wroci sprawny egzemplarz.

Moje microRendu jest uszkodzone. Miał je żbiku i cludior i u nich tez były te same problemy (rwie sygnał).

cludior kupił własnie własne, więc może mi pożyczy.

Planuję takie porównanie:

SOtM sMS-200 vs microRendu vs mój serwer

Do tego w odwodach zasilających:

Teddy Pardo PSU

UpTone Audio JS-2

UpTone Audio LPS-1

iFi Power

SOtM Battery PSU

Mam nadzieję zrobić to porównanie w dniach najbliższych.

A więc czkeamy.

Adam daj namiary na PW odnosnie karty bo awaria poczty interii jest i nie mogę się zalogowac.

• Pokaż nowe odpowiedzi