Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze mówi. Trzymałem folię na głośnikówkach z rok. Jak zdjąłem nie moglem się nadziwić.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Gość

(Konto usunięte)

Opinie Elba i Marka Lackiego nt. folii antystatycznej (takiej, jak na kablu sieciowym na fotce) są prawdziwe. Ja stosuję taką folię na kablu sieciowym do czajnika elektrycznego. Herbata zrobiona z tak ugotowanej wody jest wyborna; hi-end !

To nie jest kolego folia antystatyczna, tylko antyuszkodzeniowa. Inaczej to nazywając taka, która zabezpiecza kabel podczas transportu przed porysowaniem czy innymi uszkodzeniami.

Kolega Lacki ma rację - to jest folia przeciwuszkodzeniowa oczywiście. Dystrybutor własnym sumptem ubrał w nią kabel, jako że miała to być sztuka demo, a ja w swoim bezgranicznym lenistwie po kupnie po prostu jej nie zdjąłem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sieciówka to Shunyata Anaconda Helix Alpha CX. Pod CD mam wpiętą Valhallę.

Kolumny ustawione. Słuchałem już całe 3 minuty :-) Teraz muszę je jeszcze ustawić. Gdyby jeszcze doba miała 30h aby móc się wszystkim zająć, to by było super ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

"Pod CD mam wpiętą Valhallę."

I jak ta Valhalla z CD sobie pogrywa? Chyba Mirek P. stwierdzil kiedys, ze valhalla przenosi dzwiekowo zrodlo o klase wyzej - czy potwierdzasz? :)

pozdr

slvn

slvn, 15 Mar 2010, 12:30

Nie pogrywa sobie bo kolumny jeszcze na kółkach jeżdżą-wytrzymaj jeszcze trochę :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

[email protected], 15 Mar 2010, 12:45

>slvn, 15 Mar 2010, 12:30

>Nie pogrywa sobie bo kolumny jeszcze na kółkach jeżdżą-wytrzymaj jeszcze trochę :)

Byc moze pogrywal juz na poprzednich kolumnach ; )

pzdr

Zależy z czym porównasz. Używam teraz Shunyatę Anconda CX oraz AQ WEL Signature - a więc również bardzo uznane konstrukcje - więc nie ma jakiś spektakularnych przeskoków jakościowych.

Miałem także u siebie przez tydzień kabel Acrolinka 7100, nad którym piała z zachwytu grupa krakowska z Wojtkiem Pacułą na czele, i który wg ich opisów miał 'kasować' Valhalle na dzień dobry - ale u mnie jakoś się zupełnie nie sprawdził, strasznie mulił - zdecydowanie lepiej wypadła Valhalla.

Elberoth,

Czym teraz spinasz kolumny? Przy monoblokach pisałeś o "zworkach" ale Pass`a nie przepiłujesz, tego japońca też nie, a Everesty wyjechały. Ciekaw jestem co ci się teraz spradza w ich miejsce.

Na razie mam miedziane Kondo w podwójnym przebiegu. Dobre bo ... pożyczone :-)

Nagry mogę podpiąć zworkami.

Jak już ustawię kolumny, ostatecznie zdecyduje się na wzmacniacz, to będę szukał docelowych kabli.

>Elberoth, 15 Mar 2010, 21:09

>Na razie mam miedziane Kondo w podwójnym przebiegu. Dobre bo ... pożyczone :-)

Czy są to kabelki Kondo KSL-SPc, Elberoth jak to gra w Twoim systemie?

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

slvn,

Valhalla jest magiczna ale pod warunkiem dobrej akustyki, ja już wiele razy testowałem ten kabel i ciągle nie mogę się jednoznacznie się ustosunkowac.

Było już tak, że kupowałem i sprzedawałem Valhallę ale w chwili obecnej przychylam sie do tego, że jest to jeden z najlepszych kabli do CD, oczywiście w różnych konfiguracjach może byc różnie, może się okazac, że inne kable również dają dużo przyjemności.

Gość

(Konto usunięte)

Elberoth, 15 Mar 2010, 21:09

>Jak już ustawię kolumny, ostatecznie zdecyduje się na wzmacniacz, to będę szukał docelowych kabli.

"Ostatecznie", "docelowych" ?? :-)

A tak na poważnie... Elb, napisz proszę o darTZeelu. Rozumiem, że już go nie masz... Pamiętam, że pisałeś o nim same dobre rzeczy. Czy pozbycie się go spowodowane było znalezieniem (jednak...) czegoś ułomnego w brzmieniu/dopasowaniu, czy po prostu chęcią zmiany ? I jak wygląda takie "życie po darTZeelu" (był chyba taki wątek na audiogon) ?

Dartzeel gra teraz u mojego znajomego. Pożyczył, posłuchał - nie chciał oddać (do te pory słuchał na Nagrze VPA, która jest dla odmiany teraz u mnie). A że zaproponował dobrą cenę, a ja miałem duże wątpliwości czy Dartzeel pociągnie Sashe - więc się złamałem i sprzedałem. Decyzja była dla mnie o tyle łatwiejsza, że już dawno myślałem o zmianie mojej wersji A na wersję B (w wersji A jest przydźwięk sieciowy na XLRach, którego nie da się wyeliminować).

Zamierzam jednak Dartzeela jeszcze raz pożyczyć i sprawdzić z Sashą. Jak będzie dobrze, to możliwe że kupię jeszcze jednego - tym razem jednak w wersji B. Dla mnie to w dalszym ciągu najlepszy tranzystor jaki słyszałem.

Dla mnie to w dalszym ciagu najlepszy tranzystor jaki slyszalem-ale przyznaj szczerze ze raczej

dopiero po modyfikacji jaka w nim wykonano.

Niestety od momentu gdy wysłałem go do producenta na upgrade, do momentu gdy do mnie wrócił, minęły prawie 3 miesiące, więc ciężko mi definitywnie odnieść się do poprawy jaki ten ugrade wniósł.

Mój znajomy, który ma wersję B i pożyczał moją wersję A po upgradzie, twierdzi że u niego na Wilsonach Maxx 2 różnica jest spora. Na tyle duża że właśnie wysłał swojego do upgradu do Szwajcarii.

Niestety od momentu gdy wysłałem go do producenta na upgrade, do momentu gdy do mnie wrócił, minęły prawie 3 miesiące, więc ciężko mi definitywnie odnieść się do poprawy jaki ten ugrade wniósł.

Mój znajomy, który ma wersję B i pożyczał moją wersję A po upgradzie, twierdzi że u niego na Wilsonach Maxx 2 różnica jest spora. Na tyle duża że właśnie wysłał swojego do upgradu do Szwajcarii.

Czy nowego DarTZela, obojętne w wersji A czy B) można zamówić już z zainstalowanym upgreadem? Czy to jest za dopłatą, czy ten upgrade wszedł do montażu seryjnego w nowszych urządzeniach?

Elberoth,

Co to za czerwone znaczniki przy kolumnach na podłodze ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

czolgista778,

pomyśl, pewnie izolacja taśma zaznaczył gdzie miał ustawione kolumny

Ludzie niedługo się go za pytacie jakiej srajtaśmy używa opanujcie się !

Zapytałem bo są nie równo wobec siebie :) pewnie idealnie wymierzone kąty

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Milimetr, 16 Mar 2010, 20:32

>Czy nowego DarTZela, obojętne w wersji A czy B) można zamówić już z zainstalowanym upgreadem? Czy

>to jest za dopłatą, czy ten upgrade wszedł do montażu seryjnego w nowszych urządzeniach?

Zakładam że nowe wzmacniacze przychodzą już z zainstalowanym upgradem. Inaczej to by było bez sensu.

Prosze o odpowiedz nie cyframi,tylko slowna.

Czy jest[byla]roznica cenowa i w jakim stopniu porownywalna urzadzenia przed i po zabiegu.

a]mala

b]znaczna

c]duza

Pewnie tych starszych modeli juz nie ma na rynku ogolnoswiatowym??

• Pokaż nowe odpowiedzi