Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

"Chrzest" - film dobry, choć gdzieś tak po 40 minutach myślałem że będzie nawet znakomity. Potem wkradło się niepotrzebnie trochę melodramatu, wzniosłej symboliki, pretensjonalnych scen. Niemniej i tak najlepszy polski film od kiedy widziałem "Zero". Jest w nim jakiś realizm, trzyma w napięciu, zagrany i nakręcony bez zarzutu.

Surogaci- może być bardziej interesuje mnie jako filozofa jak ludzie potrafią się zatracić w nierealu, czasami filmy to znaki, może i życie bez prądu nie bedzie takie zwariowane?

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

The Eagle - typowy hamerykanski film... srednio

Londynski Bulwar - troche lepiej od The Eagle ale czegos brakuje...

chwilowy brak działalności w audio.

"Ostatni egzorcyzm" - kręcony jak dokument kiszka totalna omijać szerokim łukiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Rytuał" z Anthony Hopkinsem też niczym nie zachwycił można sobie darować

post-19555-0-46425600-1303196643_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaplątani - dobra baja (na pewne absurdy w tym układzie trzeba przymknąć oko, typu spadający w kilkusetmetrową przepaść koń i jeździec - lądujący oboje bez szwanku, wręcz z wigorem, na trawie). Mamy więc baję pełną gębą i to ze znakiem szczególnym - być może z najdłuższymi włosami w historii kinematografii. Jak to się gnie!

Edytowane przez suluben

"Rytuał" z Anthony Hopkinsem też niczym nie zachwycił można sobie darować

Ukryta Zawartość

no niestety nic ciekawego, w ogole ostatnie nowosci jakie ogladalem zaden mnie nie wciagnal jakis zastoj w filmach ostatnio... miejmy nadzieje ze to tylko przejsciowe

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Łowcy Trolli > a'la dokumentalny krecony z reki (spokojnie nie trzesie sie za bardzo i jakosc HD :P ).

Naprawde bardzo udane niskobudzetowe widowisko. Az zal dupsko sciska jak sobie przypomne polskie efekty specjalne w "wielkiej" produkcji jaka byl Wiedzmin. Tutaj to naprawde swietnie wyglada. POLECAM

Kraj - rosyjski film o maszyniscie parowozów na syberii. Dla wielbicieli parowozów - pozycja obowiązkowa. Bardzo dobre udzwiekowienie. Sam film tez dobry, ciekawa stylizacja, jest klimat.

The Rite......kolejny bardzo dobry film z Anthonym Hopkinsem

Ukryta Zawartość

*

Ukryta Zawartość

"Essential killing" - wiele hałasu o nic. Jak dla mnie film bez historii, rzecz mocno przereklamowana. Pierwsze 0,5 godziny jest OK, potem dostajemy zlepek scen, z czasem coraz bardziej niedorzecznych i nudnych.

"Mr. Nobody" - pseudofilozoficzny, potwornie długi, nudny. Generalnie nieudany. Dotrwanie do końca jest nielada wyzwaniem.

"Niepowstrzymany" - typowe amerykańskie kino rozrywkowe, ale zrobione solidnie i w sumie ogląda się dobrze, szczególnie pomaga w odreagowaniu po takich ambitnych "arcydziełach" jak wymienione wyżej. Niemniej jednak "Uciekający pociąg" to to nie jest.

"Essential killing" - wiele hałasu o nic. Jak dla mnie film bez historii, rzecz mocno przereklamowana. Pierwsze 0,5 godziny jest OK, potem dostajemy zlepek scen, z czasem coraz bardziej niedorzecznych i nudnych.

Po wymęczeniu do końca zapytałem mojego "dostawcę" jak woli, normalnie czy w poprzek?

Chodziło o wepchnięcie mu płyty z tym filmem w pewne miejsce, gdzie kończą się plecy, a zaczynają nogi...

Za to całkiem niezły był "Pogrzebany" (2010)

Nastawiłem się na jakiś horror czy coś, a tu pełen zaskok i to pozytywny na dodatek.

Całkiem z innej beczki "Jackass 3D".

Tak wiem, ale pomijając wszystko momentami można się nawet uśmiac.

Ukryta Zawartość

post-6358-0-15082200-1304168474_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"THOR" Widowisko wizualnie pieknie. Fabula jakas jest i ...tyle.

Oglada sie milo i przyjemnie pogryzajac popcorn. Do kina mozna sie wybrac nawet z panienka. Mojej sie podobal.

Z ciekawych filmow ktore ostatnio ogladalem to Lincoln Lawyer, Hall Pass, Dilemma, The Way Back, Kill the Irishman oraz Limitless.

Ogladalem tez Chrzest, ale pozostal mi duzy niesmak. W jakim wy k'rwa kraju zyjecie?

Edytowane przez Peter Daniel

Essential killing - nie wiem czemu to dostało tyle nagród...

Całkiem z innej beczki "Jackass 3D".

Tak wiem, ale pomijając wszystko momentami można się nawet uśmiac.

Zgadzam sie z tymi slowami.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziś na kanale satelitarnym TVP Kultura obejrzałem chyba najlepszy polski film wojenny "Ognimistrz Kaleń" Petelskich ze wspaniałym Wiesławem Gołasem w roli tytułowej. Film ten jest ekranizacją książki Jana Gerharda pt.: "Łuny w Bieszczadach", który jako oficer Ludowego Wojska Polskiego walczył ze zbrojnym podziemiem w Bieszczadach. Rozśmieszyła mnie do łez zapowiedź lektora płynąca zza planszy, że jest to film będący połączeniem komedii, itd... Kompletny idiotyzm lektora, który filmu chyba nigdy nie oglądał. Szczególnie "komediowa" jest okrutna i wstrząsająca, realistycznie oddana scena egzekucji kilkudziesięciu żołnierzy 34 pułku piechoty, ściętych toporen po wzięciu do niewoli na rozkaz "Rena" Iwana Mizernego - uczestnika zamachu na ministra Spraw Wewnętrznych II RP - Pierackiego. Kapitalny film, który trzyma w napięciu od początku do końca. Bez zędnego patosu i ideologii. W tytułowej postaci Kalenia skumulowane zostały wielu bohaterów książki, co tylko dodało wyrazistości filmowi. Gra pozostałych aktorów też doskonała - to nie jest drętwe aktorstwo bez wyrazu jakim raczy się nas obecnie. Film na początku lat 90 został zdjęty tuż przed wyświetleniem w II Programie TVP na osobistą interwencję ministra Spraw Zagranicznych RP - Skubiszewskiego! Powód: rzekomo miał godzi w dobro stosunków polsko-ukraińskich! Zarówno film jak i książka są obecnie określane jako fałszujące historię i skazywane na zapomnienie. Kopia filmu wspaniałej jakośći (co mnie zaskoczyło, bo ten sam film pokazywany przez "Kino Polska" ledwo dał się obejrzeć). Moim zdaniem warto obejrzeć film i przeczytać książkę, aby samemu wyrobić sobie zdanie na ten temat. Jan Gerhard zginął śmiercią tragiczną w 1971 roku. Podejrzewano nawet, że mógł zostać zamordowany z zemsty przez nacjonalistów ukraińskich spod znaku UPA/OUN. Fatycznie został zamordowany na tle rabunkowym. Jan Gerhard to obecnie niesłuszna postać. Niektórzy historycy zarzucają mu nawet zbrodnie wojenną - zabicie dwóch dzielnych bandziorów UPA, ukrywających się między cywilami. Nie dziwię się mu jednak. Po obejrzeniu filmu i przeczytaniu książki można zrozumieć jego postawę.

Edytowane przez dziadekwłodek

Mroczny anioł 1990 - No cóż po przeszło 20 latach zupełnie przypadkowo wpadł mi w ręce takie oldschoolowe kino akcji... Jeśli z nostalgią wspominacie takie produkcje jak uniwersalny żołnierz, terminator, czy kino akcji w van dammem gorąco polecam. Niezapomniany klimat kina sens. konca lat 80tych... No i jeszcze Dolph Lundgren...hehe łezka w oku się kręci jak wspominam dziecięcy podziw dla siły i odwagi tego aktora....

"Le Horde" francuzi i ZOMBIE ! :)

Lubie te tematy wiec wciagnal mnie dosc szybko. Dobry film, niezla jadka, duzo krwi i nieumarlakow.

Jak ktos lubi te klimaty WARTO!

Pogrzebany(Buried,2010)-kawał dobrej sensacji,interesujący pomysł,polecam 8/10

Predatorzy(Predators,2010)-średni,dla fanów...5/10

Social Network(2010)-hmm...Fincher robił już lepszą robotę,obyczaj może i nie najgorszy choć reżyser wcześniej zawiesił sobie dosyć wysoko poprzeczkę (Fight Club,Seven)-na tym tle tylko 6,5/10

Zły porucznik(Bad Lieutenant,2009)-ciekawa obsada:Cage,Kilmer,Mendes-dramat sensacyjny na poziomie dobrego rzemiosła,nie znudzi ale nic wyjątkowego-ot dobry 6,5/10....no momentami 7/10

l'enfant sauvage

Żywot Briana :) świetna komedia

No i oczywiscie genialna piosenka na końcu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez k0pytk0

Witam juz na allegro sa aukcje z wersja rozszerzona wladcy pierscienia cena 400 zl :-) zlodzieje ale coz jak ktos lubi to i tak kupi .... dzwiek i Pl i ENG jest 5.1 hd Ma obraz niestety bedzie z pasami : 2.40 myslalem ze bedzie na calosci jak avatar czy tez hellboy 2 - niestety. Pozdrawiam wszytskich wielbicieli wladcow pierscieni.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Wczoraj oglądałem film "Mechanic" OD DŁUŻSZEGO CZASU NIE OGLĄDAŁEM FILMU, KTÓRY BY MNIE NIE NUDZIŁ :D

Polecam wszystkim co lubią trochę akcji.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

"Czarny łabędź" - spodziewałem się czegoś lepszego. Ale może miałem nadmiernie rozbudzone nadzieje.

No wlasnie. Czy Portman zasluzyla tym obrazem na Oskara? A moze nie bylo nic lepszego?

Znacznie bardziej wartosciowym obrazam z udzialem Portman byl krotki obraz "I love you Paris".

Pogrzebany(Buried,2010)-kawał dobrej sensacji,interesujący pomysł,polecam 8/10

Jak mozna oceniac ten film? Przeciez on nie zostal zrobiony, aby dostawac recenzje, tylko aby pokazac swiatu, USA przede wszystkim, jak sa slabe i kiepsko dzialaja.

• Pokaż nowe odpowiedzi