Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio oglądałem polski film Hania i mam pytanko może ktoś się orientuje co to była za muzyka we fragmencie gdy Ola (A. Grochowska ) wchodzi do sypialni, puszcza muzykę z jakiegoś odtwarzacza Philipsa i tańczy przed łóżkiem. W opisach filmu nie nogę znaleźć a nie wiem czy ta informacja jest w napisach końcowych bo nie zdążyłem przeczytać :-)

dzięki, ale tam jest tylko Kaczmarek , Możdżer i Myslovitz a mi chodzi o muzykę która leci właśnie w trakcie tej sceny z której fotka jest na dole w tym linku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten fragment trzeba po prostu usłyszeć i może ktoś rozpozna. W napisach końcowych jest jakaś informacja że wykorzystano muzykę z zasobów Paris Music i Sound Pol i tylko jak tam znaleźć ten fragment

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

można rzucić okiem dla zabicia czasu , scenerie zimowe niezłe, zdarzenie osobliwe, uroku jak na lekarstwo ale ogląda się nie najgorzej,

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

EPOKA LODOWCOWA 4 super dla dzieci a i starszy bedzie mial sie z czego posmiac, polecam.

lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

loopel petla czasu, taka 7/10 bo lubie s-f, ale mial troche drazniacych momentow

pamiec absolutna, to typowa akcja i przewidywalna - gorzej od loopela ale jako milosnik s-f obejrzalem z zaciekawieniem

chwilowy brak działalności w audio.

Skyfall > film swietny ale malo Bonda w Bondzie - jak ktos chce wybuchajace dlugopisy i tony lasek do zaliczenia to ta seria juz nie dla niego.

Pare smaczkow jest, poczatek i koncowka wynagradza troche zbyt jak dla mnie "wydumany" srodek.

Bardem rewelacyjny...

Ukryta Zawartość

spodziewałem się czegoś ciekawszego , akcja niby jest , troszkę mało jak dla mnie mrocznego klimatu, bez wiercenia nie wytrzymałem do końca, daje niecałe 7 na 10

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

"Szepty" - stylowy, nastrojowy horror, parę razy ciarki chodzą po plecach

"Łowcy głów" - ciekawy thillerek, dobrze się ogląda

"Miasto złodziei" (po raz drugi, pretekst: zakup płytki) - jak ktoś lubi "Gorączkę" to pozycja obowiązkowa.

"Nietykalni" - francuskie dzieło na faktach . Polecam- super

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

UPROWADZONA 2 - kontynuacja pierwszej części, tzn, ojciec i krewni zabitych zbirów próbują mścić się na rodzinie Briana Millsa, film dobry, trzymający w napięciu, ciągła akcja , spokojne może 5 minut filmu

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Moderatorzy

SAGA PRASTAREJ PUSZCZY :serial ,widziałem w TVP1 w godzinach porannych, świetnie zrobiony , fabularyzowany film przyrodniczy.

muzyka Lorenca REWELACJA

Ukryta Zawartość

BOX 10 odcinków na 3 DVD do nabycia za około 50 pln - uważam , że świetny prezent pod choinkę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Big love" - jak dla mnie film nieudany. W sumie nawet nie najgorsze, choć nadekspresyjne aktorstwo, wszystko tu jest jakieś takie "za bardzo", histeryczne i na siłę. Słabość scenariusza jest, jak to często bywa, przykrywana teledyskową konwencją i nadmiarem dymania / robienia laski. Czymś trzeba pewnie było widzów do kin przyciągnąć. Normlanych dialogów to tu prawie nie ma, albo krzyk, albo płacz, albo śmiech, albo szloch, albo foch itd. Podsumowując - duże rozczarowanie, bo słyszałem tu i tam, że film niezły. A to jest raczej pretensjonalny i prościutki, a jedynie nieudolnie pozuje na głęboki i mocny.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Vertical limit - Granice wytrzymałości prod. Niemcy, USA 2000r.

Dobry, i dość długi film http://www.filmweb.pl/film/Granice+wytrzyma%C5%82o%C5%9Bci-2000-1437 ale mimo upływu czasu, broni się ciekawą fabułą, i pięknymi widokami górskimi.

End of Watch 2012 - Bogowie Ulicy prod. USA 2012r. Mogę z całą odpowiedzialnością polecić. Załapałem się na seans u znajomych kilka dni temu. Z sześciu osób oglądających, każdy zgdonie przyznał, że film to kwawał dobrej roboty. W mojej ocenie to dobrze opowiedziana historia z wyraźnymi bohaterami ze świetnie ujętym środowiskiem, w którym toczy się akcja filmu. Film przedstawia historię przyjaźni dwóch osób, wplecioną w perypetie pracy policji z LA.

Edytowane przez lowfi81

Vertical Limit ogladalem zaraz jak wyszedl ale i teraz z przyjemnoscia obejrzalem drugi raz. Konwencja filmu przypomina troche Cliffhangera.

Jesli chodzi o cos bardziej wiarygodnego o tematyce alpinistycznej, to polecam North Face, kawal dobrego kina:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Blitz" - o ile dotychczasowe filmy ze Stathanem trzymały poziom (w swojej klasie) to ten najnowszy niestety mocno ten poziom zaniża. Wtórność, schematyczność, dramatyczne dialogi, zero poczucia humoru, zero czegość extra. Stathan gra niebezpiecznie zbliżając się do autoparodii. Pozostali aktorzy jak filmach klasy B. Generalnie bardzo słaby film. Taki z gatunku kandydatów do zdobycia tytułu "Złotej Maliny".

Edytowane przez mczaj

"Piraci z Karaibów - Na nieznanych wodach".

Cały cykl tej serii jest w miarę ciekawy. W pierwszym filmie wszystko mi się podobało. Taka fajna bajka do wyluzowania się wieczorem przed telewizorem. W następnych już górę brały efekty specjalne nad, można tak to nawet i ująć, zdrowym rozsądkiem. Chociaż to nadal była bajka. Filmy ratował (siłą rozpędu) wyłącznie odtwórca głównej roli, Johnny Deep. Na szczęście we wspomnianym wyżej filmie wszystko wróciło na swoje miejsce i jest jak za pierwszym razem. Solidne kino przygodowe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Wszystko co kocham :

Ukryta Zawartość

polski film o nastolatkach w małym nadmorskim misteczku ze stanem wojennym i punk rockiem w tle, film przyjemny będący uzupełnieniem o inne czasy dla "Nad rzeką, której nie ma" czy "Marcowe Migdały"

Historia pokazywana tu i teraz, krytycy zarzucają brak zakończenia i niedotarcie do drugiego dna, a dla mnie są to plusy bo zakończenie może mieć film o staruszkach a nie młodych ludziach , którzy dopiero startują, a ich historia dopiero się pisze.

zakończenie ma "Yesterday" ale ten jest opowiadany z innych czasów i miejsca niż rozgrywa się główna akcja

co do drugiego dna to wtedy film zalatywałby patologią lub sztandarem chwały,

a tak jest po porostu lekki i autentyczny taki jak pamiętamy swoją młodość - bez siedzenia u psychiatry.

do panteonu filmów o młodzieży muszę jeszcze dodać "Młode Wilki" i "Słodko Gorzki" ale to filmy o innych czasach , ludziach i miejscach.

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

ZAKOCHANY NOWY YORK - NY to wielkie miasto, a ile ludzi tyle historii. Zbiór krótkomertażowych historii dotyczących relacji damsko-męskich. Świetne zdjęcia, doskonali aktorzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Anna Karenina. Bardzo mi się podobało - basniowo/operowy sposób realizacji, doskonałe role K. Knightley i J. Law. Warto, bo to film inny od obecnej sztampowej papki.

Aaaa, no i muzyka, muzyka.

Edytowane przez romekjagoda

Powrót po dłuższej przerwie...

End of watch - dobry policyjny film polecam

Krucjata bournea - niby akcja jest ale im dalej tym gorzej.... ogolnie 7-/10

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Witam , a ja obejrzalem nowego bournea i rownie zpolecam , dobre kino akcji.

lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• Moderatorzy

szukam filmu(może to był serial) obyczajowy (wódka ,seks itd) wyprodukowanego na przełomie lat 70/80,

charakterystyczna była końcówka filmu gdzie po ekranie - po plastrze miodu łaziły duże animowane pszczoły

Test 2009

Ukryta Zawartość

W końcu coś co pokazuje, że nie potrzeba pieniędzy aby zrobić bardzo dobry film. Akcja się toczy w jednym pomieszczeniu ale ukazane ludzkie zachowania rewelka...

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• Pokaż nowe odpowiedzi