Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

"Wróg numer jeden" - świetny, ale nie dla wszystkich. Na pewno dla fanów tematyki, z jednej strony, a z drugiej, filmów w stylu "Wszyscy ludzie prezydenta", "Francuski łącznik", "Zodiak", "Syriana". Ja uwielbiam te klimaty - żmudne śledztwo, realizm, detale, bogate tło. Genialnie, "beznamiętnie" pokazana akcja Seals,ów w końcówce filmu.

Dla mnie trochę niepotrzebnie uwypuklona "obsesja" agentki CIA na punkcie zabicia binladena. W "Zodiaku" było to lepiej zrobione. To jedyny mały zarzut.

Dla mnie film wchodzi do klasyki thrillerów szpiegowsko-politycznych.

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Moderatorzy

Dorwać Gringo - chyba drogo Gibsona ten rozwód musiał kosztować, skoro w takich gównach już grywa - beznadzieja.

Słodkich Snów - taki tam luźny thrillerek do wrzucenia w nudny zimowy wieczór - szału nie ma w każdym razie.

Ted - Marky Mark kompletnie do takich ról nie pasuje i chyba zdawał z tego sprawę biorąc w tym udział - mizeria.

Zjawy - bez ładu, bez składu, nie wiadomo bać się czy płakać, ch*j wie o czym, ch*j wie kto co po co i dlaczego - dno.

Straż Sąsiedzka - doborowa obsada, całkiem niezły pomysł na całkiem dobrą komedię i to wszystko psu w dupę - tragedia.

wg mnie Dorwać gringo jest ok

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ted - Marky Mark kompletnie do takich ról nie pasuje i chyba zdawał z tego sprawę biorąc w tym udział - mizeria.

To ciekawe bo Ted to jeden z najbardziej kasowych filmów 2012 r.

Jak dla mnie to świetna komedia. A przy scenie z miśkiem i prostytutkami spadłem ze śmiechu z kanapy;)

"Zakochani w Rzymie", czyli najnowszy film Woody'ego Allena. Sympatyczny film, miły dla oka, poczucie humoru z fajnie wplecionymi elementami surrealistycznymi. Generalnie bardzo przyjemny i choć bez rewelacji to i tak chętnie poczekam na kolejne historyjki z europejskich stolic.

"Paperboy", czyli "Pokusa" po naszemu. Klimat, obsada i historia bez happy endu, czyli to co tygr... eee aligatory lubią najbardziej.

7511089.3.jpg?l=1356706105000

Edytowane przez wiatrak

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

The Man With The Iron Fist- fantastyczna bajka kung fu z dobra obsada w klasycznych Tarantino klimatach,polecam. 2 godzinki dobrej zabawy.

The Flight-fantastycznie pokazany jeden z nalogow przypominajacy raz jeszce ze bycie alkoholikiem to nie musi byc stanie pod sklepem z winem.

Polecam oba.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

"Szczęki", wydanie na BR metal box. Film wiadomo rewelacja nawet po tylu latach. Natomiast wydanie na BR godne polecenia, obraz czysty, ostry - świetny remastering. Polecam.

"Zjawy" to kolejny horror który zapowiada się świetnie,dobrze wygląda ale okazuje sie że jest niedorobiony,wogóle jakby w połowie przerwany,zakończony z niedosytem.Zmarnowany potencjał tak jak ten o Czarnobylu ostatnio.

Pozwolę sobie skomentować jeszcze raz film The Paperboy, przedstawiony kilka postów wyżej. Jest to w/g mnie bardzo dobry suspence/thriller z niespieszną akcją i mocno zaakcentowanym wątkiem erotycznym. Klimaty filmu osadzone u schyłku lat sześćdziesiątych na południu Florydy ze znakomitą obsadą i bardzo odważną rolą Nicole Kidman. Film warty obejrzenia! Polecam.

Parker's Mood

Mao's Last Dancer - australijski film oparty na autobiograficznej książce, opowiadający historię słynnego tancerza i choreografa Cunxin Li . Retrospekcja zdarzeń z lat dzieciństwa i przyjazd do USA w 1981 roku. Piękna opowieść o kopciuszku, balecie i rygorystycznym klimacie chińskim ery Mao. Film warty obejrzenia! Rekomendacja!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MarkN

Parker's Mood

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Polska niezależna produkcja spod gryfu "Wytwórnia Filmów Kalina" http://www.filmweb.pl/film/Dla+Ciebie+i+Ognia-2008-476578/descs

Film powstał w 2008 roku, ale i dziś ogląda się go z zainteresowaniem, gdyż takie klimaty się po prostu nie starzeją.

Więcej nie napiszę, gdyż wszystko o czym powinniście wiedzieć przed projekcją, znajdziecie w opisie filmweb.

Każde dodatkowe słowo przybliżające zakończenie filmu, popsułoby frajdę z jego oglądania.

Polecam.

Sesje (The Sessions).

7514804.3.jpg?l=1357615925000

Historia Marc'a O'Brien'a, który jako dziecko zachorował na polio, jak sparaliżowany żył dzięki "żelaznemu płucu" a w wieku niemal czterdziestu lat postanowił stracić dziewictwo.

Pod koniec filmu naszła mnie refleksja jak zgrabnie twórcy uniknęli wszelkich mogących czaić się pułapek: zbytniego sentymentalizmu czy z drugiej strony wulgarności. Chyba jedyne zastrzeżenie jakie mi się nasuwa to zbytnia "poprawność" postaci księdza, ale może po prostu sam zapewne żyjąc w celibacie miał nieco zrozumienia dla naszego bohatera?

HITLER Narodziny Zła - wczoraj obejrzałem po raz chyba czwarty albo i piąty, a ciary po plerach mi chodziły jak za pierwszym.

Kto jeszcze nie widział, ten pędem do wypożyczalni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

do obejrzenia z żoną :) bardzo fajny klimat miasta, piękne widoki

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

skyfall...najgorszy Bond w historii...

Ocena na Filmweb??? o co chodzi, mam wrażenie, że ludzie nie oglądali tego filmu ;)

Ja oglądałem i uważam, ze to jeden z lepszych Bondow. Zależy kto czego oczekiwał po Bondzie.

Drogówka. Bardzo dobry film! Gorąco polecam.

"Siostra twojej siostry" - kameralny, trochę przegadany, ale mimo to wciąga i ogląda się dobrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

+1! I zakończenie niehollywoodzkie, z zawieszonym rozwiązaniem "intrygi".

A dzisiejszy seans to "Compliance":

7481458.3.jpg?l=1345005391000

Że też ludzie dają tak się wkręcać, i to telefonicznie. Czy to bezmyślność czy aż taki strach/respekt przed policją? Historia daje do myślenia.

Edytowane przez wiatrak

skyfall...najgorszy Bond w historii...

Ocena na Filmweb??? o co chodzi, mam wrażenie, że ludzie nie oglądali tego filmu ;)

Następny Bond to już chyba płeć zmieni.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Moderatorzy

Revolutionary Road - Droga do szczęścia

Ukryta Zawartość

Kate winslet i Leonardo Di Caprio jako młode małżeństwo postanawiające rzucić nudne i miałkie życie na przedmieściach by odnaleźć sens życia i samych siebie - NAPRAWDĘ DOBRY FIM

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ukryta Zawartość

wybitny film to nie jest ale można obejrzeć z ciekawości.

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Najnowszy Bond to slyszalem ze jest najlepszym w historii ale na tej stronie co byla wymieniona to sami fachowcy od filmow ogladanych w wiekszosci wypadkow na sciagnietych filmach z netu i i ogladanych na 22 calowych monitorach, wiec wszystko jest mozliwe..

lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Najnowszy Bond to slyszalem ze jest najlepszym w historii ale na tej stronie co byla wymieniona to sami fachowcy od filmow ogladanych w wiekszosci wypadkow na sciagnietych filmach z netu i i ogladanych na 22 calowych monitorach, wiec wszystko jest mozliwe..

lolek

ale sporo bledow ktore wrecz razily taki prosty typowy film akcji, a co do kopii netowych monitorow i innych to jakosciowo jest dobrze na czasie ale poziomem odstaje moim zdaniem

chwilowy brak działalności w audio.

lolek

To raczej na tym forum przeważają krytycy rodem z pirate bay.

Proszę bardzo niżej masz linki do ocen filmu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skyfall jest oceniane jako jeden z najlepszych Bondow w historii. Ja też tak oceniam ten film. Byłem na nim w kinie 2 razy - co nieczęsto ostatnio mi się zdarza.

ale sporo bledow ktore wrecz razily taki prosty typowy film akcji, a co do kopii netowych monitorow i innych to jakosciowo jest dobrze na czasie ale poziomem odstaje moim zdaniem

Jakie to niby błędy cię poraziły w Skyfall ? - podziel sie z nami swoimi uwagami bardzo proszę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mimat
  • Pokaż nowe odpowiedzi