Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się powtórzę. Interstellar to piękny film. Dawno nie wzruszyłem się w kinie. Sceny , w których Cooper oglądał nagrane wiadomości od syna i córki.Wielkie emocje. Rzadkie w takich produkcjach.

Equalizer uhmm...mialem wrazenie ze scenariusz lat 80tych a rola byla przypisana Stevenowi Seagal.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Ja się powtórzę. Interstellar to piękny film. Dawno nie wzruszyłem się w kinie. Sceny , w których Cooper oglądał nagrane wiadomości od syna i córki.Wielkie emocje. Rzadkie w takich produkcjach.

To pewnie monolog o miłości Annie Hathaway też Cię chwycił za serce...? ;)

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Nie moralizuj, proszę Cię, na mnie to nie działa. Będę miał ochotę, to ściągnę i obejrzę, jeśli nie, to nie.

Dla informacji: mniej więcej raz na 2 tyg. jestem w kinie, kupuję dużo płyt (także nowych) i książek. A jeśli nawet ściągnę sobie coś z sieci...? No cóż - swoje i tak na mnie zarobili i jeszcze zarobią.

Nie moralizuje, szacunku do pracy innych ludzi to nie ja powinienem Cię uczyć tylko Twoi rodzice..więc nie mam takiego zamiaru. Śmiać mi się chce jak czytam jak to ktoś wydał dużo - całe 25 zł na kino, a potem pisze że kolejny film to ściągnie tego reżysera... Będziesz miał ochotę to i ściągniesz ale może kiedyś wejdzie takie prawo że ochota nie wystarczy żeby ściągnąć i okradać innych.. A jakbyśmy żyli w cywilizowanych krajach pod względem ściągania filmów i pisania o tym publicznie na forum to dostałbyś już ostrzeżenie i na tydzień dwa byś zapomniał o wpisach, a przy kolejnym wpisie już by się z Tobą Admin pożegnał. Mój znajomy nawet został postraszony że jak będzie dalej nakłaniał do ściągania filmów na pewnym forum zagranicznym to sprawę przekaże właściciel forum na Policję...

Tak to działa na świecie. My jeszcze raczkujemy w tym temacie.

A że chodzisz do kina i kupujesz płyty i filmy oryginalne to chwali się, ja tak samo robię i dlatego cenię ludzi którzy kupują oryginalne filmy i muzykę.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

A jakbyśmy żyli w cywilizowanych krajach

Ale nie żyjemy. Wydaję około 300 - 400 zł miesięcznie na szeroko rozumianą kulturę, co stanowi jakieś 10 - 15% moich dochodów. Czy przeciętny, cywilizowany Niemiec wydaje procentowo tyle samo? Śmiem wątpić.

Tak, 25 zł za kino, to dużo. Muszę pracować jakieś 1,5 h, żeby móc obejrzeć film. Ile musi pracować na bilet przeciętny Niemiec? 10? 15 min.?

P.S. W myśl polskiego prawodawstwa ściąganie filmów nie jest nielegalne, zabronione jest tylko dalsze ich udostępnianie.

Jeszcze jedno pytanie: co robisz w przypadku filmów, których nigdy nie było w polskich kinach i nie były wydane na dvd? Nie oglądasz?

Edytowane przez d-t-x

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Tak. To był typowy monolog o miłości wygłoszony przez naukowca. Nie miała żadnych argumentów, żeby tam lecieć. Wiedziała że główny bohater umiera z tęsknoty i miłości za dziećmi. Myślała, że w ten sposób go przekona.Spróbowała tak jak umiała. Nie wyszło. W kinie na seansie na którym byłem nikt się wtedy nie zaśmiał, a był komplet widzów. Na Twoim seansie był rechot?

Bardziej za to żenują mnie takie pseudo-recenzje jak Twoja z pozycji pseudo-fizyka z fotela kinowego. Ale co po hejtujesz to Twoje. Myślę, że umknęła Ci jedna ważna rzecz - to jest film a nie dokument. I obiektywnie to jest bardzo dobry film, ze wszytkimi elementami dobrego kina.

Ale nie żyjemy. Wydaję około 300 - 400 zł miesięcznie na szeroko rozumianą kulturę, co stanowi jakieś 10 - 15% moich dochodów. Czy przeciętny, cywilizowany Niemiec wydaje procentowo tyle samo? Śmiem wątpić.

Tak, 25 zł za kino, to dużo. Muszę pracować jakieś 1,5 h, żeby móc obejrzeć film. Ile musi pracować na bilet przeciętny Niemiec? 10? 15 min.?

P.S. W myśl polskiego prawodawstwa ściąganie filmów nie jest nielegalne, zabronione jest tylko dalsze ich udostępnianie.

Jeszcze jedno pytanie: co robisz w przypadku filmów, których nigdy nie było w polskich kinach i nie były wydane na dvd? Nie oglądasz?

Nie oglądam...Ja wychodzę z założenia że nie muszę obejrzeć wszystkiego i nie usprawiedliwiam się że jest drogo to ściągam jak to niektórzy robią i zapewne też takie osoby znasz , ale na papierosy czy inne dziadostwa wydają pieniądze i jest ok. Więc jeśli coś nie wyjdzie na dvd czy bluray nie oglądam..

Co do samego ściągania to ja wiem jakie jest prawo , mi bardziej chodzi o fakt jak jest to tępione na świecie w porównaniu do naszego kraju. Nawet pisanie o ściąganiu i propagowanie tego czynu jest nie moralne i właściciele for odpowiednio reagują.

Ale chwali się że jesteś jednak z tych co i kupują oryginalne filmy, tylko wpis Twój mnie zirytował bo oglądać coś co z założenia będzie głupie to jest bzdura i szkoda czasu... Idę obejrzeć film i życzę miłego wieczoru np z dobrym oryginalnym filmem. :-)

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

W porządku - ja niedawno wróciłem z Empiku z nowymi płytami, kładę więc pierwszą na talerz i wyciągam się wygodnie na kanapie ;)

Tak. To był typowy monolog o miłości wygłoszony przez naukowca. Nie miała żadnych argumentów, żeby tam lecieć. Wiedziała że główny bohater umiera z tęsknoty i miłości za dziećmi. Myślała, że w ten sposób go przekona.Spróbowała tak jak umiała. Nie wyszło. W kinie na seansie na którym byłem nikt się wtedy nie zaśmiał, a był komplet widzów. Na Twoim seansie był rechot?

Bardziej za to żenują mnie takie pseudo-recenzje jak Twoja z pozycji pseudo-fizyka z fotela kinowego. Ale co po hejtujesz to Twoje. Myślę, że umknęła Ci jedna ważna rzecz - to jest film a nie dokument. I obiektywnie to jest bardzo dobry film, ze wszytkimi elementami dobrego kina.

Oglądałeś jakieś inne filmy Nolana? "The Following", "Memento", czy nawet "Prestiż"? Jeśli oglądałeś, to powinieneś zrozumieć moje negatywne opinie i to, dlaczego tak mocno się zawiodłem. W tych filmach nie było ani niepotrzebnych ckliwych momentów, ani naciąganego scenariusza, ani rażących niedociągnięć. Miały klimat. Nolanowski.

P.S. Myślałem, że w czasie misji kosmicznych załoga kieruje się ściśle określonymi procedurami, nie sercem.

P.S. 2. Od kiedy to w kosmos wysyła się samotnych ojców wychowujących dwójkę dorastających dzieci?

Edytowane przez d-t-x

THE HOBBIT 3

No cóż najsłabszy film z całej serii same zdjęcia plenerowe nie ostre (oglądany 3D w I-Maxie) fabuła nijaka! Jak ktoś ma ochotę popatrzeć na machanie bronią ręczną to też nie najwyższych lotów film.

Moim zdaniem tylko dla jakiś samych efektów to szkoda iść!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W porządku - ja niedawno wróciłem z Empiku z nowymi płytami, kładę więc pierwszą na talerz i wyciągam się wygodnie na kanapie ;)

Oglądałeś jakieś inne filmy Nolana? "The Following", "Memento", czy nawet "Prestiż"? Jeśli oglądałeś, to powinieneś zrozumieć moje negatywne opinie i to, dlaczego tak mocno się zawiodłem. W tych filmach nie było ani niepotrzebnych ckliwych momentów, ani naciąganego scenariusza, ani rażących niedociągnięć. Miały klimat. Nolanowski.

P.S. Myślałem, że w czasie misji kosmicznych załoga kieruje się ściśle określonymi procedurami, nie sercem.

P.S. 2. Od kiedy to w kosmos wysyła się samotnych ojców wychowujących dwójkę dorastających dzieci?

Ja myślę że za bardzo się skupiasz na pewnych rzeczy , a do takiego filmu chyba trzeba więcej dystansu ..... ja zastanawiam się nad kupnem na bluray ewentualnie na dvd.. zobaczę..

Prestiż też mi się podobał ale myślę że to są zupełnie nie porównywalne filmy..

THE HOBBIT 3

No cóż najsłabszy film z całej serii same zdjęcia plenerowe nie ostre (oglądany 3D w I-Maxie) fabuła nijaka! Jak ktoś ma ochotę popatrzeć na machanie bronią ręczną to też nie najwyższych lotów film.

Moim zdaniem tylko dla jakiś samych efektów to szkoda iść!

Czytałem podobną opinię ( chodzi mi o ostrość) po obejrzeniu II cz. Hobbita..i też w Imaxie.. ja byłem w zwykłym kinie i było fajnie wszystko ostre, kupiłem rozszerzoną wersję II cz i też jest fajnie zresztą tak jak i w I cz.. zobaczymy jak będzie z III cz ... w zwykłym kinie i na bluray...

Edytowane przez lolek126

<br />zobaczymy jak będzie z III cz ... w zwykłym kinie i na bluray... <br />

Ale ja już widziałem tak że nie wiem po co się drugi raz katować?

Piszę głownie o fabule.

Ale ja już widziałem tak że nie wiem po co się drugi raz katować?

Bo po pierwsze lubię Hobbita tak jak i LOTR po drugie to co napisalem że czytałem opinie podobną również z Imaxa o II cz i byłem w zwykłym kinie i wszytko było ok , podobnie jest na bluray...

A Ty nie musisz iść do kina poraz drugi..

To dobrze że lubisz Hobbita ale jak możesz się wypowiadać o czymś czego jeszcze nie widziałeś?

To dobrze że lubisz Hobbita ale jak możesz się wypowiadać o czymś czego jeszcze nie widziałeś?

Ale ja się nie wypowiadam w sensie czy będzie fajny obraz czy też nie, jak obejrzę to wtedy napiszę.... na razie napisalem że w przypadku I jak II cz było ok jeśli chodzi o ten aspekt...pomimo że czytałem opinię kogoś kto po obejrzeniu II cz. w Imaxie również pisał o ostrości.. A w którym mieście w Imaxie juz była premiera III cz hobbita?

Część I jak i II były ok i dla tego u mnie takie rozczarowanie III częścią!

W Krakowie była pra premiera.

Nawet w ramach bonusa dawali okulary do domu :)

Może to już będzie taka stała tradycja jak życie będzie za szare to włożymy sobie okulary z Imax 3D i po sprawie ;)

W Krakowie była pra premiera.

Nawet w ramach bonusa dawali okulary do domu :)

Może to już będzie taka stała tradycja jak życie będzie za szare to włożymy sobie okulary z Imax 3D i po sprawie ;)

Ale to różowe by musiały być :-)

WIADOMOSĆ ZE STRONY CINEMACITY

Już od 25 grudnia br. we wszystkich kinach IMAX w Polsce widzowie będą korzystać z nowego modelu okularów 3D. Wiąże się to nie tylko z ulepszeniem technologii, ale także z jeszcze większym komfortem oglądania filmów w wersji 3D na największym kinowym ekranie IMAX. Nowe modele okularów charakteryzują się nowoczesnym designem, są lekkie i zapewniają maksymalny komfort oglądania . Obraz jest nie tylko czystszy, ale także zdecydowanie ostrzejszy, a kolory głębsze. Dzięki temu wymiar doznań kinowych w salach IMAX będzie jeszcze lepszy! Teraz nowe okulary IMAX widz po seansie zabiera ze sobą, by móc korzystać z nich przy każdej kolejnej wizycie w kinie IMAX.

W Krakowie może jeszcze leci po analogu, bo w Warszawie dopiero teraz leci cyfra ... i stąd obraz jest taki sobie w Krakowie .. ja idę do zwykłego kina to napiszę wrażenia.. A i w Imaxie w Warszawie przy 3d obraz jest puszczany z dwóch projektorów naraz..

Edytowane przez lolek126

Jak piszesz,że I i II były OK, a III do bani, to na pewno nie pójdę.

Już po I i II mam uraz.Szczególnie I była dla mnie słaba.

LOTR uwielbiam oglądać.Tak średnio raz w roku.Mam wersje rozszerzoną na DVD

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

<br />W Krakowie może jeszcze leci po analogu<br />

W Krakowie wszystko leci po analogu nawet płyty CD słucham z drapaka.

Jedynke hobbita obejrzalem i byla ok dwojka w ogóle mi sie nie podobała a po opiniach o trójce daruje sobie.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dawno temu w Ameryce.

Jakaś nowa wersja w HD i dżwiękiem w DTS-HD MSR 7.1.

Rewelacja. Nie pamiętam kiedy oglądałem ostatnio ten film, ale było to pewnie ponad 20lat temu.

Jak to się ogląda! Każda scena to nieśpieszne arcydzieło dopracowane w każdym detalu. Tu każdy detal ma znaczenie. Najbardziej uderzył mnie ten brak jakiegokolwiek pośpiechu w opowiadaniu historii. Każda scena pozwala widzowi rozkoszować się tym co widzi i słyszy. Po prostu arcydzieło.Polecam każdemu.

W dniu 21.12.2014 o 12:35, gość napisał:

Dawno temu w Ameryce.

Jakaś nowa wersja w HD i dżwiękiem w DTS-HD MSR 7.1.

Rewelacja. Nie pamiętam kiedy oglądałem ostatnio ten film, ale było to pewnie ponad 20lat temu.

Jak to się ogląda! Każda scena to nieśpieszne arcydzieło dopracowane w każdym detalu. Tu każdy detal ma znaczenie. Najbardziej uderzył mnie ten brak jakiegokolwiek pośpiechu w opowiadaniu historii. Każda scena pozwala widzowi rozkoszować się tym co widzi i słyszy. Po prostu arcydzieło.Polecam każdemu.

To jeden zmoich ulubionych filmów.Byłem w kinie wtedy na nim.To było przeżycie.

Obejrzałem Bez litości(2014)The Equalizer

Niezłe kino akcji

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Predestionation i Equalizer - oba z klimatem, chociaż Przeznaczenie zrobiło na mnie większe wrażenie.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Equalizer - kino akcji. Scenariusz jakich widzialem dziesiatki. Niemniej jednak mozna zabic 2h :)

Predestination - calkiem fajne kino SF z podrozami czsowymi. Warto moim zdaniem obejrzec.

Gone girl - Bardzo dobry i wciagajacy watek z nieprzewidywalnymi zakretami. Jak dla mnie jeden z lepszych filmow w tym roku.

Nightcrawler - kolejny bardzo dobry film. Od samego poczatku wiadomo ze z tym gosciem cos nie tak... :) Orginalna fabula.

Zrodzony w ogniu- obejrzałem do końca...bo zacząłem oglądać. Nic specjalnego.

Prisoner- j.w.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

The Purge - W sumie niewiele różni się od gore. Fakt, że takie filmy powstają utwierdza mnie jedynie w przekonaniu, że matka natura powinna dać szansę innemu gatunkowi.

The Purge: Anarchy - Klimat ten sam. Może trochę lepiej zrobiony. Obejrzeć można, tylko po co?

Quai d'Orsay - jednym się spodoba, innym nie. Trochę monotonny, scena z podróżą do Afryki maksymalnie przegięta. Niewątpliwym plusem jest to, że pokazuje prawdę o idiotach, którzy rządzą tym światem; ONZ itp. g*wna. Tak to wygląda od kuchni. Jeśli kiedyś jakaś zaraza wytępi polityków i bankierów, dojdzie do największego odrodzenia w dziejach ludzkości.;)

Wesołych życzę. ;)

Edytowane przez Mrok
  • Pokaż nowe odpowiedzi