Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Zupełnie nie oczekiwanie na AleKinoHD pojawił się taki film. Ku mojemu zaskoczeniu okazał się nie tylko świetną sensacją z dużą ilością strzelaniny, ale również kinem stylu noire... Do tego świetnie obsadzone role (i świetnie zagrane), bardzo dobre zdjęcia (np. te z góry na slamsy Afryki). Trudne tematy, niebezpieczni ludzie, polityka - wszystko podane prosto, a jednocześnie daje do myślenia.

Dla mnie 8/10 - pewnie głównie za to, że nie spodziewałem się takiego filmu.

Żywioł (Deepwater Horizon, 2016)

Katastroficzny film z niezłą obsadą (m.in. J.Malkovich, K.Russell, M.Wahlberg)

Katastrofa na platformie wiertniczej.

Dobre efekty, trzyma w napięciu - warto obejrzeć.

"To co teraz, ha?"

Labirynt 2013 thriller produkcji USA 2.5 godziny siedzenia jak na szpilkach, fajny mroczny temat i ciekawa historia.

Little Boy 2015 film osadzony w realiach drugiej wolny światowej a końcówka 'zmiekczy' nawet twardziela

Sully

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo fajny film.

Ukryta Zawartość

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Księgowy z Affleckiem.

Jeden z lepszych filmów akcjii w tym roku.

Polecam obejrzeć

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Żywioł (Deepwater Horizon, 2016)

Tak - to dobre kino. Zwłaszcza, że oparte na faktach... Jako film współczesny może i zbyt schematyczne i ujęcia jedynie technicznie poprawne, ale rzetelnie zagrane i zrealizowane. 7,5/10

Sully

Wiem że to filmy których nie należy porównywać, ale z racji obu przypadkach to film na faktach i z dobrą obsadą, jak pisałem: tu po prostu czuć opanowanie obrazu jako całości i profesjonalizm reżyserii... "Sully" to przyjemność oglądania, "Żywioł" - doświadczenie tragedii...

Księgowy z Affleckiem.

Tu dam 7/10 - świetny początek, środek średni, końcówka - co cóż... może jako całość się broni.

A tu tak z innej beczki...

Trailer sprzed roku (brak tylko wstawek o "dobrej zmianie"):

e049b70d3ae035b52fe63ae04bb45972.jpg

Panowie czy wam tez w tapatalku jak ktos wkleja fotke czy lonk do youtuba to wuskakuja takie dziwne znaki jak na screenie wyzej? Cos nie tak z aplikacja?

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Panowie czy wam tez w tapatalku jak ktos wkleja fotke czy lonk do youtuba to wuskakuja takie dziwne znaki jak na screenie wyzej? Cos nie tak z aplikacja?

Mam u siebie podobnie. Też jakieś krzaki..

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Rogue One > jak dla mnie bardzo fajny film. W klimacie zdecydowanie blizej do Imprerium Kontratakuje niz do infantylnych czesci z mlodym Anakinem.

Lepszy od "Przebudzenia Mocy" bo bardziej "realny" i mimo ze brakuje ikonicznych postaci (albo jest ich malo) to 3ma w kupie calkiem niezle.

Gdyby "Przebudzenie Mocy" bylo w ten sposób zrealizowane bylo by o wiele "dojrzalszym" produktem.

Również o Rogue One. Powielam mój wpis z dedykowanego wątku.

Łotr 1. Gwiezdne Wojny - historie (Rogue One - A Star Wars Story, 2016)

Naprawdę miłe zaskoczenie.

Dla mnie plasuje się zaraz za starymi Gwiezdnymi Wojnami a zdecydowanie przed I, II, III epizodem ( o najnowszych litościwie przemilczę).

Klimat starych GW zachowany. Panele kontrolne, ubiory statki, dźwięki broni i urządzeń. Kilka razy zostało puszczone oko do fanów najstarszego IV, V i VI epizodu.

Razem z synem ( sześcioletni adept Jedi) bawiliśmy się świetnie.

Nie mam nic przeciwko, żeby w takiej konwencji ukazały się kolejne części.

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Misja niewykonalna (Army Of One, 2016)

Ten film to teoretycznie komedia, chociaż szczerze mówiąc bardziej mnie irytował niż śmieszył.

Cieszę się, że go obejrzałem z jednego powodu. Lubie Nicolasa Cage'a, który tym filmem udowodnił mi, że po dłuuuuuugim spadku formy potrafi jednak dobrze zagrać.

Czy polecam? Jako komedię - nie, dla tych którzy stracili wiarę w Cage'a - tak!

"To co teraz, ha?"

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Schneider kontra Bax.

Fajne zdjęcia, ciekawy klimat. Trochę groteska, trochę dramat, po części kino obyczajowe.

Jednak czegoś zabrakło a mógł być film naprawdę dobry.

Dzisiaj oglądałem "Passengers". Nie obejrzę go po raz kolejny, niezależnie gdzie będzie. Trailer wyglądał przyzwoicie, ale zawierał wszystkie fajne sceny tego filmu.

Muzyka, jedyna fajna rzecz w tym filmie:)

SPECTRAL

Ukryta Zawartość

ktoś się naoglądał Aliens, Black hawk down i Matrixa - generalnie nie jest zły jako film akcji. Przewidywalny i raczej zachowawczo rozpisane role. Czuć "produkcujność" całego widowiska - tak jak większość realizacji Netflixa Mimo to jak, ktoś ma ochotę przy drinku spędzić trochę nie zobowiązującego czasu - można się pokusić. ;)

Takie 5,5/10

Swiss Army Man

Najpierw plusy: Paul Dano - świetna rola, Daniel Radcliffe - rola odważna jak na aktora o "dobrej" reputacji (jak dotąd najlepsza jego rola to "Zapiski młodego lekarza")

Oryginalny pomysł jako próba uchwycenia "syndormu Pana Wilsona z Cast Away"...

i tyle...

Cała reszta to żenada, syf i brak czegokolwiek (scenariusza, reżyserii, zdjęć, montażu ect. )

Moja recenzja:

Niedoroziwnięty młody facet gubi się w lesie pod miastem i z IQ70 próbuje sobie wytłumaczyć swoją niedojrzałość poprzez relacje z trupem. Do tego nie dorzeczne pomysły z pierdzeniem (nawet nie chodzi o sam fakt puszczania baków - bo to nawet jest ciekawy pomysł, ale całe to nadnaturalne jego możliwości), sexualne wulgarne podteksty przeplatane z platonicznym zauroczeniem, MacGyver i szkolny teatrzyk w jednym...

Straszne...

1/10

Ukryta Zawartość

"Incepcja" - solidne, dobre kino. Świetny, precyzyjny scenariusz, brak dziur, co przy stopniu zagmatwania fabuły zasługuje na szczególne uznanie. Dobre aktorstwo. Polecam.

BTW

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zaliczyłem wczoraj pierwszy odcinek serialu Incorporated.

Taka średnia półka. Fajne zdjęcia. Na razie ani nie odrzuca ani jakoś nie zachwyca. Z przyjemnością zobaczę co będzie w następnym odcinku.

Suburra (Suburra, 2015)

Włosko/francuski film gangsterski

Rewelacyjna fabuła, muzyka, realizacja i zdjęcia.

Gra aktorska bez zarzutu.

Zdecydowanie wart obejrzenia.

"To co teraz, ha?"

Widziałem. Bardzo dobry serial.

Suburra to taka pigułka, zjadliwa nawet dla tych którzy niekoniecznie lubią takie klimaty ;)

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Księgowy - bardzo fajny film godny obejrzenia

Capitan Fantastic - fajny,m ale ciągnie się jak flaki z olejem.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Ten aktor jest właśnie dobry i genialnie to zagrał.

• Pokaż nowe odpowiedzi