Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.03.2023 o 13:14, Froju napisał:
W dniu 16.03.2023 o 07:24, 5maniek napisał:
Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że role się odwróciły i poszukiwania niezłego filmu trzeba zaczynać od nominacji malin. 

Wtedy można przeoczyć „Duchy Inisherin”, a to absolutnie piękny film.

Dzięki. 

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

W dniu 22.03.2023 o 22:10, Mrok napisał:

Ad Astra 2019

Podzielam wszystkie przemyślenia.

Zwracam też uwagę na liczne "zasmaczyste" smaczki w trakcie.

Wystąpiła tylko jedna wybitna bzdurka techniczna - lot w skafandrze z blachą,-tarczą w ręku, przez pierścienie Saturna...naprawdę, mogli sobie darować...

Widząc główną obasdę, można by pomyśleć o Armagedonie, czy Kosmicznych Kowbojach 😉, ale nic z tego, obejrzałem najlepsze, wytrawno-gatunkowe S-F od...bardzo dawna.

Nie cudzołóż i nie kradnij (2022)

Na ogół nie oceniam gniotów. Dziś każdy wybiera to co chce, a ja nie mam parcia na to, żeby kogoś urazić. W wypadku tego hmm... "dzieła", zrobię wyjątek. Ten film, to mało wyszukane, perwersyjne machanie ch*jem, stworzone w ściśle określonym celu. Straszna bieda.

1 godzinę temu, iro III napisał:

Wystąpiła tylko jedna wybitna bzdurka techniczna - lot w skafandrze z blachą,-tarczą w ręku, przez pierścienie Saturna...naprawdę, mogli sobie darować...

Fakt, ten fragment był przezabawny. 😉

Edytowane przez Mrok
19 godzin temu, soundintruder napisał:

Świetny polski film z równie świetną muzyką.

Muzyka raczej bardzo słaba moim zdaniem. Film pamiętam jako dobry. 

22 godziny temu, Neon47 napisał:

"The Ring" na DVD.

Bardzo dobry amerykański remake japońskiego horroru "RIngu".

Moja ocena: 10/10

Japoński moim zdaniem lepszy  🙂

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

TETRIS na Apple TV, ciekawie zrobiony i niesamowita historia oparta na faktach ale chyba mocno podkręcona dla dodanie dramatyzmu. Co do gry to łezka się w oku kręci. Nie jestem fanem gier ale Tetris to jedyna, którą namiętnie grałem oczywiście na konsoli NINTENDO.

"W rytmie wolności" (C+)

Polska produkcja dokumentalna o wybranych, kultowych już koncertach, światowych Mega gwiazd w czasach PRL.

Osiem ok. 45 minutowych odcinków,

jak osiem doskonale opowiedzianych, lekcji historii.

Wlaśnie - opowiedzianych.

Cała sprawa bowiem nie polega na pokazaniu fragmentów archiwalnych fragmentów z samych koncertów.

Nie na tego wcale, nic.

Nie o to tu chodzi, chodzi o pokazanie z pomocą archiwalnych zdjęć i wspomnień organizatórów, fanów, dziennikarzy muzycznych - calej otoczki tych wydarzeń, wszystkiego co było, co musiało się odbyć wokół.

Otoczka społeczno- pilityczna tamtych czasów, pokazanie tego jak wielkimi wyzwaniami techniczno-logistycznymi były wtedy te koncerty.

Jak Gwiadzy z Zachodu, będące pierwszy w Polsce, czasem wogóle pierwszy raz na Wschodzie Europy widziały to ze swojej strony - miejsca, swoich fanów...

Ciekawa lekcja historii dla młodszych, dużo wspomnień i odświeżonych emocji dla tych co wtedy świadomie to przeżywali.

Od roku 1967 do 27 maja 1989, na tydzień przed 4 czerwca 1989...

1 Rolling Stones

2 Abba

3 Eric Clapton

4 Kraftwerk

5 Depeche Mode

6 Miles Davis

7 Metallica

7 Stevie Wonder

Do obejrzenia koniecznie!

32 minuty temu, iro III napisał:

"W rytmie wolności" (C+)

Polska produkcja dokumentalna o wybranych, kultowych już koncertach, światowych Mega gwiazd w czasach PRL.

Osiem ok. 45 minutowych odcinków,

jak osiem doskonale opowiedzianych, lekcji historii.

Wlaśnie - opowiedzianych.

Cała sprawa bowiem nie polega na pokazaniu fragmentów archiwalnych fragmentów z samych koncertów.

Nie na tego wcale, nic.

Nie o to tu chodzi, chodzi o pokazanie z pomocą archiwalnych zdjęć i wspomnień organizatórów, fanów, dziennikarzy muzycznych - calej otoczki tych wydarzeń, wszystkiego co było, co musiało się odbyć wokół.

Otoczka społeczno- pilityczna tamtych czasów, pokazanie tego jak wielkimi wyzwaniami techniczno-logistycznymi były wtedy te koncerty.

Jak Gwiadzy z Zachodu, będące pierwszy w Polsce, czasem wogóle pierwszy raz na Wschodzie Europy widziały to ze swojej strony - miejsca, swoich fanów...

Ciekawa lekcja historii dla młodszych, dużo wspomnień i odświeżonych emocji dla tych co wtedy świadomie to przeżywali.

Od roku 1967 do 27 maja 1989, na tydzień przed 4 czerwca 1989...

1 Rolling Stones

2 Abba

3 Eric Clapton

4 Kraftwerk

5 Depeche Mode

6 Miles Davis

7 Metallica

7 Stevie Wonder

Do obejrzenia koniecznie!

Widziałem te filmy. Piękna lekcja historii prlu. Do tego  Wiele muzycznych emocji. 

Płakać mi się tylko chciało , że została pominięta wizyta marillion i 6 koncertów w 1987. To byłby odcinek!

Seria jest genialna i musowo do obejrzenia dla każdego miłośnika dobrej muzyki ale też i dla pasjonatów historii.

55 minut temu, aryman napisał:

została pominięta wizyta marillion

Tak, to napewno, tylko jest problem z Tomkiem Beksińskim, może nie zachowało się zbyt dużo dobrych materiałow video z nim, najbardziej chyba zaangażowanym w sprowadzenie grupy.

Czego jeszcze zabrakło?

Można by trochę wymieniać; Budgie, UFO, Mayall, Procol Harum?

Ale to co jest, jest znaczące, kultowe i watre oglądania.

46 minut temu, iro III napisał:

Tak, to napewno, tylko jest problem z Tomkiem Beksińskim, może nie zachowało się zbyt dużo dobrych materiałow video z nim, najbardziej chyba zaangażowanym w sprowadzenie grupy.

Czego jeszcze zabrakło?

Można by trochę wymieniać; Budgie, UFO, Mayall, Procol Harum?

Ale to co jest, jest znaczące, kultowe i watre oglądania.

Pewnie tak. Jest jednak cała masa osób, która żyje i mogłaby wiele opowiedzieć. 

Andrzej Marzec, który z ramienia pagart organizował koncerty marillion. Piotr Kosiński,  który tak jak beksinski był chyba na wszystkich sześciu koncertach. I wiele innych osób...

Szkoda.  No ale generalnie cały cykl jest świetny i obowiązkowy😀

31 minut temu, soundintruder napisał:

A gdzie można obejrzeć całą serię?

Jeśli weszliśmy w te rewiry to polecam powyższy kultowy (w mojej ocenie) film (również ze względu na obsadę dwóch Mistrzów Olimpijskich), w którym można zobaczyć/usłyszeć część koncertu Budki Suflera.

Dialogi ,, rozwalaja" w tym filmie🤣

Życie nocno- klubowe Warszawy lat 70- tych jest tu pięknie pokazane.  Świetny film A niestety nie za bardzo znany...

1 godzinę temu, iro III napisał:

Pytanie moje dotyczyło - na jakiej platformie można obejrzeć tą serię?

Sam będę zgłębiał temat.

31 minut temu, soundintruder napisał:

Pytanie moje dotyczyło - na jakiej platformie można obejrzeć tą serię?

Po raz trzeci:

7 godzin temu, iro III napisał:

(C+)

Na wszelaki wypadek, może rozwinę nieznany skrót

C+   = Canal + (plus)

...OK?

Godzinę temu, iro III napisał:

C+   = Canal + (plus)

Dziękuję za rozkodowanie skrótu, pierwszy raz spotykam się z takim oznaczeniem tej platformy.

22 minuty temu, kangie napisał:

A co, myślałeś, że to C++ /język programowania/? 😉

Nie, szedłem bardziej w kierunku prądu zmiennego...

W załączeniu przesyłam informację o faktycznej nazwie platformy, nie znajduję również żadnego oficjalnego skrótu, w szczególności przywołanego wcześniej.

Po wtóre od ponad 7 nie mam telewizora i szeroko pojętej telewizji więc tak przyziemne sprawy nie zajmują mojego jestestwa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, soundintruder napisał:

Nie, szedłem bardziej w kierunku prądu zmiennego...

W załączeniu przesyłam informację o faktycznej nazwie platformy, nie znajduję również żadnego oficjalnego skrótu, w szczególności przywołanego wcześniej.

Po wtóre od ponad 7 nie mam telewizora i szeroko pojętej telewizji więc tak przyziemne sprawy nie zajmują mojego jestestwa.

Ukryta Zawartość

Dla takich wpisów warto żyć.

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, aryman napisał:

Życie nocno- klubowe Warszawy lat 70- tych jest tu pięknie pokazane.  Świetny film A niestety nie za bardzo znany...

To jest jeden z najbardziej popularnych filmów naszej kinematografii 

17 godzin temu, aryman napisał:

Życie nocno- klubowe Warszawy lat 70- tych jest tu pięknie pokazane

Do tego koncert Budki Suflera w Maximie...

16 minut temu, frank1 napisał:

To jest jeden z najbardziej popularnych filmów naszej kinematografii 

Skąd takie stwierdzenie?

Bardziej skłaniałbym się ku twierdzeniom ARYMAN, tym bardziej patrząc na ilość wyświetleń film na platformie YT - 227tys w 4 lata - wynik nie powala... A szkoda.

23 godziny temu, iro III napisał:

"W rytmie wolności" (C+)

Dzięki za ten post, oglądam z zapartym tchem o wczoraj. Co za lekcja historii, zresztą już wszystko napisałeś w swoim poście. Odcinek o   Clapotonie i odwołanym koncercie w Spodku zaskoczenie niesamowite dla mnie, pojęcia człowiek nie miał że taka akcja wtedy była. Pokazuje to jak chory ustrój panował. 

Obecność w serialu Pana W. Manna i jego opowiadania na temat wszystkich wydarzeń których był świadkiem bezcenna 💪

9 minut temu, marteo1981 napisał:

Dzięki za ten post, oglądam

Pierwsze podziękowania należą się koledze @broniasz, który jako pierwszy zwrócił uwagę na te dokumenty.

• Pokaż nowe odpowiedzi