Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja z kolei często wracam do poniższych produkcji :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Myślę, że mocno niedocenianych...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, piotrek7 napisał:

Nie ma ich na platformach streamingowych. Choćby takie

"9 i pół tygodnia" jest na CDA w opcji premium.

Edytowane przez iro III

Chernobyl 2019

W tym tygodniu przypomniałem sobie ten serial. Tak kończy się zarządzanie technologią przez ideologów. Niestety od tamtej pory za wiele się nie zmieniło. Ta tendencja opanowała dziś cały świat, włączając UE, USA i całą resztę. Kacykowie różnych opcji poubierani w eleganckie garnitury, urobieni przez korporacyjnych lobbystów, podejmują dziś wiążące decyzje dla "dobra" planety, nie mając świadomości następstw. To widać każdego dnia. W końcu masa krytyczna zostanie osiągnięta i tym razem nie będzie to katastrofa lokalna. Jeśli homo sapiens w ogóle przetrwa to zdarzenie, pozostanie nas niewielu.

Edytowane przez Mrok
11 minut temu, Mrok napisał:

Chernobyl 2019

W tym tygodniu przypomniałem sobie ten serial. Tak kończy się zarządzanie technologią przez ideologów. Niestety od tamtej pory za wiele się nie zmieniło. Ta tendencja opanowała dziś cały świat, włączając UE, USA i całą resztę. Kacykowie różnych opcji poubierani w eleganckie garnitury, urobieni przez korporacyjnych lobbystów, podejmują dziś wiążące decyzje dla "dobra" planety, nie mając świadomości następstw. To widać każdego dnia. W końcu masa krytyczna zostanie osiągnięta i tym razem nie będzie to katastrofa lokalna. Jeśli homo sapiens w ogóle przetrwa to zdarzenie, pozostanie nas niewielu.

.

Dziś w Luksusowym Kinie Kuchennym: "Road House".

Absolutnie nie dajcie sobie wmówić, że to zły film! W swoim gatunku to bardzo fajna produkcja.

Oczywiście oryginalny "Wykidajło" na zawsze w naszych serduszkach, ale i tu mamy akcję, mordobicie, świetne zdjęcia, atrakcyjne kolory, montaż... jest OK!

Film nie nudzi ani przez sekundę, akcja pędzi jak zwariowana, irlandzki mistrz MMA wcale nie pokazuje drewnianego aktorstwa, tylko wielki talent komediowy (rola słusznie przeszarżowana - zagranie jej na poważnie to by była ogromna pomyłka).

Zrozumcie: nie wszystkie filmy powstają po to, by zgarniać po kilka Oscarów. Istnieje też kino czysto rozrywkowe i jeśli jest dobrze zrobione, to można oglądać z prawdziwą przyjemnością.

Ten film oglądałem z przyjemnością i rekomenduję. Nie znudzi Was a to najważniejsze. Beztroska rozrywka trzymająca klimat lat, gdy powstał oryginalny "Wykidajło". Schematyczny, przewidywalny, głupi, ale i tak doskonale się bawiłem.

Fotki tylko 3 na krzyż bo mam urlop i nic mi się nie chce. 😄

Ukryta Zawartość

rh1.jpg

rh2.jpg

rh3.jpg

rh4.jpg

rh5.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wszakże nie luksusowe, a tym bardziej nie kuchenne, ale salonowo-kanapowo-rodzinne kino w wymiarze 11 cali i całkiem zacnej jakości gościło mnie również w dniu wczorajszym i zaproponowało poniższe seanse :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mimo ocen nie nudziłem się i nie była to wyłącznie zasługa dobrego towarzystwa i smacznego popcornu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, soundintruder napisał:

Wszakże nie luksusowe, a tym bardziej nie kuchenne,

U mnie kuchenne bo salon okupuje żona z "M jak Miłość". 🙂

Ale luksusowe - bo jest super fotel, jest także co jeść i pić. Także czuję się dopieszczony. 😄

2 godziny temu, J4Z napisał:

Na faktach 😆

Ukryta Zawartość

Obejrzałem trailer i umarłem! 😄

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Komentarze też powalają!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do przyswojenia na Netflix, dosyć niestandardowa komedia z wartką, często zmieniającą się akcją, dużo bijatyki.

Nie nudziłem się na seansie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundintruder
Gość

(Konto usunięte)

https://www.filmweb.pl/film/Psy+wojny-1980-8973

Film słaby, a jako ekranizacja, tragiczny wręcz

Czterdzieści lat temu byłem na nim w kinie, drugi raz właśnie obejrzałem na Amazon i zdania nie zmieniłem.

A książkę polecam

Disney+

LET IT BE - The Beatles

Nowa skrócona, inaczej zmontowana wersja dokumentu sprzed kilku lat - "Get Back"

Próby do nagrywania przedostatniej (wydanej jako ostatnia) płyty "Let It Be".

W czasie tych prób słychać również szczątkowe pomysły, które wybuchną  na "Abbey Road".

Dodatkowo na koniec (podobnie jak i w dok. Get Back, ok. 30 min.) słynny ostatni "Rooftop" koncert na dachu Apple w Londynie.

Przy okazji ciekawe obrazki reakcji przypadkowych przechodniów i pracującej w okolicy, angielskiej klasy średniej (znak rozpoznawczy - melonik 😉)

To, to już mus zobaczyć...(ktoś w ogóle tego jeszcze nie widział?)

Obraz i dzwięk bardzo, bardzo dobrze zremasterowany.

Edytowane przez iro III

Nie widziałem. Mam zaznaczone. Nie mogę się zebrać. Może dzięki Twojemu wpisowi się uda. Wypadałoby, bo jak się skończy mój drugi rok z D+, to na następny już chyba nie wezmę.

.

W dniu 22.05.2024 o 18:53, J4Z napisał:

jak się skończy mój drugi rok z D+, to na następny już chyba nie wezmę.

No niewiele tam fajnych nowości. Chyba lepiej Apple TV opłacać. Tylko że wszystkie nowości z Apple mam na bieżąco na torrentach więc też nie widzę sensu.

W dniu 22.05.2024 o 19:53, J4Z napisał:

Wypadałoby, bo jak się skończy mój drugi rok z D+, to na następny już chyba nie wezmę.

A widziałeś "Homeland"?

Tu rekomendacja zbędna jest.

"24 Hours"?

Dla przypomnienia - od tego serialu rozpoczęła się nowa era seriali, wyprodukowanych na modłę kinową, nie telewizyjną. Poza gwiazdorami kinowymi, ogromny nakład finansowy i tu, też nowatorski zabieg, gdzie jeden cały sezon akcji na ekranie, wczasie rzeczywistym, trwa "tam" jedną dobę - a każdy z 24odc. sezonu, jedną godzinę.

Akcja na top poziomie, rozrywka top.

Można się czepiać niektórych lekkich przegięć scenariusza...ale to rozrywka, nie dokument.

Trochę już stary (z początków XXIw.) i chyba trochę zapomniany ale i dziś, po latach (niedawno robiłem chyba 3 ? powtórkę) ogląda się jednym tchem. 

Z podobnych, dostępnych na D+ warto przypomnieć sobie (bo chyba znasz?) "Skazanego na śmierć" i "Zaginonych", kiedyś zasłużenie niebywałe hity.

Te wszystkie wolę sobie czasem powtórzyć niż, bywa, meczyć się wtórnymi nowościami. 

41 minut temu, iro III napisał:

A widziałeś "Homeland"?

Tu rekomendacja zbędna jest.

Raczej nie mój gatunek, aczkolwiek w prawie każdym znajdę coś dla siebie. Z tym że po 8 sezonów aż... 🫤

42 minuty temu, iro III napisał:

Z podobnych, dostępnych na D+ warto przypomnieć sobie (bo chyba znasz?) "Skazanego na śmierć" i "Zaginonych", kiedyś zasłużenie niebywałe hity.

Do Skazanego podbijałem. Na początku zachwyt, później zaczął nudzić. Podobnie miałem z Zaginionymi.

.

7 godzin temu, J4Z napisał:

Raczej nie mój gatunek, aczkolwiek w prawie każdym znajdę coś dla siebie. Z tym że po 8 sezonów aż... 🫤

Spróbować warto.

Aż? to tylko 8 sezonów😉, z czego każdy kolejny lepszy od poprzedniego.

Obejrzeliśmy nareszcie Oppenheimera.

Dobry film, ale wyobrażałem sobie więcej zagadnień naukowych względem polityki. 

Po filmie poczytałem sobie o Hirosizmie i Nagasaki o relacjach osób, które to przeżyły. Ciężko sobie wyobrazić coś straszniejszego, wolałbym od razu umrzeć od wybuchu... 

6 godzin temu, iro III napisał:

Spróbować warto.

Dobra, na mówiłeś, na 24h.

Ale najpierw dokończę komedyjkę.

Ukryta Zawartość

Chyba niszowa :D 

Screenshot_20240525-113209.thumb.png.1b5cd9fc319b9c94d95cc7b67711674b.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

W dniu 22.05.2024 o 19:16, iro III napisał:

Disney+

LET IT BE - The Beatles

Nowa skrócona, inaczej zmontowana wersja dokumentu sprzed kilku lat - "Get Back"

Próby do nagrywania przedostatniej (wydanej jako ostatnia) płyty "Let It Be".

W czasie tych prób słychać również szczątkowe pomysły, które wybuchną  na "Abbey Road".

Dodatkowo na koniec (podobnie jak i w dok. Get Back, ok. 30 min.) słynny ostatni "Rooftop" koncert na dachu Apple w Londynie.

Przy okazji ciekawe obrazki reakcji przypadkowych przechodniów i pracującej w okolicy, angielskiej klasy średniej (znak rozpoznawczy - melonik 😉)

To, to już mus zobaczyć...(ktoś w ogóle tego jeszcze nie widział?)

Obraz i dzwięk bardzo, bardzo dobrze zremasterowany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, broniasz napisał:

To cytat z moich wypocin, nie broniasza.

Mój błąd, po obejrzeniu już jakiś czas temu tesiemiec "Get Back", odniosłem mylne wrażenie, że to inaczej zmontowany skrót.

Niemniej "Let it be" pokazuje w sumie w takiej wersji zmagania na próbach do Let it be i granie na dachu Apple.

Tak czy inaczej warto. 😉

Teraz "coś z zupełnie innej beczki"***

Francuski dramat (tak jest opisany w C+)  z 2014 "Pożądanie"

Może i dramat, dla mnie to dość lekki jak na tak groźny tytuł (pouczający też 😉) film, który zobaczyć muszą wszyscy od zawsze zauroczeni Sophie Marceau. 

Jedno pytanie - partnerujący jej Francois Cluzet (znany z hitu "Nietykalni")...

czy tylko ja, widząc tego gościa mogę mylić go z Dustinem Hoffmanem?

Dodatkowe pytanie - *** z czego to jest cytat? 😉

Edytowane przez iro III

Furiosa: Mad Max Saga

W całości średniawy ale miał swoje dobre momenty. Dla mnie za mało surowy, kolory i realizacja trochę cukierkowo bajkowa. Nie jest to film, który z chęcią obejrzę jeszcze raz. Mad Max z 2015 roku o wiele lepszy.

Ale obejrzeć można, silniki ryczą i piachu jest dużo 😛

Diuna 2 obejrzana na BR , godzina dodatków, mogłoby być lepiej, ale nie ma tragedii, a sama jakość zarówno pod względem audio jaki wizualnym każdego zadowoli, polecam. W stosunku do wersji na HBO jest lepiej, ale myślę, że w wersji 4k (nośnik fizyczny) to już będzie różnica bardzo duża, ale i na BR to widać, bo niestety HBO ma swoje problemy zarówno pod względem audio jak i wideo. Aczkolwiek kino w takich filmach i tak musi być zaliczone obowiązkowo.

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Godzinę temu, lolek126 napisał:

Diuna 2 obejrzana na BR , godzina dodatków, mogłoby być lepiej, ale nie ma tragedii, a sama jakość zarówno pod względem audio jaki wizualnym każdego zadowoli, polecam. W stosunku do wersji na HBO jest lepiej, ale myślę, że w wersji 4k (nośnik fizyczny) to już będzie różnica bardzo duża, ale i na BR to widać, bo niestety HBO ma swoje problemy zarówno pod względem audio jak i wideo. Aczkolwiek kino w takich filmach i tak musi być zaliczone obowiązkowo.

Jest lektor na BR?

.

Ukryta Zawartość

M. Damon, W. Dafoe m.in. w obsadzie, ciekawy film na niedzielny wieczór.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi