Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.06.2024 o 21:49, fetek napisał:

Pozwolę sobie na mały off.. czy was też tak odstrasza nowe kino ?

Nie, bo nie oglądam tego krapu. Seriali jest trochę fajnych. Z ostatnich "Sugar" z C.Farellem - świetne noire z elementem post modern.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

2 minuty temu, Yodzisław napisał:

Nie, bo nie oglądam tego krapu. Seriali jest trochę fajnych. Z ostatnich "Sugar" z C.Farellem - świetne noire z elementem post modern.

Również już polecałem 😁

38 minut temu, Yodzisław napisał:

No dobrze ale po co inwestować w sprzęt, proja / tv pomieszczenia skoro pomijamy wszystko co nowe ?

Ten amatorski krótkometrażowy film inspirowany jest pierwszym rozdziałem Resident Evil, skupiając się na „Dzienniku opiekuna zwierząt”. Historia opowiada o dozorcach Laboratoriów Arklay, pierwszych ofiarach śmiertelnego wirusa stworzonego przez Umbrella Corporation, który zamienia ludzi w zombie.

Są napisy PL.

.

11 godzin temu, J4Z napisał:

A kto powiedział, że wszystko co nowe to crap?

Wszystko może nie ale zdecydowana większość... ratują jedynie seriale. Najgorsze że kultowe tytuły zostały zarżnięte przez lewackie ideologie

Cóż takie mamy czasy, dziesiątki serwisów streamingowych, cały czas nowości serialowe, filmowe. Jeden wielki przesyt produkcji z czego większość nadaje się do śmietnika. Większość "woke".

Ale czasem da się coś znaleźć, coś sensownego obejrzeć tylko trzeba poszukać, poczytać. Niestety z filmami jak z muzyką teraz. Jesteśmy zalewani nowościami i znalezienie czegoś wartościowego nie jest takie proste. 🙂

3 godziny temu, fetek napisał:

Najgorsze że kultowe tytuły zostały zarżnięte przez lewackie ideologie

No to "polecam" Za Zasłoną - zaczyna się nieźle, nie gorsze od Bourna (który też jakiś tam wybitny nie był), ale co się odpierdala pod koniec to są żygi lewackie level hard. Przebili ostatnie True Detective. Momentami miałem wrażenie że oglądam Sexmisję - "samiec twój wróg", te rzeczy.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

12 godzin temu, ferszcik napisał:

Ale czasem da się coś znaleźć, coś sensownego obejrzeć tylko trzeba poszukać, poczytać. Niestety z filmami jak z muzyką teraz. Jesteśmy zalewani nowościami i znalezienie czegoś wartościowego nie jest takie proste.

z muzyką nie jest tak źle, jest sporo nowej fajnej... filmów.. kiedyś się czekało, jeździło do kina dzisiaj ? ..

No radzi sobie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trzeba będzie obejrzeć. 

Ukryta Zawartość

.

5 godzin temu, J4Z napisał:

No radzi sobie.

Ukryta Zawartość

Trzeba będzie obejrzeć. 

Właśnie chciałem spytać czy warto odpalać,bo taki mam plan na dziś wieczór 😉

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, J4Z napisał:

A po co to było zaczynać? A na co?

To mial byc taki leki i przyjemny wypelniacz czasu, takie kino akcji bezmyslne, ale tak sie tam nie klei fabula kompletnie, ze nie dalo sie wytrzymac.

Wczoraj obejrzałem sobie nowego Axel'a F. Nie nudziłem się, obawiałem się że Netflix mocno wjedzie z swoją "poprawnością" ale jednak tego nie spieprzyli po całości. Fajnie wyszły wstawki muzyczne na nowo zaaranżowane, które stworzył w latach 80tych Harold Feltermeyer.

W dniu 4.07.2024 o 00:22, broniasz napisał:

Netflix.Gliniarz z Beverly Hills Axel F.Bawiłem się lepiej niż na Maweriku,tak że,ten tego.

Faktycznie, potwierdzam, trzyma poziom, niezbyt ambitne ale tez nieglupie, da sie obejrzec do konca. Przyjemne kino popularne.

W dniu 4.07.2024 o 18:58, marteo1981 napisał:

Wczoraj obejrzałem sobie nowego Axel'a F. Nie nudziłem się,

Potwierdzam, dobrze zrealizowany. Mozna zaryzykowac.

8 minut temu, SZROT napisał:

Faktycznie, potwierdzam, trzyma poziom, niezbyt ambitne ale tez nieglupie, da sie obejrzec do konca. Przyjemne kino popularne.

Potwierdzam, dobrze zrealizowany. Mozna zaryzykowac.

Podobno część piąta dogadana.

"Land of Bad", polski tytuł "Strefa Wroga". W końcu jakiś dobry film akcji! Niskimi ocenami na Filmweb i finansową klapą filmu nie przejmujcie się.

To jest rasowy akcyjniak w stylu Rambo, tylko budżet mniejszy. 🙂

Przez przypadek zupełny żółtodziób leci na akcję z zespołem Navy Seals. To, co miało być spacerkiem w dżungli, okazuje się bezwzględną walką o życie.

A wszystko nadzoruje Russel Crowe przy pomocy drona, wszystko widzi. Jest w stałym kontakcie z zespołem, w każdej chwili może spuścić Hellfire lub nawet bombę termobaryczną, koordynuje też naloty samolotów załogowych i helikoptery ewakuacyjne. I to on jest tu najważniejszy. Film dobrze pokazuje współczesną technologię wojskową. Widzimy, jak w czasie rzeczywistym koordynuje się z powietrza akcje na drugim końcu świata i jak ważna jest rola koordynatora.

Nikogo ten film nie znudzi.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Taki zestaw:

Ukryta Zawartość

obraz.thumb.png.a8b261ae4107669e06a9c79e3f6784e0.png

obraz.thumb.png.da4eb4596612bae40a97b7d56235e550.png

obraz.thumb.png.8efdb9c5f0f44fed813273a3948470e0.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

W dniu 1.07.2024 o 21:30, Yodzisław napisał:

Z ostatnich "Sugar" z C.Farellem

Mam na dysku, muszę w końcu obejrzeć. Ale na razie znów jadę Narcos. 🙂

W dniu 1.07.2024 o 22:36, J4Z napisał:

A kto powiedział, że wszystko co nowe to crap?

Nie wszystko. Ale mało jest naprawdę dobrych rzeczy. A zupełne zero - wybitnych.

W dniu 4.06.2024 o 20:06, broniasz napisał:

Godzilla Minus One.Ależ to jest dobre.

Ba! Mówiłem! 😄

W dniu 18.06.2024 o 17:22, lolek126 napisał:

1 odc drugiego sezonu Ród smoka, trzyma poziom pierwszego,

Czekam na całość, nie lubię czekać tydzień na nowy odcin. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Nie wszystko. Ale mało jest naprawdę dobrych rzeczy. A zupełne zero - wybitnych.

No wybitnych jeżeli chodzi o filmy, musiałbym się zastanowić, czy są. W serialach wybitność istnieje, niekoniecznie w tym roku, ale na przestrzeni kilku lat na pewno. Jeżeli zaś chodzi o crap, zawsze było od groma. 

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Czekam na całość, nie lubię czekać tydzień na nowy odcin. 🙂

Tak samo i ja czekam, choć kurna jakoś nie jaram się tym Rodem. Wolałbym chyba trzeci, czy czwarty raz obejrzeć Grę. :D 

.

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Mam na dysku, muszę w końcu obejrzeć. Ale na razie znów jadę Narcos. 🙂

Z Pablo było genialne, później meh

.

Fajny film 

Ukryta Zawartość

Jednak da się cenić tę Gagę, a nie tylko Poker Face nananana...

Żartuje, już dawno wiedziałem. 

Ukryta Zawartość

.

O, to ja też muzycznie ostatnio coś fajnego widziałem.

"Złoty intrers"  (C+)

Historia wytwórni muzycznej CASABLANCA RECORDS i jej szefa.

Wytwórni, która zasłynęła w połowie lat 70. "wynalezieniem" disco.

Epizod z wylansowaniem blisko 17 minutowego, puszczanego w całości "Love to love You Baby" Donny Summer w radiu jest epicki.

Zanim to się stało wydawał bez większych sukcesów takie sławy jak Bill Withers, Parliament, Kiss.

To ja nie będę dłużny. 

Ukryta Zawartość

Screenshot_20240713-123338.thumb.png.1a3b99df6c052391c8e6dfa37207059d.png

Polecam. 

Kurczę, tego "Twojego" już chciałem szukać, ale patrząc na oceny... Czy się opłaca? 

Edycja: Dobra nie odpisuj. Obejrzę go. Nie mogę odpuścić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

• Pokaż nowe odpowiedzi