Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem jeden bardzo dobry rumuński serial. Nie pamiętam tytułu, niestety. Główny bohater jest taksówkarzem, zaplątanym w różne gangstersko- kryminalne sprawy.
Dobry. Oglądałem go. Jest kilka sezonów tego i nie wiem czy czasem nie jest na Netflix...
Poprawka.
Tytuł to "W cieniu", produkcja HBO.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak ktoś lubi wyzwania to zachęcam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Animowany Top Gun... 

Świruje😏, ale dobrze się oglądało. Parę razy nawet wypuściłem szybciej powietrze nosem. Dobrze zrobiona animacja, bardzo fajne dynamiczne sceny latania. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

11 godzin temu, J4Z napisał:

Dobrze zrobiona animacja, bardzo fajne dynamiczne sceny latania. 

To tak jak w 4 odcinku 2 sezonu Rodu Smoka. Normalnie jak film wojenny się oglądało z walkami lotniczymi tylko zamiast samolotów były smoki. 🙂 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dzięki, ale obejrzę podczas oglądania serialu. Czekałem na całość. Liczę na ucztę dla oka, bo na fabułę w ogóle. 1 sezon nic, a nic mnie nie wciągnął. 

Edit: Bosche, jak ludzie jadą po ostatnim odcinku. Aż odechciało mi się oglądać. 🙄

Edytowane przez J4Z

.

Ukryta Zawartość

Ciekawy serial z gatunku thriller/dramat/psychologiczny.

Ukryta Zawartość

Idzie ktoś na premierę Obcego? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

22 godziny temu, J4Z napisał:

Liczę na ucztę dla oka, bo na fabułę w ogóle. 1 sezon nic, a nic mnie nie wciągnął.

Bardzo lubię oglądać Ród Smoka z drugą połówką. Ona tak wciągnięta w serial, że nawet nie widzi jak ja oddaję się godzinnej drzemce bo w tym serialu kompletnie nic się nie dzieje 😄

43 minuty temu, ferszcik napisał:

w tym serialu kompletnie nic się nie dzieje 😄

Zalecam "Szybcy i wściekli", to chyba już jest serial, bo kolejnych części tam dużo. 🤣

Tam się "dzieje", pierwszą część kiedyś, nie wiedząc co mnie czeka zacząłem oglądać i tak się działo, że mi wystarczyło już po jakichś 2 minutach i 34 sek. 🤣

Godzinę temu, iro III napisał:

Zalecam "Szybcy i wściekli", to chyba już jest serial, bo kolejnych części tam dużo. 🤣

Tam się "dzieje", pierwszą część kiedyś, nie wiedząc co mnie czeka zacząłem oglądać i tak się działo, że mi wystarczyło już po jakichś 2 minutach i 34 sek. 🤣

Pierwszy sezon nawet mi się podobał. Drugi jest dla mnie ekstremalnie nudny. Rozciągnięte wątki ciągnące się jak flaki z olejem. Ma parę ciekawszych momentów ale raczej serial do drzemki.

A co do FF, pierwsze części mają swój klimat i są swojego rodzaju klasykami gatunku. To były czasy kiedy również ogrywało się pierwsze Need For Speedy na PS2. Ale każdy to inaczej odbiera bo ja wtedy chodziłem do podstawówki i mam po prostu lekki sentyment do tych czasów. 🙂

Alien Romulus - obejrzeć można, ale szału nie ma, właściwie to bardziej rozczarowanie choć poczucia straty czasu nie odczułem.

Na plus klimat nawiązujący dizajnem do Nostromo, dla mnie to plus, bo inaczej odbieram "retro sci fi", a inaczej super nowoczesne wizje. Oczywiście nie zabrakło dylematów z AI. 

Generalnie inaczej sobie to wyobrażałem, bo wiadomo, że ten "Obcy" świat ma ogromny potencjał...

Jeśli chodzi o emocje to parę razy podskoczyłem, ale ja tak mam na scary jumperach, natomiast całościowo groza na średnim poziomie. 

Cytat

Deadpool & Wolverine dodają kolejny rekord do długiej listy osiągnięć w box office. Do tej pory zebrali 1 mld 85,6 mln dolarów (516,8 mln dolarów w Ameryce Północnej, 568,8 mln dolarów na świecie). W wyniku tego wyczynu superbohaterowie przebijają Jokera (1 mld 79 mln dolarów) - pobito rekord najbardziej dochodowego filmem z wysoką kategorią wiekową w historii kina.

💪

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, Ajothe napisał:

Jeśli chodzi o emocje to parę razy podskoczyłem, ale ja tak mam na scary jumperach, natomiast całościowo groza na średnim poziomie. 

***** jump scare-y...

Ukryta Zawartość

.

Czerwone Maki (Netflix) - polski film o kluczowej bitwie pod Monte Cassino.
Podobał mi się i nawet łzę uroniłem na samym końcu.

Edytowane przez soundchaser
11 godzin temu, fetek napisał:

nie bo się kończy albo aktorzy umierają 😅

Istnieje
Columbo
Battlestar Galaktika (ten z olmosem)

W dniu 1.08.2024 o 16:25, ferszcik napisał:

Dla mnie takim serialem jest Breaking Bad. Doskonały od początku do końca, bez słabego sezonu czy jakiegokolwiek aspektu. Gra o Tron mu dorównuje jeżeli nie bierzemy pod uwagę sezonu 8. Tylko wtedy historia jest niekompletna

Serial o facecie produkującym amfę?
Tak,to wpisuje sie w nasze czasy.

Bohaterami sa przestepcy,bandyci,złodzieje.

jeszcze Narcos,Dom z papieru i parę innych .
No cóz........

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

31 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Istnieje
Columbo

jeszcze Narcos,Dom z papieru i parę innych .
No cóz........

Pod tym względem najlepszym wzorem do naśladowania jest DEXTER 😁

20 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Istnieje
Columbo

Aż tak wysoko bym tego nie stawiał choć Colombo mimo wielu naśladowców ma swój klimat a BSG jak ktoś wytrzymał całość to daje do myślenia i pozostawia po sobie ślad.

Ja do starych filmów / seriali nie wracam, tzn mało kiedy, często pamiętamy je lepiej i z czasem chyba za dużo wymagamy.

Dzisiaj problem polega na tym że hurtowo robi się papkę, nie dotyka się trudnych tematów, nie dotyka się historii, wojen, horrory to durna sieczka a na potęgę pchana fantastyka jest zniszczona przez lewacką ideologię. Podejrzewam że gdyby czasy były normalne, dalej liczyły się statystyki, zyski a nie pranie mózgu i wywracanie wszystkiego do góry nogami to nastrój fanów kina byłby zdecydowanie lepszy.

Ja jestem zdegustowany, gównem który dostojniejmy od kilku lat do tego poziomu że rozważam sprzedaż kina albo "restrukturyzację" salki

Edytowane przez fetek
20 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Mocno spłaszczasz. Breaking Bad to dla mnie najlepszy serial jaki w życiu widziałem.
Akcja nie sprowadza się jedynie do narkotyków i bandziorów. To jest wielowątkowy dramat, kryminał, akcja, obyczaj, humor (momentami czarny)...jest tu wszystko.

Kapitalna rzecz, ale chyba nie oglądałeś? 

12 minut temu, soundchaser napisał:

Mocno spłaszczasz. Breaking Bad to dla mnie najlepszy serial jaki w życiu widziałem.
Akcja nie sprowadza się jedynie do narkotyków i bandziorów. To jest wielowątkowy dramat, kryminał, akcja, obyczaj, humor (momentami czarny)...jest tu wszystko.

Kapitalna rzecz, ale chyba nie oglądałeś? 

Współczuję,
Oglądałem wszystkie sezony-dlatego mówię.
Zrobiony świetnie,łatwo się ogląda-jak sie nie mysli nad całością przekazu.
Bohaterzy budzący sympatię?
Daj spokój,jeśli nie widzisz tej powolnej,nieustannej manipulacji-trudno....

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

jeśli nie widzisz tej powolnej,nieustannej manipulacji-trudno....

Poleć lepszy. Może mnie równie zauroczy.

Teraz, soundchaser napisał:

Poleć lepszy. Może mnie równie zauroczy.

oglądaj co chcesz
kina,które jest emocjonalną pralnią mózgu,niszczącego wartości,które istniały od tysięcy lat jest w bród.

27 minut temu, fetek napisał:

dalej liczyły się statystyki, zyski

W tym zakresie pozwolę się z Tobą nie zgodzić stawiam tezę, że jednak obecnie szczególnie liczy się zysk.

W pełni zgadzam się, że szeroko pojęte "kino moralnego niepokoju" w czasach obecnych nie istnieje.

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

oglądaj co chcesz

Właśnie to robię, ale niełatwo trafić na coś o wysokim poziomie... nie tylko realizacji.
Pisałem poważnie, a nie ironicznie.

6 minut temu, soundchaser napisał:

Właśnie to robię, ale niełatwo trafić na coś o wysokim poziomie... nie tylko realizacji.
Pisałem poważnie, a nie ironicznie.

Tym bardziej mi przykro😶

39 minut temu, fetek napisał:

Dzisiaj problem polega na tym że hurtowo robi się papkę

Wszakże nie jest to serial, a dokument,ale nie zmienia to faktu, że wielokrotnie powracam do niego i za każdym razem zastanawiam się m.in. jak można w takich warunkach egzystować, a z drugiej strony jak człowiek jest się w stanie dostosować do tak ekstremalnych warunków, w których egzystować musi...

• Pokaż nowe odpowiedzi