Skocz do zawartości
IGNORED

Potwierdzenie KONCA SWIATA w 2012 !

Vlad

Rekomendowane odpowiedzi

Brzmi poważnie, trzeba wykonać kopię lokalną internetu. Zdążę do jutra?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nie muszą paść wszystkie. Już nie pamiętam, ale chyba 6 wystarczy.

Ale prościej rozwalić internet atakując BGP (co pokazali ostatnio Chińczycy).

chodzi o botnet?

Jak wskazują amerykańscy badacze, chwilowo routery nie posiadają możliwości obrony przed nowym atakiem. Aby zabezpieczyć sieć przed wyłączeniem, konieczne jest opracowanie metod ochrony. Jednym z zabezpieczeń mogłoby być przekazywanie aktualizacji protokołu BGP przez całkowicie odrębną sieć. Jednak takie rozwiązanie wymusza stworzenie właściwie kopii internetu, co z oczywistych względów jest bardzo mało prawdopodobne. Drugim sposobem obrony może być zmuszenie routerów do ciągłego utrzymywania połączeń. To jednak wymagałoby znalezienia nowych metod ochrony przed samym przeciążeniem pojedynczego routera. Chwilowo pozostajemy więc bezbronni - korzystajmy z sieci, póki działa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nawet nie. Wystarczy źle (przypadkowo lub celowo) skonfigurowany router BGP u któregoś z operatorów.

Ale za chwilę nie będzie już tych routerów i po problemie ;-).

Jestem Europejczykiem.

Mam agregat, tylko przywieźcie trochę zapas ropy ;)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, Ty to burżuj jesteś.. agregat w dizlu to z 10k pln..

Grzegorzu serwery konsumują nieco więcej niż laptop, oczywiście masz ładowarkę zasilaną z własnego źródełka?:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A tam, a tam,...

Takie własne źródło przedłuża agonię.

A jak wolelibyście umrzeć?

1. Na początku, z większością Ziemian...

2. Na końcu ze świadomością, że to koniec ludzkości?...

mlb, Ty to burżuj jesteś.. agregat w dizlu to z 10k pln..

ee, 2,5k

3x2000W

rewolucje tu i tam, HISZPANIA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Napisz jeszcze, że trójfazowy i ma ze 7kW, oraz moduł SZR(samoczynne załączanie w przypadku zaniku zasilania), sam szukałem ale to pow. 10k.

Trófazowy, z opcją podłączenia ATS. Sam moduł ATS to jeszcze około 800zł.

Dokładnie ten:

Ukryta Zawartość

Już kilkadziesiąt godzin przepracował, jest co prawda głośny, ale solidny.

Tylko wymian oleju trzeba pilnować.

Sprzedawca też wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie.

Ukryta Zawartość

Właśnie włożyłem żubrówkę do zamrażarki ale nie wiem czy zdążę zchłodzić i wypić do 18-tej...

i dupa , ten swir inzynier z USA cos zle wyliczyl.

Mowil ze od 18 godziny na calej Ziemi beda trzesienia ziemi. W Australii juz byla 18 godzina i nic nie bylo.W Moskwie tez nic sie nie stalo,niedlugo w Polsce jest 18 i nic :))

U mnie zagrzmiało. Ale jakoś niepewnie.

Właśnie włożyłem żubrówkę do zamrażarki ale nie wiem czy zdążę zchłodzić i wypić do 18-tej...

no i już po, ... polej jak co zostało :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

no i już po, ... polej jak co zostało :)

Wasze zdrowie!

Obyśmy dotrwali do następnego końca świata:))

edit: odkręciłem dopiero po 18-tej, dla pewności poczekałem kilka minut..

Wasze zdrowie!

Obyśmy dotrwali do następnego końca świata:))

edit: odkręciłem dopiero po 18-tej, dla pewności poczekałem kilka minut..

Ryzykant - Optymista !!

-:))

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

a w gdansku ..jeszcze sypiom?

Zamiast z owcami zabawiac bys za literature sie wzial. Chociazby dramaty dla gospodyn na dobry poczatek.

Moze wtedy dowcip z lekka bys wyostrzyl...

A wracajac do pytania to narazie nic nie widzialem takiego. Widac od tyg samoloty omijaja moje rejony... albo to jednak nie byly zwykle samoloty

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.