Skocz do zawartości
IGNORED

Potwierdzenie KONCA SWIATA w 2012 !

Vlad

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Żebyście się nie zdziwili z tym końcem...

A co byście zrobili jak by następował?

Ot, transmisja w telewizji tak jak z sylwestra; Oceanii już nie ma, Australia i Japonia są w trakcie...

Czas mija...

No i za kilkanaście minut zacznie się już u nas od wschodu...

Co byście robili?

Wszyscy Ci co wierzą, mogą już teraz zacząć sukcesywnie wpłacać na moje konto bankowe swoje oszczędności.

Oczywiście nie wszystkie, i nie od razu - przecież musi Wam coś do 21 XII 2012r pozostać, aby dożyć do tego dnia.

Zainteresowanych przelewami zapraszam na PW ;-))))

Koniec świata odwołany,w telewizji Majowie mówili ,że odwołują a telewizja nie kłamie -Toyota ma promocje....

Jaka telewizja... tacy Majowie...jaki koniec świata?... ja nic o tym nie słyszałem! ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wszyscy Ci co wierzą, mogą już teraz zacząć sukcesywnie wpłacać na moje konto bankowe swoje oszczędności.

Oczywiście nie wszystkie, i nie od razu - przecież musi Wam coś do 21 XII 2012r pozostać, aby dożyć do tego dnia.

Zainteresowanych przelewami zapraszam na PW ;-))))

Panie Stary Bej , jak widzę nie próżnuje pan , lecz chwyta wiatr w żagle !

Czy jak nie mam telewizora to też załapię się na oglądanie końca świata ? Czy to da się tylko w wiadomościach oglądać :)

Załapiesz się !

Tak jak ludzie z czasów potopu czy Sodomy - Gomory .

Piotr

Nie ma na co czekać tylko lecim na Merkurego.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Przykre to słyszeć, zwłaszcza od osoby, której nigdy nie było to dane!:))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Panie Stary Bej , jak widzę nie próżnuje pan , lecz chwyta wiatr w żagle !

eeee tam chciwy nie jestem, chciałem sprawdzić kto dyga przed tym końcem swiata ;-)

Chętnych nie było na przelewy bankowe, pewnie przelewają, ale płyny rozweselające - piątek przecież.

Jehowi są lepsi niż Majowie. Oni odwoływali koniec świata co najmniej kilka razy w jednym pokoleniu.

Z tego , co się orientuję , to Świadkowie przepowiadali raz koniec świata na rok 1914 .(w późniejszych publikacjach utrzymywali , iż rok 1914 jest początkiem boleści , która ma przyjść na świat - znamiennym jest fakt , że świat po 1914 r rzeczywiście oszalał )

Niemniej Majów , czy Świadków w fatalistycznych przepowiedniach bije na głowę Nostradamus , Matka Boska Fatimska , Ojciec Pio i wielu , wielu innych samozwańczych świętych i różnej maści jasnowidzów .

eeee tam chciwy nie jestem, chciałem sprawdzić kto dyga przed tym końcem swiata ;-)

Chętnych nie było na przelewy bankowe, pewnie przelewają, ale płyny rozweselające - piątek przecież.

Tego nie powiedziałem - wręcz przeciwnie , doceniam pańską przedsiębiorczość !

Piotr

Pamiętam, że moja Babcia często, jak wracałem do domu z podwórka, mówiła patrząc na mnie "koniec świata" :)

Aż o taki zawrót głowy żeś ją przyprawiał ? Oj nie ładnie Jar 1 !

Piotr

Z tego , co się orientuję ,

Jak na jehowego to się słabo orientujesz. Czyli tak samo jak się kamuflujesz żeby Cie nie prześwięcili bracia i siostry za udzielanie się w szatańskim Internecie.

Miałem sąsiadów jehowych i jak pamiętam mniej więcej co pięć lat wieścili ze to już na pewno koniec. Ostatnio tak w połowie lat 70.

Zapewne chodziło im wtedy o koniec epoki dobrobytu gierkowskiego :-) :-) :-)

Potem jeszcze parę razy jak okrążali domostwa w "dobra nowiną" - to może im o fiasko planu balcerowicza chodziło? :-)

w zasadzie to tych końców świata już trochę było.

Jak na jehowego to się słabo orientujesz. Czyli tak samo jak się kamuflujesz żeby Cie nie prześwięcili bracia i siostry za udzielanie się w szatańskim Internecie.

Miałem sąsiadów jehowych i jak pamiętam mniej więcej co pięć lat wieścili ze to już na pewno koniec. Ostatnio tak w połowie lat 70.

Zapewne chodziło im wtedy o koniec epoki dobrobytu gierkowskiego :-) :-) :-)

Potem jeszcze parę razy jak okrążali domostwa w "dobra nowiną" - to może im o fiasko planu balcerowicza chodziło? :-)

w zasadzie to tych końców świata już trochę było.

"Jak na jehowego to się słabo orientujesz. Czyli tak samo jak się kamuflujesz żeby Cie nie prześwięcili bracia i siostry za udzielanie się w szatańskim Internecie.- to jest tylko chora projekcja twojego umysłu , podobnie jak forumowicz Jachusia , każdemu imputujesz przynależność od Świadków Jehowy , kto raczy wspomnieć o końcu świata lub pejoratywnie się wypowiada o kk . Dla twojej wiadomości dopowiem , że nie muszę się "kamuflować" przed Świadkami , tak jak i tobie nie muszę się z niczego tłumaczyć a zwłaszcza ze swoich proweniencji społecznych i religijnych ! Zostawiam cię sam na sam z twoimi nieuprawnionymi , chorymi i urojonymi domysłami , do nieusłyszenia .

A propos , mógłbyś wyjaśnić nam , czemu Świadkowie Jehowy mają swoją stronę internetową , skoro jak twierdzisz : uważają oni (Świadkowie) internet za szatański wynalazek ?

Może jeszcze wmówisz Świadkom , że nóż też uważają za szatański wynalazek , tylko dlatego , że za jego (noża ) sprawą zabito tylu ludzi ? Twoja argumentacja , którą przypisujesz Świadkom Jehowy jest tyleż niedorzeczna , co twoje domysły - popracuj nad sobą i nie zaczepiaj ludzi , których nie znasz i o których zwyczajnie nic nie wiesz .

Piotr

Ale po co i o co ta kłótnia?

Zaprawdę powiadam Wam "ideologicznie najbliżsi są mi Świadkowie Jehowy" - to jego słowa. ;)

Nie można tak od razu? I sprawa jasna!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

numerka oszczędzi oraz braci i siostry bo oni w to wierzą :-)

ile to już mieliśmy takich wybranych narodów religii - w zasadzie innych nie spotkamy. Nie ma to jak być wśród wybranych. Oczywiście wybranych przez siebie samych :-)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Sądzicie, że koniec świata będzie selektywny?

Kogo więc oszczędzi...?

Jak koniec to koniec. Musi dotyczyć wszystkich, bo inaczej to nie będzie koniec.

A właśnie przyszła mi myśl do głowy szalona. To by było coś, taki koniec świata zobaczyć... ;)

Ale po co i o co ta kłótnia?

Zaprawdę powiadam Wam "ideologicznie najbliżsi są mi Świadkowie Jehowy" - to jego słowa. ;)

Nie można tak od razu? I sprawa jasna!

Panie Maju , to że sympatyzuję z Japonią nie czyni mnie Japończykiem a nadto ja nie wypytuję swoich rozmówców na forum , jakiego są koloru skóry , czy są adwentystami czy katolikami , ile zarabiają i z kim sypiają .

Po co te swary, po co kłótnie, wnet i tak zginiemy w ...

Wszyscy.

Sądzicie, że koniec świata będzie selektywny?

Kogo więc oszczędzi...?

Wszystkie Religie tak uważają , co za uzurpacja i tupet ! A niektóre wręcz handlują zbawieniem naszych dusz - chamstwo i złodziejstwo !

Jak koniec to koniec. Musi dotyczyć wszystkich, bo inaczej to nie będzie koniec.

A właśnie przyszła mi myśl do głowy szalona. To by było coś, taki koniec świata zobaczyć... ;)

Na serio chciałbyś zobaczyć jak Twoi bliscy umierają w "takim końcu świata " ? To ja w takim razie wolę posłuchać muzyki .

jak mówi przysłowie - zobaczyć koniec świata i umrzeć.

Zobaczyć Rzym i umrzeć , to rozumiem ale widzieć jak kończy się wszystko , co kocham i lubię a potem samemu umrzeć , to nie rozumiem ? Jednak nie jestem typem cierpiętnika ni masochistą .

Piotr

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Można, choćby oglądając film pt. 2012

Jest tak realistycznie i sugestywnie nakręcona wersja zagłady ludzkości, że można się bać.

To chyba jedyny z wielu filmów katastroficznych, w pełni oddający "klimat" końca świata.

to że sympatyzuję z Japonią nie czyni mnie

perwersem? Tak "sympatyzować" z całą Japonią! A może jednak z jakimiś konkretnymi wyspami bardziej sympatyzujesz niż z innymi ?

perwersem? Tak "sympatyzować" z całą Japonią! A może jednak z jakimiś konkretnymi wyspami bardziej sympatyzujesz niż z innymi ?

Człowieku zrozum wreszcie , to że jakaś idea jest mi bliska - nie czyni mnie jej wyznawcą !

Cieszę się , że komuna upadła i wolę obecną " demokrację " ale , to nie znaczy , że jestem demokratą !

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.