Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Audio.Japan napisał:

Spytaj gòrò czy nie ma na sprzedaż. On tam zawsze cos sprzedaje. Powinien puścić ci za jakieś 50 tys i jeszcze powie że okazja

Daj już spokój i nie obrażaj nikogo. Jak nie masz nic konkretnego i odpowiedniego do powiedzenia to milcz i udawaj mądrego. 

Poza tym Ty mi sprowadź 607mos limited, przecież możesz tanio to załatwić , więc czekam na odzew. I ofertę naturalnie. 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 minutę temu, LJ3 napisał:

Zależy od głównie otoczenia, które wpływa na koniunkturę.

Tu zgoda. Doskonale dzialacie w klubiku na koniunkturę wpisując bajki i naganiajac nawet na niską budżetowke. Żaden inny klub tak nie wpływa jak wasz

1 minutę temu, Bumpalump napisał:

resztą zapytaj kolegi Margaryny ile u mnie sprzetu stoi

A to akurat prawda . Tylko szkoda że nie chcesz kupić jednego naprawdę dobrego ?

2 minuty temu, margaryna85 napisał:

. Mariusza sansui to konkurowało z music hallem którego sprzedałem za 1300 zł ?

A ten poleca tego sansuja w dziale hi end!!! Gościu albo coś bierze albo nie wiem

10 minut temu, zeta-j napisał:

skoro to taki cud to po co ludzie tego się pozbywają?

Nic nie wiecie? Niektórzy mają tzw. "dojścia", czyli np. kogoś w Japonii i ciągle zmieniają na wyższe (czytaj droższe) modele, a swoje odsprzedają "po znajomości". Bo to jednak pewne żródło. Nie wszystko "idzie" z rąk do rąk poprzez alledrogo. Oceniam, że ok 1/4 tylko. Po prostu. 

3 minuty temu, margaryna85 napisał:

Mariusza sansui to konkurowało z music hallem którego sprzedałem za 1300 zł ?

Ja go niestety nie słyszałem ?

zresztą gdybys go przwiozl to u mnie i tak by nie zagral tak jak tego oczekujesz bo kolumny nie maja basu ?

6 minut temu, margaryna85 napisał:

.

W zeszłym roku zrobiłem łazienkę gdzie poszło mi prawie 16 k zł . (bez robocizny bo tą robiłem sam ) i gdybym tak miał to wydać na wzmacniacz to bym kupił taki sprzęt że hey . ?

Off top

Robiłeś nową instalacje , podtynkowy system i podłogówkę razem z porządna terakotą? 

Wszystko zacisk na Hertz'u?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

8 minut temu, Bumpalump napisał:

Kupuja wyzsze modele, kazdy kogo poznalem przez ostatnie lata z grona sansui uzywa sprzetu tej marki po dzis dzien

Przecież Twoi koledzy z klubu mieli problem odróżnić alphe 607 mr od 907 mr jeden z nich pisał nawet, że ta 607 brzmi lepiej, cały temat jest na forum audio w klubie sansui.

2 minuty temu, zeta-j napisał:

Przecież 

Jacek powiem szczerze, że ja mimo wszystko chciałbym jeszcze e 406. Choćby ze względu na wskaźniki wychyłowe, bo sonicznie będzie pewnie słabiej niż 907Xr

13 minut temu, Fashi napisał:

Robiłeś nową instalacje , podtynkowy system i podłogówkę razem z porządna terakotą?

Nowa instalacja sanitarna , rury wodne i kanalizacyjne , zrobiłem 2 nowe gniazdka , elekryki nie ruszałem mam bardzo solidną . wszystko na miedzi min 2,5 mm . Mam dom zbudowany w 100 5 z poniemieckiej rozbiórkowej cegły przez ojca w latach 70.

Po skuciu wszystkiego do gołej cegły płytki kładłem na cegłę . Kleju poszło w ciul . Podwieszany sufit. Podobnie wc bo mam osobno .

do tego nowe drzwi .

tak to wyglądało w połowie maja po skuciu wszystkiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DSC_1178.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

24 minuty temu, zeta-j napisał:

Przecież Twoi koledzy z klubu mieli problem odróżnić alphe 607 mr od 907 mr jeden z nich pisał nawet, że ta 607 brzmi lepiej, cały temat jest na forum audio w klubie sansui.

Czemu się dziwisz?

To zależy od "ucha", toru, a jak niektórzy oceniają w 60-70% od głośników i pomieszczenia. 

U mnie nawet zagra (z niewielkimi wadami do pominięcia) skromna Saba MI-212, ok. 30W na kanał. Zagra z małymi, dobranymi odpowiednio, wydajnymi głośnikami SABA, ponad 90dB + subwoofer aktywny. I to brzmi całkiem nieżle. 

Potrafi to także MF A1-X, moc jak wyżej ale w klasie A i w dodatku bez subwoofera (ale inne głośniki). 

5 minut temu, Fashi napisał:

pewnie 

Tadek jak sobie wmówisz to tak pewnie będzie, tylko mam nadzieję, że będziesz robił porównanie w jakimś normalnym pomieszczeniu z przyjazną akustyką, bo tak to wiesz...

Wylewka i parę rzeczy już też jest zrobionych na tym zdjęciu nie będę wstawiał cały zakres prac co trochę co zrobione ale efekt końcowy wygląda tak

Ukryta Zawartość

DSC_0049.JPG

DSC_0055.JPG

DSC_0057.JPG

DSC_0058.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

25 minut temu, margaryna85 napisał:

A to akurat prawda . Tylko szkoda że nie chcesz kupić jednego naprawdę dobrego ?

Musisz mi uwierzyc na slowo ze ten spelnia wszystkie moje wymagania ?

9 minut temu, margaryna85 napisał:

Wylewka i parę rzeczy już też jest zrobionych na tym zdjęciu nie będę wstawiał cały zakres prac co trochę co zrobione ale efekt końcowy wygląda tak

Ukryta Zawartość

Bardzo ładnie to wyszło! Szacun za trud i wniesioną pracę! Widać , że włożyłeś serce.

Koniec off topa. ?

14 minut temu, zeta-j napisał:

Tadek bo tak to wiesz...

Jacku , jak już pisałem ostatnio muzyka zeszła na ostatni plan. Ewentualny zakup e406 i testy  będą dopiero na nowym mieszkaniu , w zupełnie innych warunkach.

Ukryta Zawartość

15 minut temu, margaryna85 napisał:

Ukryta Zawartość

DSC_0058.JPG

To niebieskie wiszące naprzeciw sedesu to jest TV?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, LJ3 napisał:

To niebieskie wiszące naprzeciw sedesu to jest TV?

nie za bardzo wiem o co chodzi ?

toalete mam osobno 1,2 m na 0.8 m wiec ciezko by bylo z tv ?

a w łazience niebieskie są ledy z kabiny prysznicowej .

32 minuty temu, LJ3 napisał:

Myślałem, że taki wypas robisz .... 

Ja np. często mam TV włączone, gdy słucham muzyki (z YouTube via TV), to pomyślałem, że to taki TV do akompaniamentu jest ....  ?

Wystarczy mi radio w kabinie .

Wypas nie wypas , budowlańcem nie jestem .

Nawet tak nie zarabiam na życie . Choć nie nawidzę tego robić to mam do tego smykałkę

Niewiele się zmieniło od od wybudowania. Nawet tynków nie zrobiłeś.

"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki" — Friedrich Nietzsche 

1 godzinę temu, rafal735r napisał:

Dajcie już umrzeć temu wątkowi i temu Sansui. 

nie wiem po co tu wchodzisz w takim razie skoro nie jestes posiadaczem, sympatykiem ani fanem marki

Skoro chcecie zamykać "kramik" gigantów podsumujmy temat. 

W temacie gigantów spotykają się, jak widać, dwa kółka wzajemnej adoracji sympatyków Sansui. Jedna opcja sympatyków Sansui akceptujących ceny rynkowe i posiadających kloce Sansui ściera się z drugą opcją sympatyków Sansui nie akceptujących cen rynkowych i w związku z tym nie posiadających klocków Sansui.

Problem pojawia się, gdyż ta druga opcja sympatyków Sansui ? nie akceptujących cen, oprócz oglądania fotek, nigdy nie "dotykała" tych wzmaków. Baaaa .... Nie słuchała ich nawet albo słuchała cudzymi uszami i jedynie wyszukiwała tu i ówdzie niepochlebne o nich wpisy, sądząc, że taka krytyka powali owe ceny (te nie akceptowalne przez opcję dwa) na kolana. Wówczas Oni (2-ga opcja) kupi sobie alphy za max 1200 PLN / sztuka, bo 1$ zrówna się z 1 PLN, za sprawą +500 i całkowitego zniesienia podatków i ceł przez Korwina.

Przy okazji zmienią zdanie i zaczną pisać jakże poprawnie na temat owych wykupionych gigantów, gdy już wszystkie alphy będą w ich rękach i będą chcieli je opychać na alledrogo ..... itd. 

Tak krótko, na temat filozofii podejścia zwolenników taniości Sansui do tematu. 

?   

Ładny wywód tylko jest jeszcze 3 opcja. Dajcie tym wszystkim  starocią nie zależnie od marki umrzeć bo stanowią zagrożenie w domu nie mając żadnych zabezpieczeń oraz są szkodliwe dla środowiska ?

9 godzin temu, rafal735r napisał:

Dajcie już umrzeć temu wątkowi i temu Sansui. 

Dajcie umrzeć Denonom, Onkyom, Pioneerom i innym budżetowym paścią, a od Sansui się odczepcie.

Sprzęt warty 500zl jak Denon 735r nigdy nie przejdzie serwisu ze względu na niską wartość finansowo - brzmieniową. Tak jak napisał Margaryna , takie złomy są zagrożeniem. 

A Sansui Alphy ludzie szanują i dbają, robią przeglądy i serwisy.

Nie znacie chłopcy marki , nie macie jej produktów , to po co zabierać głos nie mając nic wartościowego do powiedzenia?

4 minuty temu, Fashi napisał:

Dajcie umrzeć Denonom, Onkyom, Pioneerom i innym budżetowym paścią, a od Sansui się odczepcie.

Jeśli myślisz że ten twój sansuj to hi end to gratuluję wyobraźni haha 

28 minut temu, Audio.Japan napisał:

Jeśli myślisz że ten twój sansuj to hi end to gratuluję wyobraźni haha 

Bartek , Ty nawet nie wiesz o czym mówisz , taka między nami delikatna różnica. 

Nie masz Sansui, nie zabieraj głosu bo nic nie wiesz. Człowieku Ty nawet nie słyszałeś , nie widziałeś a szczekasz. 

Wczoraj się wykazałeś pisząc o rezystorac po 4$ , nawet nie wiedząc jak się nazywają hehe 

Pokaż mi obecnie wzmacniacz tak zbudowany jak Alpha 907 , który jest zaliczany do HiEnd . Wtedy zaczniemy zabawę w punktowane Twojego wybrańca.  Zobaczymy co w nim siedzi etc. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.