Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, piorasz napisał:

Wracam do For All Mankind do 2 sezonu bo skończyłem 1 sezon. Doopy też nie urywa ale zdecydowanie wolę od "Rozdzielenie".

Pozdrawiam Ajothe i nie miej mi za złe  😀

Ale zupełnie nie biorę do siebie, bo nie ja jestem autorem tego serialu 🤣

Takiego patentu na praca/dom nie widziałem nigdzie, stąd uważam scenariusz za innowacyjny 😋

No widzisz, a For All Mankind to z kolei dla mnie okropna nuda, a jestem psychofanem sci-fi. 

W dniu 18.12.2023 o 03:52, J4Z napisał:

SkyShowtime rozpieszcza kolejnym westernem - Lawmen: Bass Reeves.

Serial chyba ma coś wspólnego z Yellowstone, 1883 i 1723. Czytałem plotki, na FW ma opowieści o Dutton-ach w powiązanych i ma podobne intro.

Oceny na FW bardzo nisko, bo 5.2/10, ale na razie tylko 28szt. Na IMDb lepiej: 7.7/10 (4.8k), choć nadal gorzej od poprzednich serii.

Zobaczymy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fenomen Yellowstone chyba polega na tym, że jest również dla nie wielbicieli westernów 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ajothe

No widzisz, a For All Mankind to z kolei dla mnie okropna nuda, a jestem psychofanem sci-fi. 

Ten serial to nie tylko S-F i chyba nie należy tak do niego podchodzić. Sporo jest miejsca na inne, normalnie życiowe sprawy, trochę polityki (choć z innej, alternatywnej perspektywy), fajne zdjęcia i doskonała gra aktorska. Oglądam z przyjemnością i zupełnie na luzie. No i nie zdarzyło mi się jeszcze zasnąć choć nie ma bezustannych, żywiołowych akcji

W dniu 6.12.2023 o 10:10, Ajothe napisał:

Najlepszy serial na Apple Tv to "Rozdzielenie

Oglądałem już jakiś czas temu, ale pamiętam, że dobry. 

Edytowane przez jar1

Polećcie jakiś fajny serial na tę paskudną zimę - ciekawa akcja gdzieś latem w pięknej scenerii, nad wodą, albo w lesie. 😉

Amazon, Netflix

Polećcie jakiś fajny serial na tę paskudną zimę - ciekawa akcja gdzieś latem w pięknej scenerii, nad wodą, albo w lesie.
Amazon, Netflix
Powtórz sobie Homeland.
14 godzin temu, soundchaser napisał:

ciekawa akcja gdzieś latem w pięknej scenerii, nad wodą, albo w lesie.

Yellowjackets

Problem jeden, że nie tylko latem 😉

14 godzin temu, soundchaser napisał:

Polećcie jakiś fajny serial na tę paskudną zimę - ciekawa akcja gdzieś latem w pięknej scenerii, nad wodą, albo w lesie. 😉

Amazon, Netflix

Między innymi za to uwielbiałem Dextera, Floryda, słońce, palmy, woda normalnie Miami Vice 😁

15 godzin temu, soundchaser napisał:

Amazon, Netflix

Sprawdź Ozark, jak nie znasz. 

.

56 minut temu, Ajothe napisał:

Między innymi za to uwielbiałem Dextera

Chciałem do niego wrócić, a wzięło i znikło z C+, ostał tylko jeden sezon tego nowego Dextera. A to już nie to.☹

Edytowane przez iro III
16 minut temu, iro III napisał:

Chciałem do niego wrócić, a wzięło i znikło z C+, ostał tylko jeden sezon tego nowego Dextera. A to już nie to.☹

To prawda, niestety rozczarowanie....

Ja Dextera nie oglądałem. Trochę mi się nie chcę, bo internet zafundował bardzo mocny spoiler. Ci co oglądali pewnie się domyślą. 

Edytowane przez J4Z

.

18 minut temu, soundchaser napisał:

Kiedyś szukałem, ale nie było go na Netflix i Amazon. Coś się zmieniło?

45zł/miesiąc >>> C+

Sport, sporo dobrych filmów, doku. i seriali 🙂

Edytowane przez iro III
57 minut temu, J4Z napisał:

Ja Dextera nie oglądałem. Trochę mi się nie chcę, bo internet zafundował bardzo mocny spoiler. Ci co oglądali pewnie się domyślą. 

No tak, ale właściwie nie ma on znaczenia dla wartości wszystkich sezonów, pamiętam że mnie wsysło równie jak kultowe Breaking Bad.

pamiętam że mnie wsysło równie jak kultowe Breaking Bad.

E no Panie. Kultowe to mało powiedziane. To jest majstersztyk jedyny w swoim rodzaju pod każdym względem.
BTW.
Dextera jakimś trafem nie oglądałem
Godzinę temu, piorasz napisał:

Dextera jakimś trafem nie oglądałem

Ukryta Zawartość

Nie każdemu podchodzi 😁

Ukryta Zawartość

Nie każdemu podchodzi
Wiesz... Ja sobie myślę tak a propos innych seriali jak kultowy Breaking Dead, Zadzwoń Do Soula, Homeland, The Crown, Gambit Królowej i jeszcze parę innych lecz naprawdę niewiele tak wybitnych seriali. Tu poprzeczka została tak bardzo zawieszona, że ciężko pisać o bardzo dobrych serialach. Taki np Ozark - fajny ale już wg mojej kategorii w klasie niższej. Jest jeszcze sporo seriali w niższej kategorii wg mojej oceny godnych uwagi co nie znaczy dla kinomaniaka, żeby ubolewać nad tym zbytnio a co gorsze krytykować negatywnie. Chcę być dobrze zrozumiany. Nawet jeśli coś ja sam publicznie skrytykuję negatywnie nie musi to oznaczać, że film jest do bani. Jeśli jednak poprzeczka została tak wysoko postawiona jak w przypadku wyżej wspomnianych to dla mnie sprawa nie jest prosta

To tak jak z muzyką 😁

Apropo kultowych to przypomniały mi się dwa starocia, które zrobiły na mnie duże wrażenie:

1. The Kingdom - Lars Von Trier 

2. Oz - serial więzienny

🙂

To są kreacje dla odważnych i specyficznych videofili 😉

W dniu 22.12.2023 o 22:25, soundchaser napisał:

Amazon, Netflix

Nie wiem, czy już ktoś tu polecał, ale moim zdaniem wyśmienite kino i znakomita rozrywka w pięknych klimatach - Dziewięcioro Nieznajomych (tytuł org. „Nine Perfect Strangers”). Znakomita Nicole Kidman, do obejrzenia na Amazon Exclusive w ramach zwykłego pakietu Prime Video.

Young Sheldon - ciepły klimacik sitcomów sprzed lat. Potrafi rozśmieszyć. Choć przeważnie po kilku odcinkach mam dosyć, wracam. Prequel bardzo dobrego Big Bang Theory. 

Skoro przy komedii, polecam The Office (US). Tutaj już jest genialnie. Dla mnie jeden z najlepszych seriali komediowych ever. 

Edytowane przez J4Z

.

3 godziny temu, jacekm22 napisał:

Dobry mini serial S-F  8 odcinków - Ciała . Netflix

Zgadzam sie. Fajny, nieglupi, wciagajacy, dobra gra aktorska. Polecam. Bodies. Netflix.

Ja polecam Lionels na Skyshowtime.
Silos na apple tv. Ciała na Netflix jak ktoś nie oglądał polecam

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

W dniu 24.12.2023 o 00:15, piorasz napisał:

Wiesz... Ja sobie myślę tak a propos innych seriali jak kultowy Breaking Dead, Zadzwoń Do Soula, Homeland, The Crown, Gambit Królowej i jeszcze parę innych lecz naprawdę niewiele tak wybitnych seriali. Tu poprzeczka została tak bardzo zawieszona, że ciężko pisać o bardzo dobrych serialach. Taki np Ozark - fajny ale już wg mojej kategorii w klasie niższej.

Czy wg Ciebie Homeland to lepszy serial od Ozark ? Ozark bardzo mi się podobał, jeżeli Homeland jest jeszcze lepszy to jest następny w kolejce. Mam trochę zaległości w serialach i na kilka lat nie muszę się martwić czy coś dobrego się ukaże.

Czy wg Ciebie Homeland to lepszy serial od Ozark ? Ozark bardzo mi się podobał, jeżeli Homeland jest jeszcze lepszy to jest następny w kolejce. Mam trochę zaległości w serialach i na kilka lat nie muszę się martwić czy coś dobrego się ukaże.
Homeland koniecznie zobacz. Ozark może być ale Homeland zawsze będę stawiał wyżej za całokształt no i za muzykę jazzową, którą kocham. Główna bohaterka Carrie też kocha jazz.

2 godziny temu, piorasz napisał:

Homeland koniecznie zobacz.

W takim razie zaczynam oglądać. Ostatni jaki skończyłem  to Upadek Królestwa. Też uważam za dobry serial.

• Pokaż nowe odpowiedzi