Skocz do zawartości
IGNORED

PREMIER: - rząd ma WIZJĘ!!

noster

Rekomendowane odpowiedzi

W czwartek mija rok od udzielenia przez Sejm wotum zaufania rządowi Jarosława Kaczyńskiego. We wstępie do przygotowanej z tej okazji publikacji, premier podkreślił, że w ciągu roku jego gabinetowi "udało się więcej niż poprzednikom" (schrzanic - w domyśle), choć - jak przyznał - nie udało się jeszcze zrealizować wszystkich zapowiedzi. Premier dodał że rząd ma "WIZJĘ".

Początkowo sadziłem ze chodzi o jakąś wizję NARKOTYCZNĄ sądząc po tym bełkocie... Ale potem przyszło mi na mysl ze moze chodzi o jakąs teleWIZJĘ cyfrową. Ale tez nie mam pewności bo przeciez Wizja się połączyła z CANALEM i jest Cyfra+. A wy jaką macie Platformę?

https://www.audiostereo.pl/topic/34855-premier-rz%C4%85d-ma-wizj%C4%99/

>noster, 18 Lip 2007, 22:50

Premier ma wizję. To mało powiedziane. Mnie się wydaje, że premier porusza się w

rzeczywistości równoległej wraz ze swymi zwolennikami:-).

Niestety nastąpiło zdarzenie nieprzewidziane w skali kosmicznej, i owe światy zaszły

pewnym fragmentem na siebie.

Pociągnęło to za sobą szereg pozornych w gruncie rzeczy paradoxów.

Przykładowo to, co nam, normalnym ludziom wydaje się dzikim bredzeniem,

jest tylko oglądem świata w którym żyje Premier.

On nie tyle ma wizję, co twardo stoi na gruncie. Tyle, że jest to grunt inny od

naszego, pospolitego, ziemskiego. To grunt świata fantasy rodem z Ursuli K. Le Guin,

świat walki dobra z czającym się wszędzie złem i rozkładem (to z kolei z Philipa K. Dicka).

Ufam, że to Zderzenie Cywilizacji jest jedynie chwilowe, i każdy ze światów podąży w swoją stronę :-).

Jestem Europejczykiem.

z życia koalicji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13167-100008343 1184852270_thumb.jpg

post-13167-100008344 1184852270_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy to nie ironia historii że w hitlerowskim gescie rękami wymachują posłowie mieniący się samozwańczo narodowcami. Ironia, że tzw. "narodowcy" inspirację czerpią z hitlera przez którego naród polski tyle wycierpiał. Kaczyński, Lepper, Giertych żadnymi już siłami nie obronią hasła odnowy moralnej.

• Redaktorzy

Są różne narody, oni jak widaż aspirują niezupełnie do tego, który tu zastali. Rosyjscy naziści też sa fajni: ich idole przerobili na nawóz kilkanaście milionów Rosjan, a on nic tylko sobie wyobrażają, że gdyby teraz wróciły tamte czasy, to nie do gleby by ich skierowano, tylko dano glansowane oficerki i jazda - Paryż zdobywać.

Wiecie co? Gdyby mi przyszło rasistowsko kombinować nad mądrością lub jej brakiem u różnych narodów, to na podium widzę Żydów. A wiecie dlaczego? Bo u nich nie ma neonazistów. Wystarczyło wymordować ich parę milionów, i się nauczyli. Polaków, Rosjan i innych centraleuropeanów też wymordowano po parę milionów, i co? I nic. Nie nauczyli sie. Żyjemy wśród idiotów, mądrzy do Izraela wyjechali...

jar1, 19 Lip 2007, 17:02

>No, józwa, ten Twój post ostatni o Żydach, to chyba jednak prowokacja? Nie? ;-)

wcale nie prowokacja, rzecz znana i opisywana, chociażby przez naszego polskiego geniusza JKM:

z Żydów wyginął plebs a ocaleli bardziej inteligentni, zaradni, mądrzejsi, przedsiębiorczy itd., wśród Polaków czy Rosjan akurat odwrotnie - wyginęły elit, inteligencja a ocalała ciemna masa, stąd Żydzi wyszli z wojny wzmocnieni a my i Ruskie osłabieni, okrutne ale prawdziwe.

Pozdrawiam. Józwę Maryńa też.

• Redaktorzy

Niekoniecznie, ja faktycznie właśnie doszedłem do tego wniosku. Tzn. nie chcę przez to powiedzieć, że Żydzi są z natury od kogoś mądrzejsi, ale chcę powiedzieć to, co powiedziałem: Żydzi dostali w kość i nauczyli się, my i Rosjanie (i różne inne drobniejsze nacje) nie, mimo, że gnojono nas dość podobnie. O tych z Zachodu, na których nikt nie polował na ulicach w ramach rozrywki przed śniadaniem nie wspomnę, bo to inna sprawa i inne doświadczenie. Oni mają prawo być idiotami. My - nie. Chyba że gardzimy kośćmi naszych nieżyjących krewnych.

noster, 18 Lip 2007, 22:50

>W czwartek mija rok od udzielenia przez Sejm wotum zaufania rządowi Jarosława Kaczyńskiego. We

>wstępie do przygotowanej z tej okazji publikacji, premier podkreślił, że w ciągu roku jego

>gabinetowi "udało się więcej niż poprzednikom" (schrzanic - w domyśle), choć - jak przyznał - nie

>udało się jeszcze zrealizować wszystkich zapowiedzi. Premier dodał że rząd ma "WIZJĘ".

>Początkowo sadziłem ze chodzi o jakąś wizję NARKOTYCZNĄ sądząc po tym bełkocie... Ale potem przyszło

>mi na mysl ze moze chodzi o jakąs teleWIZJĘ cyfrową. Ale tez nie mam pewności bo przeciez Wizja się

>połączyła z CANALEM i jest Cyfra+. A wy jaką macie Platformę?

Widzisz, synku co ty wypisujesz na swój kraj? plujesz na Polskę, aż przykro czytać, nienawidzisz swojej ojczyzny a mnie chciałeś pouczać i za mnie się modlić? to dla takich jak ty otwierałem wątki do plucia, teraz rozumiesz?

czy jeszcze nie? pomódl się do mojej dupy ty antypolska gnido

coś ty synku wąchał?

Bierzesz przykład z wodza Kaczora? On tez pieprzy że mnie już teraz tylko zwyczajna ludzka litosc ogarnia.

Z ciekawszych pustych jak łeb premiera haseł wypowiadanych niewykluczam że w narkotycznym upojeniu wymieniłbym:

- "dobro Polski"

- "warunki dobrego rządzenia"

- "dla dobra kraju"

- "moralna odnowa"

- "będą wybory"

- "koalicji już nie ma"

- "dekomunizacja"

- "DeEsBekizacja"

- "DeUBekizacja"

- "lustracja"

- ...i wiele, wiele innych...

A inne kompletnie puste, niewypełnione żadną sensowną treścią hasełka PISu wy byście jeszcze dodali?

Dla wszystkich którzy uważają że troje koalicjanci mają na tyle ambicji żeby serio mowic o wyborach chcialbym sprowadzic na ziemię. Nic z tego! Wyborów nie będzie!!! Chocby ten cyrk trwał kolejne 2 lata. Przeciez tu nie chodzi o rządzenie, tylko o trwanie bo trzeba kredyty pospłacac. Spór nie dotyczy kwestii merytorycznych. spór się toczy o strefy wpływów i obsadę lukratywnych stanowisk. Sądzicie ze premier lub Giertych lub Lepper mówią poważnie że będą wybory??? He, he, he. Na to trzeba miec odrobinę przyzwoitosci i ambicji.

a na temat żydów

to JKM pisze:

Zyski z Holocaustu

JKM - korwin-mikke.blog.onet.pl - 2007-07-19 21:34:00

Jedną ze spiskowych teoryj (nie wiemy, czy należy to do "Spiskowej Teorii Dziejów", bo jak na razie nie znamy definicji STD...) jest teoria głoszona przez Stanisława Michalkiewicza, że cała afera Jedwabnego...

(Tak à propos : rok temu Adam Michnik napisał, że chętnie opublikuje obiektywny tekst nt. zbrodni w Jedwabnem, choćby nie zgadzał się z poglądami "GW". Napisałem tekst, redakcja "GW" mozoliła się nad nim dwa tygodnie - po czym odrzuciła. Opinia, jaką otrzymałem prywatnie od jednego Ważnego Redaktora "GW:" brzmiała: "Ma Pan oczywiście rację, i prawie cała Redakcja się z tym zgadza, ale TEGO nie można opublikować..."!

Słyszałem, że p.Wanda Rapaczynski złożyła rezygnację z prezesury AGORY; jeśli w "GW" coś się zmieniło - to proszę bardzo, czekam tydzień na zgłoszenie się Redakcji do mnie. Po tym tygodniu może się też zgłosić inna redakcja - kto pierwszy, ten lepszy)

...służyła tylko jednemu celowi: zrobieniu "podkładki" pod akcję wyciągnięcia od Polski ok.$65 mld odszkodowania - za prawdziwe lub urojone straty. By było jasne: prawdziwe roszczenia właścicieli (i ich spadkobierców - ale nie tylko Żydów, na litość Boską!) trzeba zaspokoić. Jednak ogromna większość tych roszczeń to roszczenia "Przedsiębiorstwa HOLOKAUST" "w zastępstwie" rodzin wymordowanych. I tu odpowiedzią musi być stanowcze: NIE! Ci Żydzi byli obywatelami polskimi i - w przypadku braku spadkobierców - dziedziczy po nich państwo polskie, a nie "Przedsiębiorstwo HOLOKAUST".

Jest, nawiasem pisząc, ciekawe, że odszkodowań dla polskich Żydów (których w Polsce przedwojennej było 3,9 mln, z czego połowa na terenach obecnie litewskich, białoruskich lub ukraińskich) domagają się ci sami na ogół ludzie, którzy (nie wiem po co) jak świętości bronią dość absurdalnej tezy, że Adolf Hitler wymordował aż 6 milionów Żydów.

W sprawie "Jedwabne jako przygrywka do akcji: dajcie FORSĘ!" wierzę w "spisek" - nie wymagający zresztą żadnych szczególnych knowań. Jeden Żyd pisze (za lekką zachętą) kłamliwą książkę, 15 wpływowych Żydów (wykonanie 15 telefonów przez jedną osobę daje się załatwić w półtorej godziny) robi jej ogromny rozgłos, dalej leci to już samo, Żydzi sami wiedzą, co robić, bo Żydzi amerykańscy są z reguły nastawieni anty-polsko.

Teraz pytanie: "Dlaczego amerykańscy (i nie tylko) Żydzi są z reguły nastawieni anty-polsko?" W dodatku: znacznie bardziej anty-polsko, niż anty-niemiecko?

Jest to pozornie zdumiewające - ale tylko pozornie. Jest bowiem prawdą, że hitlerowcy postępowali z Żydami sto razy okrutniej, niż Polacy - czy to w II RP, czy w PRL, czy w III RP. Jednak Żydzi skrzywdzeni przez Niemców nie żyją - a Żydzi skrzywdzeni przez Polaków - jak najbardziej!!

Jeśli Żyd wielkim kosztem, oszczędzając przez cztery miesiące, wprawił w swoim sklepiku ogromna szybę wystawową, a jakiś cham z ONR stłukł ją pałką - to ten Żyd pamięta to do dziś, i pamiętają jego dzieci. Jeśli Żyd oberwał kijem w jakimś pogromie, jeśli czuł się w 1968 roku szykanowany i wolał wyjechać z Polski (gdzie przecież czuł się dobrze!) - to odbiera to (i słusznie) jako wielką krzywdę.

A Żydów skrzywdzonych przez Niemców prawie nie ma. Mordowali całymi rodzinami*...

I to jest wyjaśnienie.

Śp.Mikołaj Machiavelli pisał, że wroga trzeba albo zabić i to z całą rodziną - albo przekupić; nie wolno natomiast lekko krzywdzić. Niemcy część Żydów wymordowali, resztę przekupili - i teraz wszystkie pretensje kierowane są do Polaków. A, że na tym dodatkowo robi pieniądze "Przedsiębiorstwo HOLOCAUST" świetnie opisane przez p.prof.Normana G. Finkelsteina - to przecież absolutna prawda.

W teorię głoszoną przez Stanisława Michalkiweicza wierzę - bo odebrałem staranne wykształcenie metodologiczne i jestem nauczony, by wybierać tę teorię, która najprościej tłumaczy zjawisko. W tym przypadku: dziwnych ko-incydencyj w czasie roszczeń - i "afer". Nie wymaga to istnienia żadnej "Spiskowej Teorii Dziejów".

Czy to, że kilku Żydów zadzwoniło do kilkunastu czy kilkudziesięciu wpływowych Żydów, a ci w oparciu o jedną książkę rozpętali nagonkę na Polskę, nazwiemy "spiskiem" - to już inna sprawa.

========

* W ostatnich tygodniach w Izraelu powstało stowarzyszenie "dzieci", domagających się od Niemców odszkodowania za to, że ich rodzice NIE zostali wprawdzie wymordowani w Holokauście - ale te dzieci mimo to mają uraz psychiczny i chcą (teraz!) FORSĘ! I kto wie, czy nie dostaną. Hucpa nieprawdopodobna, ale... na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą!

>jozwa maryn

Ad nazi i rasistowska mądrośc

To samo można powiedzieć chyba o Murzynach, Chińczykach, Australijczykach czy Eskimosach.

Zarazą nazizmu zarażone są kraje i narody sąsiadujące z Niemcami lub w jakis sposób dornknięte ich działaniami wojennymi.

Natomiast grupę gówniarzy z młodzieżowej przybudówki należy zlać gdyż są daleko od koryta i nie prezentują nic poza krzywymi ryjami. Brak im finezji do zajmowania się polityką to awanturnicy prości jak cep z alkoholową agresją.

Jak się im każe to założą galny i pokrzyczą "Sieg Heil" bo od tego oni są.

>aaalfred, 19 Lip 2007, 17:50

Jednak jesteś kretynem chłopcze. Nie rozumiesz co ktoś pisze i nie rozumiesz

tego, co sam piszesz.

noster napisał:

>>W czwartek mija rok od udzielenia przez Sejm wotum zaufania rządowi Jarosława Kaczyńskiego. We

>>wstępie do przygotowanej z tej okazji publikacji, premier podkreślił, że w ciągu roku jego

>>gabinetowi "udało się więcej niż poprzednikom" (schrzanic - w domyśle), choć - jak przyznał - nie

>>udało się jeszcze zrealizować wszystkich zapowiedzi. Premier dodał że rząd ma "WIZJĘ".

>>Początkowo sadziłem ze chodzi o jakąś wizję NARKOTYCZNĄ sądząc po tym bełkocie...

a ty:

>>Widzisz, synku co ty wypisujesz na swój kraj? plujesz na Polskę, aż przykro czytać, nienawidzisz

>swojej ojczyzny ...(dalej jakieś pierdoły)

Jak widać, według ciebie Kaczor=Polska a ktoś, kto robi sobie jaja z premiera nienawidzi swojej

ojczyzny. No to już debilizm do sześcianu.

Na jakiej zasadzie premier=ojczyzna? Każdy premier, czy tylko wybrani. Jeżeli każdy, to również

Pawlak czy Oleksy. Jeżeli nie, to kto ich wybiera? Ty? Na jakiej zasadzie? Na takiej, że ich lubisz?

To w takim razie ty jesteś jeszcze bardziej Polską niż oni.

Dalej tego nie ciągnę, bo nie wydaje mi się, żebyś coś z tego zrozumiał.

Ale jednak widzę w tym coś pozytywnego: głupota połączona z uwielbieniem dla Kaczorów

pozwoli ci zrobić karierę w Abwehrze lub w CBA.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, daj mu spokój. To czy jest kretynem czy nie każdy sam niech wyciągnie wnioski. Ale jestem pewien ze 95 procent czytelników tego forum wyciągnie te same wnioski, wiec po co zniżac się do jego poziomu? Nasłuchał się Rydzo-Kaczych propagandowych bzdur i stąd sie to bierze. Zaryzykowałbym nawet że to nie jego wina. Nie każdego Bozia po równo obdarowała rozumem... Ja np. ze współczuciem po katolicku i ze zrozumieniem się nad nim pochylam.

Myślę że to jest całkiem realne. Historia odnotowuje już podobnie zaskakujące wyniki wyborów. By spojrzec na Białorus - tam każde wybory na swój sposób zadziwiają cały świat. U nas też wszystko do tego zmierza.

• Redaktorzy

"Jak widać, według ciebie Kaczor=Polska a ktoś, kto robi sobie jaja z premiera nienawidzi swojej

ojczyzny. No to już debilizm do sześcianu."

Polska to - On. To takie proste. Jeżeli ktoś wypowiada sie sceptycznie o politykach z wadą wymowy - poniża Polskę. Jeżeli uważa, że mężczyźni powyżej 150 cm prezentują się lepiej niż ci poniżej - obraża Polskę. Jeżeli powątpiewa w sens nieposiadania konta w banku - obraża Polskę. Jeżeli uważa, ze facet powinien być najszerszy w obrębie pasa barkowego, a nie w zadku i w łepetynie - obraża Polskę. Jeśli jest przeciwnikiem sztukowania sznurowadeł - obraża Polskę. I jeśli wreszcie osobiście woli innego premiera Polski niż obecnego - obraża Polskę. Co, że niby to wszystko razem Tworki? Nie ważcie się obrażać Polski...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.