Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Tak zrobilem glupote ze nie sprawdzilem akustyki pokoi. Wlaciwie zamiast tego calego zamieszania noszenia kolumnitp moglem spokojnie zaprosic do domu znajomuych z forum i nie najdl bym sie wstydu za prezentacje bez sensu na as. Nie musail bym nosis tych kolumni reszty gratow i koledzy od diy tez by sie nie osmieszyli. bylo by cacy a sponsorzy wypili by nasze zdrowie. nauczka na przyszlosc. trzeba myslec i w czasie juz zawodowych prezentacji powinienem najpierw zbadac akustyke pomieszczen. bede goraco zabiegal aby kolejna wystawa audio odbyla sie w innym terminie i w innym miejscu. lepszym akustycznie i za mniejsza kase. A byc moze i bez biletow. Koszt prezentacji jest jednak zaporowy i wielu ciekawych producentow z Polski nie moze sobie na nia pozwolic. Szczegolnie ci poczatkujacy.

>>A co do jakosci dzwieku Salwka chwalonego przez kopaczmopa to nalesnik na marantz gra z jakoscia jaka slyszales na sluchawkach ze slawka i maranciunia.

przyznam szczerze ze w przeciwienstwie do sceptykow jestem w to w stanie uwierzyc i chetnie bym posluchal Twego systemu w innych warunkach. W tych , nie bylo zle ale tez nie bylo jakos bardzo dobrze.

Rozmawialem o tym w drodze powrotnej z Michalem- ze cos nie zagralo...a chyba moglo.

Senicz powiedz szzcerze - przygotujesz jakies poprawki w systemie? wedlug mnie warto, nie patrzac na tabun krytykow.

Co do glosnosci uwazam ze faktycznie ta duza glosnosc ( ciut za duza - naprawde szkoda ze nie bylo to 10-20% ciszej) przelozyla sie i spotegowala ten dudniacy bas. Do tego i czasem wysokie wydawaly sie krzykliwe. Byc moze braklo Nalesnikowi mocy (?) byc moze kwestia glosnikow w Marantzu. Tak na dobra sprawe napisze raz jeszcze ze najlepiej wypadly na AS wlasnie kolumny z malymi glsonikami niskosredniotonowymi -tj 16-18cm- nic nie dudnilo, moglo sie wydawac ze sa po prostu kulturalniejsze.

Jesli zagra to tak jak Slawek na sluchawkach to nie bede mial zastrzezen.

PS. Tyle slysze o dudnieniu - a moze ktos mi powie co graly Siesty Protonsila - bas oderwany od reszty, dmuchajacy z taka sila ze szkoda gadac - u Senicza dudnil ale chociaz byl jakos scalony.

Bardzo mi sie podobał Włodka Sławek z Sennheiserami chyba 650 (zawsze myle) sprowadził bas do normalniejszych rozmiarów i słuchawki te zyskały weług mnie bardzo na wartości.Moje Sony MDR-7509 już tak fajnie z nim nie współpracowały,zreszta Włodek mówił wczesniej że będa z niskoomowcami problemy troche kłuły po uszach ale i tak było nieżle chociaż jak na razie Lake People G99/2 z nimi najlepiej współpracuje. Muszę też stwierdzić że moje słuchawki niestety ale obnażały niedostatki napedów (dla tego nazywaja je monitorowymi) i fajniej z Maracunia się słuchało z n.p. Philipsów Marka 41 ATH 2000 no i z Yamaszek Intuosa.Grado Michelangelo grały najlepiej na jego wzmaku ale tu się nie dziwię tak można dobrze półączyć klocki ze sprzetem jak sie go ma pod reką Włodek niestety nie miał u siebie jakiś ekstra słuchawek ale i tak zrobił w krótkim !!! czasie coś na przyzwoitym poziomie Grado Rs1 grały najlepiej na Lake People G93 miedzy nimi była dobra synergia i LP łagodził ta ostrość uśmiechniętych słuchawek za to Marka 41 AKG 141 ? grały lepiej z Lake People G99/2 no i tak to jest z tymi klockami Tomek przyniusł prototyp obudowy Sansui SS- 100 ale one wymagaja wielu prób i jeszcze nie przyszedł na nie czas że by opisywać jak to grało w systemach .Wcześniej w Krakowie też były aż trzy różne zestawy dobrze sparowanych słuchawek i to co jednym służyło inne zabijało ale na temat Krakowa moze niech się jeszcze wypowie kolega headfan bo jakiś milczacy się zrobił po odsłuchu.Intuos mógłbyś jakoś jeszcze usystematyzować te słuchawki które do nas trafiły bo mi się zaczyna z tymi symbolami kićkac

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie podlaczylem nalesnika bo zauwazylem ze jednak gniazda sluchawkowe maja tendecje do zwarc wyjsc gdyz slawek majacy 3 wyjscia byl zwierany przez kolejne podlaczane sluchawki gdyz dzwiek chwilowo znikal. nie jest to dla niego grozne ale nalesnik mogl pasc od takiego zwarcia. W domu oczywiscie bedzie taka mozliwosc gdyz mam gniazko na przwodach nie powodujace zwarc. i dopiero nalesnik z maranciuniem daja przekaz wspanialej jakosci. Byc moze nalesnik ma zbyt mala moc wyjsciowa.? i dusil sie na wiekszej mocy? moge to poprawic ustawiajac inne pukty pracy stopni sterujacych ale wtedy zacznie sie bardzo grzac. Ale co tam podkrece mu obroty wiatraczka na radiatorze i bedzie cacy.

>>kopaczmopa

dluga droga chlopie przed Toba, co to jest iriver

hehe widze ze zadales sobie trudu i przeczytales 'w o mnie' - z tym ze od czasu napisania tam wiele sie zmienilo. A ze nie wiesz co to jest iRiver to wpisz w google moze cos wyskoczy.

Troche jednak szkoda ze pouczanie tutaj wedlug wielu jest skorelowane ze stanem posiadania.

Senicz wiem ze twierdzisz ze okablowanie nie wplywa na brzmienie Twojego systemu ale moze warto sie zaopatrzyc w jakies tanie grajace kabelki typu Procab i posluchac. Szzcerze mowiac po prostu bym na Twoim miejscu pokombinowal. I po przesluchaniu Slawka z calego serca Ci zycze wystawy na nastepnym AS.

Co do Slawka - czy jest szansa na jego produkcje seryjna?

Panie Włodku. Było nas 5 chłopa i kilka razy wracaliśmy do 701. Było nieźle. Cudów nie ma ale rozjechał Pan wielu mimo, że mieli sieciówki droższe niż Pana cały zestaw. W drodze powrotnej rozmawialiśmy - wszyscy zapamiętaliśmy dźwięk, pokój i autora. W imieniu całej piątki pozdrawiam.

MI niestety nie udało się posłuchać zestawu Senicza w 701 bo byłem na AS w niedziele. Niemniej jednak chętnie zapoznałbym się z jego brzmieniem bo coś czuje, że to niezły zestaw. Sponsorem pok. 701 nie byłem ale mam nadzieję, że uda mi się wkręcić "na krzywy ryj" na jakiś odsłuch tego systemu w bliskim terminie :)

Zostawiajac sprawe mojej prezentacji na boku powroce do problemu prezentowania wokali w systemech. Szczegolnie wokalistki sa niezwykle trudne do czystego przetworzenia i emisji. Taka kontrola jest bardzo latwa i ona niezwykle upraszcza wybor zestawow. Wystarcza 2-3 nagrania i natychmiast wiemy czy warto dalej sluchac systemu i wedrowac do innego wystawcy. Kontrola wykazala ze wlasciwie wszystkie systemy mialy problemy z kobietami. Bardzo slabo wypadl mbl ktory tez inaczej niz reszta stawki podbarwial glos kobiet. Wyraznie je pogrubial i dodawal wysokiego metalicznego akcentu. Niestety mieli tylko plyte Barber wiec i tak poradzil sobie z nia duzo lepeij od takich glosikow na N. Cole. Np. super testem na sluchawki jest Lennox z koncertu. W czasie testu doslownie tylko kilka par zdolalo ja gladko odtworzyc. Przypadkowo jeszcze jedna piosenka jakiejs wokalistki wpadla nam z Tomkiem w rece ktora majac tak dziwnie nagrany glos wokalistki stawia przed sluchawkami i byc moze glosnikami, bardzo powazne wyzwanie. ja dobrze - prawie bez klopotow - odtworzyly tylko Yamahy Tomka i K141. te ostatnie niestety maja wiele innych wad choc do kontroli nagran sa super. Co powoduje ze wokale sa tak trudne do odtworzenia? podzialy membran. Przy wokalach wszelkie uchybienia na srednicy sa bardzo slyszalne. I latwe do wychwycenia. Mozg jest bardzo wyczulony na drobne zmiany w tembrze glosu. Szczegolnie kobiet.

senicz -->

Pomijając Twoją prezentację, gdzie Twoim zdaniem wokal zabrzmiał najlepiej, najdokładniej ?

Ciekaw jestem jaki zestaw wymienisz!

Tak się składa że moje zainteresowania muzyczne to głównie wokalistyka :)

zdezi

Senicz

>Co powodujeze wokale są trudne do odtworzenia?podział membran.

>Przy wokalach wszelkie uchybienia na średnicy są słyszalne.

Trochę się SENICZ spóżniłeś z tym odkryciem,chyba około dwóch dni.

Zauwazauważ koleżko, że ponad tymi podziałami jest cos takiego jak materiał

z którego została zrobiona membrana i choćbyś wpieprzył do swojego wynalazku

10 głośników i złotą zwrotnice to i tak z takiej kaszaniarskiej membrany nie wyciągniesz

nic lepszego, poza jazgotem na wokalach.

?

to ja tez dorzuce swoje 3 grosze

bylem na AS w sobote, do Senicza trafilem poznym popoludniem jako ze byl na koncu :)

jest to jedna z prezentacji na ktorych sie nie zawiodlem, miala byc kicha i byla

nie ma co tu za duzo pisac w zasadzie w kazdym aspekcie bylo zle albo bardzo zle, byl to dzwiek na poziomie altusow z elektronika diory z lat 80

poz.

Tak czytam ten wątek i myślę sobie, że na upartego można porównywać starą WFM-kę do nowego Mercedesa albo ręczną wiertarkę do obrabiarki CNC... Zawsze parę cech wspólnych się znajdzie... Tylko po co na ten temat bić tyle piany? ;-)

Po przeczytaniu wątku, oczywistym wydaje się być fakt sabotażu podłogi

w pok. 701 przez korporacyjnych producentów.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Może Forumowa Komisja Śledcza ?

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Ciekawe ze Kryla nie bylo na wystawie? czyzby bankructwo. Moze odplynal na zimowisko albo albatrosy wyzarly?

Chyba jedanak wymienie cewki na rdzeniach kukowych w zwrotnicy na zwykle? moze przy wiekszej mocy ferryt sie nasycal jak i tez znieksztalcal? hm, ciekawe.

>senicz, 12 Lis 2007, 09:10

>Chyba jedanak wymienie cewki na rdzeniach kukowych w zwrotnicy na zwykle? moze przy wiekszej mocy

>ferryt sie nasycal jak i tez znieksztalcal? hm, ciekawe.

A wzorów na to jakichś nie ma? Może by tak do książki zajrzał?

Jestem Europejczykiem.

Najdelikatniejsze słowo dotyczące prezentacji DIY/SENICZ- T R A G E D I A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Byłem w pokoju Senicza, z ciekawości zrodzonej szumem na forum . Wniosek - Senicz wybrał sobie na uprawianie radosnej twórczości poletko audiofilskie i mogliśmy zobaczyc fristajlowo-oldskulową prezentację. Grało kiepsko, ale klimat nie do podrobienia. Dzięki MISTRZU, może jakiś performens pt ,,Dźwięki ukryte w przedmiotach''.

A jak myslicie bedzie lepeiej. Moze zdolam zrobic tej klasy sprzet jak koledzy w niedziele pokazali? to byla jazda co? stx powalil cale pietro na kolana. Nie myslalem ze to takie proste. A co do Marantz to jednak wymienie te cewki na zwykle. Ferryt chyba sie nie nadaje? a moze te bipolary wywalic? mam od starych pralek troche kondow teraz sa na topie. Olejaki. Troche wycieklo ale Olka naleje i uzupelnie ubytki. A co, glowka pracuje. czyli system za 600zl sie nie sprawdzil.No i te natynkowe przewody? moze to ich wina? moze powinieme uzyc podtynkowych? ale jedno mnie ucieszylo ze tak jak u mnie nigdzie podloga nie wibrowala.

a moze zajmij sie budowlanką ..pewnie tez maja swoje fora..i nie bedzie juz wiecej gownianych gipsowych scian i syfiastych podwójnych podlug!! Moze nawet bedziesz wystawial swoj certyfikat? to dopiero bedzie frajda..nastepne AS2008 w hotelu z certyfikatem Senicza!!!!

Czytam tak te opinie i mysle sobie ze czas poczytac Witorta. Ciekawe co Mistrz pisze o glosnikach? Trop stx to fajna sprawa americano chwali stx za cudowne brzmienie. A wiadomo americano sie super zna i ma sluch. Reszta kolegow tez pieje z zachwytu nad stx. Ale otworzylem puszek pandora. teraz na as to jeden pokoj to bedzie hiend a drugi hident. Mokrzycki bedzie musial zrobic selekcje wystawcow.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.