Skocz do zawartości
IGNORED

Agnieszka - Brawo !

Frank

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, samą reklamą i PR doszła do czwartego miejsca w WTA, półfinału Wimbledonu w tym roku, finału w zeszłym.

Chłopie zastanów się co piszesz.

Nie piszę tego z radością, to są fakty.

w świadomości i historii liczą się ci , co wygrali, pokonanych nikt nie pamięta......Radwańska nie ma mentalności zwycięzcy, wiecznie będzie coś przegrywać.....

To faktycznie może być psychika. Zobaczcie jak inni zawodnicy się mobilizują krzycząc, ciesząc się, dodając sobie animuszu podczas meczy po udanych zagraniach. Owszem, Radwańska może być introwertyczką, ale to trzeba i da się wyćwiczyć - daje power, sportową agresję, i ma wpływ na przeciwnika. Być może to by jej coś dało.

Powrót po dłuższej przerwie...

Tak, samą reklamą i PR doszła do czwartego miejsca w WTA, półfinału Wimbledonu w tym roku, finału w zeszłym.

Chłopie zastanów się co piszesz.

To czwarte miejsce to jakaś brednia. Czyli powinna być jedną z czterech-pięciu tenisistek wygrywających turnieje. Zgadza się? A dla niej sukcesem jest ćwierć-półfinał. Pewnie te punkty biorą się z ilości a nie z jakości.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

zachowanie panienki z Krakowa wobec rywalki -poniżej pasa. lepiej zamknąć wątek, nie ma o kim pisać

No niestety.

Cieszy fakt, że mamy rodaczkę w tak prestiżowych turniejach i to jeszcze z szansami na wygraną.

Jednak jej zachowanie w stosunku do rywalki, która była lepsza, nam chluby nie przynosi.

Ja rozumiem, że to jest sport, że są ogromne emocje, ale zachowania względem rywali też się trzeba uczyć.

To w końcu jest tenis a nie boks!

Nikt z nas nie wie co się może dziać wewnątrz czlowieka mierzącego się na takim poziomie sportowym i w turnieju o takim prestiżu.To jest jeszcze młoda dziewczyna i ma swój "charakterek" przy okazji.

Pamiętacie co robiła Hingis,nie tak dawno przecież,w meczu z Seles?Też dała niezły popis przy którym chłodne pożegnanie Agnieszki to tylko mały foch zmęczonej,rozczarowanej młodej osoby.

Nie przypadkiem wspominam Hingis,nieco podobny styl gry do Radwańskiej,choć szwajcarka-jak dla mnie ostatni wirtuoz kobiecej rakiety,grała przed erą babo-terminatorów o średnim wzroście 190cm i serwisie Samprasa,to jest nudny tenis:byle "zabić" przeciwniczkę.Należy się więc cieszyć,że w pierwszej 5-ce jest dziewczyna,która gra nieco inaczej.

Nie przewiduję aby Agnieszka mierzyła się z osiągnięciami Martiny Hingis,widzę jak często czuje bezsilność wobec "siły" po drugiej stronie siatki ale próbuje i często jej regularna,dokładna,pomysłowa gra przynosi całkiem przyzwoite efekty.

Może doczekamy się Wielkiego Szlema pań...jest jeszcze czas:)

l'enfant sauvage

Łał ... Ale czad ... Niedługo się okaże że 4 lokatę na świecie - ma Radwańska za uśmiech ...

Krytycy Agnieszki - weźcie i się napijcie zimnej wody ...

Radwańska to jedna z najlepszych tenisistek świata . Do tego co ma - doszła ciężką pracą i pomocą rodziny - trutnie z związku tenisowego jej pomagać nie chcieli . Przypadkowo nie grała po raz drugi z rzędu w półfinale Wimbledonu ...

To że pożegnała chłodno Lisicką - to nie powód by Agnieszkę linczować ...

No ale media mainstreamowe tylko czekają by Agnieszce przywalić - od czasu jak powiedziała że daje czerwoną kartkę TVN ... Od tego czasu - coraz więcej chamskich ataków na Radwańską ... Ostatni przykład - na Onecie - tytuł notki - "Jest decyzja ws.skandalu z arbitrem i Radwańską - wchodzimy , a tu notka o Siejewiczu - jednym z sędziów piłki kopanej i ANI SŁOWA o JAKIMKOLWIEK powiązaniu Siejewicza z Radwańską ... No ale w tytule - skojarzenie rzucone .. Radwańska , sędzia , afera ...

Ostatni przykład - na Onecie - tytuł notki - "Jest decyzja ws.skandalu z arbitrem i Radwańską - wchodzimy , a tu notka o Siejewiczu - jednym z sędziów piłki kopanej i ANI SŁOWA o JAKIMKOLWIEK powiązaniu Siejewicza z Radwańską ... No ale w tytule - skojarzenie rzucone .. Radwańska , sędzia , afera ...

Trochę powiązania jest bo ponoć obstawiał u bukmacherów mecz Radwańskiej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

l'enfant sauvage

pilot, co za brednie tu wklejasz?- sam na własne oczy widziałem zachowanie panienki z Krakowa, chamstwo i buractwo i tyle. zdjęcia można wyretuszować, zrobić ujęcie z innej kamery, z innego ujęcia, a przekazu live nic nie zastąpi.

Tu nie ma retuszu. Zdjęcia sa autentyczne. Daily chwyciło sekundę, może dwie wcześniej. Faktem jest że Agnieszka nie patrzyła jej w oczy, podała rękę patrząc w jej stronę po czym błyskawicznie odwróciła się i odeszła. Zachowanie może i nie było godne, Agnieszka za bardzo wierzyła chyba w wygraną i ciężko jej było przełknąć porażkę.

Co ty chłopie piszesz?

O geście Radwańskiej zrobiło się u nas głośno dopiero po tym, jak napisały o tym zagraniczne media. Meczu nie oglądałem, śledziłem notatki w necie i na początku była mowa wyłącznie o chłodnym pożegnaniu. Dopiero jak zagraniczne serwisy zrobiły z tego aferę zaczęto o tym pisać u nas.

Jestem Europejczykiem.

Eee,tam.

Widziałem już gorsze podziękowania :).

Lepiej by się zajęli jęczeniem Szarapowej i Azarenki,to jest dopiero żenujące i obrzydliwe.

Tym bardziej,że podobno na treningach tak bardzo nie wyją.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Jutro po raz kolejny Aga stanie do walki z Williams.Starszą już parę razy ograła,jednak po dzisiejszych męczarniach z Kerber zbyt dużych nadziei na pierwsze zwycięstwo z cyborgiem raczej nie ma.

l'enfant sauvage

Przypadkiem ogladałem końcówke meczu i widzę cały czas taka sama taktykę - czekanie na błędy przeciwniczki. Serena popełnia błędy, czasem ma całkiem długie okresy rozkojarzenia ale w decydujących momentach potrafi sie skupić i zagrać bezbłędnie. Poza tym jest dobra deblistką i niespodziewane skróty nie zrobia na niej wrażenia.

Radwańska żeby wygrać musiałaby z nia zagrać tak, jak w końcówce drugiego seta z Kerber czyli agresywnie, skracać wymiany, iść do siatki, cały czas wywierać presję.

Każda inna taktyka to recepta na przegraną, w najlepszym przypadku w ładnym stylu. Ale chyba nie oto w tym wszystkim chodzi ;-).

Jestem Europejczykiem.

Zgadza się,powinna cały czas dążyć do krótkiej gry przy siatce,tam szanse są 50/50,a długie wymiany z końca kortu...hmm,tutaj jest tylko Serena,później długo,długo nic i dopiero może Szarapowa.

Trzeba będzie chyba liczyć jedynie na sporą dawkę unforced errors ze strony Williams,chociaż od kilku lat w tym aspekcie też już jej przeciwniczki za dużo nie dostają.

Seta w finale Wimbledonu jej urwała,czyli da się.Tak czy inaczej szanse nie są nadzwyczajne;)

Mecz o 11.00 na TVP Sport.

l'enfant sauvage

Co było do przewidzenia...

Natomiast w jutrzejszym finale Jankovic będzie miała znacznie więcej atutów w ręku,już 4 razy odprawiała wcześniej z kwitkiem młodszą Williams,a znów Jankovic nie potrafi grać z Radwańską,z którą ma bardzo słaby bilans bezpośredni,więc pewnie cieszy ją wynik drugiego półfinału.

A tak na marginesie:V.Williams jest już zdaje się po 30-tce,wie ktoś kiedy ma zamiar skończyć karierę? ;-)

A tak poważniej:musiałby się w tej chwili pokazać ktoś pokroju J.Henin(wspaniały jednoręczny backhand) lub M.Hingis aby przeciwstawić się amerykance.

Podejrzewam,że jutrzejszy finał może być bardziej zacięty i nieco bardziej interesujący,Jelena ma patent na numer 1 kobiecego tenisa.

l'enfant sauvage

Syrena ma zdaje sie jakies problemy z plecami co może Jankovic ułatwić zadanie. Oglądałem jej mecz z Kvitową i wydaje się być w dobrej formie, zarówno fizycznej jak i psychicznej. Mecz spektakularnie wygrany po porażce w pierwszym secie powinien dodatkowo dodać jej pewności siebie.

Jestem Europejczykiem.

• 3 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.