Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

=>Do zestawu dorzyciłęm Suba Velodyne CHT-10Q ktory

>gra ponizej 65 MHZ.. naprawdę polecam go:)

Ja tam nawet tych 65 MHZ na starość nie słyszę, nie wiem po co komu taki sub ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W ogóle stereo z subwooferem jak dla mnie ma się ni jak do siebie.Np do twoich 803,słyszałem je kiedyś w sklepie Top HiFi grała jakaś perkusja,bęben grał bardzo doniośle:D

Mr Magic, 14 Lip 2009, 11:33

>W ogóle stereo z subwooferem jak dla mnie ma się ni jak do siebie.Np do twoich 803,słyszałem je

>kiedyś w sklepie Top HiFi grała jakaś perkusja,bęben grał bardzo doniośle:D

No to Twoje zdanie, poczytaj forum to zobaczysz.. a pozatym podepnij pożadnego Suba do sibie to zobaczysz czego w Twoim zestawie brakuje. Nie kupiłem go aby kupic..

Pozatym w sklepie pewno słuchałeś 803s a ja mam N803 wiec troche różnicy w bassie jest. Pozatym inne uwarunkowania pomieszczenia itd.. Sub daje mi głębie której nie było.. Pozatym zestawu używam do kina domowego gdzie przy koncertach brakowało tego uderzenia..

No widzisz jeśli czujesz ze brakuje ci basu w tych bowersah można je doładować tak jak to zrobiłeś subem,ale czy nadal gra tak spójnie? proponuje nie porównywać naszych grajków bo to trochę nie ta półka,miałem już głośniki z subem które trzęsły płucami i mam już tego serdecznie dość

no wieże że tak jest:D ja sobie nic nie podłącze nawet na próbę,jak bym wypożyczył jakiś ze sklepu,bo nie mam wyjścia w wzmaku na sub,a biernego mój wzmak już nie pociągnie odoatkowo

witam a co ja mam zrobic ...mam b&w cdm 7se ze sprzetem jak w o mnie ??? mam tyle basu -dobrze kontrolowanego i bardzo mocna dynamike(bas refleks 1 szt. z przodu tak mocno dmucha ze zimno sie robi w pokoju) , moj sub nie jest mi wcale potrzebny w stereo to smieszne aby go uzywac a w Kd , moze byc .....te kolumny pokazuja swa zywiolowosc i potezna dynamike np. w nagraniach Kodo , JMJ np Aero badz Magnetic Fields, juz nie wspomne o Dire Straits.

jak nie masz wyjść pre ampa to nic nie szkodzi, wiekszość subów ma również wejscia wysokopoziomowe, pasywny sub faktycznie jest bez sensu

law123, 14 Lip 2009, 12:54

>witam a co ja mam zrobic ...mam b&w cdm 7se ze sprzetem jak w o mnie ??? mam tyle basu -dobrze

>kontrolowanego i bardzo mocna dynamike(bas refleks 1 szt. z przodu tak mocno dmucha ze zimno sie

>robi w pokoju) , moj sub nie jest mi wcale potrzebny w stereo to smieszne aby go uzywac a w Kd ,

>moze byc .....te kolumny pokazuja swa zywiolowosc i potezna dynamike np. w nagraniach Kodo , JMJ np

>Aero badz Magnetic Fields, juz nie wspomne o Dire Straits.

no to super, niech ci dmucha dalej.. a skąd wiesz czy on jest dobrze kontrolowany? jakos go mierzyłeś? a moze ci tylko się tak zdaje? duzo osób w stereo wpina suba, wtedy dopiero mozna porownac czego brakuje albo czy nic nie brakuje.. ale nie ktorzy sa nie reformowalni wiec na to nic sie juz nie poradzi.. :)

Blady99.... Nikogo nie krytykowalem , tylko poprosilem o pomoc co zrobic jak sie ma potezna dynamike a na dodatek kontrola jest taka ze mi zaden mebel nie podskakuje jak u Ciebie . moze wina u Ciebie jest taka ze nie masz basu z tych B&W bo zle pomieszczenie i sub Ci potrzebny ????? o u mnie pomieszczenie bez zarzutu.

ale mi mebel nie podskakuje.. przeciez nie oto chodzi. Keidys jak mialme BR z tylu to zo zatukalem gabka, basu mi brakuje , mysle ze to wina pomieszczenia jest, nie dosc ze w ukladzie L to troche metrow ejst , a glosno muzyki sluchac nie moge bo mieszkam w bloku. Dobry Sub naprawde cuda moze zdzialac, o ile jest dobrze zestrojny z reszta zestawu..

Blady99

14 Lip 2009, 12:46

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1414 / 734 / 0

gra spójnie, a trzesc tez nie trzesie.. bo nie oto chodzi..ale jak chce, jedne ruch pilotem i kanapa podskakuje:)

Blady99 ma rację ! Sub dodaje tego smaczku nagraniom , którego przy samych kolumnach brakuje. Raczej kolumny nie schodzą tak nisko jak sub. Sub tylko uzupełnia dół pasma. W niektórych nagraniach w ogóle suba nie słychać a w innych cudowanie uzupełnia pasmo. Nadaje nagraniu głębi, której bez suba nie ma. Niby bez suba wszystko brzmi fajnie ale po włączeniu dopiero wiemy co traciliśmy nie mając suba.

Zdecydowanie polecam eksperymenty z subem.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

>gra spójnie, a trzesc tez nie trzesie.. bo nie oto chodzi..ale jak chce, jedne ruch pilotem i kanapa

>podskakuje:)

No bo Sub ma pilota, moge mu zmienic charakterystyke (1 z 4 mozliwych) i podglosnic..

Tylko szukaj dobrego suba..jakiegos velodyna albo REL'a- nie będziesz chciał go oddać potem:) W Velodyne jest to fajne, że nie musze biegać jak mi coś za mocno gra tylko jeden ruch pilotem i jest ok.

Piopio, 14 Lip 2009, 13:26

>Zdecydowanie polecam eksperymenty z subem.

Eksperymenty? Tak.

Raczej eksperymenty...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

L3VY, 8 Lip 2009, 20:04

>Jak ktoś chce zapytać po co ten czerwony dzbanek na monitorze to on został po skręcaniu

>odmierzonych anti-cables. Jak miałem Avance to nie traciłem czasu na sprzątanie jak mogłem słuchać

>muzyki :D

dzbanek nie wazny. ale co to za plakat?

server unreachable;--

>ja wole pobiegac nie bede musial na rowerku pedalowac....a tak na marginesie odstaw coca cole to

>rowerek do piwnicy wlozysz....:):):)

Albo piwo. tez kaloryczne.

Apropos. Najlepiej smakuje po 3 zmianie o 6:36 :)

?👈

Zamawiał ktoś coś w 4Sound.pl? Wygląda ciekawie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawiam się nad rozpraszaczem Schroeder'a 3D

post-17176-100000138 1247670370_thumb.jpg

post-17176-100000139 1247670370_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

A może mi ktos powiedzieć coś na temat tych pułapek basowych ?

Wiem że są to normalne skrzynki BR strojone do różnych częstotliwości i tu mam pytanie.

Do jakich częstotliwości należy je zestroić ? ile Hz ?

Jaki litraz powinny mieć ?

Bo takie pułapki moim zdaniem są do wykonania samemu jak kolumny tyle że bez głośników :)

Do jakich częstotliwości należy je zestroić ? ile Hz ?

Jaki litraz powinny mieć ?

Jak nie zmierzysz to się nie dowiesz. Każde pomieszczenie jest inne i każdy na inny system, więc nikt Ci nie powie na ile Hz trzeba zestroić pułapkę u Ciebie.

Zresztą, może sam producent coś więcej powie.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

JacekN

Odkopałem fajny temat, przerobisz, będziesz sporo wiedział.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam firmę 4sound. Zrobili mi dyfuzory i ceramiczne pułapki basowe, które świetnie spełniają swoje zadanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi