Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny klimat :)! Fire, walk with me...

Haha. Sporo osób kojarzy Lyncha gdy wchodzą do tego pokoju. Gdy włączam Angalo Badalamenti to już jest tak jakbyś był w filmie......

Dla mnie najbardziej miły akcent, to butelczyna Jacka Danielsa na stoliku:)

To tylko do zdjęcia. Kolega je robił na potrzeby jakiegoś magazynu o wnętrzach :-)

super pokoik.

Sprzecik rowniez miodzio :)

pozdrawiam

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Oto mój pokój.

System oparty na komponentach NAD Silver Line S300 oraz S500. Głośniki DAli Suite 3.5. Głośnikowy IXOS bi-wire, Interkonekt Albedo Versus, Kondycjoner Helion, sieciówki Helion. Dodatkowo Bluray Sony S500ES podpięty przez Albedo Flat One. Kino zasila NAD dwukanałowo (wybór świadomy kino pod kątem koncertów słuchamy dwukanałowo - większość zapisanych na płytach ścieżek PCM 2.0 jest najlepiej zrealizowana). Projektor Panasonic PT-AE3000. Całość otoczona kotarą. Sufit natrysk akustyczny. Iluminacja świetlówki zza kotar ściemniane. Ekran kauber ok 80". Jak Wam się podoba?

Jak dla mnie Bomba!. Klimacik jest. Mnie zaimponowało światło ze świetlówek łudząco podobne do słonecznego - zza kotary. Cała reszta także przemyślana. Podoba się

• 2 tygodnie później...

Sorry za słabą jakość zdjęć - to moja elektronika, którą po wielu próbach i zmianach w końcu skompletowałem. Na wiosnę planuję remont mieszkania więc i audio doczeka się profesjonalnych mebelków. Skład zestawu jak w o mnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17794-001237300 1296903444_thumb.jpg

post-17794-097954600 1296903463_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sorry za słabą jakość zdjęć - to moja elektronika, którą po wielu próbach i zmianach w końcu skompletowałem. Na wiosnę planuję remont mieszkania więc i audio doczeka się profesjonalnych mebelków. Skład zestawu jak w o mnie.

Nic ujac nic dodac ,wspanialy pokoik i sprzecik .

Pozdrawiam

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

...desino....zobacz jak z telewizacją zrobił anxion-można podobnie lub nawet trochę lepiej,dobra uwaga yunnana....masz w planie remont , zaproś panią domu do kompa i poglądajcie.....jest tu kilka niezłych rozwiązań......miałem kiedyś podobny dylemat ale kiedy latorośle poszły na swoje , to mam święty spokój w swoim muzyczno - książkowym "gabinecie".....witajcie - wstęp wzbroniony - tylko hi - fi czuby - jak mówi moja domowa czarownic/zk/a...warto niekiedy iść na kompromis bo sprzęt super!pozdr.

Nawet się nie obejrzałem jak mi te wszystkie "graty" przybyły. Obecnie testuję wzmacniacz słuchawkowy Moonlight Reference. Mam nadzieję, że ktoś z Szanownych odnajdzie go na pierwszym zdjęciu :)

Ukryta Zawartość

post-17176-081546300 1297029462_thumb.jpg

post-17176-057486500 1297029578_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Piękne macie te "utroje", może kiedyś (w drugim życiu) się czegoś podobnego dorobię. Tyle pieniędzy poszło na sprzęt plus kable, nie policzę przemeblowania i remontu, wszystko dla dobrego audio. Szkoda tylko że przyzwoitej cyfrówki ( nie wspomnę o lutrzance ) jakoś nie widać na tych zdjęciach. Dwa metry kabla głośnikowego mniej i można już kupić jakiś kompakcik za 300-400zł. :) Bo jakość co poniektórych zdjęć, przecież te fotografowane cuda się obrażą.........

Maly update do systemu dotarly Avangardy Uno. Narazie walcze jeszcze z regulacja ale i tak jest nie super. Zastapily moje Thiele CS2.4.Przepraszam za brak polskich znaków,

Adam

Ukryta Zawartość

post-2784-053986400 1297371907_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W jakim metrażu grają te Avanty? Miałem raz okazję usłyszeć Avantgardy Acoustic Uno, i grały niesamowicie ale w dosyć sporym pomieszczeniu coś około 40m2. Czy te Twoje mają czym oddychać i jak to gra? Od kiedy usłyszałem tuby to już sobie przyrzekłem że kiedyś będę je miał ;) i dosyć sporo o nich czytam i chciałbym wiedzieć jak to wygląda u innych. Śledzę ten wątek ale to chyba pierwsze pokazane Avantgarde.

Nie znam kolumny która poprawnie by grała w takim ustawieniu :-(

poczytajcie o ustawieniu tub bo zasady sa inne i to sugruja fachowcy z avangarda nie ja. a uno zagraja i 16m2 bo sa aktywne a tuby graja do przodu i sweet point jest tez waski...bo trzeba je dogiac do okoo 60 stopni..

Oglądałem galerię od avanta i tam ludzie mają poustawiane tuby w dość ciasnych pomieszczeniach (co mnie bardzo ździwiło, patrząc na wielkość i skuteczność zestawu). Jaki wymiar ma ściana na której są tuby? A co z basem? Ok, wysokie są kierunkowe, tuby grają prosto a co się dzieje z basem bo z tego co wiem to siedzą tam konkretnie przetworniki

ps. pytam teraz bo nie zawsze jest okazja poczytać opinie właściciela sprzętu.

No wlasnie tak rekomeduje Avangarde do rogow...tez mnie to zdziwilo .wiekszosc glosnikow jest ustawiana przez dealera lacznie ze strojeniem basu ktory jest aktywny. Ja ustawialem swoje sam wg sugestji avangarda. Problemu z basem nie mam czego nie moge powiedziec o Thielach. dla niedowiarkow avangarde sugeruje ustawienie w rogu dogiecie 60 stopni a odleglosc miedzy glosnikami minimum 1,5 m!!!. Moj pokoj to 24 m2 odlegosc miedzy glosnikami 2,5m a do bazy 3 m. Kolega wspomnial strone avangarda z galeria .warto zobaczyc jaki monstra ludzie maj w pokojach ja to maly pikus...

Tak jak mówiłem miałem okazję posłuchać avantów w zestawieniu wartym z 500tyś (nie potrafiłem zidentyfikować tych ustrojstw). Żałowałem, że mogłem tego posłuchać... po powrocie do domu stwierdziłem że trzeba było nie wychodzić z domu i cieszyć się tym co się ma, po prostu strzał w potylice ;) mimo to jakbym teraz mógł to znowu poczuć to biegnę na odsłuch. Ostatnie pytanie, używałeś ich jako kino domowe? Jest na forum gość z nautilusami w 70m2 i mówi, że to co dają "pralki" nie potrzebuje żadnego suba. Czy te Uno są w stanie spowodować pożądane w instalacji KD efekt trzęsienia ziemi :)? Pozdrawiam, i gratuluję zestawu.

Tak jak mówiłem miałem okazję posłuchać avantów w zestawieniu wartym z 500tyś (nie potrafiłem zidentyfikować tych ustrojstw). Żałowałem, że mogłem tego posłuchać... po powrocie do domu stwierdziłem że trzeba było nie wychodzić z domu i cieszyć się tym co się ma, po prostu strzał w potylice ;) mimo to jakbym teraz mógł to znowu poczuć to biegnę na odsłuch. Ostatnie pytanie, używałeś ich jako kino domowe? Jest na forum gość z nautilusami w 70m2 i mówi, że to co dają "pralki" nie potrzebuje żadnego suba. Czy te Uno są w stanie spowodować pożądane w instalacji KD efekt trzęsienia ziemi :)? Pozdrawiam, i gratuluję zestawu.

PawelMitsu,

Dziekuje za dobre slowo. Na te kolumny sporo czekalem, znaczy czekalem finansowo i rozmiarowo bo starsze wersje byly wieksze i mialbym problemy je zmiescic. Co do rozmiarów: pokój, kolumny i brzmienie to tuby to inna filozofia i tez musialem siebie przekonywac ze tak ma byc: do rogów do tylu i dogiac...zupelnie odwrotnie niz w Thielach które staly na srodku pokoju.

Pan to wie bo czyta o tubach powtarzam sie dla niedowiarków...

Adaptacja akustyczna ktos wspomnial? Byla przy Thieleach...zerwalem wszystko, czekam i przyzwyczajam sie do brzmienia. W miare odsluchu bede sie bawil i zmienial akustyke. A! no i znowu Avangarde sugeruje: glosniki lubia raczej zywa akustyke bez wykladzin itp....?

Kino? nie próbowlem w 5.1 ale stereo tak...te suby schodza do 20hz!!! mój dom sie poddal i ja tez:) przy wydajnosci 104 dB nawet cichy odsluch(a taki preferuje)daje wystarczajaca dynamike.Poza tym sa aktywne wiec jak komus malo to moze dolodowac!!! :))

Te glosniki nie sa tanie, ale ja sie troche potargowalem i uwazam ze za ta cene trudno znalezc cos fajniejszego...a no i konstrukcje za milion i wiecej maja chyba potworne problemy bo sa drogie a nie oferuja wiecej.

pozdrawiam

Ach i mój system nie kosztowal 500tys.:)))

Podsyłam fotkę sufitu zrobionego z panelu Ecophon, polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mirek24

Bajery, szmery, makintosze, tuby, lampy, super fajne sprzęty. To ja szanowni koledzy i koleżanki cos na ochłodzenie... zestaw klasyk z 1982, na chodzie pomimo że ma już prawie 30 lat. Wrzućcie ponownie wasze złotograje za.... nastepne 30 lat!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podsyłam fotkę sufitu zrobionego z panelu Ecophon, polecam.

Dałeś LEDy czy świetlówki?

Polecam zabawy z kolorami. ja ostatecznie zostałem z lekkim czerwonym światełkiem.

Klimat...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Mój skromny zestaw....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez henryk.t

wczoraj nabyte AP Yara II Superior - "i otoczyła mnie magia :) "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Po małej zmianie, jest zdecydowanie lepiej

Ukryta Zawartość

post-25110-066185000 1298575863_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez henryk.t

[wymoderowano - wypowiedz dot. usunietego wpisu]

Nawiasem mówiąc henryku dlaczego nie sprzęt pod oknem, znaczy po prawej stronie? Tam chyba nie byłoby takiej asymetrii?

Edytowane przez Yamnick
[wymoderowano - wypowiedz dot. usunietego wpisu]

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Oto mój zestaw:

1. Para niesamowitych monitorów brytyjskiej firmy ATC - dla mnie bomba!!!!

2. Ukryty za netbookiem - DAC Styleaudio Ruby 2

3. Netbook Asus PC Eee 901 (tylko foobar i pliczki flaczki:)

4. Wzmacniacz Exposure 2010S2

5. Tuner Sanyo Plus T55 (lata 80)- jest naprawdę niesamowity!!!!

jako dodatek do telewizorka JVC - do kompletu, Blu Ray - DVD - odtwrzacz CD, JVC XV-BP1

Całość budżet ok. 9800zł nie liczę kabelków bo są raczej zwykłe:)

Reasumując jestem bardzo zadowolony:)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Po małej zmianie, jest zdecydowanie lepiej

Raz wystawiłem swoje zdjęcie w tym wątku, pierwsze co usłyszałem to, że adaptacja akustyczna jest do bani. Nie spierałem się bo tak było, wszystko pięknie ładnie czysto jak u Ciebie ale akystycznie kiepsko, na tamten czas dla mnie grało dobrze. Z powodu wyjazdu na studia nie za często mogłem korzystać z posiadanego zestawu. Teraz miałem przerwę i mogłem się pobawić, z nudów stwierdziłem że przewrócę pokój do góry nogami. Niestety ustawienie, które okazało się świetne jest niewykonalne na stałe bo uniemożliwiało by codzienne życie w tym pomieszczeniu. mianowicie: Pokój 22.5 mkw 4.5 na 5 m, wysokość 2,8m, goła podłoga z parkietu. Kolumny podłogowe Infinity reference 51mk2, Wzmacniacz Onkyo A-8620 i kupiony niedawno Onkyo DX-7511. Głośniki ustawiłem na dłuższej ścianie w rozstawie 3 metrów (wcześniej na szerokości 2m), siedzisko odsłuchowe wg. podręcznikowego 60 stopni w stosunku do kolumn i mniej więcej 0.5m od ściany. za głową jedna wielka meblościanka bez żadnych płaskich powierzchni (same książki i jakieś pudła na górze) dwa masywne fotele. Na podłodze między fotelem a głośnikami postanowiłem położyć materac 90cm na 200cm. Kolumny nagle dostały powietrza, zaczęły grać pełną parą. w Końcu powstała scena i stereofonia. Słuchając orkiestry jazzowej i zamykając oczy widzałem instrumenty rozłożone na scenie. Mimo słabego sprzętu przeskok jakościowy bardzo duży. Wiadomo wiele rzeczy jest do poprawy. Pakowanie kasy w drogie sprzęty chyba nie wiele daje przy marnym ustawieniu. Niestety warunki nie pozwalają na pozostawienie takiego ustawienia i trzeba było wrócić do stanu poprzedniego. Pozostaje żyć nadzieją, że kiedyś będę w stanie zafundować sobie dedykowany pokój odsłuchowy :)

Pozdrawiam

Paweł

Edytowane przez PawelMitsu
  • Pokaż nowe odpowiedzi