Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, jbmar napisał:

Jednak jesteś żałosny... Pijesz albo ćpasz.

Nic oprócz filmu nie ma , to po czym mam ocenić , po sympatii , marce , wyodrażać sobie , czy zwyczajnie policzyć ile to kosztuje?

Wycieczki personalne sobie odpuść , to nie kółko wzajemnej adoracji.

Chyba źle mnie rozumiesz ,  nie krytykuje kolumn tylko dźwięk jaki wyszedł na filmie.

5 godzin temu, Tal napisał:

Nie ma to jak forumowy krytyk któremu wiecznie coś nie pasuje.

e , wcale nie wiecznie , kilka systemów się podobało. 😜

Edytowane przez bolo_senor
24 minuty temu, jbmar napisał:

Panie bolo, nie musisz się aż tak pocić. To tylko nasza zabawa/pasja 😉

tym bardziej nie rozumiem po co był ten wpis #21512 🙄

U mnie w ostatnich miesiącach trochę zmian. A zaczęły się od dość przypadkowego zakupy lx2 w outlecie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_20231023_150317.jpg

IMG_20240610_070257.jpg

Jutro będzie jeszcze inaczej, bo ostatecznie żegnam się z techniką magnetofonową.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Misio38 napisał:

U mnie w ostatnich miesiącach trochę zmian. A zaczęły się od dość przypadkowego zakupy lx2 w outlecie.

IMG_20230317_140459.jpg

IMG_20231023_150317.jpg

IMG_20240610_070257.jpg

Jutro będzie jeszcze inaczej, bo ostatecznie żegnam się z techniką magnetofonową.

Pierwszy raz widzę słuchawki na kolumnach.

Jeden z lepszych pomysłów jakie widziałem.

Naprawdę super sprawa ...np zamiast myszy

Z punktu widzenia akustycznego strzał w dzięsiątkę

Jeszcze jak byś napisał coś o różnicach w dźwięku pomiędzy tym układem a zdjętymi słuchawkami.

Dzięki za pomysł i pozdrawiam

Jż myślałem że same smutne rzeczy będę oglądał i czytał na tym foru; no daj się rozweselić proszę 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, ASURA napisał:

Jż myślałem że same smutne rzeczy będę oglądał i czytał na tym foru; no daj się rozweselić proszę 

ok , ale jeśli mój zachwyt jest wg Ciebie nie na miejscu to to uzasadnij , chętnie poczytam

pa

Ależ ja lubię jak się szuka pierdnięcia muchy w 28 rzędzie ale w 40 to już nie...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Miejsce na słuchawki jak miejsce. Jest kawałek płaskiego to postawiłem. Ładniej wygląda z nimi niż bez. Po prostu.

Co do zmian to najchętniej wywaliłbym jeszcze gramofon, ale trochę się zapędziłem z płytami.

Jako się rzekło, technika magnetofonowa wylądowała na emeryturze. Jak ktoś chce to AZ6 czeka na przygarnięcie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 10.06.2024 o 14:29, Misio38 napisał:

Jako się rzekło, technika magnetofonowa wylądowała na emeryturze. Jak ktoś chce to AZ6 czeka na przygarnięcie.

Ukryta Zawartość

I gra muzyka.Super.

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

W dniu 10.06.2024 o 13:05, slawek.xm napisał:

Pierwszy raz widzę słuchawki na kolumnach.

Jeden z lepszych pomysłów jakie widziałem.

Naprawdę super sprawa ...np zamiast myszy

Z punktu widzenia akustycznego strzał w dzięsiątkę

Jeszcze jak byś napisał coś o różnicach w dźwięku pomiędzy tym układem a zdjętymi słuchawkami.

Dzięki za pomysł i pozdrawiam

To muszą być bardzo ciężkie słuchawki 😋

21 minut temu, Przyslaw napisał:

Gratuluję. Napisz kilka słów o wrażeniach

Dzięki 👍 trochę za wcześnie by cokolwiek pisać, posłuchałem go zaledwie 2 godziny bo musiałem iść do pracy z której piszę teraz 🙂 kupiłem go od kolegi @muda44 któremu dziękuję za idealny stan odtwarzacza jednak nie ma się co dziwić skoro zakupiony był bodajże w grudniu zeszłego roku jeśli się nie mylę ale przeleżał te pół roku w kartonie zatem nie jest nawet dobrze wygrzany. Zdążyłem jednak docenić już ten odtwarzacz pod względem budowy i dizajnu który robi bardzo dobre wrażenie. Wszystko jest super wykonane nic się nie wygina i jest sztywno spasowane. Pod względem brzmienia cóż... na tą chwilę jedno słowo przychodzi mi na myśl tj. kultura zarówno mechanizmu który jest bardzo cichy jak i brzmienia które angażuje wyrafinowaniem. Mam tylko jedną płytę SACD tj. E.S.T. - "Tuesday Wonderland" której produkcja wcale nie jest tak dobra jakby mogło się wydawać. Wstępnej oceny dokonałem na podstawie zwykłych płyt CD. Bas stanowi solidny fundament brzmienia, schodzi nisko i jest bardzo dobrej definicji z kolei góra pasma pięknie i subtelnie wybrzmiewa a średnicę wyróżnia emocjonalność i organiczność. Rzeczywiście w swojej cenie jest to jeden z bardziej wartych uwagi odtwarzacz CD z rasowym brzmieniem. W końcu z tyłu odtwarzacza widnieje dumny napis "Made In Japan". Myślę że będę bardzo zadowolony. Na żywo odtwarzacz robi mega pozytywne wrażenie 🙂

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

6 godzin temu, Tal napisał:

Dzięki 👍 trochę za wcześnie by cokolwiek pisać, posłuchałem go zaledwie 2 godziny bo musiałem iść do pracy z której piszę teraz 🙂 kupiłem go od kolegi @muda44 któremu dziękuję za idealny stan odtwarzacza jednak nie ma się co dziwić skoro zakupiony był bodajże w grudniu zeszłego roku jeśli się nie mylę ale przeleżał te pół roku w kartonie zatem nie jest nawet dobrze wygrzany. Zdążyłem jednak docenić już ten odtwarzacz pod względem budowy i dizajnu który robi bardzo dobre wrażenie. Wszystko jest super wykonane nic się nie wygina i jest sztywno spasowane. Pod względem brzmienia cóż... na tą chwilę jedno słowo przychodzi mi na myśl tj. kultura zarówno mechanizmu który jest bardzo cichy jak i brzmienia które angażuje wyrafinowaniem. Mam tylko jedną płytę SACD tj. E.S.T. - "Tuesday Wonderland" której produkcja wcale nie jest tak dobra jakby mogło się wydawać. Wstępnej oceny dokonałem na podstawie zwykłych płyt CD. Bas stanowi solidny fundament brzmienia, schodzi nisko i jest bardzo dobrej definicji z kolei góra pasma pięknie i subtelnie wybrzmiewa a średnicę wyróżnia emocjonalność i organiczność. Rzeczywiście w swojej cenie jest to jeden z bardziej wartych uwagi odtwarzacz CD z rasowym brzmieniem. W końcu z tyłu odtwarzacza widnieje dumny napis "Made In Japan". Myślę że będę bardzo zadowolony. Na żywo odtwarzacz robi mega pozytywne wrażenie 🙂

Masz dobry DAC a ten Denon ma bardzo dobrej jakości wyjścia cyfrowe.  Ja bym spróbował użyć go jako transport CD. Wtedy nie odtworzysz SACD , ALE powinno być lepiej a do tego zaoszczędzisz kasę na drugi dobry kabel RCA. 

Najlepsza opcja to Audioquest Carbon 1m albo trochę gorzej toslink VDH Optocoupler MKii. 

Odtwarzacz grał około 1h więc musisz wygrzać  😀

16 godzin temu, Tal napisał:

Kompletowanie płyt można zacząć 😉 

Ukryta Zawartość

3FVrOKm.jpeg

Napisz proszę jak wypada na tle streamingu. Lub jak prezentuje się streaming na tle denona..🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, aryman napisał:

Napisz proszę jak wypada na tle streamingu. Lub jak prezentuje się streaming na tle denona..🙂

O to samo zapytał mnie znajomy 🙂 i ogólnie jest jeszcze trochę za wcześnie na jakiekolwiek oceny bo odtwarzacz musi się jeszcze wygrzać ale na ten moment muszę Ci powiedzieć że nie są to moim zdaniem jakieś spektakularne różnice raczej niuanse tym bardziej gdy mamy dobrej jakości streamer i DAC. Podzielę się jeszcze wrażeniami pod tym względem za jakiś czas 😉

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

10 godzin temu, Tal napisał:

O to samo zapytał mnie znajomy 🙂 i ogólnie jest jeszcze trochę za wcześnie na jakiekolwiek oceny bo odtwarzacz musi się jeszcze wygrzać ale na ten moment muszę Ci powiedzieć że nie są to moim zdaniem jakieś spektakularne różnice raczej niuanse tym bardziej gdy mamy dobrej jakości streamer i DAC. Podzielę się jeszcze wrażeniami pod tym względem za jakiś czas 😉

Dlatego nie kupuje już płyt.  A kiedyś kupowałem je całymi workami...

Oki, osluchaj się i daj znać. 

41 minut temu, aryman napisał:

Dlatego nie kupuje już płyt.  A kiedyś kupowałem je całymi workami...

Oki, osluchaj się i daj znać. 

Jakiś mały woreczek, chętnie bym przygarnął.🙃

De gustibus non est disputandum

Ja też zastanawiam się nad sensem kupowania odtwarzacza CD. Właśnie zmieniłem wszystkie klocki i jakość ze streamera póki co mi wystarcza. Może kiedyś wypożyczę np Denona DCD1700 aby się przekonać czy usłyszę więcej niż ze streamera

14 godzin temu, Przyslaw napisał:

Ja też zastanawiam się nad sensem kupowania odtwarzacza CD. Właśnie zmieniłem wszystkie klocki i jakość ze streamera póki co mi wystarcza. Może kiedyś wypożyczę np Denona DCD1700 aby się przekonać czy usłyszę więcej niż ze streamera

U mnie od kilku lat za CD robi stary Blu rey Onkyo poprzez wyjscie cyfrowe,czasami  mnie nachodzi na zakup odtwarzacza...taki powrót do starych czasów,tym bardziej że coraz mniej tego na rynku.

Ja już nie wrócę do płyt. Pliki to był duży skok "wygodnościowy", a streaming to już w ogóle...

Nawet się nie zastanawiam, jak to teraz gra. Nie chcę wiedzieć. 😉

Edytowane przez J4Z

.

• Pokaż nowe odpowiedzi