Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, bolo_senor napisał:

ile razy można na to samo patrzeć ?

Właśnie. Tylko ból 4 liter narasta. Dodaj mnie do ignorowanych, tylko tak wyleczysz swój ból.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 minuty temu, J.Jerry napisał:

A co będzie jak dojedzie R1 NOS..

.co to będzie?

Najpierw to będzie 600 godzin wygrzewania, więc spokojnie, cierpliwości. 🙂 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

7 minut temu, dedal75 napisał:

Tyle dobrego. 

Niech mu ktoś podpowie, że po 80000 godzin to już ultra-haj-end-endów osiągnie.

Edytowane przez iro III

A ja już prawie wszystko sprzedałem i testuje sobie tanie aktywne. Kef LSX, choć są prawie najmniejsze, wszystkie inne brzmią przy nich jak zabawki. 

FtSlRd8.jpeg

GcjcixU.jpeg

5YCTW8r.jpeg 

O65l46z.jpeg

MBgmfzh.jpeg

NgQHlQA.jpeg

UZRFNQf.jpeg

No, ale kosztują "trochę" więcej...

.

2 godziny temu, iro III napisał:

Niech mu ktoś podpowie, że po 80000 godzin to już ultra-haj-end-endów osiągnie.

To z Head-Fi:

"Anyone who doesn't believe in burn in, and instead explains things with brain burn in, needs to hear the R1NOS go through its burn in process.

My unit changed dramatically over the first 200 hours. It went from warm and syrupy with no resolution, to neutral with a tinge of warmth and decent resolution. This was odd, as my experience with dacs was that they would start with high resolution with etching, but would slowly mellow out. The R1NOS did the opposite.

I am eager to hear how it changes over the next few hundred hours. I am hoping for greater resolution, separation, and midrange layering."

😉

Niestety inne wykonanie 

Spoiler

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

To z Head-Fi:
"Anyone who doesn't believe in burn in, and instead explains things with brain burn in, needs to hear the R1NOS go through its burn in process.

Mamy tutaj na AS takich co slysza, jak trawa rosnie, albo ze subwoofer nie nadaje sie do stereo. Gdyby ktos na Head-Fi przytoczyl jego wypowiedz, czy to by bylo dla czytelnikow Head-Fi wiarygodnym dowodem, ze ta trawe slychac?

Ja wierze tylko jednemu. Ale ten nie udziela sie na forach

Ukryta Zawartość

IMG_6582.thumb.jpg.dd20c50bb3fb7194d52d452eff97573b.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, J.Jerry napisał:

Rzeczywiście nie ma zdjęć gąbek...

Bo to wątek nie o gąbkach lecz o...

Cytat

Opublikowano 18 Listopada 2003 (edytowane)

chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

2 godziny temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

Jaki to numerek tych Q?

Ukryta Zawartość

M20 aktywne

Przyjemnie grają i chyba je zostawię. W porównaniu do Kef jest to większe granie. Jest pozlepiane, nie tak dokładnie, ale gładkie, pełniejsze, ze złagodzoną średnicą, błyszczącą górą, bez nadmiaru wysokiej ponad 10khz

Dla mnie akurat żeby coś w tle puścić. Sprawdzę jeszcze jak przy graniu w gry komputerowe. I w przyszłości wezmę się za poznawanie słuchawek. Pozdro 

.

W dniu 14.04.2025 o 14:50, J4Z napisał:

A ja już prawie wszystko sprzedałem i testuje sobie tanie aktywne. Kef LSX, choć są prawie najmniejsze, wszystkie inne brzmią przy nich jak zabawki. 

Ukryta Zawartość

GcjcixU.jpeg

5YCTW8r.jpeg 

O65l46z.jpeg

MBgmfzh.jpeg

NgQHlQA.jpeg

UZRFNQf.jpeg

No, ale kosztują "trochę" więcej...

Ciekawe jak by zabrzmiały w takim porównaniu moje behringery 

IMG_20250304_182611.jpg-800x600.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Studyjne? Pewnie nie zostałyby u mnie. 

Jakieś Adamy albo Geneleci chciałem jednak wziąć, ale szukałem czegoś z daciem od razu. Jak wspominałem to tylko do tła, a do słuchania "poważniejszego" poszukam sobie słuchawek. 

PS Edifier to katastrofa imo

Jazgoczą, brak rozdzielczości, małe nienamierzalne źródła, no kurcze takiej padaki się nie spodziewałem przy ich popularności xd

To już Magnat były lepsze, bo chociaż tak nie jazgotały. 

Edytowane przez J4Z

.

@J4Z te wszystkie "podstawki" miałeś naraz czy to zbiór fotek paczek które przewinęły się w czasie przez Twoje 4 ściany ??? 🤔

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

59 minut temu, J4Z napisał:

Przez jakiś tydzień się przewinęły. Niektóre były na raz, inne już na zwrocie.

No szacun. Chociaż testowanie "podstawek" jest znacznie mniej uciążliwe niż podłogówek to tak czy siak podziwiam za chęci 😁. Ja na długi czas skończyłem z gonitwą za króliczkiem jeśli chodzi o główne klocki i paczki ...no może skuszę się na jakieś kosmetyczne zmiany dotyczące niektórych drutów po testach ale na chwilę obecną cieszę się muzyką 💪🤘

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Ja właśnie też skończyłem, na tanich paczkach. Akustyka to suka i nigdy tu nie będę mieć tego, co lubię. Za to w słuchawkach... mmm, moja przygoda dopiero się zaczyna. :]

Edytowane przez J4Z

.

Ma zakończenie tematu tanich aktywnych, bo już nie zamierzam zmieniać, ani dużo tego słuchać: Jednak trochę za bardzo rozjaśnioną tę średnią czy niską górę mają dla mnie. Eh, jak nie urok, to sraczka. xd

.

Kiepskim według mnie kolumnom poświęciłem niewiele uwagi. Dla mnie nie zagrały jak HiFi, tylko jak jakieś zabawki i chyba wolałbym słuchać na Soundcore Motion+. Duże negatywne zaskoczenie Edifierami, bo jest to dość popularna marka wśród zwykłych śmiertelników. 

Kef lsx I

Jest to bardzo dokładne brzmienie w całym paśmie, jak i na scenie. Źródła są konturowe, jak wycięte, duże odległości między nimi. Ogólnie spore zaskoczenie, bo miałem LS50 Meta i aż tak tego nie zapamiętałem, ale wtedy miałem większy pogłos i inaczej stały. Basik jest konturowy z fajnym uderzeniem. Często jednak go brakuje, a niskiego nie ma. Mnie szybko męczyły. 

Q Aqoustics M20 

W muzyce metalowej wiele im nie trzeba, żeby się pogubić. Bas trochę niżej schodzi, często rozmyty i posklejany, ale bardziej wypełnia brzmienie. Graja złagodzoną średnicą. Mają większe źródła (plamy). Góra jest podniesiona w okolicach 10khz lub wcześniej. Trochę jej w Apo odjąłem i uzyskałem bardzo przyjemne brzmienie do plumkania. 

Edifier S2000MK3

Katastrofa - grają małymi, nienamierzalnymi źródłami. Są nierozdzielcze i jazgoczące.

Edifier S88DB

Mniej jazgotały na średnicy, ale bardziej kłuły górą.

Magnat 2A

Przez chwilę już chciałem je zostawić, bo przynajmniej nie jazgotały, ale prawdopodobnie nawet bym ich nie odpalał. Posiadają zero drajwu, zero rozdzielczości. Są stłumione.

.

Dzięki ✌️

Ciekawe co byś powiedział na moje focal evo 80.

Jak oceniłbyś granie vs inne. Dobrze jest posłuchać w domu,  miej na uwadze fakt że testowane kolumny mogły być nie wygrzane. 

Co dalej planujesz sprawdzić?

Edytowane przez miętowy
29 minut temu, miętowy napisał:

miej na uwadze fakt że testowane kolumny mogły być nie wygrzane. 

Uważaj na tego rodzaju uwagi. Gdy kiedyś tu utworzyłem wątek w tym temacie chcąc poznać subiektywne odczucia związane z ewent. zmianą charakterystyki po wygrzaniu, to mnie niemal zjedli 😄

Glosnik trzeba rozruszać, nic nowego. Ale akurat słowo "Wygrzewanie" przypisuje się np do kabli, co już może rodzic pytania 😁

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi