Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, il Dottore napisał:

Zawartość srebra w kablu 6%. 

hahahahaha
zera i jedynki maja wincyj góry....

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

hahahahaha
zera i jedynki maja wincyj góry....

Zdecydowanie! Tzn. nie wiem, gdyż coś się zyebało w komputerze i proces wygrzewania został brutalnie przerwany. Nie jest to tragedia jakaś - mam w domu jeszcze 5 czy 6 innych komputrów ale akurat tylko na tym jest JRMC. W poniedziałek mam wolne, to pogrzebię w ustawieniach. Bo chodzi normalnie gdy wypuszcza dźwięk na głośniki TV po HDMI a nie działa po USB w połączeniu z DDC. Cały program dostaje czkawki a potem się zawiesza. Zaczynam podejrzewać te zworki, które ustawiłem  w DDC do połączenia HDMI. Może to one są winne i po HDMI/I2S po prostu nie pójdzie, gdyż to starożytna wersja JRMC.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W temacie wątku, homemade dyfuzor, jak

Skończę drugi to zawisną na bocznych ścianach 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, J4Z napisał:

Za dużo raczej nie porozpraszasz tym. 😛

W tym miejscu i w takiej odległości jak u mnie to ciężko dużo rozproszyć, na tylnej ścianie mam „prawdziwy” dyfuzor schroedera

te nazwijmy ozdobno-rozpraszający:)

W dniu 19.04.2025 o 21:57, J4Z napisał:

Meze 99 neo i classics + dap

Nie warto

Dopóki bawisz się w lewą i prawą stronę, dopóty będziesz zwodzony na manowce...

29 minut temu, Misio38 napisał:

Nie warto

Dlaczego? Słuchałeś? Opowiadaj.

57 minut temu, Tal napisał:

Dobrze się słucha Xavianów 😃

Ukryta Zawartość

Oc2IiJF.jpeg

SDMWXLv.jpeg

Niemałe te paczki chyba w porównaniu do ostatnich, które u Ciebie bywały, nie? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

27 minut temu, J4Z napisał:

Dlaczego? Słuchałeś? Opowiadaj.

Tak. Jedne z gorszych słuchawek jakie znam. Sam rozlazły bas w nich jest. Do tego marka nie słynie z trwałości.

Dopóki bawisz się w lewą i prawą stronę, dopóty będziesz zwodzony na manowce...

9 godzin temu, J4Z napisał:

Niemałe te paczki chyba w porównaniu do ostatnich, które u Ciebie bywały, nie? 

Tak w porównaniu do ATC SCM7 o których wspominasz to te Ambry są zdecydowanie większe, ale i brzmienie bez porównania 😉 

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

W dniu 1.05.2025 o 19:51, Tal napisał:

Dobrze się słucha Xavianów 😃

Ukryta Zawartość

Oc2IiJF.jpeg

SDMWXLv.jpeg

Jaki śliczny pokój!

I te kolumny,wyglądają bardzo dobrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

10 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Jaki śliczny pokój!

I te kolumny,wyglądają bardzo dobrze.

Dziękuję koledze za dobre słowo, doceniam. Pokoik pomimo że maleńki to jednak czuję się w nim nad wyraz dobrze 🙂 a kolumny są wyśmienite, jestem mega zadowolony z ich brzmienia.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

26 minut temu, Tal napisał:

jestem mega zadowolony z ich brzmienia.

I o to chodzi.
Tylko w tym kontekście "pomiary są nieważne"

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

I o to chodzi.
Tylko w tym kontekście "pomiary są nieważne"

Kolega jest też najlepszym przykładem, że i w małym pokoju sub daje satysfakcję. Tymczasem mi próbowano insynuować, że Bronzy 500 w 16 m2 się "uduszą". Nie, absolutnie się nie duszą, grają wyśmienicie, wysoce detalicznie z bardzo dobrym basem, mocno trzymanym w ryzach.

15 minut temu, Mark75X napisał:

Kolega jest też najlepszym przykładem, że i w małym pokoju sub daje satysfakcję. Tymczasem mi próbowano insynuować, że Bronzy 500 w 16 m2 się "uduszą". Nie, absolutnie się nie duszą, grają wyśmienicie, wysoce detalicznie z bardzo dobrym basem, mocno trzymanym w ryzach.

No ja mam podłogówki w mniejszym metrażu,i jest ok.
Pewnie nie do końca rozprostowuja skrzydła-ale jest bardzo fajnie.

Chyba mam podobny metraż co @Tal,ba,i tez kolumny na dłuższej scianie.
Bo sie nie da inaczej.

I mam suba.

Bez gwiazdy* nie ma jazdy

*tak mówia o Mercedesie-ale do mojego suba pasuje.

Co to w ogóle znaczy uduszą? Większość, którzy tego słowa używają, nie potrafi zdefiniować. 

Za bardzo podbiją moda? To nie zależy tylko od wielkości, a także od proporcji. 

Nie rozrysują dobrze sceny z ostrymi jak brzytwa krawędziami źródeł? Niektórzy lubią duże brzmienie, ze źródłami w postaci plam. 

Na tym forum do usranej jego śmierci ludzie będą się wykłócać, co jest lepsze od czego, a prawda jest tylko jedna: nie ma lepszego.

Edytowane przez J4Z

.

10 minut temu, J4Z napisał:

Co to w ogóle znaczy uduszą?

Też nie wiem, chyba że basu za dużo 😄. Obecnie M5si idealnie go kontroluje, NADC368 zresztą też, choć i uprzednio przy NADzie356 i Aurorach 700 było generalnie przyzwoicie (fakt, wówczas przy mocno "przebasowionych" realizacjach niekiedy dudnił, a szyby w komodzie i witrynie potrafiły rezonować 🙂). 

16 minut temu, J4Z napisał:

nie ma lepszego.

Masz na myśli to forum?

13 godzin temu, J4Z napisał:

Co to w ogóle znaczy uduszą? Większość, którzy tego słowa używają, nie potrafi zdefiniować. 

Za bardzo podbiją moda? To nie zależy tylko od wielkości, a także od proporcji

To jest jeden z głupszych i długożyjących mitów audo.

Mody podbiją? Podłogowe, a monitory z subaforem, to już nagle nie podbiją, choć trudniej w tym przypadku ustawìć te proporcje?

Podłogowe zajmują więcej miejsca.. a monitory na podstawkach zajmują duuuuużo mniej miejsca...🤣

Edytowane przez iro III
2 godziny temu, iro III napisał:

To jest jeden z głupszych i długożyjących mitów audo.

Mody podbiją? Podłogowe, a monitory z subaforem, to już nagle nie podbiją, choć trudniej w tym przypadku ustawìć te proporcje?

Podłogowe zajmują więcej miejsca.. a monitory na podstawkach zajmują duuuuużo mniej miejsca...🤣

No chyba monitory z subem to jednak trochę coś innego niż kolumny podłogowe. 

27 minut temu, seba3002 napisał:

No chyba monitory z subem to jednak trochę coś innego niż kolumny podłogowe. 

Oczywiście, coś gorszego, bo są zazwyczaj 2-way, gdzie głośnik "midbas" tak czy inaczej musi odtwarzać i górny bas i średnicę jednocześnie.

W dniu 26.04.2025 o 15:48, rafal735r napisał:

A ja kupiłem okazyjnie takie maluchy i postanowiłem że zostaną na trochę dla odmiany. Wczoraj na kolanie zrobiłem na sztukę jakieś standy i gra muzyka. 

Ukryta Zawartość

IMG20250426143822_copy_4096x3072.jpg

Nie ma ( znowu ) PlayStation 4 Pro. Powiadałem wcześniej i teraz też powiadam. Sprzęt Audio Video bez Najważniejszego Klocka w Całym Systemie Stereo jest ... H#uja Wart. W systemie stereo bez PlayStation nie da się słuchać muzyki, oglądać filmów na okrągło. No dobra ... muzyka i filmy są fajne, ale trzeba kiedyś odpocząć ... 

Arcydzieła Przygodowe Single Player Nigdy się Nie Znudzą, można grać i grać przez lata i za każdym razem są coraz lepsze. To tak jak Wino, chociaż ja nie piję. Z każdym łykiem JEST TYLKO LEPIEJ .... 

Najważniejszy Klocek w Całym Systemie Stereo ... PlayStation !!! ( PlayStation 4 Pro !!! ) 

Najlepszy kabelek do PlayStation 4 Pro. Kabelek sznurówka. Super mięciutki w każdą stronę, końcówki metalowe i super trzymające się w gniazdach. ocena 10 / 10. Kabelek zasilający do PlayStation 4 Pro. Nie jest wymagany, ale taki też da się podłączyć. PlayStation 4 Pro posiada troszku wygodniejszy pad do łapek, dla mnie oba pady są super wygodne, ale bardziej wygodny dla mnie jest pad od PlayStation 4 Pro. 

Bardzo fajny film. Pasja do muzyki / filmów od początku i do dalszych planów.     

PlayStation 4 Pro !!! : ) 

Happy Lord Of The Rings GIF by MOODMAN            

_Piotrek.jpg

_Piotrek....jpg

_Piotrek..jpg

_Piotrek...jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

4 godziny temu, _Piotrek napisał:

Nie ma ( znowu ) PlayStation 4 Pro. Powiadałem wcześniej i teraz też powiadam. Sprzęt Audio Video bez Najważniejszego Klocka w Całym Systemie Stereo jest ... H#uja Wart. W systemie stereo bez PlayStation nie da się słuchać muzyki, oglądać filmów na okrągło. No dobra ... muzyka i filmy są fajne, ale trzeba kiedyś odpocząć ... 

Arcydzieła Przygodowe Single Player Nigdy się Nie Znudzą, można grać i grać przez lata i za każdym razem są coraz lepsze. To tak jak Wino, chociaż ja nie piję. Z każdym łykiem JEST TYLKO LEPIEJ .... 

Najważniejszy Klocek w Całym Systemie Stereo ... PlayStation !!! ( PlayStation 4 Pro !!! ) 

Najlepszy kabelek do PlayStation 4 Pro. Kabelek sznurówka. Super mięciutki w każdą stronę, końcówki metalowe i super trzymające się w gniazdach. ocena 10 / 10. Kabelek zasilający do PlayStation 4 Pro. Nie jest wymagany, ale taki też da się podłączyć. PlayStation 4 Pro posiada troszku wygodniejszy pad do łapek, dla mnie oba pady są super wygodne, ale bardziej wygodny dla mnie jest pad od PlayStation 4 Pro. 

Bardzo fajny film. Pasja do muzyki / filmów od początku i do dalszych planów.     

PlayStation 4 Pro !!! : ) 

Ukryta Zawartość

_Piotrek.jpg

_Piotrek....jpg

_Piotrek..jpg

_Piotrek...jpg

Jest Nintendo Switch i będzie pewnie Switch 2, choć dla mnie granie na konsoli skoczyło się jakoś w 2000 roku. Ograłem wtedy Nintendo 64, PS2 weszło na grubo, ale jakoś mnie nie porwało. To był mój koniec grania. Dziś odświeżam temat po trochu...

Film oglądałem, jak wiele innych od "Twoja Rzecz". Narazie mnie nie porywa. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi