Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Standy to podstawa poprawa basu jak i przede wszystkim stereofonia(odpowiednie rozmieszczenie) ma ogromy wpływ na wrażenia odsłuchowe.Do tego kolumny ustawione na podstawkach mają odpowiedni wygląd, a nie jakieś półki.

Niebieski wyswietlacz a i led sygnalizujace wlaczenie posiadam rowniez i to nie tylko we wzmocnienieu, ale i w zrodle - zacnym Meitnerze MA2 i jakos trudno mi sobie wyobrazic zeby zarowno Leema Acoustics jak i Meitner za tzw. "wiejskimi trendami" podazaly,no chyba ze cos mi umknelo w tym codziennym pospiechu...

chyba nie przeczytałeś dokładnie mojego posta ... mi chodziło o niebieskie podswietlenie led szyby (półki), a nie o oryginalne podświetlenie włącznika czy sam wyswietlacz urządzenia (przecież nie napisałem wiejsko podswietlony napis naim) :)

Krzysiekol, napisz coś o standach. Z czego są (wyglądają na drewniane), kupiłeś, czy robiłeś?

A między kolumnami a standami są jakieś podkładki? Swoją drogą napisz coś o swoim systemie.

Krzysiekol, napisz coś o standach. Z czego są (wyglądają na drewniane), kupiłeś, czy robiłeś?

A między kolumnami a standami są jakieś podkładki? Swoją drogą napisz coś o swoim systemie.

zrobił je znajomy stolarz z za płotu, wykonane są solidnie sztywna mocna konstrukcja z dębu na wzór Haberth:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dodatkowo aby były ciężkie jest w środku przestrzeń i są zasypane:

Ukryta Zawartość

między kolumną a standem podkładek nie mam, są podkładki pod standy:

Ukryta Zawartość

o moim systemie jest w zakładce o mnie i w klubie Vincent i Xindak

Pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ok, dzięki za info. A co do monitorów stojących bezpośrednio na standach mam spore wątpliwości. Powinny być jakieś podkładki z gumy, korka czy filcu. A najlepiej chyba postawić na kulkach ulepionych z Blu Tack'a.

Ukryta Zawartość

Przecież kolumna stojąc tak luzem na standzie drga grając. Wpada w mikrorezonanse ze standem. Poza tym nie stoi stabilnie. Gołym okiem tego nie zobaczysz, ale tak jest,

Blu Tack spowoduje to, że odsprzęgniesz kolumnę od standu a przy okazji zyska ona na stabilności.

W wielu wypadkach zyskuje się także realną poprawę brzmienia.

Spróbuj, niewiele to kosztuje. substancja nie zniszczy forniru na kolumnach, nie pozostawi śladów. Mam, używam, polecam.

Ukryta Zawartość

Z wcześniejszych fotek widać, ze miałeś wzmacniacz NADa i zamieniłeś go na lampowy (100B). Jak różnica?

Różnica ogromna na korzyść lampy . Dodatkowo wspomagam się zmodyfikowanym rDAC-iem na zasilaczu Teddy . Bass jest po prostu genialny . Różnica na + . Choć wydaje ,że kolumny mnie ograniczają więc pewnie nie długo je sprzedam .

To nie jest zwykły MC 100B . Ta konstrukcja jest w pełni zmodyfikowana.

Edytowane przez Szogunwawa

nowe standy

Ładne :)... ,ale mnie bardziej interesuje ten niepotrzebny laptop ,ilu z nas się chwali jakie to cacka posiadamy ...,a i tak większość czasu spędzamy z głową w sieci .

Pozdrawiam

Tomasz

Szogunwawa

Ładne to masz, ale trochę za bardzo przyklejone i ściśnięte do ściany.

No i moim zdaniem kolumny trochę wąsko stoją. Miałem Harlechy, jeśli dać im trochę powietrza dookoła dają piękną scenę.

Powrót po dłuższej przerwie...

SC-CX101 bardzo jestem z nich zadowolony, za nim ich posluchalem bylem sceptycznie nastawiony ze wzgledu na producenta ale zaraz po tym jak odsluchalem kilka utworow z tych monitorkow zmienilem swoje zdanie i tak stalem sie ich sczesliwym posiadaczem :-)

Ukryta Zawartość

post-48920-0-01693200-1361818091_thumb.jpg

post-48920-0-04244200-1361818123_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kacper525

Rownowartosc kolumn?

to sa kolumny, ktore w sklepie kosztuja 1000€ i nie wiele maja wspolnego z denonem z mediamarkt, kabelki udalo mi sie kupic uzywane za 160€ 2x3m oryginalna konwekcja

Ps: graja naprawde swietnie

Fajne kabelki, gratulacje.Niech gra muzyka.Pozdr.

dziekuje..to nordost flatline gold

A moje dwa male "bable" napedza oto ten wzmacniacz :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kacper525

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a co człowiek z kolumną na kartonie został zmieszany z błotem..to teraz na mnie kolei wklejam nowy ustrój bo kolumny przed modyfikacją wizualną są...będzie co porównać ..a na razie próbuje warunki domowe z stereo pogodzić ..i dużo kompromisów

Ukryta Zawartość

taaa przy laptopie..cóż...kupiłem je w ciemno jak zawsze paczka przychodzi do domu to jak małe dziecko lece i rozdzieram papiery..tym razem elaki stały w pudle i nie bardzo mi się chciało go otwierać...a potem..... byłem w szoku! oczywiście jak na swoją stawkę cenową zmiotły dużo kolumn dźwiękowo jakie już posiadłem w tej półce.

Kurcze Szogunwawa, fajny sprzęt, a tak fatalnie ustawiony. Czy to w ogóle tworzy jakąkolwiek scenę?

Tworzy :) Tragedii nie ma ,ale bajki tez nie . Rozstawiłem kolumny najszerzej jak sie da i jest w miare ok .

Tak wyglada w calej swej okazalosci..jedyne co to tv bede musial wymienic bo obecny, ktory mam to nie ta epoka juz :-P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jedyne co to tv bede musial wymienic bo obecny, ktory mam to nie ta epoka juz :-P

Skoro jest sprawny to go nie wymieniaj. Szkoda środowiska dla ludzkich zachcianek.

Skoro jest sprawny to go nie wymieniaj. Szkoda środowiska dla ludzkich zachcianek.

faktycznie.. tv sprawny a i tak wolny czas wole poswiecic na sluchanie niz ogladanie.

Te Soniacze są ze starych dobrych lat tej firmy, nie do zajechania-szkoda?

"Ale trzeba być na topie, jak się wkleja fotki"?.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

a co człowiek z kolumną na kartonie został zmieszany z błotem..to teraz na mnie kolei wklejam nowy ustrój bo kolumny przed modyfikacją wizualną są...będzie co porównać ..a na razie próbuje warunki domowe z stereo pogodzić ..i dużo kompromisów

Co to za modele CA?

Obraz w takim "sasnalowatym" lub "maciejowskim" stylu:-)

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi