Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Panie jarex, mam dwójkę dzieci i żonę z która muszę się liczyć i kupiłem to na co mnie stać w tej chwili. Nie każdego w Polsce, jak przynajmniej obserwuje swoim środowisku, stać chociaż na to co stoi w moim domu. Większość ma kina domowe po 500zł. Musiałem osiągnąć jakiś kompromis w tym wszystkim. Jak dostane kolce, wkręty, zworki, poskręcam wszystko, podłącze przez przyzwoity ic przyzwoite żródło(nie dekoder n) i przesłucham - Megadeth Rust in piece, Death - The Sound of Perseverance i Anthrax - Among the living kilakrotnie wtedy bede mógł powiedzieć jak to gra.

Nie potrafię się "poruszać" na tym forum bo dziwnie działają funkcje wiec przepraszam za dwa posty jeden po drugim.

Moj Pentax K200 nie jest super lustrem ale staram się z niego wicisnąć ciekawe ale przede wszytskim dość realne zdjecia.

Z lampą to już tego nie widać:

Ściana prawa z tak zwanym wykuszem w kształcie trapezu z trzema oknami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ściana tylna

IMGP7731.jpg

To samo bez lampy bliższe rzeczywistości

IMGP7732.jpg

Ściana lewa a praktycznie jej brak czyli kominek, dwa schodki, słup podpierający duży podciąg w zabudowie i dalszy ciąg w zabudowy.

IMGP7733.jpg

Przód jeszcze raz z innej perspektywy

IMGP7735.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Robak nic sie nie martw - niektorzy tu lubia czasem dowalic - moze z nudow, moze z powodu takich czy innych niedomagan ;) - bardzo fajne i klimatyczne miejsce. Pozdro

Robak jest taki wątek najpiękniejsze pokoje odsłuchowe zazwyczaj ludzie wstawiają tam czyjeś zdjęcia wyszukane w sieci , śmiało możesz wstawić tam własne Nie pochodzisz z Lubelskiego przypadkiem ?. Ze sprzętem jak piszesz są różne priorytety przyszłościowo masz powierzchnie taką że zagrają w niej swobodnie największe topowe konstrukcje a do muzyki której słuchasz przyda się mocny sprzęt , jak rozwiniesz skrzydła zapewne skończysz na bi-ampingu oddzielny mocny wzmak na niskie tony i drugi na sekcję średnio i niskotonową oraz kolumny 3 drożne i będzie grało live . Gratuluję aranżacji i gustu .

Warto spróbować ustawienia kolumn tak że ta część otwarta będzie za nimi a przed zasłonięte okna i odwrotnie .

Chyba całe siano poszło na remont i urządzenie domu, a na sprzęt skaply jakies ochlapy. Kazdy ma inne priorytety, albo priorytety żony :)

?👈

ha!!! miałem racje

- już po pierwszym zdjęciu czułem że mieszkanie jest klimatyczne i ze smakiem!

tak jak powiedział kolega jacm wyżej

- jak najbardziej nadaje się do tematu o najpiękniejszych pokojach audio,

a komentarze o Twoich klockach olej - bo klocki są TWOJE - i Ciebie cieszą!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Robak wnętrze super !!! Niełatwe akustycznie , ale wyglada jak z katalogu. Sprzęt jak w mojej stopce ten najlepszy ktory dla mnie brzmi ok - czego Ci zycze jak to wszystko uruchomisz .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Dzięki, Jestem spod Białegostoku. Chata pochłonęła ogrom pieniędzy i niestety na sprzęt grający mogłem przeznaczyć tyle co widać. Nie jest to moje ostatnie słowo w tym temacie. Jak życie się potoczy pozytywnie to staną za kilka lat lepsze klocki. W tym roku z rzeczy nie związanych z audio mam do zrobienia tras 50m2 przy tym pokoju a w przyszłym roku pokój młodszej córki.

Pokój ze zdjęć ma 40m2 i sprzęt gra bardzo swobodnie. Najbardziej podoba mi się kiedy potencjometr głośności stoi między godzina 11 a 1. Wtedy czuć moc, bas i przestrzeń. Poniżej godziny 10 dźwięk jest trochę "zgaszony" taki dobry do oglądania wiadomości bo głos prezentera jest fajnie namacalny i obecny. Do słuchania muzyki czy oglądania filmu trzeba kręcić wyżej bo traci się detale. Powyżej godziny 2 jest już często jazgot który trudno znieść. Mówimy tu o braku dobrego źródła czyli dekoder n i najtańszy stary ic który wygrzebałem z czeluści domu. Przy lepszym źródle, przyzwoitym ic oraz dywanie liczę na dużo więcej i lepiej.

A tak poza tym to audio jest moją drugą pasją, która zrodziła się we mnie parę lat temu( choć wszelakiej muzyki słucham od pieluch).

Pierwszą pasją jest motoryzacja i liczę że w ciągu 2 miesięcy stanie w garażu 528i xdrive ze zza wielkiej wody. Wole wydać kupę kasy na fajne auto niż na audio. Sorry. Jak się to komuś tu nie podoba to trudno. Mogę tylko powiedzieć że fanatycy są na forum o każdej tematyce i zawsze czy wcześniej czy później muszą wylać trochę jadu żeby nie było nudno. Tutaj stało się to dość szybko. Pozdrowienia dla nich i dla całej społeczności

Chyba całe siano poszło na remont i urządzenie domu, a na sprzęt skaply jakies ochlapy. Kazdy ma inne priorytety, albo priorytety żony :)

Dokładnie to miałem na myśli :-) Mieszkanko ładne, designerskie, może się podobać, ale sprzęt grający potraktowany po macoszemu, wkład do kominka jest od niego droższy, tak nie można, tak się nie godzi :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

co wy kurra z tym budżetem :)

czy przypadkiem nie daliście się wkręcić -

że aby grało musi być po 10 klocków na element -

przecież to beeezdurra!!!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

co wy kurra z tym budżetem :)

czy przypadkiem nie daliście się wkręcić -

że aby grało musi być po 10 klocków na element -

przecież to beeezdurra!!!

Linię melodyczną to się da rozpoznać na radyjku za 50 zł, ale czy tylko o to chodzi? ;-)

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Robak81 pomylił po prostu fora, powinien swoje foty zaprezentować na forum Muratora, czy innych Czterech kątów ;-)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Robak81 pomylił po prostu fora, powinien swoje foty zaprezentować na forum Muratora, czy innych Czterech kątów ;-)

Czemu otwarcie nie napiszesz ,która cześć ciała cie boli patrząc na te zdjęcia?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Czemu otwarcie nie napiszesz ,która cześć ciała cie boli patrząc na te zdjęcia?

Nie wiem czy boli coś Jarex,a , ale ciebie patrząc na avatar " biją mnie " pewnie coś boli . :)

Edytowane przez rydz

Robak, fajna chata, niestety, ale na początku to skarbonka bez dna, ale będzie coraz lepiej. Niektórzy nie rozumieją, że rodzinka zawsze powinna być najważniejsza. Poza tym w audio nigdy nie należy się spieszyć :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Normalny system w całkiem normalnej chacie. Przez te wszystkie strony bywały ciekawsze, ale i mnie ciekawe. Moim zdaniem każdy powinien mieć tu prawo pokazać, co ma w domu a społeczeństwo powinno kulturalnie omówić dając ewentualnie rady, o ile pokazujący sobie życzy.

Do tego właściciel szczerze wyznał swoje priorytety i chwała mu za to. Być może za parę lat was jeszcze zadziwi.

????

Dzięki, dzieki,

Tak całkiem na poważnie to ile musi kosztować wzmacniacz i kolumny żeby dobrze brzmiały i nie robiły ociachu w takim wnetrzu jak moje?

Edytowane przez Robak81

Ja tam bym wolał zaoszczędzić na frykasach typu światełka w schodach albo inne tego typu bajery, a wiecej wyłożyć na sprzęt. Jeżeli ktoś woli na światełka to jego sprawa, na światełka przynajmniej znajomi popatrzą i pochwalą, a na muzyce i tak nikt się nie zna. Pewnie na forum czterech kątów byłby pozytywniejszy odzew, bo tam kolumny są tylko elementem wystroju, tu "niestety" na opak. Jak nazwa forum wskazuje.

To trochę jakbym wrzucil na forum motoryzacyjnym zdjęcie Golfa II i powiedział - ale zobaczcie jaki mam podjazd! Myślę że jeżeli kogoś stać tak urządzić chatę to i stać na piecyk lepszy niż ten za 700zł, O ile w ogóle słucha się tej muzyki, a te kolumny nie stoją tam dla wystroju?

?👈

Dzięki, dzieki,

Tak całkiem na poważnie to ile musi kosztować wzmacniacz i kolumny żeby dobrze brzmiały i nie robiły ociachu w takim wnetrzu jak moje?

Żeby pasowały do wnętrza i w dodatku grały robiąc takie samo wrażenie muzycznie co wnętrze to w tej wielkości za nowy sprzęt to wydatek ponad 50 000 zł i więcej. Używany połowa tej kwoty .

Nie wiem czy boli coś Jarex,a , ale ciebie patrząc na avatar " biją mnie " pewnie coś boli . :)

Rydzu - nie bron Jarexa - zobacz: Robak, 8 postow, poczatek, fajnie zaczyna, a tu zazdrosnik przywala niefajnym komentem - zamiast zachecic - zniecheca, czy tak to forum ma wygladac? Tak chcialbys zeby bylo? Co zlego w jego systemie jest? Ja tu widzialem takie konfiguracje i to nie u poczatkujacych ze pozal sie Boze.

Czlowiek pracuje, zarabia, utrzymuje rodzine, buduje ladny dom i zaczyna przygode z audio - ale dlaczego taki ma sie czuc lepiej? Sprowadzmy go na ziemie - po co ma chodzic zadowolony.

Mysle jednak ze Robak i tak ma dystans do tych wypowiedzi ale niefajnie ze tak sie traktuje nowych forumowiczow.

Pozdrawiam

Ja tam bym wolał zaoszczędzić na frykasach typu światełka w schodach albo inne tego typu bajery, a wiecej wyłożyć na sprzęt. Jeżeli ktoś woli na światełka to jego sprawa, na światełka przynajmniej znajomi popatrzą i pochwalą, a na muzyce i tak nikt się nie zna. Pewnie na forum czterech kątów byłby pozytywniejszy odzew, bo tam kolumny są tylko elementem wystroju, tu "niestety" na opak. Jak nazwa forum wskazuje.

To trochę jakbym wrzucil na forum motoryzacyjnym zdjęcie Golfa II i powiedział - ale zobaczcie jaki mam podjazd! Myślę że jeżeli kogoś stać tak urządzić chatę to i stać na piecyk lepszy niż ten za 700zł, O ile w ogóle słucha się tej muzyki, a te kolumny nie stoją tam dla wystroju?

Daj mu czas - jeszcze sie nauczy ;) zamiast zmienic auto za dwa lata na lepsze - sprzeda i kupi nowe kolumny ;) a zonie rower - bo tak zdrowiej ;)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Rydzu - nie bron Jarexa - zobacz: Robak, 8 postow, poczatek, fajnie zaczyna, a tu zazdrosnik przywala niefajnym komentem - zamiast zachecic - zniecheca

Bez przesady , po prostu napisał kilka słów że zestaw do takiego pomieszczenia trochę nie pasi , ot i wszystko , wielokrotnie dużo gorsza krytyka tu bywała .

Posty z uśmieszkiem odczytuję jako absolutnie nie złośliwe .

Co do sprzętu audio jaki bym osobiście do tego lokum wstawił , to np McIntosh / Focal .

Robak co do kosztów - nie ma dobrej odpowiedzi .kup przede wszystkim zródło i moze sie okazać ze juz będzie grało. Co do wyglądu wzmacniacz jest akurat bardzo ok . Ale tak w okolicach 15-20 tys juz będzie grało i wyglądało . Trochę poszukasz i znajdziesz fajne klocki i ńowe i używane , ale póki co nie rozmawiamy o tym - te komentarze na co wydałeś więcej - jak mawia maź do zony pytającej o czerwona kontrolkę na desce rozdzielczej - olej.

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Pokój bardzo fajnie urządzony, sam chciałbym mieć tyle miejsca w domu,Ma kolega priorytety,zrobi co ma zrobić i będzie myślał nad tym by i tu coś polepszyć bo przyznam ze warunki są i aż się prosi by tam zagrało coś ciekawego.Narazie chyba ma to lepiej wyglądać niż grać.Kazdy jakoś zaczyna i mało takich co ma by od razu wyłożyć na wszystko.Zreszta potrwa trochę pewnie zanim znajdzie swój dźwięk.Troche gratów przerzuci i znajdzie a teraz niech się cieszy tym co jest.Co do kasy to chyba nie ma tak ze 50000 już Ci tam zagra,Można wydać i 100000 i być niezadowolonym,Ma się Tobie podobać, jeśli podoba się już to ciesz się ta chwila bo przyjdzie taka ze będziesz chciał lepiej,wtedy będziesz myślał co podmienić i wrócisz tu to pewnie koledzy coś doradza a może i wystarczy.A krytyki nie zaszkodzi wysłuchać,myśle ze nikt tu z nia nie przesadził.Pozdrawiam

Ja swoich czterech kątów na forum wystroju domów i mieszkań bym nie pokazał, bo i nie ma co specjalnie pokazywać, tak samo uważam, że nie ma co pokazywać Marantza w pałacach i marmurach, tak samo jak Golfa 2 na podjeździe rezydencji na forum motoryzacyjnym.

Robak81, pożycz jakiegoś Amplifona, zrób fotki, wtedy będzie mniej kontrastowo ;-)

Bez przesady , po prostu napisał kilka słów że zestaw do takiego pomieszczenia trochę nie pasi , ot i wszystko , wielokrotnie dużo gorsza krytyka tu bywała .

Posty z uśmieszkiem odczytuję jako absolutnie nie złośliwe .

Co do sprzętu audio jaki bym osobiście do tego lokum wstawił , to np McIntosh / Focal .

o!, to to!

Edytowane przez jarex

Po trzech latach miotania się z wieloma koncepcjami kupiłem ukochane kolocki. 3 miesiące temu kupiłem używany wzmacniacz stereo Marantz PM 7000(podziekowania dla a niedawno również używane kolumny Monitor Audio RS6. Niestety człowiek sprzedający kolumny jakiś cudem nie zapakował kompletu kolców, wkrętów mocujących kolumnę do podstawy i zworek do jednej kolumny. Stoi to na razie prowizorycznie. Zrobiłem zworkę z byle jakiego przewodu żeby dostać choć odrobinę poezji i jest bardzo fajnie. Akcesoria mają przyjść... niestety z Anglii tania wysyłka więc jeszcze poczekam. Oto jak wygląda moja ścianka. Niestety nie wszystko wyszło jak trzeba bo kiedyś nie miałem tej świadomości. Projekt salonu i umieszczenia kolumn zakłóca kominek. Jakoś będzie trzeba z tym żyć i wpychać zimą lewą kolumnę w kąt podczas palenia. Szafka RTV to mój projekt zwymiarowany i przełożony na papier przez architekta i wykonany przez stolarza.

Ukryta Zawartość

Plany:

- w ciągu miesiąca chce kupić przyzwoite interkonekty oraz dobry odtwarzacz BR z solidnym torem audio do oglądania filmów oraz odtwarzania muzyki w formacie flac z pendrive przez usb.

- za dwa miesiące dywan

- w tym roku, jak się, uda wymienić TV na coś w przedziale 65-75"

- w ciągu 2 lat zakupić gramofon i zbierać ulubioną muzykę na vinylu

Pozdrawiam

Cześć

Piękne pomieszczenie i gratuluję. Też jestem spod Białegostoku więc jak coś to pisz.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi