Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby komuś się już znudziło przerzucać strony żeby znaleźć zdjęcie jakiegoś ustroju tutaj można ich znaleźć trochę więcej cóż naród bogatszy to i ma co fotografować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma fotek niczego innego poza pokojem w którym stoi sprzęt a że widać coś więcej... czy to jest taki grzech. Poza samym sprzętem chciałem pokazać atmosferę która tam panuje. Dostać sugestie w sprawie poprawy akustyki.

Co do akustyki: moim zdaniem powinno się zaczynać od sufitu :) Ale jak sie pewnie nie da, to trzeba wygłuszyć ściane za słuchaczem, tam jest chyba za mała odległość, aby rozpraszać dźwięk. Najlepiej będzie grało jak kolumny będą wysunięte na środek pokoju przed linię kominka. Wiadomo, że tak nie mogą stac cały czas, ale ja bym pozostawił sobie możliwość wysuwania ich czasami na czas odsłuchu. Najlepiej mieć jakieś podstawy pod kolumny i podbić je filcem, żeby się dobrze suwały po podłodze. Druga opcja to słuchanie z fotela ustawionego bliżej kolumn niż wypoczynek, ale wtedy trzeba za komlumnami coś zrobić z akustyką.

Co do sprzętu, to skoro pieniędzy brakuje tylko chwilowo, a nie w ogólności, to unikaj kupowania dziadostwa, coś już Ci gra i lepiej poczekać.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Co do sprzętu, to skoro pieniędzy brakuje tylko chwilowo, a nie w ogólności, to unikaj kupowania dziadostwa, coś już Ci gra i lepiej poczekać.

świetne słowa - świetne!!! - masz gra nieźle - więc pośpiechu nie ma =

zaplanuj raz na rok jakiś klocek - czy BD czy wzmak czy jakiś multiplajer -

- coś wokół czego rzeczywiście zbudujesz dobry system

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Gdzie mogę się przenieść z tematem jakby rozwijania systemu żeby nie zaśmiecać tego tamatu?

W dziale hifi załóż swój watek

http://www.audiostereo.pl/hi-fi_k1.html

Gdzie mogę się przenieść z tematem jakby rozwijania systemu żeby nie zaśmiecać tego tamatu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda w tak dobrym temacie tylu stron na dyskusję o "niczym"..

Ja oczekuję.. przeglądając tu zdjęcia że zobaczę SPRZĘT AUDIO oraz video w całej okazałości wraz z jego ustawieniem w pomieszczeniu miejscem odsłuchu ('delektacji') tym systemem wystrojem akustycznym czyli generalnie wszystko co w pokoju jest.. bo to wszystko właśnie ma wpływ na dźwięk jaki słyszymy..

.. wtedy również mogę poczuć klimat tych wszystkich ustrojów które dany użytkownik posiada.. i podziwiać je.. :)

Więc nie widzę sensu walczyć z tym ile i co ma być widać na zdjęciach i jak należy pokazać swoje ustroje.. jeśli to nie jest rzeczywiście małe radyjko na tle wybajerowanego wnętrza to można przyjąć że wszystko JEST OK !

Edytowane przez GuruForA

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Szkoda w tak dobrym temacie tylu stron na dyskusję o "niczym"..

Ja oczekuję.. przeglądając tu zdjęcia że zobaczę SPRZĘT AUDIO oraz video w całej okazałości wraz z jego ustawieniem w pomieszczeniu miejscem odsłuchu ('delektacji') tym systemem wystrojem akustycznym czyli generalnie wszystko co w pokoju jest.. bo to wszystko właśnie ma wpływ na dźwięk jaki słyszymy..

.. wtedy również mogę poczuć klimat tych wszystkich ustrojów które dany użytkownik posiada.. i podziwiać je.. :)

Więc nie widzę sensu walczyć z tym ile i co ma być widać na zdjęciach i jak należy pokazać swoje ustroje.. jeśli to nie jest rzeczywiście małe radyjko na tle wybajerowanego wnętrza to można przyjąć że wszystko JEST OK !

Dokładnie - sprzet który jest na dziś + to co go otacza !!! tez tego szukam w tym watku

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Jakby komuś się już znudziło przerzucać strony żeby znaleźć zdjęcie jakiegoś ustroju tutaj można ich znaleźć trochę więcej cóż naród bogatszy to i ma co fotografować

Ukryta Zawartość

Mają fantazję... ale co ciekawe to w 90% systemów jest gramofon, nawet jeśli bazą systemu jest amplituner kina domowego to analog też stoi.

Ukryta Zawartość

Witam.To moze i ja pokaze jak to u mnie wyglada.

Na ta chwile jest linn sneaky ds z lampizatorem po przejsciach i creek destiny 2 podlaczone do Kef 103.2

Ukryta Zawartość

post-28308-0-92277000-1464617165_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciezko powiedziec ktory bo jest modyfikowany,min duelundy i inne lampy e182cc a w najblizszym czasie beda nowe zmiany, kolega ma sie tym zajac wiec wiem ze bedzie jeszcze lepiej choc na ta chwile juz jestem bardzo zadowolony.

Co nie wejdę na to forum, wychodzę uśmiany po same pachy. Tym razem grupa dorosłych facetów przez 3 strony bije pianę, czy to jeszcze zdjęcie sprzętu w pokoju, czy już pokoju ze sprzętem. Bo jak sprzętu w pokoju, to jest za ch.jowy sprzęt, a jak pokoju ze sprzętem, to nie tutej, no umieram :D A, jeszcze gość se prze.ebał na salonach, bo zamiast wywalić zylion na Nałtiljusy, bezczelnie dobrą furę kupił :D Wpadam tu raz na kilka tygodni "dla beki" i jeszcze nigdy się nie zawiodłem, mam to forum w folderze zakładek z prawicową prasą. To jest kuriozum, na żadnym forum tematycznym nie widziałem takiego bicia piano o dupę marynę, pozdrawiam serdecznie :)

To jest kuriozum

fantastyczna trolerka z nutką mentolowego wywyższania

i prawicowym przyebał i biedakom co nie majo na beemwe...

super -

ale tak w temacie - pokazałeś swój pokój??? przypomnij...

obiecuje się nie śmiać...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

przypomnij...

Sorry, nie mam czasu ani potrzeby bicia piany na forach :) Ryję ze wszystkich, którzy klepią tysiące znaków analizując zasadność fot kolegi robaka na forum i prowadząc skomplikowane wyliczenia, czy aby sprzęt za 2.750 zeta wypada postawić w pokoju o tym standardzie. Bo to jest opór śmieszne i polskie. Trzymam w 100% z robakiem, bo to jest ewidentnie człowiek sukcesu - ma rodzinę, fajny dom i plany. Pewnie za rok sobie kupi bez pierdnięcia Fokale i Mekintosze, a niektórym tu oczy wypali z zazdrości. Póki co pozostają jak widać szczeropolskie analizy jego stanu posiadania. Jakby koledzy z takiej Audiokarmy to zobaczyli, zjedliby własne buty ze śmiechu.

Trzymam w 100% z robakiem, bo to jest ewidentnie człowiek sukcesu - ma rodzinę, fajny dom i plany. Pewnie za rok sobie kupi bez pierdnięcia Fokale i Mekintosze, a niektórym tu oczy wypali z zazdrości.

Jakie myślenie, ręce opadają, jak ktoś nie ma fajnego domu, rodziny, planów (!) to przegrał życie.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

jarex, jeżeli mogę sobie pozwolić na drobną radę - jako bardzo aktywny uczestnik tej społeczności zadbaj o lepszą atmosferę, zamiast analizować cudzy stan posiadania i systemy wartości. To Ci się lepiej sprawdzi i bardziej przyda, spróbuj :) Pozdrawiam serdecznie!

jarex, jeżeli mogę sobie pozwolić na drobną radę - jako bardzo aktywny uczestnik tej społeczności zadbaj o lepszą atmosferę, zamiast analizować cudzy stan posiadania i systemy wartości. To Ci się lepiej sprawdzi i bardziej przyda, spróbuj :) Pozdrawiam serdecznie!

Cudzy stan posiadania w ogóle mnie nie interesuje i nigdy nie interesował (to w końcu czyjeś pieniądze, nie moje), natomiast interesuje mnie zachowanie proporcji w tym wszystkim co się audio nazywa, jeżeli aplikujesz do tego kręgu tematycznego to nie jest ważne jaki masz dom, ale ważne jest to czy lubisz to o czym tu mówimy, czyli dźwięk, gorszy, lub lepszy.

Powołujesz się na zachodnie fora, tam są też wklejone zdjęcia ze sprzętem we wnętrzu. Nie jest to w wielu przypadkach super drogi sprzęt, czasem wręcz przeciwnie, jakiś niedrogi vintage, ale dobrze skonfigurowany i dający satysfakcję.

Z racji tego, że nasze społeczeństwo generalnie jest postfeudalne to na naszych użytkownikach największe wrażenie robi wystrój domów, a nie sam sprzęt.

O naszych nuworyszowskich gustach można zresztą poczytać w doskonałej książce "Wanna z kolumnadą" F. Springera - polecam.

U nas musi być zawsze na bogato, "zastaw się a postaw się" nadal w narodzie żyje i ma się dobrze, nadal jest ważniejsze "mieć" niż "być", ale to podobno cecha społeczeństw na dorobku. Może kiedyś zaczniemy stawiać na inne wartości. Człowiek odwiedza te nowe domy (czasem zbudowane kosztem wysokiego kredytu), no są tam te wszystkie pralki, zmywarki, marmury, lecz nie ma bibliotek, książek, płyt, nawet zwykłych... gazet. Powoli, niewidocznie, stajemy się głupkami w ładnym otoczeniu.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

I co z tego, jarex? O gustach nie ma co gadać, i tak wszystkim nie dogodzisz. Ja nie mam parcia na posiadanie, mieszkam dotychczas w wynajętych mieszkaniach, chociaż zbliżam się do 40. Jak widać, nie mam luksusów, mam dobre słuchanie, adekwatne do moich potrzeb i niewiele więcej. Dla wielu jestem lamus, bo nie mam domu z klinkieru i super fury. Co do audio, tacy o innym systemie wartości się w łeb pukają, po co mi tyle płyt i notoryczne zmiany klocków. Życie mnie nauczyło, że ludzie mają bardzo różny słuch i wrażliwość na dźwięk, to jest kolosalna rozpiętość. Choćby moja dziewczyna nie bardzo słyszy różnice między brzmieniami, o których w gronie znajomych potrafimy gadać cały wieczór. A ja nie potrafię do tej pory wychwycić spektakularnej różnicy między brzmieniem CD-R bez i z pomalowanymi markerem brzegami, chociaż to ponoć czyni cuda. Dla niektórych zestaw robaka to może być rzecz absolutnie wystarczająca, jeżeli muzyka nie pełni roli nr 1 w ich życiu. Przecież to nie jest forum TYLKO dla totalnych maniaków audio, a ten zestaw ma prawo uczciwie pograć. Jeżeli tylko wzmacniaczowi prądu obstarczy, a klocki jakoś się spasują uzupełniając wzajemnie i maskując swoje braki.

żeby jakieś foty były w końcu bo już nudą wiało. u mnie radykalne zmiany: zestaw lżejszy ok. 30k pln, ale gra też super!

Ukryta Zawartość

post-22050-0-32007400-1464696894_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

????

Gość

(Konto usunięte)

zestaw lżejszy ok. 30k pln, ale gra też super!

To mogłeś sobie darować ;-) ... przecież to żaden wyznacznik "dobrego" brzmienia...

Fajne graty :-)

Pozdro

Edytowane przez Gość

dekoracja ma fajny muzyczny kącik, ale fajniejsze jest to, że zna się na muzie, ogarnia temat :-)

Kwestia punktu widzenia. Nie chwaląc się zbytnio byłem tu i ówdzie za swego życia i nie uważam żeby Polacy na tle np. innych krajów Europy musieli odczuwać kompleksy czy to na tle kulturowo-społecznym czy materialnym czy jeszcze innym. Nie rozwodząc się zbytnio, moim zdaniem w Polsce choć super nie jest i kuleją jeszcze niektóre sprawy, to równowaga między pozytywnymi emocjami w ludziach a przesiąknięciem zachodnią cywilizacją plastiku i głupoty jest zachowana na dobrym poziomie.

Brak książek i płyt(winyl to dobro luksusowe, które doceniają nieliczni) to znak czasu. Teraz "Biblioteki" i wiedza jest w komputerze i internecie. Gazety są kupione przez różne koncerny za którymi stoją podejrzani ludzie mający na celu pranie mózgu motłochowi i kierowanie ciemną masą dla własnych chorych idei... trudne czasy nastały bo ciężko rozróżnić co i kto jest dobry. Jak człowiek nie kieruje się intuicją to może się zgubić.

Sorry że tak bez cytatu ale forum źle mi chodzi. Sorry także za ciągnięcie offtopu. Myślę że dywagacje na temat domów userów można już zakończyć. Nikt mi nie naubliżał a ja się nie obrażam. Nikt też nie jest w stanie odebrać mi satysfakcji ze słuchania mojego sprzętu. Za dobre słowa dziękuje ale proszę już kolejnych userów o zostawienie tematu w spokoju. Pozdrawiam.

Pokój 26m2, ustawienie na dłuższej ścianie, użytkownicy to 30-sto latkowie na dorobku z dzieckiem 1,5 roku.

Sprzęt: ampli z CD Denon RCD-100, kolumny TDL Studio 5 (razem 1000 zł), kable jakieś gratisowe Qed, zepsuty Marantz jako ozdoba. Płyty są. Książki są. Zdjęcie robione z kanapy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi