Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Szymon fakt ze Twój system rozwala system - póki co nikt chyba nie pokazał tak bezkompromisowej adaptacji.... fantastyczne choć kompletnie nie moja bajka . Ale jak myśle Twój królik juz prawie dogoniony ( prawie bo to zawsze jest prawie ). Ja sie pochwale ze ostatnio przesunąłem kanapę i włochaty dywan z 1/2 metra do kolumn!!! Jest lepsza głębia ale jeszcze lepsze ze małżonka sie nie kapneła :-)

Edytowane przez przemo7

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Koledzy przepraszam że wsadziłem kij w szprychy z tymi piankami na ścianę ale chociaż troszkę ożywił się ten wątek.

Chciałbym zadziałać z akustyką swojego pokoju audio więc pytanko: czy ktoś może polecić kumającą osobę z Zielonej Góry lub okolic która zrobi u mnie wstępne pomiary i nakreśli co poprawić, zmienić itd.

Edit: Jeśli chciałbym sam eksperymentować to co potrzebuje: mikrofon+oprogramowanie - jakie?

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez sebaa1

www.paneleakustyczne.pl

Szymon i Rafał , Wasze ustroje to własna robota czy kupne na zamówienie?

Kto jest wykonawcą tychże cudów?

Zobaczcie mój stolik, mogę go trochę przyszlifować

www.paneleakustyczne.pl

Wysłane z tapciocha

To było do mnie? Polecasz bo znasz ich i korzystałeś z usług czy tylko wygooglałeś w necie.

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Znalazłem w necie. Natomiast pytam Szymona i Rafała bo ich ołtarze tutaj zaburzają nasze pokoje odsłuchowe

Edytowane przez jarojaw

Jeden dyfuzor fraktalny 20 tysiakow + kilka innych ... Trzeba miec z 40 tysiakow lekko z pomiarami... O jedno zero za duzo:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Jak czytam te brednie handlarzy o rozpraszaniu gąbki ze zmywaka to nie wiem czy się śmiać czy płakać.

No popatrz, ale przecież sam oferujesz panele piramidki i ćwierćwalce na stronie semper acoustic.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

No popatrz, ale przecież sam oferujesz panele piramidki i ćwierćwalce na stronie semper acoustic.

A co ma piernik do wiatraka? Zupę też jesz widelcem?

Mam udziały w kilku firmach produkcyjnych co nie oznacza, że mam bezmyślnie polecać błędne rozwiązania. Ustroje zawsze należy rozpatrywać w kontekście ich szerokości i zakresu działania z szczególnym naciskiem na niskie składowe. Co ma do tego płaski gąbas ze zmywaka? Tym bardziej doceń, że piszę Wam jak wygląda stan faktyczny.

Rozumiem, że panele typu piramidki, są mniejszym złem niż te płaskie absorbery obcinanające górę.

Pytam, bo mam i piramidki i dyfuzory 2D semper acoustic z cwierćwalcami po kątach :))

Rozumiem, że panele typu piramidki, są mniejszym złem niż te płaskie absorbery obcinanające górę.

Pytam, bo mam i piramidki i dyfuzory 2D semper acoustic z cwierćwalcami po kątach :))

Nie mam wglądu co i kto kupuje na przestrzeni lat. Jak się zwrócisz o profesjonalną pomoc w doborze materiałów to chętnie pomogę. Całkiem prywatnie i po koleżeńsku. Wiele osób działa na własną rękę i kupuje takie zestawy, że sam byś nie uwierzył. Co gorsza za nic nie dadzą się przekonać do innego podejścia projektowego w dziedzinie akustyki pokoju odsłuchowego . Wiedzą lepiej i koniec, żadna fizyka nie wchodzi w grę:)
Wiele osób działa na własną rękę i kupuje takie zestawy, że sam byś nie uwierzył.

Co gorsza za nic nie dadzą się przekonać do innego podejścia projektowego w dziedzinie akustyki pokoju odsłuchowego . Wiedzą lepiej i koniec, żadna fizyka nie wchodzi w grę:)

Domyślam się, wielu też w podobny sposób nie dają się przekonać do jakiejkolwiek adaptacji, bo jak twierdzą gra im dobrze tak jak mają, czyli bez adaptacji, ale za to z dywanikiem i kwiatkami w tle i świętym spokojem że strony żony :)

Niestety, często też odpychająco działa kwestia finansowa takiego projektu, jak to mówią każdy orze jak może godzą warunki mieszkaniowe z akceptacją żony i swoim zamiłowaniem do muzyki etc.

Kiedy z dwa miesiące temu brałem się za sufit 9 paneli Omnibounce NYQUISTA kosztowało mnie ponad 1700zl, znajdzie się ktoś kto wolałby dołożyć te siano do wzmacniacza, czy innego elementu systemu, ja wolałem "przystroić" sufit i tak wybrałem kompromis między wyglądem pokoju dziennego, a tym co mógłbym uzyskać przy pomocy innego lepszego ustrojstwa.

:)

Zwykle piramidki be, semper to jest to.

Taaa...

Żona jak żona, ale mi też nie chciało by się przyozdabiac pokoju dziennego jakimiś panelami. Zresztą zawsze można improwizowac i jakoś zagracic ściany i kąty. Zawsze to lepiej niż nic.

?👈

Żona jak żona, ale mi też nie chciało by się przyozdabiac pokoju dziennego jakimiś panelami. Zresztą zawsze można improwizowac i jakoś zagracic ściany i kąty. Zawsze to lepiej niż nic.

Można i tak , jeżeli tylko spełnia nasze , wróć, wasze oczekiwania.

Edytowane przez Rafał.M

Dobra Panowie a teraz żeby poprawić wszystkim humor to ogarnijcie moje badziewie! Akustycznie kupa (jestem przed remontem) ale ważne że słuchanie sprawia mi radość :-)

Pozdrawiam!

Kurczę! Ale dobry kawałek tekstu, tak od serca. Dla takich użytkowników warto tu być:')

Edytowane przez Bartin-ek

Dzięki! Miło mi to słyszeć.

Bo o to chodzi. Jak w każdym hobby ma ono sprawiać nam radość a nie dołować. A że audio to nie jedyna zajawka jaką posiadam muszę to wszystko pogodzić i nie dać się zwariować :-) Pozdrawiam wszystkich audio i nie tylko maniaków!

Edytowane przez Kejup

A że audio to nie jedyna zajawka jaką posiadam muszę to wszystko pogodzić i nie dać się zwariować :-)

Też mam kilka zajawek :)

Pzdr

Edytowane przez sir.jax

No właśnie i jak w tym gąszczu zainteresowań znaleźć czas na pracę i zarabianie pieniędzy hi hi :-)

Mnie żonka kiedyś skrzyczała że może bym zaczął mieszkać a nie tylko nocować w domu.

A teraz narodzie do grilla!

Pozdro!

• 3 tygodnie później...

Nic lepszego teraz od Denona nie ma. Nie wiem jak on gra, ale wiem jak graja starsze modele i z obecnymi kolumnami nie gra to jak chce.

?👈

Transport kupilem w dobrej cenie więc stoi, wystawiałem go juz kilka razy na gielde. Nie długo pewnie pójdzie na allegro. Na razie sobie gra.

?👈

No ładnie Rafał, ładnie:-) dobrze, że nie zostałeś denonowym ortodoksem :-)

Po prostu zauważyłeś nad sobą szklany sufit i... poszedłeś dalej.

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Szczerze mówiąc "wątły" Primarek zdeklasował wszystko co miałem do tej pory. Chociażby dzielony zestaw Classe czy końcówkę mocy Hegel H2A. Wczesniejszą Yamahę A-S2000 niestety też pogonił, trochę żałuję bo wyglądała świetnie. Primare nie zachwyca wyglądem, ale wykonanie jest na takim samym poziomie. Design, kwestia gustu. Całe szczęście, są brzydsze. Natomiast dzwięk jak dla mnie pierwsza klasa, wszyscy psioczą na klasę D, a okazało się to kawał dobrego grania. Mocy też mu nie brak, w pomiarach wyszło sporo więcej jak deklaruje producent.

?👈

...wszyscy psioczą na klasę D, a okazało się to kawał dobrego grania. Mocy też mu nie brak, w pomiarach wyszło sporo więcej jak deklaruje producent.

Nie wszyscy psioczą na klasę D ;) Wszystko zależy jak zwykle od aplikacji ... Pewien stereotyp i teorie znafców jakoby klasa D nie grała można wsadzić między bajki.

Stereotypy stereotypami, ale czy klasa D ma jakieś swoje cechy charakterystyczne jeśli chodzi o brzmienie? Nigdy nie miałem takiego wzmacniacza. Z opinii wynika, że D klasa dobrze się sprawdza do zasilania sekcji basowe ze względu na duża moc, szybkość itp, ale gorzej wypada pod względem np. barwy, nasycenia czy tak zwanej "muzykalności" z czego słyną tranzystory w klasie A czy też lampowe. Wiadomo, że efekt końcowy zależy też od reszty toru, ale bardziej mi chodzi o cechy samych wzmacniaczy.

Edytowane przez Silver_85
  • Pokaż nowe odpowiedzi