Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, S0nic napisał:

Widzę, że zachęcasz ludzi, żeby wrzucali zdjęcia swoich salonów

(wiem , że to ironia) oczywiście , ale jak już się chwalić to trzeba mieć czym. 

Gość

(Konto usunięte)

to co dla ciebie jest początkiem dla kogoś innego może być końcem

odbierasz ludziom radość i poczucie wartości ich życia

u mnie idziesz do ignorowanych

2 godziny temu, bolo_senor napisał:

a pisałem tak przy wcześniejszych postach ? nie . 

zresztą nie o to chodzi by się doczepić , tylko o absurdalność takiego wystroju , jakby to był zamek lub stary pałac było naprawdę ok.

A tak to kiczem trąca. I te pomieszane style z przodu jakby secesja z tyłu wczesny gierek jakoś kolą w oczy.

Myślę że nic nikomu do tego jakie ma wnętrze. Mi też się nie podoba, ale widocznie lokatorzy dobrze się tam czuja. 

(wiem , że to ironia) oczywiście , ale jak już się chwalić to trzeba mieć czym. 

A to wątek do chwalenia się? Ja lubię po prostu popatrzeć jak ktoś ma graty u siebie ustawione. Czy to za 500zl czy za 50 tys.

Pewnie jest jakieś forum wnętrz. Tam można, a nawet trzeba komentować wnętrza. Na tym to polega. 

?👈

13 godzin temu, Yankes napisał:

Ładne Paczki. Nie "ucieka" wokal na prawo?

Fajnie, ze Ci sie podobaja. Ja bardziej sie ciesze z tego jaka jakosc dzwieku z nich uzyskuje, a co do "podobania", same monitory moga sie podobac w takim eliptycznym ksztalcie, ale tez musze sie zgodzic z bolo_senor, ze do wystroju pokoju nie bardzo pasuja, gdyż ksztalt maja nowoczesny. Ale jak wspomnialem, jakosc dzwieku jest wazniejsza, a oddzielnego pomieszczenia do sluchania muzyki nie posiadam. Zgadzam się również z bolo, ze i inne elementy umeblowania troche się gryza, ale osobiscie lubie takie meble. A na pewno nie proste, nowoczesne z wiorowki z gola podloga, co daje pomieszczenie zimne, najczesciej ze zbyt duzym poglosem (okropne). A w ogole gdybym był bogaty, to wnetrze domu mialbym pewnie cale w antychach.

Mimo, ze z lewej strony mebloscianki dźwięk ma tendencje do odbic ale i rozproszen (glebokie frezowania i polki z ksiazkami), a z prawej raczej jest pochlaniany ( grube zaslony i sofa tapicerowana), to wokale są dokladnie na srodku, a wokalisci spewaja „waskimi ustami” - oczywiscie, ze dużo zalezy tez od nagrania.

A w ogole, to dzieki wpisowi Yankesa, a szczegolnie odpowiedzi bobo-senor-a jak watek ladnie przyspieszyl :-)

Edytowane przez Lutek
3 godziny temu, pit80 napisał:

Justina Biebera i innego szajsu też trzeba słuchać bo modne?

Już dawno i nie prawda, Bieber to już oldschool

Edytowane przez PawelMitsu

ale jak już się chwalić to trzeba mieć czym

Sadzilem, ze w tym watku wlasciwe i pozadane  jest zamieszczanie zdjec pomieszczen, w ktorych stoja nasze sprzety. Oczywiscie mozna by zamieszczac zdjecia wykonane z bliska tyko samych kolumn, czy klockow, ale watek ma przeciez tytul: "Wasze ustrone", a czy nie nalezy do nich caly wystroj i wyposazenie pomieszczenia odsluchowego ? Czy te elementy nie maja wplywu na jakosc dzwieku ? No maja bardzo duzy, istotny wplyw. A moze w tym watku nalezaloby wklejac zdjecia tylko ze sprzetem i widocznymi specjalistycznymi ustrojami akustycznymi ? Tak wiec sadze, ze tutaj nawet bardzo pozadanym jest zamieszczanie zdjec calych pomieszczen wraz ze sprzetem, ktore w calosci odpowiadaja za akustyke, a tym samym jakosc dzwieku i nie ma to nic wspolnego z jakimkolwiek chwaleniem sie - bo niby czym ?. Np. na pierwszym moim zdjeciu (z czasow wczesniejszych) widac rowniez tyl pokoju, aby pokazac, jakie jeszcze elementy umeblowania maja wplyw na akustyke i ze wykladzina nie jest na calej podlodze (co preferuje i tak bylo w poprzednim pokoju), poniewaz aktualny pokoj jest troche dluzszy i wygospodarowalem w nim troszeczke przestrzeni na jadalnie. A w jadalni wiadomo: goscie, przesuwanie krzesel itp, wiec juz wykladzina czy dywan nie moga byc. W poprzednim mieszkaniu mialem jeden pokoj wiecej - oddzielnie jadalnie, wiec nie bylo problemu i wykladzina byla na calej podlodze w pokoju ze sprzetem audio.

Pięknie ujęte Lutku, w samo sedno!

Chamami się nie przejmuj, gdyby człowiek miał być wrażliwy na grubiaństwo i głupotę ludzką, to prędko by się załamał  ?

"Tynk pożera dźwięk" 747

1 minutę temu, EmilioE napisał:

Pięknie ujęte Lutku, w samo sedno!

Chamami się nie przejmuj, gdyby człowiek miał być wrażliwy na grubiaństwo i głupotę ludzką, to prędko by się załamał  ?

Jego Avatar wiele wyjaśnia ?

3 godziny temu, S0nic napisał:

kolumny tam bardzo ładnie pasują. Zwłaszcza podłogówki ?

Wystrój pasuje do Tannoy ?

Tak..., poprzednie podlogowki lepiej wizualnie pasowaly, ale  obecne lepiej graja. W ogole masz racje, ze bardziej pasuje do Tannoyi. W razie czego, to mam rowniez oryginalne Tannoye na 12-to calowych HPD 315 - Devon, ale one, to proste graniastoslupy o podstawie prostokata i zapewne "bolo_senorowi" by sie nie podobaly..., a juz w tym moim pokoju - tragedia !

1 godzinę temu, rafal735r napisał:

Myślę że nic nikomu do tego jakie ma wnętrze. Mi też się nie podoba, ale widocznie lokatorzy dobrze się tam czuja

O..., wlasnie. Mojej zonie rowniez, a i mi nie do konca, ale czuje sie w nim dobrze (choc fizycznie, zdrowotnie juz nie), zwlaszcza jak slucham muzyki, a juz szczegulnie jak slucham z kims, kto mnie w tym celu odwiedzil i go goszcze.

Godzinę temu, Lutek napisał:

Sadzilem, ze w tym watku wlasciwe i pozadane  jest zamieszczanie zdjec pomieszczen, w ktorych stoja nasze sprzety. Oczywiscie mozna by zamieszczac zdjecia wykonane z bliska tyko samych kolumn, czy klockow, ale watek ma przeciez tytul: "Wasze ustrone", a czy nie nalezy do nich caly wystroj i wyposazenie pomieszczenia odsluchowego ? Czy te elementy nie maja wplywu na jakosc dzwieku ? No maja bardzo duzy, istotny wplyw. A moze w tym watku nalezaloby wklejac zdjecia tylko ze sprzetem i widocznymi specjalistycznymi ustrojami akustycznymi ?

Nie do końca to miałem na myśli . Bardziej to , że krytyka przy normalnych wnętrzach czasem się może się pojawić i żeby ci bardziej wrażliwi liczyli się z tym i myśleli co fotografują ? by nie żałować. Fanem ustrojów jakoś nie jestem , jakbym miał wybierać między wyglądem a graniem - wybrał bym wygląd.

Poza tym jestem zdania , że system jest skończony dopiero wtedy jak gra i wygląda jak trzeba , a jego autor jest z niego dumny i chce się pochwalić.

2 godziny temu, Lutek napisał:

Ja sie tak szybko nie obrazam.

i dobrze , bo nie chodzi mi o to , by komuś zepsuć humor , tylko o zwrócenie uwagi na pewne niedoskonałości .

Jakby ładne antyki tam wstawić lub jednego stylu się trzymać to te tannoye były by ozdobą pomieszczenia i świadczyłyby o guście właścicieli. Bo do takich niestety drogich wnętrz są stworzone.

2 godziny temu, Lutek napisał:

Tannoye na 12-to calowych HPD 315 - Devon, ale one, to proste graniastoslupy o podstawie prostokata i zapewne "bolo_senorowi" by sie nie podobaly..., a juz w tym moim pokoju - tragedia !

Dać mądre dodatki to i devony będą wyglądać dobrze , wystarczą jakieś stylowe np drewniane lub wzorzyste maskownice i standy stylizowane do mebli.

Edytowane przez bolo_senor
56 minut temu, bolo_senor napisał:

Nie do końca to miałem na myśli . Bardziej to , że krytyka przy normalnych wnętrzach czasem się może się pojawić i żeby ci bardziej wrażliwi liczyli się z tym i myśleli co fotografują ? by nie żałować. Fanem ustrojów jakoś nie jestem , jakbym miał wybierać między wyglądem a graniem - wybrał bym wygląd.

Poza tym jestem zdania , że system jest skończony dopiero wtedy jak gra i wygląda jak trzeba , a jego autor jest z niego dumny i chce się pochwalić.

i dobrze , bo nie chodzi mi o to , by komuś zepsuć humor , tylko o zwrócenie uwagi na pewne niedoskonałości .

Jakby ładne antyki tam wstawić lub jednego stylu się trzymać to te tannoye były by ozdobą pomieszczenia i świadczyłyby o guście właścicieli. Bo do takich niestety drogich wnętrz są stworzone.

co za bełkot

obiektywnie o audio

3 godziny temu, Lutek napisał:

Tak wiec sadze, ze tutaj nawet bardzo pozadanym jest zamieszczanie zdjec calych pomieszczen wraz ze sprzetem, ktore w calosci odpowiadaja za akustyke

w zakładce akustyka bardziej sensowne rady na temat akustyki otrzymasz niż tu.

18 minut temu, S0nic napisał:

co za bełkot

i vice verca

27 minut temu, bolo_senor napisał:

jedynie pod warunkiem, że tam się nie pojawisz i w swoim knajackim stylu nie będziesz innych obrażał.

Edytowane przez wig
23 minuty temu, wig napisał:

i w swoim knajackim stylu nie będziesz innych obrażał.

Nie "bij piany" niepotrzebnie , bo krytyka nie jest obrażaniem .

autor zdjęcia napisał chyba jasno , że nie czuje się obrażony.

zresztą ja chyba też jasno się wyraziłem

8 godzin temu, bolo_senor napisał:

( autora zdjęcia nie chcę obrazić )

Czy to jest teraz dla ciebie zrozumiałe ?

czy dalej będziesz coś wymyślać ?

49 minut temu, bolo_senor napisał:

Za to można tutaj się dowiedzieć że ktoś mieszka w ch*jowym wystroju. 

4 minuty temu, bolo_senor napisał:

Nie "bij piany" niepotrzebnie , bo krytyka nie jest obrażaniem .

autor zdjęcia napisał chyba jasno , że nie czuje się obrażony.

Ale inni są zniesmaczeni. 

Ale to wszystko nic. 

Odkupisz swoje grzechy jak wrzucisz zdjęcie swojego pokoju! Kto jest za? 

?👈

29 minut temu, rafal735r napisał:

Ale inni są zniesmaczeni. 

zawsze jest ktoś zniesmaczony .

a ja mam zawsze swoje zdanie , ktoś ma inne i jest zniesmaczony.

zresztą przeczytaj post nr18694 do kogo pisałem.

29 minut temu, rafal735r napisał:

Odkupisz swoje grzechy jak wrzucisz zdjęcie swojego pokoju! Kto jest za? 

Nie ma szans , nie lubię autopromocji.

29 minut temu, jurek1 napisał:

De gustibus non est disputandum, że się tak wyrażę.

to nie w tym wątku ?

13 godzin temu, bolo_senor napisał:
19 godzin temu, Yankes napisał:

Ładne Paczki

nic tam ładnego nie widzę. Wnętrza pałacowe to w 90-tych latach modne były.

7 minut temu, bolo_senor napisał:

to nie w tym wątku ?

W tym. Poddałeś krytyce wystrój wnętrza jednego z użytkowników, tym samym podważyłeś jego gust.

Teraz, jurek1 napisał:

A faktycznie, w każdym wyglądasz tak samo.

12 minut temu, jurek1 napisał:

W tym. Poddałeś krytyce wystrój wnętrza jednego z użytkowników, tym samym podważyłeś jego gust.

jak już , to gust yankesa. cytat z postu jest wyżej.

Ale jeżeli nawet pośrednio , to miałem do tego takie samo prawo jak inni mówiąc , że jest super.

więc nie mówcie co mam pisać , lub nie. Każdy może mieć swoje zdanie.

44 minuty temu, bolo_senor napisał:

Nie ma szans , nie lubię autopromocji.

?

Czyli ładnie, ale nie chce grać? 

37 minut temu, bolo_senor napisał:

jak już , to gust yankesa. cytat z postu jest wyżej.

Ale jeżeli nawet pośrednio , to miałem do tego takie samo prawo jak inni mówiąc , że jest super.

więc nie mówcie co mam pisać , lub nie. Każdy może mieć swoje zdanie.

Mogłeś to wyrazić z kulturą, a nie jak cwikła. 

Czekamy ciągle na zdjęcie... 

?👈

35 minut temu, rafal735r napisał:

Mogłeś to wyrazić z kulturą, a nie jak cwikła.

nie chciałem tak poważnie , bo jeszcze gorzej by wyszło. Miało być śmiesznie , a niektórym i to wystarczyło ?

35 minut temu, rafal735r napisał:

Czekamy ciągle na zdjęcie... 

jak aparat w telefonie znajdę to zrobię ? 

image.png.1a115705ec9e1476700f753fc3b33c0b.png

serio nie używam smartfonów.

Dla przypomnienia:

W dniu 18.11.2003 o 18:20, Vinyl_pl napisał:

chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

przedsmak tego co chialbym zobaczyc jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , troszke zaslaniaja ale....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 godzinę temu, bolo_senor napisał:

?

?

Ukryta Zawartość

serio nie używam smartfonów.

To tym bardziej liczył bym na trzymanie języka za zębami. 

Ukryta Zawartość

?👈

Koledzy, luzik ?

Moją komodę ktoś porównał do mebli kuchennych... i muszę z tym żyć ?.

Z drugiej strony Bolo ma trochę racji. A, że był subtelny jak ręczny granat...(co to może nie zabije, ale rękę up.....doli) to już inny temat. Pozdrawiam z nad pucharu "złocistego". W końcu weekend ?.

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

• Pokaż nowe odpowiedzi