Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, rafal735r napisał:

Ale głupotki opowiadasz. 

Bolo lubi głupotki.

10 minut temu, Tal napisał:

Zapomina że lata 90 to fala grunge'u i czas zespołów i sceny Seattle. W 1992 roku Nevermind wyprzedził Dangerous Michaela Jacksona i znalazł się na pierwszej pozycji najlepiej sprzedających się płyt listy Billboard.  

4ka z Seattle:

Pearl Jam

Alice in Chains

Nirvana

Soundgarden

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

13 godzin temu, bolo_senor napisał:

To ja. Wyjaśnię ci ten fenomen w latach 80 i 90 ludzie słuchali bardzo monotematycznie , a rock przeżywał poważny kryzys , na topie byłi depesze , italo disco , madonna , nawet disco polo się pojawiło.

Te zespoły co podałeś to słuchało pokolenie co ma teraz 60+ 

Wyjaśnienie jest inne, wszystko zależy od środowiska, w którym się wychowujemy. 

Ja w podstawówce dostałem od wujka płyty Queen i Led Zeppelin. Dzięki temu nigdy mnie nie interesowała dziadowska muzyka typu italo disco. 

Współczuję ludziom, którzy wychowywali się na gównianej muzyce, bo to zwyczajnie wielka strata kulturowa. 

+1

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Wyjaśnienie jest inne, wszystko zależy od środowiska, w którym się wychowujemy. 

Ja w podstawówce dostałem od wujka płyty Queen i Led Zeppelin. Dzięki temu nigdy mnie nie interesowała dziadowska muzyka typu italo disco. 

Współczuję ludziom, którzy wychowywali się na gównianej muzyce, bo to zwyczajnie wielka strata kulturowa. 

Ale to jest dokladnie to, o czym wczesniej pisalem:

Kazdy kto nie zna Amacord Feliniego i oglada tylko Netflix jest glabem
Kazdy kto sie nie zna na Strawinskim i Brucknerze i slucha tylko Metaliki jest glabem
Kazdy…

Zobacz brzmi cos takiego:

Ja w podstawówce dostałem od wujka płyty Strawiinskiego i Brucknera. Dzięki temu nigdy mnie nie interesowała dziadowska muzyka typu Queen i Led Zeppelin 

To wszystko tylko kwestia punktu widzenia 🙂

3 minuty temu, xajas napisał:

Kazdy kto sie nie zna na Strawinskim i Brucknerze i slucha tylko Metaliki jest glabem
Kazdy…

Ja w podstawówce dostałem od wujka płyty Strawiinskiego i Brucknera. Dzięki temu nigdy mnie nie interesowała dziadowska muzyka typu Queen i Led Zeppelin 

Lub kultury osobistej...

p.s. a muzyki Hildegardy z Bingen słuchałeś 😉 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 13.09.2023 o 10:17, Kashikoi doragon napisał:

Moim zdaniem za 15 lat ludzie zaczną powracać do CD, tak jak kilka lat temu powrócili do winyla. Trend nakręcą hipsterzy i celebryci chcący się czymś wyróżnić.

To się już dzieje:

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

17 minut temu, xajas napisał:

Kazdy…

Cóż począć, były przeprowadzone badania, które potwierdziły, że osoby lubujące się np w metali są zazwyczaj grupa inteligentniejsza od osób słuchających np disco polo. 

Głąbami bym ich nie nazwyał jednak 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ps. Na netflixie też się znajdzie wartościowe treści jeśli się umie szukać. 

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, xniwax napisał:

Aleś walnął teraz, może jeszcze 100+
Ostatnio sprzedałem cztery płyty Sabsów z lat 80 na CD kolesiowi 30+.
Akurat brakowało mu do zebrania całej dyskografii. 
Ostatnio widziałem w empiku grupkę małolatów czytających jakieś wydawnictwo o Led Zeppelin.
Mieli może po 17 lat.

Ok, ale to fani muzyki. Bolo mówił o ogólnym trendzie, w PRL , w czasach kiedy określonej muzyki nie puszczano w radio, jedynym źródle muzyki, z powodów ideologicznych, muzyka była cenzurowana.

3 godziny temu, Tajitsu napisał:

Niestety, amatorzy takiej taniej rozrywki chodzą na wybory i dzięki nim mamy to co mamy.

Smutne to…

Ogranicz, każ siedzieć w domu i zaraz potem ubierz na klatę koszulkę z dupnym napisem DEMOKRACJA.

Skąd pomysł, ze gust muzyczny ma cokolwiek wspólnego z inteligencją?

Wystarczy spojrzeć na twarze wiernych fanów jedynie słusznej muzyki i partii w tym kraju. 

5 minut temu, Jacchusia napisał:

Skąd pomysł, ze gust muzyczny ma cokolwiek wspólnego z inteligencją?

13 minut temu, Ajothe napisał:

Cóż począć, były przeprowadzone badania, które potwierdziły, że osoby lubujące się np w metali są zazwyczaj grupa inteligentniejsza od osób słuchających np disco polo. 

Czytałeś to, tam nic takiego nie pisze. Pisze o słuchaczach muzyki instrumentalnej.

O metalowcach pisze tylko to

Cytat

że metalowcy są o wiele mądrzejsi niż ocenia ich społeczeństwo na podstawie stereotypów.

Cytat

METALOWCY SĄ MĄDRZEJSI, NIŻ GŁOSI STEREOTYP

raczej obala stereotyp.

Przypomnę tylko, ze muzyka w pełni instrumentalna to w przeważającej mierze klasyka, jazz, elektronika...

7 minut temu, Tajitsu napisał:

Wystarczy spojrzeć na twarze wiernych fanów jedynie słusznej muzyki i partii w tym kraju. 

Aaa po twarzy 🙂 Widzę wiećej zakręcenia politycznego niz logiki.

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

Czytałeś to, tam nic takiego nie pisze. Pisze o słuchaczach muzyki instrumentalnej.

O metalowcach pisze tylko to

raczej obala stereotyp.

Przypomnę tylko, ze muzyka w pełni instrumentalna to w przeważającej mierze klasyka, jazz, elektronika...

Aaa po twarzy 🙂 Widzę wiećej zakręcenia politycznego niz logiki.

Muzyka metalowa często bywa skomplikowana i instrumentalna, a niektóre albumy są nawet rozpatrywane na znakomitych uczelniach muzycznych 🙂

Ty jesteś disco polowcem czy co?!

Z osobistego doświadczenia wiem, że grono metalowców to świetni i inteligentni ludzie najczęściej uprawiający elitarne zawody 🙂

14 godzin temu, stach_s napisał:

podobnie

Ehe, mierna kopia, nic więcej.

47 minut temu, ASURA napisał:

Ja słuchałem, piękna rzecz 🙂

5 minut temu, Adi777 napisał:

Ja słuchałem, piękna rzecz 🙂

Które wykonanie polecasz?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

16 minut temu, Ajothe napisał:

Muzyka metalowa często bywa skomplikowana i instrumentalna, a niektóre albumy są nawet rozpatrywane na znakomitych uczelniach muzycznych 🙂

Ty jesteś disco polowcem czy co?!

Z osobistego doświadczenia wiem, że grono metalowców to świetni i inteligentni ludzie najczęściej uprawiający elitarne zawody 🙂

Złe wnioski wysnuwasz, ja nie odnosze sie do ciebie personalnie, nie pisze nic złego o metalowcach, tylko o _twoich wnioskach_ z tego co wyczytałeś w artykule.

Osobiście słucham i pisąłem już o tym, w 90% jazzu, pianino - Keith Jarrett, Możdżer, Chick Corea,  Lang Lang , to moi ulubieni artyści. Ogólnie słucham, mam wszystkie gat. muzycznę, uwielbiam DM i AC/DC o innych nie napisze, wymieniłem te aby pokazać rozpietość.

A do czego zmierzam, kiedyś wiekszosci z tego nie słuchałem, z czasem gust mi sie zmienił, jak i wielu ludziom, z którymi rozmawiałem.

Czy inteligencji moze przybywac z wiekiem? No nie, stad mój wniosek że słuchana muzyka nie ma nic wspólnego z inteligencją.

Edytowane przez Jacchusia

Godzinę temu, ASURA napisał:

Lub kultury osobistej...

Nie, muzyka sredniowiecza to nie jest moj gatunek i mnie nie interesuje. Ale jej przepisy, znajomosc ziol i odzywiania 

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Głąbami bym ich nie nazwyał jednak 😁

Ukryta Zawartość

Instrumentalna vs. wokale 😉

czyli Queen, Led Zeppelin, Pink Floyd itd. jest dla glabow, a Vollenweider dla intyfiligentnych  😉 

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, iro III napisał:

Miał też jako alternatywę Radio z zakresem UKF...

Ci mieszkający blisko granicy niemieckiej mieli szansę na tzw. zachodni UKF,przy dobrej pogodzie była okazja "podsłuchiwać" stacje z Berlina Zachodniego to było wezwanie...czy dziś ktoś w domowych warunkach bawi śię w budowę anten Yagi-Uda? to były czasy,katalogi Hirschmana czy Fuby oglądałem z wypiekami na twarzy niczym zakazane świerszczyki..

Nawet NRD-skie stacje miały lepszy sygnał na UKF.

19 minut temu, ASURA napisał:

Sądząc w takim razie po awatarze nie masz gustu muzycznego 😉

Ma ładnie wyglądać. Tylko tyle i aż tyle 🤪

25 minut temu, Ajothe napisał:

Trudno mi sobie wyobrazić inteligentengo człowieka słuchającego disco polo 🤭

Dokładnie tak!

+1

29 minut temu, xajas napisał:

Nie, muzyka sredniowiecza to nie jest moj gatunek i mnie nie interesuje. Ale jej przepisy, znajomosc ziol i odzywiania 

Instrumentalna vs. wokale 😉

czyli Queen, Led Zeppelin, Pink Floyd itd. jest dla glabow, a Vollenweider dla intyfiligentnych  😉 

Wyciągasz daleko idące wnioski, które się załamują i nie zgadzają z rzeczywistością 😋

39 minut temu, Ajothe napisał:

Trudno mi sobie wyobrazić inteligentengo człowieka słuchającego disco polo 🤭

Bo i nie o to chodzi, czyli co kto sobie wyobraża, mysli.

Mnie trudno było sobie wyobrazić walące sie wieże WTC i wojnę w Ukrainie.

I coś ty się tak uparł na to Disco-polo?

Teraz, Jacchusia napisał:

I coś ty się tak uparł na to Disco-polo?

Bo to zwyczajnie szkodliwe zjawisko i upowszechnianie tego barachła w mediach publicznych ma zły wpływ na młode pokolenia. 

Potem się dziwią niektórzy dlaczego młodym ludziom wystarczy głośniczek bluetooth... 

16 godzin temu, xniwax napisał:

Ostatnio widziałem w empiku grupkę małolatów czytających jakieś wydawnictwo o Led Zeppelin.
Mieli może po 17 lat.

Może mieli w pracy domowej zadane 😉

5 minut temu, jurek1 napisał:

mieli w pracy domowej zadane 😉

Fajną szkołę mają w takim razie. 😉

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Bo to zwyczajnie szkodliwe zjawisko i upowszechnianie tego barachła w mediach publicznych ma zły wpływ na młode pokolenia

Ale na dzietność dobrze wpływa taka muzyka , więc jest politycznie uzasadnione puszczanie tego dziadostwa jak najwięcej . Do tego nawet najbrzydsze samice mają szansę zbliżenia , jak pijany samiec nie ucieka - bo nie może stać prosto 😁

Pozdrawiam ze stolicy - białegostoku 😒

21 godzin temu, rafal735r napisał:

Za to wiedział kto to jest Zenek Martyniuk. 

Był pewnie z podlasia , w białymstoku to najbardziej znana osoba . Ciut nie święty.

Edytowane przez bolo_senor
3 godziny temu, ASURA napisał:

Które wykonanie polecasz?

Ja słuchałem tych:

Ukryta Zawartość

sequentia-o-jerusalem-Cover-Art.webp

sequentia-symphoniae-Cover-Art.webp

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 12.09.2023 o 10:11, Tal napisał:

Przeszkadzają mi demagnetyzery płyt, podstawki pod kable

A sprawdzałeś u sibie, testowałeś? Chyba nie, bo Ci, któzy też się śmiali, po testach kupili i uzywaja demagetyzerów. Także podkładek pod kable. I ja ich używałem, do czasu aż pies mi ich nie zjadł - drewniane były, hehe. Poza wszystkim innym, kable ładnie na nich wyglądały, estetycznie a drogie nie były (cardas).

6 godzin temu, xajas napisał:

Kazdy…

Ty to masz widzę chyba swoj świat 😁

5 godzin temu, Tajitsu napisał:

Teraz jest podobnie. TVP nagminnie promuje niskich lotów rozrywkę, czym DE facto cenzuruje! wiece wyborcze z ulubieńcami tłumów pokroju Stanislava itp 

Ktoś kiedyś powiedział że nie ma demokracji bez propagandy. 

?👈

6 godzin temu, Tajitsu napisał:

TVP nagminnie promuje niskich lotów rozrywkę,

Ciekawe, musiałbyś trochę pooglądać TVPKultura.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

54 minuty temu, pantagruel napisał:

A sprawdzałeś u sibie, testowałeś? Chyba nie, bo Ci, któzy też się śmiali, po testach kupili i uzywaja demagetyzerów. Także podkładek pod kable. I ja ich używałem, do czasu aż pies mi ich nie zjadł - drewniane były, hehe. Poza wszystkim innym, kable ładnie na nich wyglądały, estetycznie a drogie nie były (cardas).

Na pewno walorów estetycznych nie można odmówić podstawkom pod kable jednak z powodu osobistych przekonań nie przewiduję abym sprawdzał ten gadżet w moim systemie. Tym bardziej do demagnetyzera płyt się nie przekonam ponieważ słucham muzyki w oparciu o streaming i nie posiadam odtwarzacza cd.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• Pokaż nowe odpowiedzi