Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  312 członków

Onkyo Klub
IGNORED

Klub zwolennikow ONKYO

Rekomendowane odpowiedzi

To bede musial sprawdzic kurde zawsze cos.....jeszcze dzis na spokojnie odlacze kabel z upc i zobacze czy antenowy nie sieje na mase cos.Myslisz ze to nie wina koncowki?

W sumie teraz mi sie przypomina ze jak mialem suba rela to brumil ale potem mialem inne i nic takiego nie bylo

8 godzin temu, lost napisał:

Może pętla masy, ale żeby to stwierdzić musiałbyś opisać schemat połączeń sprzętu i która wtyczka ma uziemienie. Końcówka ma pewnie duże wzmocnienie napięciowe w porównaniu do amplitunera, ale wątpię, żeby to pream w ampli takie rzeczy robił.

Moze upc horizon sieje? Tylko na ampli jest zupelna cisza to czemu na koncowce takie rzeczy sie dzieja?

Pod jedna listwe mam tv, ampli, koncowke,ps5 i dekoder.Do tv przez hdmi idzie bezposrednia upc horizon z tv do ampli przez optyczny.Do ampli bezposrednio ps5 i z ampli do tv hdmi main.Ze wszystkich urzadzen tylko tv ma bolec uziemiajacy

Odlaczylem wszystko i buczy w glosnikach....przepinalem do innych gniazdek to samo.Gdy poloze palca na wtyk rca przy koncowce to efekt sie nasila.

Odlaczylem rca od koncowki i podpiety byl tylko glosnik dalej buczy....nie mam pomyslow.

1 godzinę temu, Ufo27 napisał:

Odlaczylem wszystko i buczy w glosnikach....przepinalem do innych gniazdek to samo.Gdy poloze palca na wtyk rca przy koncowce to efekt sie nasila.

Odlaczylem rca od koncowki i podpiety byl tylko glosnik dalej buczy....nie mam pomyslow.

Jeszcze spróbowałbym zewrzeć wejście do masy i wtedy sprawdzić.

Nie wiem, nie jestem specem, ale może problem na pękniętej płytce, jak reszta wyglada na nieruszaną, tutaj bardziej doświadczeni koledzy może coś podpowiedzą, szczególnie że są osoby co posiadają tą końcówkę. Nie pamiętam, ale może service manual jest w sieci, bo ja w pracy na telefonie teraz.

Jest serwisówka w sieci.

Możesz zewżeć środkowy pin w RCA z tym zewnętrznym - na wejściu RCA ( zewrzeć CINCH poprostu ) . Wtedy powinna być totalna cisza.

Edytowane przez toopcool
18 minut temu, toopcool napisał:

Jest serwisówka w sieci.

Możesz zewżeć środkowy pin w RCA z tym zewnętrznym - na wejściu RCA ( zewrzeć CINCH poprostu ) . Wtedy powinna być totalna cisza.

Ok dzieki tak zrobie i dam znac.

Po zewzeniu brumi 10 razy glosniej.Wzialem probnik napiecia i po dotknieciu rca masy swieci.Zmierzylem multimetrem miedzy masa rca a bolcem w gniazdku jest 230V.Nie jestem elektronikiem i nie wiem co o tym myslec.....chyba serwis bo nie chce jej zjarac chodz gra normalnie.

11 minut temu, Ufo27 napisał:

Po zewzeniu brumi 10 razy glosniej.Wzialem probnik napiecia i po dotknieciu rca masy swieci.Zmierzylem multimetrem miedzy masa rca a bolcem w gniazdku jest 230V.Nie jestem elektronikiem i nie wiem co o tym myslec.....chyba serwis bo nie chce jej zjarac chodz gra normalnie.

Daj już spokój.... Oddaj do serwisu, bo szkoda sprzętu

Godzinę temu, toopcool napisał:

Masz uszkodzony obwód zasilania !

230V na masie grozi porażeniem !

Juz nawet jej nie podlaczam !! Ale odziwo obudowa tylko lekko mrowila bo nie wiedzialem ze cos jest nie tak i normalnie jej dotykalem.W srodku nie widac nic nie pokojacego wiec po 10tej zadzwonie do serwisu bo mam 60km do Dobrzenia Wielkiego....

6 godzin temu, lost napisał:

Lepiej niech to serwis obejrzy, szczególnie że jest service manual, tutaj taka ciekawostka z SM, rezystory zasilacza blisko szyn.

m5000sm.png

Tak widzialem to i juz rezystor odsunalem.Jutro jade do serwisu juz jestem umowiony.

• 4 tygodnie później...

Witam w "świątyni" Onkyo!

Szukam dla kogoś instrukcji użytkownika ( NIE serwisowej! ) Onkyo Integra T-4670. Język polski lub angielski. W internecie jest tylko niemieckie ksero.

Edytowane przez homo_sapiens
Oczywiście jezeli ktoś ma za free.
  • 4 tygodnie później...

Panowie. Mam do sprzedania wzmacniacz Onkyo A-9070 czarny. Ile można za niego wołać? Stan wizualny gabinetowy, ma natomiast taką dolegliwość, przy manualnym kręceniu gałką głośności wzmacniacz czasem nie reaguje płynnie i trzeba troszkę pokręcić żeby zmienić głośność. Również przyciski od balansu trochę świrują, dodając np. prawy kanał dodaje mi basu. Ta dolegliwość w żaden sposób nie wpływa na jakość dźwięku, nic nie trzeszczy i nic nie buczy. Sterowanie z pilota jest ok. Wszystkie komendy łapie bez zająknięcia. Domyślam się że to wszystko wynika przez to że odkąd kupiłem ten wzmacniacz zawsze używałem pilota zamiast czasem popykać manualnie.

Moje pytanie brzmi czy dać go do naprawy przed sprzedażą czy sprzedać jako lekko kulawy. Ile można za niego wołać z taką usterką?

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

Z przyciskami miałem podobnie. Z gałką nie. Zacząłem korzystać przez 2 dni intensywnie z przycisków i problem znikł. Też będą swojego sprzedawał jak wróci z serwisu mój A-9000R. Za 9070 wołają od 3200 do 4000. Ostatnio poszły na olx chyba ze 3 w cenie około 3500.

Witam wszystkich po dluższym czasie moja koncowka onkyo m5000r jest po serwisie.Juz dziala i ciesze oko i ucho 😉 chociaz znalazlem jeden mankament jeszcze ale to taki bardziej optyczny ale to zaraz.

Koncowka naprawiona na oryginalnych czesciach z japoni !!!! Rozjechany bias i 11 krotnie przekroczony thd lewego kanalu.Wybralem tez opcje wymiany elementow ktore byly juz zurzyte z racji wieku.Buczenie w serwisie wogole nie wystapilo a sprzed dzialal cala dobe.U mnie bucza glosniki ale odlaczylem antene upc i cisza przed naprawa buczalo wiec widocznie to byla wina jakis elementow co wymienili w serwisie.

Co do mankamentu lewe podswietlenie wycieraczki swieci cieplym bialym kolorem a prawe bialy zimny roznica nie jest duza ale widoczna.Moze ktos kiedys wymienil diode i źle dobral kolor.....

Edytowane przez Ufo27
Blad

Jak dobrze pamietam to wedlug nr chyba 2012r.Wiec troche latek jest.Serwis mowil ze te z pierwszych lat produkcji juz mieli ich troche.....

Ten serwis ma bezplatna diagnostyke robia pomiary i dopiero pytaja czy sie decydujemy.Prawie kazda bedzie juz miala thd poza norma!! Tylko ludzie oddaja dopiero jak cos sie dzieje ale one juz nie trzymaja parametrow....

Godzinę temu, Ufo27 napisał:

Jak dobrze pamietam to wedlug nr chyba 2012r.Wiec troche latek jest.Serwis mowil ze te z pierwszych lat produkcji juz mieli ich troche.....

Ten serwis ma bezplatna diagnostyke robia pomiary i dopiero pytaja czy sie decydujemy.Prawie kazda bedzie juz miala thd poza norma!! Tylko ludzie oddaja dopiero jak cos sie dzieje ale one juz nie trzymaja parametrow....

Ja na szczęście końcówkę kupiłem nową ze sklepu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.