Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  312 członków

Onkyo Klub
IGNORED

Klub zwolennikow ONKYO

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki smax. Ta lampka już była wymieniona jak sprzęt do mnie dotarł po zakupie.

Komplecik wrócił do mnie ze SPA i cieszy ucho ?

Generalnie na szczęście główne kondziołki z końcówki są w znakomitej kondycji (95%), wiec nie trzeba było ich wymieniać.

Witam serdecznie. Dołączam się do grupy z moimi starymi gratami ? Końcówka mocy M5030 po kapitalnym remoncie pod względem elektrycznym. Może nie wygląda na nówkę ale po wymianie newralgicznych elementów które z wiekiem się zestarzały (kondensatory, przekaźniki, okablowanie terminale, opamp'y i inne), cieszy ucho niesamowicie!

Wzmacniacz0001.jpg

3 godziny temu, ssk napisał:

Witam serdecznie. Dołączam się do grupy z moimi starymi gratami ? Końcówka mocy M5030 po kapitalnym remoncie pod względem elektrycznym. Może nie wygląda na nówkę ale po wymianie newralgicznych elementów które z wiekiem się zestarzały (kondensatory, przekaźniki, okablowanie terminale, opamp'y i inne), cieszy ucho niesamowicie!

Wzmacniacz0001.jpg

Miałem :) , bardzo miło wspominam.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

W dniu 16.12.2019 o 17:09, ssk napisał:

Może nie wygląda na nówkę ale po wymianie newralgicznych elementów które z wiekiem się zestarzały (kondensatory, przekaźniki, okablowanie terminale, opamp'y i inne), cieszy ucho niesamowicie!

Nie ważne jak wygląda, to da się znieść, ważne że gra tak, że Ci się podoba!

W dniu 17.12.2019 o 11:37, ssk napisał:

Mam jeszcze pytanie do Was: Może ma ktoś z Was do sprzedania preamp Onkyo P388, P-3890 ? poszukuję tego zacnego sprzętu. Pozdrawiam

Chyba P388 było jedynie na 100V...

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich miłośników Onkyo.

Mam problem z moim modelem TX-8270. Potrafi samoczynnie wyłączyć się w trakcie odtwarzania muzyki z Tidal, USB oraz CD. Onkyo gra na kolumnach Monitor Audio Bronze 2. Amplituner ustawiony na 4ohm. Spotkał się ktoś z takim problemem? Didam, że sprzęt już raz wymieniłem i po tygodniu powrócił problem.

Witajcie, 

Tworzę od jakiegoś czasu system pod gramofon, który jednocześnie nie zajmie mi pół pokoju (stąd szukam ultramałych rozwiązań, na czele z gramofonem linearnym). Jako wzmacniacz wybrałem Dynavox CS-PA1, ale cóż.... Sam miałem spore wątpliwości, czy to dobry wybór, bo mimo ultra kompaktowych wymiarów nie wiem, czy z budżetowym przedwzmacniaczem stanowiliby dobry duet do okazjonalnego słuchania (a słuch wrażliwy mam, jako wychowany od dziecka na kompaktach z muzyką klasyczną). Dlatego, niesiony wątpliwościami, wczoraj nabyłem Onkyo A-911. Plus to na pewno wbudowane wejście phone i wygląd. Zrobiłem dobry ruch, jako początkujący audiofil? 

Pozdrawiam,

MS

Witaj Łukasz. 9711 gra dynamicznie ale ma trochę zamulony dźwięk ( w porównaniu np do 8850) . Jak dla mnie dobrze brzmi z cięższą muzyką w odróżnieniu od 8850, który nie przepada za mocnym rockowym graniem. Zresztą moim zdaniem generalnie wzmacniacze Onkyo  nie są stworzone do mocnego rockowego grania. 9711 w momencie podłączenia korektora bardzo zyskuje na dynamice w przypadku 8850 różnica nie jest już tak duża. Onkyo 9711 jest bezpieczniejszy niż 8850 i 8870 gdyż rzadziej można się tu spotkać z usterką przeskakiwania źródła. Choć czasami też się zdarza. Ciekawą mocniejszą wersją ale rzadko spotykaną na rynku jest 9911. To bardzo solidnie wykonany wzmacniacz. Jest wzmacniaczem stosunkowo młodym ? produkowanym w latach 1996-99. Generalnie to dobry wzmacniacz z tym, że dla mnie trochę za bardzo zamulony ( dźwięk jest mocny ale kotarowy).

Cena tych wzmacniaczy jest niestety dość wysoka . Osobiście uważam, że 8850 i 8870 grają zdecydowanie lepiej. Pozdrawiam. Soulman       

Dzień dobry. 
Mam takie pytanie. Posiadam Onkyo 8270 + głośnik sieciowy Onkyo 302. 
Do amplitunera mam podłączone przez HDMI tv i inne urządzenia. 
Dźwięk z nich idzie na głośniki podłączone przewodem do amplitunera. 
Zrobiłem grupę ampli + głośnik by słuchać muzyki w 2 pomieszczeniach i super. Niestety teraz nie mam obrazu z dekodera na TV a sam dźwięk w 2 pomieszczeniach. 
Da się tak ustawić aby przy oglądaniu TV był dźwięk tylko na głośnikach na kablu a przy muzyce kabel + flareconnect? 

• 3 tygodnie później...
W dniu 7.11.2019 o 15:52, Sławomir_71767 napisał:

Ja już szukam P3000R od pół roku ? 

Sławku, jeśli dalej szukasz https://www.ebay.pl/itm/133312558695?ul_noapp=true

Ja dla siebie znalazłem jakiś czas temu (tylko sporo drożej).

Witam wszystkich. to mój pierwszy post proszę szanownych klubowiczów o wyrozumiałość.  Wzmacniacz Advance Acoustic x-i120 chce go podłączyć do amplitunera Onkyo Rz 810 / Pre out.-pytanie jak poprawnie to tez zrobić. Na samym amplitunerze w stereo gra poprawnie ale trochę brakuje mi muzykalności, Fronty podpięte mam monitory klipsch RB 81. Nie chcę rezygnować z kina ale chciałbym mieć też dobre stereo. Czy dobrze sprawdzi się w połączeniu z tym amplem ?

Edytowane przez Papryka
Godzinę temu, Grutka napisał:

Oj ciężko będzie,  jest tylko jeden srebrny na allegro, ja kiedyś chciałem kupić srebrny,  ale nie było i kupiłem czarny 

Wiem, widziałem ale kolor nie ten, tylko czarny / może zamienimy jak ci bardzo pasuje srebrny. A z czym ci pracuje ?

43 minuty temu, Grutka napisał:

Nie no zostawię już tego swojego co mam, nie będę już cudował wiesz, z czym pracuje? Chodzi Ci z jakimi kolumnami gra?

Rozumie, szkoda !!!!. Tak z jakimi kolumnami, jako końcówka itp. Ja bym chciał połączyć z RZ810 z Frontami Klipsch RB81

8 godzin temu, Grutka napisał:

Oj zacne  masz rację, dźwięk i wykonanie pierwsza klasa, jakby co to naprawdę polecam,jeden forumowicz je kupił w ciemno,po rozmowie ze  mną i jest mega zadowolony.

A co sądzisz aby 9070 połączyć z rz810 w kinie jest super, w stereo nie  jest zle ale brakuje mi muzykalności szczegółów i przestrzeni 

Gość

(Konto usunięte)

Słuchaj no możesz spróbować,  aczkolwiek w ogóle możesz sobie kupić tego a 9070 , bo ten wzmacniacz to będzie działał  długo długo po tym,  jak te atolki i naimiki  się stopią,  on jest robiony na starą  modłę,  jak te stare klocki ciężkie, także polecam bo jest bardzo uniwersalny i ma sporo wejść i dac na każdy kanał i oddzielny wzmacniacz na słuchawki i mm/mc, za taką  cenę to ciężko znaleźć coś lepszego,  to nie jest jakiś tam przereklamowany, przepompowany audiofilskimi recenzjami z du.., tylko solidny klocek na długie lata, ja  go nigdy nie sprzedam 

W dniu 29.01.2020 o 17:18, Grutka napisał:

Słuchaj no możesz spróbować,  aczkolwiek w ogóle możesz sobie kupić tego a 9070 , bo ten wzmacniacz to będzie działał  długo długo po tym,  jak te atolki i naimiki  się stopią,  on jest robiony na starą  modłę,  jak te stare klocki ciężkie, także polecam bo jest bardzo uniwersalny i ma sporo wejść i dac na każdy kanał i oddzielny wzmacniacz na słuchawki i mm/mc, za taką  cenę to ciężko znaleźć coś lepszego,  to nie jest jakiś tam przereklamowany, przepompowany audiofilskimi recenzjami z du.., tylko solidny klocek na długie lata, ja  go nigdy nie sprzedam 

Myślałem też o pioneer 70 ew. marantz 8005/6

Gość

(Konto usunięte)

Papryka Ty myślisz o wielu wzmacniaczach,  i o advance acoustic i co tam jeszcze? Musisz się zdecydować.

Maraudio kolego sympatyczny,  a gdzie on znajdzie a 9000r? W Polsce ani sztuki, poza tym jest droższy,  jako używane, lub powystawowe, były  minimum po 4tysiace, były i nie ma.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.