Skocz do zawartości
IGNORED

Kiedy staliście sie ateistami?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

ojoju, jakis ty w(d)razliwy.

po co mam organizowac audioshow? zeby sie o zyciu wiecej doiedziec? sa lepsze zrodla wiedzy.

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

no wlasnie ;D dzis mam dobry dzien, terminy w plecy i jeszcze nikogo nie opoeprzylem :D

stad nawet pociag do autoironii.

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

A to zdarza się, że niewierzący łażą po domach jak domokrążcy jechowych, czy katoli?

Zupełnie nie rozumiem, skąd to pytanie. Bo moje wynika z dość oczywistego faktu, że przyłazisz do wątku "kiedy staliście się ateistami" i próbujesz nawracać.

A to zdarza się, że niewierzący łażą po domach jak domokrążcy jechowych, czy katoli?

Zupełnie nie rozumiem, skąd to pytanie. Bo moje wynika z dość oczywistego faktu, że przyłazisz do wątku "kiedy staliście się ateistami" i próbujesz nawracać.

ja nie nawracam , padło tam dalej , że wierzący bądź wiedzący mogą też tu pisać..

Chwała Bogu!

ty nie wierzysz w Boga , więc daj sobie spokój...i faktycznie nie musisz się z tego tłumaczyć....

Niby dlaczego miałby się ktokolwiek tłumaczyć? Komu - wam? Nie rozśmieszaj mnie.

Jestem po prostu ciekaw , co było przyczyną , że staliście się ateistami (jak w tytule tegoż tematu) nie żądam abyście się usprawiedliwiali ze swojego ateizmu lecz wytłumaczyli , co Wami powodowało ?

Boże Broń!

Jak trwoga , to do Boga ? (proszę się nie obrażać , napisałem dla podtrzymania myśli )

Piotr

Po większości wpisów zauważyłem , iż mało kto potrafi się wytłumaczyć ze swojego ateizmu .

Też nie rozumiem potrzeby tłumaczenia się z czegokolwiek.Jestem postrzegany jako dziwak przez katolików i ja niestety też tak ich widzę:)

Też nie rozumiem potrzeby tłumaczenia się z czegokolwiek.Jestem postrzegany jako dziwak przez katolików i ja niestety też tak ich widzę:)

Ok ! Dopowiem tylko , że nie uważam ateistów za dziwaków , wątpliwości są nieodzownym elementem naszego życia niezależnie od wyznawanego światopoglądu .

Piotr

Jestem przekonany,że jeśli istnieje coś na kształt Boga ( nie lubię tego określenia, jakież to pogańskie!) to nie będzie nas sądził za to czy w niego wierzyliśmy, ale raczej jak żyliśmy.

Jestem przekonany,że jeśli istnieje coś na kształt Boga ( nie lubię tego określenia, jakież to pogańskie!) to nie będzie nas sądził za to czy w niego wierzyliśmy, ale raczej jak żyliśmy.

+

To wielce prawdopodobne , wiara bez uczynków jest martwa dlatego nie wszyscy , co mówią o Panie wejdą do Królestwa Niebios . Osobiście wolę poczciwych ateistów niż "wierzących" bigotów .

To prawda, ze 100% wierzących wierzy w zamach smoleński?

Tego nie wiem , wierzę w Boga , natomiast nie wierzę w zamach smoleński !

Piotr

Zjazd ateistów:

Po przywitaniu wszyscy ateiści poszli pogrozić Bogu, pokazać jak sobie świetnie radzą bez niego.

Wszyscy skaczą jak najwyżej krzycząc "Boże, Ty chu*u, Nic nam nie zrobisz, Ch*j Ci w dupę!" itp. Tylko jeden facet siedzi na kamieniu i czyta gazetę.

Podchodzi do niego przewodniczący zjazdu i pyta:

-A czemu Pan nie fluga na Boga?

-Bo w niego po prostu nie wierzę.

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.