Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania przy muzyce w Jeleniej Górze

Seba78

Rekomendowane odpowiedzi

Software, no i słynne antydruciczki ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2325-100005265 1253541661_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I love the sound of crashing guitars

he he... były skrajne oceny tego co grało. Wynikają z zupełnie innych przyzwyczajeń i preferencji. Słuchaliśmy od 10:30 do 17:) makabra! Może są jacyś nowi forumowicze z jeleniej o okolić?:) można by częściej coś zorganizować!:)

Czy Accuphase, Theta czy R1 zostaną, to się jeszcze zobaczy. Narazie chcę przetestować różne zestawienia. Dynki wypadły b.dobrze, ale jak chłopaki mnie opóścili i podłączyłem Akustyki R1, to stwierdziłem, że nie zamienił bym ich na dynki. Klasa przetforników dała o sobie znać. Gładkość i kultura połączone z rozdzielczością i płynnością. Accu 212 to neutralny wzmacniacz ze świetną góą, wypełnioną średnicą z wokalem o krok do przodu i mocnym krótkim basem.(wnioski porównawcze z ECI-1 i MF A-5) I tu przydało by się ciepłe wyrównane źródło. Theta w tym zestawieniu jest za jasna na przełomie średnicy i góry. Po przełączeniu na analogowy tor cieplejszego denona dvd 3910, równwaga była lepsza, ale niestety jakość siadła.

Widział bym tu linna albo meridiana z odpowiedniej półki. Myślę też, że Seby DAC Musse Two będzie idealny.

Podziękowania dla Mickyego za Dynki i Sebie za ciacha ;-) Będzie okazja, to będzie następne audiospotkanko. Muszę posłuchać Roteli Michała, bo z tego co mówi, to Accuphase...;-D

pzdr.

A... i jeszcze jedno. Zmiany, to nie dla zmian, tylko do muzy, aby zasiąść i zapomnieć. Kiedyś tak miałem z VA Bach i zestawem Caspiana. Jak nie dam rady coś poskładać, to wracam do tamtego zestawu.

Myślicie, że można ? Próbował już ktoś schodzić...? Wkó...a mnie już to szukanie i kasy wydawanie.

->qman

Mówiłem Ci Jaro że z Dynami muliło, Akustyki są bardziej rozdzielcze dobrze mówię ? ;P

Słuchaliśmy u Jara kilku moich teoretycznie nieciekawie nagranych płyt, szczególnie zabolały mnie płyty Kim Wilde, u Jarka dźwięk był bardzo wycofany i bez mięcha, wokal Kim malutki i nieobecny. U mnie, po zmianie odtwarzacza (z Akaia na Denona) śmiem twierdzić że to jedne z... najlepiej nagranych płyt w kolekcji ;P No ale cóż, wynika z twego że Rotele były strojone na nagraniach z lat 80-tych ;)

Zapraszam Jarku na posłuchanie, nie jest tak jasno jak było u ciebie, z CD Denona dźwięk jest bardzo przyjemny, aha, drażniąca, natarczywa średnica odeszła w niepamięć, nawet dla mnie jest teraz ciut za grzecznie (najprawdopodobniej nie bez winy mulącej, aluminiowej instalacji w ścianach). Prosiłbym Ciebie też bardzo o przytachanie jeszcze raz Thety, czuję że chyba będę ją w końcu musiał kupić ;)

Nie ma sprawy Michał, ustalimy jakąś datę i posłuchamy. Dynki zagrały świetnie i mi nie doskwierało ani razu zmulenie, co kolejny raz dowodzi, że istotną rolę w ocenie brzmienia mają preferencje.

Cały system pokazywał wyraźnie realizacje płyt, tak więc niektóre grały ciemniej a inne jasno. I tu czycha audio pułapka. Nim droższy sprzęt, tym trudniej- w doborze płyt i repertuaru. Po prostu nie wszystko zagra tak, jak byśmy tego chcieli.

A thetą to Seba ma nosa ;-)

qman, 21 Wrz 2009, 20:42

I tu

>czycha audio pułapka. Nim droższy sprzęt, tym trudniej- w doborze płyt i repertuaru. Po prostu nie

>wszystko zagra tak, jak byśmy tego chcieli.

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym. Wg moich obserwacji jest zupełnie odwrotnie. Im gorszy (powiedzmy tańszy) sprzęt, tym więcej wad i ograniczeń, co przekłada się na większą wybredność w stosunku do odtwarzanego materiału.

-> Kazelot

Nie mówimy o bardzo tanim sprzęcie który ma ograniczenia. Na Altusach wszystko brzmi podobnie, bo po prostu źle ;) Na średnio-budżetowych klockach da się jednak poskładać system który równowagę tonalną będzie miał taką samą jak hi-end, tylko bez tej wierności barw, szczegółowości, może dynamiki i rozciągnięcia pasma.

->qman

Jarku, musisz kiedyś wpaść do mnie i posłuchać View From A Bridge, tego Twojego pierwszego kwałka który nagrałeś na Kasprzaku ;) U mnie, mimo że oczywiście nie ma tego rozmachu hi-endu który był u Ciebie, takie nagrania wychodzą naprawdę bardzo fajnie, klimatycznie, sentyment ściska za gardło. Ja też ten kawałek kojarzę jeszcze z czasów dzieciństwa, kiedy byłem szczylem :)

Micke 13, 23 Wrz 2009, 15:23

>-> Kazelot

>Nie mówimy o bardzo tanim sprzęcie który ma ograniczenia. Na Altusach wszystko brzmi podobnie, bo po

>prostu źle ;) Na średnio-budżetowych klockach da się jednak poskładać system który równowagę tonalną

>będzie miał taką samą jak hi-end, tylko bez tej wierności barw, szczegółowości, może dynamiki i

>rozciągnięcia pasma.

Owszem, nie mówimy i nadal podtrzymuję to, co napisałem ;) Każdy sprzęt można źle zestawić jak i dobrze. A lepszy sprzęt będzie lepiej odtwarzał muzykę ;)

>Owszem, nie mówimy i nadal podtrzymuję to, co napisałem ;) Każdy sprzęt można źle zestawić jak i

>dobrze. A lepszy sprzęt będzie lepiej odtwarzał muzykę ;)

Może i jest w tym trochę racji. Możliwe że na najdroższych Dynaudio i Rotelach też da się słuchać takich płyt których słucham u siebie, a które na innym sprzęcie brzmią jak mp3jki ;P

sprzęt rozdzielczy mocniej po prostu różnicuje płyty. Zwiększa się dystans miedzy dobrymi i słabymi realizacjami i może tu jest pies pogrzebany. W wartościach bezwzględnych sprzęt obiektywnie lepszy powinien zagrać lepiej słabą płytę od sprzętu gorszego. Ale dobrą płytę zagra niewspółmiernie dobrze wykorzystując w pełni techniczne możliwości. Chociaż to nie wyczerpuje tematu - ale to na osobny wątek.

• 2 lata później...
  • Użytkownicy+

Może są jacyś nowi forumowicze z jeleniej o okolić?:) można by częściej coś zorganizować!:)

Rzeczywiście moglibyście coś częściej zorganizować ;)

a dla uświecenia chwili... kamień z Jeleniej góry dla moderatora. Pan wie, Pan wie kto PO nim Stąpał?

hehehe...z Jeleniej?....hehehe....wiadomo!!

To jest Miś na miarę naszych czasów i możliwości!

trzeba zrobić hypką zrzutkę

wpłacaj stówkę na Bukówkę.

Palton weźmie serów tace ,

Cir przywiezie Materace

Sly winiaszy skrzynek kilka

no i z grila zeżrem wilka

Ktoś tam znowu wpadnie z kablem

inny user z whisky wiadrem

są fundusze jest zabawa

materacyk , gleba, trawa

Niech pogoda nie figluje

gdy w Bukówce się świętuje.

huczne bale i zabawy

tylko stary nie da rady

nawet Robert już się cieszy

i z wpisowym.. pierwszy leci.

trzeba zrobić hypką zrzutkę

wpłacaj stówkę na Bukówkę.

Palton weźmie serów tace ,

Cir przywiezie Materace

Sly winiaszy skrzynek kilka

no i z grila zeżrem wilka

Ktoś tam znowu wpadnie z kablem

inny user z whisky wiadrem

są fundusze jest zabawa

materacyk , gleba, trawa

Niech pogoda nie figluje

gdy w Bukówce się świętuje.

huczne bale i zabawy

tylko stary nie da rady

nawet Robert już się cieszy

i z wpisowym.. pierwszy leci.

Rewelacja,gratuluję!

w liceum pisałem amantom ckliwe wierszyki dla panienek. taka szmira ze do dziś się głowie jak to przechodziło, a i działało ponoć. nie mogę wymazać takiej bzdury.

jak deszcz jesienny deszczu strugami

opiewam tęsknota zalewam się łzami

jedna tęsknotę w sercu swym noszę

kochaj mnie miła ,bardzo cie proszę.

tak to się kończyło a było tego cała strona a4

dziś są małżeństwem.. udanym.

cały ten mazgaj pseudo literacki wisi oprawiony.

Dobrze z e Pani nie zna autora.

ja dostałem 50 zł, poszło na fajki

• Użytkownicy+

Swego czasu wpadałem na spotkania w Bukówce, gdzie bywało kilku Jeleniogórzan. Ale i Bukówka wygasła.

pozdr.

Wszystko ma swój początek i koniec... ale chyba jeszcze w Jeleniej i okolicach coś się dzieje. Zresztą nie tylko tam, poza spotkaniami w KAIMie jednak niewiele można poczytać...

Climax, to kiedy coś organizujesz ? Może być z zacięciem poetyckim, jakiś wierszyk z tej okazji wypocę ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.