Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

Tja, transrotor:)

Widzę, że kultowe pre-audio znów pojawiło się na allegro, nawet dwie sztuki - aż pozwole sobie zacytować "specyfikacje techniczną":

Nowe ramię gramofonowe: GL-1102

Wkładka: MC Denon DL-103 (ustawiona fabrycznie

Precyzyjne mechanizmy ramienia i zespołu napędowego

Wysokiej jakości silnik AC o niskim natężeniu hałasu i wibracji

Precyzyjne ustawienie prędkości obrotowej

Układ antyrezonansowy

System smarowania łożyska talerza

Podświetlenie LED

Waga gramofonu

Coś świetnego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Opis napisany chyba przez analfabetę, ilość błędów ortograficznych jest imponująca. Ale najbradziej podoba mi się składnia i logika tych zdań - "RAMIE JEST BARDZO PRAKTYCZNE GDYŻ MOŻNA WYMIENIĆ JE NA INNE". Genialne:) Poprawiłem sobie nastrój, oby częściej takie opisy:)

Ukryta Zawartość

T

Tja, transrotor:)

Widzę, że kultowe pre-audio znów pojawiło się na allegro, nawet dwie sztuki - aż pozwole sobie zacytować "specyfikacje techniczną":

Nowe ramię gramofonowe: GL-1102

Wkładka: MC Denon DL-103 (ustawiona fabrycznie

Precyzyjne mechanizmy ramienia i zespołu napędowego

Wysokiej jakości silnik AC o niskim natężeniu hałasu i wibracji

Precyzyjne ustawienie prędkości obrotowej

Układ antyrezonansowy

System smarowania łożyska talerza

Podświetlenie LED

Waga gramofonu

Coś świetnego...

To nie sa dane techniczne tylko marketing.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

T

To nie sa dane techniczne tylko marketing.

Pozdro

Witam,

napisalem do producenta o parametry mierzone,ciekawe co odpisze?

Ceny od 3000 do 7000zeta

Pozdrawiam,

TAD

Nic,nic ci nie odpisze! :)

dostalem info z takiej strony:

DANE TECHNICZNE : 3czbia__e_370x278%282%29.jpg

Ramie Pre-audio GL-1102

Nacisk wkładki 5 - 30mN

Napęd pasek

Silnik AC

Regulacja prędkości 33,33 / 45,11 r.p.m.

Regulacja wysokości ramienia + / - 25mm

Regulacja windy ramienia + / - 30mm

Regulacja wysokości talerza + / - 10mm

Waga talerza /średnica /wysokość 5kg / 305 / 45

Wymiary 540 x 360

Waga 70kg

Zasilanie 220 - 240V , 50Hz

Pobór mocy 10W

Śmierdzi mi tu ponownym naciąganiem na nagrobek z karniszem ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

dostalem info z takiej strony:

DANE TECHNICZNE : 3czbia__e_370x278%282%29.jpg

Ramie Pre-audio GL-1102

Nacisk wkładki 5 - 30mN

Napęd pasek

Silnik AC

Regulacja prędkości 33,33 / 45,11 r.p.m.

Regulacja wysokości ramienia + / - 25mm

Regulacja windy ramienia + / - 30mm

Regulacja wysokości talerza + / - 10mm

Waga talerza /średnica /wysokość 5kg / 305 / 45

Wymiary 540 x 360

Waga 70kg

Zasilanie 220 - 240V , 50Hz

Pobór mocy 10W

W dalszym ciągu nie ma najistotniejszych danych!Nic konkretnego z tego co podał producent nie wynika.Gdzie stosunek S/N,odchylenie obrotów czy kołysanie obr.?

W dalszym ciągu nie ma najistotniejszych danych!Nic konkretnego z tego co podał producent nie wynika.Gdzie stosunek S/N,odchylenie obrotów czy kołysanie obr.?

No i moze o to chodzi aby nie bylo

Chociaz szkoda?

Niestety nic wiecej sie nie dowiedzialem od producenta??

TAD

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Myślę, zgaduję, że raczej problem w osprzęcie do takich badań. Robisz jedno urządzenie miesięcznie, a trzeba wydać kupe siana na osprzęt pomiarowy.

Powiedzmy, ze konstruktor sprzeda ileś gramofonów i staje przed wyborem- certyfikaty czy większa hala produkcyjna...

Z drugiej strony do dziś Rolls Royce ponoć pisze w rubryce przyśpieszenie: ODPOWIEDNIE. Piszę to w formie żartu.

Dziwne mi się jednak wydaje,że produkujący takie urządzenia nie maja odpowiedniego osprzętu.Chyba nie wybierali np.silnika na zasadzie - wydaje mi się ,że ten będzie odpowiedni?Czy tylko słuch był doradcą?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Silniki z masowej produkcji, godnej prowienienencji maja swoje parametry. To oczywiste. Pytanie na ile je zachowują w danym układzie mas?

Nie da sie ukryć, że to zabawa garażowa, a gdy przyjdzie wszystkie oczekiwania spełnić i być fajnym ( podatki, parametry do danych technicznych, sieć dystrybucyjna, reklama itp), cena garażowego produktu mocno urośnie.

Ryzyk fizyk :)

Ale mógł podać model karnisza z castoramy:) Czy ze stali nierdzewnej, może chromowany? I z jakiego sony wyjęty jest silnik:) Bo wszyscy pamiętamy autorskie ramie sony, hehe:) I czy akrylowy talerz jest sklejony patsą do zębów czy czymś innym:) I czy można zamówić spodnią granitową płytę z wygrawerowanym nazwiskiem, że jak ktoś kipnie to będzie można jako nagrobek od razu użyć.

pzdr

Nie chcę być jakiś skrajnie niemiły, początki pre-audio na forum nie należą do udanych, stąd moje uprzedzenie.

Jeżeli ramie (o którym nic nie wiemy) działa w miare prawidłowo, obroty są w miare stabilne (o tym też nic nie wiemy), oraz łożysko talerza ( o którym też nic nie wiadomo) jest wysokiej jakości i jeżeli talerz jest wyważony (o tym też nie wiadomo) to ten gramofon pomimo swojego wyglądu może jakoś tam zagrać, kto wie, może nawet nieźle. Najbardziej obawiałbym się ramienia i w ogóle zestawienia go z wkładką denona.

Nie wydaje mi się, żeby granit był dobrym materiałem na gramofon, po pierwsze ze względów estetycznych, zbyt dużej masy - postawić 70kg na szafce...powiesić na ścianie? chyba jeszcze trudniej. A przede wszystkim wydaje mi się, że lepiej sprawdzają się "kanapkowe" plinty, złożone z różnych materiałów, lepiej tłumią drgania, jak się postawi granitową płytę na szafce to wydaje mi się, że zbierze sporo dgrań.

No i cena...7000zł za gramofon o którym nic nie wiadomo?

Frywolny - akurat są pomiary naszych forumowych producentów, ktoś zmierzył stabilność obrotów Ad Fontesa, pezeet mierzył stabilność swojego gramofonu, wszystko wiemy o ramionach, łożyskach, plincie. To wystarczy, po za tym oba te produkty mają uznanie, a pre-audio tylko odstrasza, więc porównanie moim zdaniem nie na miejscu.

pzdr

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Nieczęsto zdarza się, że w jednej głowie mieszczą się talenta konstruktorskie i marketingowe. Z pewnością w strategii AA i Peezeet'a można coś poprawić, ale to co wyprawia kontruktor Pre-Audio jest rzeczywiście marketingowo beznadziejne. I co gorsza nic się nie uczy.

W każdym razie naprawdę nadal nic o tych gramofonach nie wiemy, a nawet jakby podał dane techniczne to co? Wierzymy bezkrytycznie?

:)

p.s.

To jaki stosunek S/N ma Ad Fontes i Zontek?

Ukryta Zawartość

Opis napisany chyba przez analfabetę, ilość błędów ortograficznych jest imponująca. Ale najbradziej podoba mi się składnia i logika tych zdań - "RAMIE JEST BARDZO PRAKTYCZNE GDYŻ MOŻNA WYMIENIĆ JE NA INNE". Genialne:) Poprawiłem sobie nastrój, oby częściej takie opisy:)

No i są do tego kolumny !!!

Ukryta Zawartość

ale to co wyprawia kontruktor Pre-Audio jest rzeczywiście marketingowo beznadziejne. I co gorsza nic się nie uczy.

W każdym razie naprawdę nadal nic o tych gramofonach nie wiemy, a nawet jakby podał dane techniczne to co? Wierzymy bezkrytycznie?

:)

A może główny inżynier-konstruktor przeszedł do foniki albo o zgrozo połączyli siły ;)

Pozdrawiam,

Pawłeł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Jaki marketing? Jaka reklama? Jeszcze nie próbowaliśmy reklamować swojego gramofonu. No i po co na tym forum to robić? Tyle tutaj się pisze o naszej działalności, ale nikomu nie chciało się nawet pofatygować i odwiedzić naszej strony internetowej. Czysto na białym są tam podane dane techniczne. Mieliśmy u siebie z wizytą już kilku gości z tego forum, ale po wizycie u nas i odsłuchu to nawet nie mieli na tyle odwagi, aby tu coś o swoich wrażeniach napisać i poprawić swoje pewne wypowiedzi. Przyzwyczailiśmy się już do krytyki, która na pewno jest potrzebna. Tylko dlaczego taki krytyk przeważnie po wizycie u nas wyjeżdża z naszym gramofonem?? Dlaczego nie mieliśmy jeszcze żadnej reklamacji??

Jaki marketing? Jaka reklama? Jeszcze nie próbowaliśmy reklamować swojego gramofonu. No i po co na tym forum to robić? Tyle tutaj się pisze o naszej działalności, ale nikomu nie chciało się nawet pofatygować i odwiedzić naszej strony internetowej. Czysto na białym są tam podane dane techniczne. Mieliśmy u siebie z wizytą już kilku gości z tego forum, ale po wizycie u nas i odsłuchu to nawet nie mieli na tyle odwagi, aby tu coś o swoich wrażeniach napisać i poprawić swoje pewne wypowiedzi. Przyzwyczailiśmy się już do krytyki, która na pewno jest potrzebna. Tylko dlaczego taki krytyk przeważnie po wizycie u nas wyjeżdża z naszym gramofonem?? Dlaczego nie mieliśmy jeszcze żadnej reklamacji??

Śledzę Pańskie wygibasy na Forum , od kiedy pojawiła się kwestia Pańskiego produktu. Określę to jednym słowem : obrzydlistwo. Nie produkt , bo to kwestia gustu , ale Pana stosunek do ewentualnych nabywców i zwyczajnie - do ludzi. Mam dwa pytania. Skad ta liczba mnoga w pana wypowiedzi ? Jest was więcej , niż jeden , czy to już pluralis majestatis ? I po drugie : czy ci krytycy , którzy "wyjechali z gramofonem" to ci , o których onegdaj wyraził się pan per "barany , profany i chamy" ? Tak sobie pytam. Niejaki Kręcina mógłby się od jasnie pana uczyć.

Jest was więcej , niż jeden , czy to już pluralis majestatis ?

Skoro tak piszę to znaczy że pracuje ze mną już kilka ludzi.

I po drugie : czy ci krytycy , którzy "wyjechali z gramofonem" to ci , o których onegdaj wyraził się pan per "barany , profany i chamy" ? Tak sobie pytam.

Tak w śród tych ludzi za pewnie byli Ci ludzie.

Wszyscy na tym forum czytają tylko nasze odpowiedzi, a nikt nie czyta złośliwych wypowiedzi innych forumowiczów. Pan też się nie liczy ze słowami, bo ponoć o gustach się nie dyskutuje. Kiedyś myśleliśmy, że osiągniemy coś w tej Polsce. Im dłużej prowadzimy tą działalność to wiem, że jest to nie możliwe. Większość naszych produktów wysyłamy za granicę. Średnio nas to obchodzi co się dzieje na nasz temat na tym forum czy na innych portalach. Pewnie kiedyś, kiedyś ktoś z tego forum kupi nasz wypracowany dwudziestoletni gramofon na jakiejś giełdzie i wtedy będzie się zachwycał tak jak teraz to się dzieje z różnymi Polskimi konstrukcjami. Ale to nie oto chodzi, chyba...

Mieliśmy u siebie z wizytą już kilku gości z tego forum, ale po wizycie u nas i odsłuchu to nawet nie mieli na tyle odwagi, aby tu coś o swoich wrażeniach napisać i poprawić swoje pewne wypowiedzi

Widocznie nie znaleźli do tego powodu.

Jeśli wytwarza pan swój gramofon z równą dbałością i znawstwem jak pisze pan po polsku, to proszę wybaczyć.

Jeśli wytwarza pan swój gramofon z równą dbałością i znawstwem jak pisze pan po polsku, to proszę wybaczyć.

Tak... prosimy o więcej takich złośliwych komentarzy.

Widocznie nie znaleźli do tego powodu.

Nie po prostu jak już ktoś chce coś napisać pozytywnego o naszej działalności to od razu zostanie nazwane to reklamą z naszej strony. Już były takie przypadki.

Tak... prosimy o więcej takich złośliwych komentarzy.

Wybaczy pan, ale brak profesjonalizmu w pańskich działaniach i lekceważący stosunek do potencjalnych klientów, to wyłącznie pańska wina.

My mamy prawo do krytyki na tym forum. Pisząc tu i proponując swój wyrób, dobrowolnie poddał się pan takiej weryfikacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.